ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γ. Γεωργαντάς: Η Ελλάδα «τρέχει» με ταχύτερο ρυθμό την εισχώρηση του 5G

Published
5 έτη agoon
By
NewsroomΗ Ελλάδα «τρέχει» με ταχύτερο ρυθμό την εισχώρηση του δικτύου 5G έναντι άλλων χωρών, ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum.
Η Διεθνής Εκθεσιακή Πλατφόρμα Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0
Ως το «όχημα» που θα βάλει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη, χαρακτήρισαν τη Διεθνή Εκθεσιακή Πλατφόρμα Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0, οι εισηγητές που συμμετείχαν στη χθεσινή ενότητα του Thessaloniki Helexpo Forum.
Το Beyοnd 4.0, αποτελεί ένα διαδραστικό διεθνές Forum της ΔΕΘ-Helexpo, με πλούσιο πρόγραμμα συνεδρίων και keynote speakers, Β2Β και B2G συναντήσεις, το οποίο αναβλήθηκε φέτος λόγω των μέτρων που λαμβάνονται κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.
Μιλώντας από το βήμα του Forum, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες «εμπεδώνουν τις σχέσεις του πολίτη και του επιχειρηματικού κόσμου με το κράτος» και εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι «πλέον υπάρχει αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
«Πριν από μερικά χρόνια ο όρος ψηφιακός μετασχηματισμός ακουγόταν παράταιρος, τώρα ακούγεται σαν κάτι που η Ελλάδα υποχρεούται να τρέξει και δικαιούται να πετύχει», ανέφερε και πρόσθεσε πως «είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα επιχειρεί με σοβαρό και οργανωμένο τρόπο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της και αυτή η προσπάθεια έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση από όλους».
«Εθνικό στοίχημα ο ψηφιακός μετασχηματισμός»
Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «τρέχει» με ταχύτερο ρυθμό την εισχώρηση του δικτύου 5G έναντι άλλων χωρών και σημείωσε ότι πρέπει να αποτελεί εθνικό στοίχημα στη χώρα ο ψηφιακός μετασχηματισμός και ο τομέας της τεχνολογίας.
Αναφερόμενος στον προς ψήφιση στη Βουλή κώδικα ψηφιακής διακυβέρνησης, τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό νομοθέτημα που δημιουργεί ένα ξεκάθαρο πλαίσιο διευκολύνοντας τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και σημείωσε ότι για πρώτη φορά θα εμπεριέχει μητρώο διοικητικών διαδικασιών του δημοσίου που δεν υπάρχει.
Για την ενιαία ψηφιακή πύλη του δημοσίου gov.gr, τόνισε ότι καταγράφονται ήδη περισσότερα από έξι εκατομμύρια επισκέψεις, εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο αφορά σε εκδόσεις υπεύθυνων δηλώσεων και εξουσιοδοτήσεων και 600.000 σε άυλες συνταγογραφήσεις.
Μάριος Κάτσης: «Να μη μείνει κανένας πίσω»
Την ανάγκη να ασχοληθεί η κυβέρνηση με την απλούστευση των διαδικασιών και να μην ψηφιοποιηθεί η γραφειοκρατία, υπογράμμισε ο βουλευτής και τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, όπως και το ότι στην επόμενη μέρα πρέπει να διευκρινισθεί πόσα από τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα θα στραφούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και ποια θα είναι τα χρονοδιαγράμματα, οι στόχοι και το σχέδιο.
Θα πρέπει, είπε επίσης, να υπάρξει μέριμνα ώστε να αποκτήσουν όλοι τις ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται, προκειμένου να μην «μείνει κανείς πίσω», αλλά και να δημιουργηθούν τα σωστά εργαλεία για την προστασία των δεδομένων και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό.
Κυρ. Λουφάκης: «Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι η αλλαγή της εφοδιαστικής αλυσίδας»
«Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι η αλλαγή της εφοδιαστικής αλυσίδας», επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Κυριάκος Λουφάκης και τόνισε πως η χώρα μας μπορεί να ωφεληθεί από αυτήν λόγω κυρίως του ανθρώπινου δυναμικού της που δεν «εκμεταλλεύεται καθόλου».
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο υπερβολικό μισθολογικό κόστος για τις επιχειρήσεις, λέγοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν φτάνουν, αλλά και στην ανάγκη της απόκτησης συγκεκριμένων δεξιοτήτων από το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς όπως σημείωσε «υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ορισμένους τομείς».
Παντελής Αγγελίδης: «Να μην ξεχνάμε τον τομέα της παραγωγής»
«Πριν από πέντε χρόνια υπήρχαν λίγοι άνθρωποι που μιλούσαν για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως innovation hub, όμως αυτό το ζούμε σήμερα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Παντελής Αγγελίδης, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «αν και ακόμη καταγράφεται μικρή, ωστόσο καταγράφεται μετακίνηση εταιριών και ανθρώπινου δυναμικού στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα και το εξωτερικό.
Σημείωσε ότι δεν πρέπει εστιάζοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό να ξεχνάμε αυτόν της παραγωγής.
Τη θέση του ότι η πανδημία του κορονοϊού υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι η τεχνολογία για να προχωρήσουμε στη νέα εποχή, διατύπωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), Κωνσταντίνος Καγκελίδης.
Η τεχνολογία μάς φέρνει πιο κοντά, σημείωσε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕ, Ιωάννης Σύρρος, τονίζοντας πως οι επιχειρήσεις έσπευσαν μέσα στην πανδημία να ανταποκριθούν στις ανάγκες της περιόδου.
Νωρίτερα του ξεσπάσματος της πανδημίας του κορονοϊού, έλαβε τα “ψηφιακά μηνύματα” η ΔΕΘ-Helexpo, καθώς είχε εδώ και καιρό δρομολογήσει τη διοργάνωση της Beyond 4.0, τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής.
Ο κορωνοϊός εκλαϊκευσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό και επιτάχυνε την μετάβαση, επισήμανε ο ιδρυτής της Industry Disruptors Game Changers, Μιχάλης Στάγκος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αν θέλουμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη hub καινοτομίας, η Beyond 4.0 είναι το όχημα».
Τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Beyond 4.0 υπογράμμισε από την πλευρά του και ο διευθύνων σύμβουλος της BeBest, Ευάγγελος Χαραλάμπους, λέγοντας «αυτό έλειπε, μια μεγάλη διοργάνωση που θα βάλει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα στον τεχνολογικό χάρτη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
You may like
-
Κάλεσμα στη Σαουδική Αραβία για τουρισμό και επενδύσεις στην Ελλάδα
-
5.000 επιχειρήσεις επιδοτούνται από τα προγράμματα “Ψηφιακό Βήμα” και “Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός”
-
Στην Ευρωβουλή το ζήτημα αποπληρωμής των Ελλήνων ξενοδόχων από την TUI
-
Ποιές περιοχές της Ελλάδας έχουν περισσότερες κλίνες μέσω Airbnb – HomeAway από ότι στα ξενοδοχεία
-
40 εκ. ευρώ από το Marathon Fund για χρηματοδότηση ελληνικών startups τεχνολογίας
-
Έρχονται οι έξυπνοι μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας – Ποιά τα οφέλη

“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Νάξο

Ολοκληρώθηκε το mega logistics center του Σκλαβενίτη στον Ασπρόπυργο – Ποιές άλλες επενδύσεις δρομολογεί

“Στα σκαριά” 8 μεγάλες επενδύσεις της Μπλε Κέδρος – Σε ποιές περιοχές επενδύει σε κατοικίες και ξενοδοχεία

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

Εγκρίθηκε νέο έργο επέκτασης ξενοδοχείου στην Ηγουμενίτσα

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Χίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” κτιρίου γραφείων MOB1 στο Μαρούσι – Που βρίσκεται το ακίνητο

Σε φάση σταδιακής ωρίμανσης η ελληνική αγορά ακινήτων – Για ποιά ακίνητα καταγράφεται αυξημένη ζήτηση

Ποιά τα νέα δεδομένα στη φορολόγηση των ακινήτων μετά τη ΔΕΘ – Τι αλλάζει προς το ευνοϊκότερο

Ποιός είναι ο δεύτερος πιο περιζήτητος Δήμος στην Αττική για αγορά κατοικίας μετά το κέντρο της Αθήνας

Ξεκινά σύντομα από τον Όμιλο AKTOR η κατασκευή του νέου ξενοδοχείου στην Τρίπολη

Ανοίγει ο “δρόμος” για τις επενδύσεις του Ομίλου Μήτση στη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα

Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες

Άνοιξε ο “δρόμος” για νέο ξενοδοχείο σε διατηρητέο της Ερμού – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

“Πράσινο φως” για το πολυτελές Triopetra Project στο Ρέθυμνο – Πού βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει το οικιστικό έργο

Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” κτιρίου γραφείων MOB1 στο Μαρούσι – Που βρίσκεται το ακίνητο

Προχωρά η διαδικασία για την έναρξη της μεγάλης επένδυσης για τη μεταμόρφωση του πρώην Ξενία Κύθνου – Ποιός είναι ο επενδυτής

Προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία για το νέο Data Center στα Μεσόγεια – Ποιές εταιρείες επενδύουν

Άλλαξε “χέρια” το νέο υπό κατασκευή ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στο Κουκάκι – Ποιά είναι η Vivium Holding

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Νέα Σμύρνη – Σε ποιά περιοχή κατασκευάζεται

[VIDEO] Ολοκληρώνεται η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην Αργυρούπολη – Πού βρίσκεται το ακίνητο

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα σε Riviera Tower, IRC και Little Athens

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανακαίνισης στο εμβληματικό Filoxenia Kalamata της Grecotel – “Στα σκαριά” και η επόμενη φάση

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

[VIDEO] Σε εξέλιξη η μεγάλη οικιστική επένδυση Nea Polis στην Καβάλα – Πώς θα αναβαθμίσει την περιοχή με 7 νέους σύγχρονους οικισμούς με κατοικίες

[VIDEO] Στη “γραμμή εκκίνησης” το Keranis Residences με κατοικίες, γραφεία και καταστήματα στον Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει στο ιστορικό ακίνητο

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” συγκροτήματος γραφείων The Grid στο Μαρούσι – Πότε θα ολοκληρώσει την επένδυση η Noval Property
TRENDING
-
REAL ESTATE1 εβδομάδα ago
Ποιός είναι ο δεύτερος πιο περιζήτητος Δήμος στην Αττική για αγορά κατοικίας μετά το κέντρο της Αθήνας
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago
Ξεκινά σύντομα από τον Όμιλο AKTOR η κατασκευή του νέου ξενοδοχείου στην Τρίπολη
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago
Ανοίγει ο “δρόμος” για τις επενδύσεις του Ομίλου Μήτση στη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago
Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago
Άνοιξε ο “δρόμος” για νέο ξενοδοχείο σε διατηρητέο της Ερμού – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί