ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Με 17 καταστήματα ήδη η 1η νέα μεταμνημονιακή τράπεζα στην Ελλάδα

Published
5 έτη agoon
By
NewsroomΔίκτυο 17 καταστημάτων διαθέτει πλέον η Optima Bank, η οποία άρχισε την λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2019, αποτελώντας την πρώτη νέα τράπεζα στην χώρα μας που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της μετά την ριζική αναδιάταξη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.
Η πρώτη φάση επέκτασης του δικτύου της Optima Bank προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Στόχος της τράπεζας, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο πρόεδρος της Optima Bank Γιώργος Τανισκίδης, είναι ένα σύγχρονο δίκτυο που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές, πραγματικές ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας.
«Το μοντέλο «κάθε γωνιά και τράπεζα» είναι ξεπερασμένο, μη βιώσιμο. Εμείς έχουμε περάσει από το παλιό “bricks and mortar” (σ.σ. μοντέλο ανάπτυξης αποκλειστικά μέσω καταστημάτων) στο “clicks and mortar“, δηλαδή σε έναν συνδυασμό καταστημάτων και καινοτόμων εργαλείων που αξιοποιούν τις τεράστιες δυνατότητες της ψηφιακής εποχής. Πιστεύουμε σε ένα «Phigital» μέλλον, (σ.σ. μεταξύ φυσικού και ψηφιακού) οπού ο φυσικός κόσμος και οι νέες τεχνολογίες θα βρίσκονται ακόμη πιο κοντά μεταξύ τους».
«Από το 2014 είχαμε διακρίνει την ευκαιρία. Ωστόσο, οι διαχειριστές της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου δεν προχωρούσαν στην πώληση. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε τη νέα τράπεζα με απόλυτη ακρίβεια, ώστε να μην κάνουμε λάθη. Σήμερα κινούμαστε με εντυπωσιακή ταχύτητα, χωρίς να χρειάζεται να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Φιλοδοξούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη των άλλων», αναφέρει ο κ.Τανισκίδης.
Η στόχευσή της Optima Bank είναι η λιανική τραπεζική, ωστόσο, αναφέρει ο κ. Τανισκίδης «σήμερα καλούμαστε να στηρίξουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα. Θα το κάνουμε στην πράξη. Οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να επιβιώσουν ή ακόμη και να ανθίσουν την τελευταία δεκαετία αξίζουν κάθε δυνατή βοήθεια από την πλευρά των τραπεζών».
Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Optima ο Γιώργος Τανισκίδης, διοικητικό τραπεζικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα από τις επιτελικές θέσεις που έχει περάσει, αναφέρεται στη διαφορετική, καλύτερη εμπειρία που παρέχει η τράπεζα.
«Η Optima bank μετασχηματίστηκε με αυτόν τον στόχο. Να αλλάξει τα δεδομένα και να κάνει την τραπεζική συναλλαγή μια ευχάριστη εμπειρία. Για να το πετύχουμε είδαμε τα πάντα από την αρχή. Κυρίως όμως είδαμε την τράπεζα μέσα από τα μάτια του πελάτη. Αυτό που ζητά σήμερα από μια τράπεζα είναι να μην ταλαιπωρείται, να μην χάνει τον χρόνο του και κυρίως να βρίσκει λύσεις στα μέτρα του.
Αυτό ακριβώς κάναμε, με καταστήματα που είναι μοντέρνα, άνετα και φιλόξενα, με προϊόντα και υπηρεσίες που προσαρμόζονται στις ανάγκες του πελάτη και δεν ζητούν από τον πελάτη να προσαρμοστεί στα προϊόντα.
Το σημαντικότερο όμως συγκριτικό πλεονέκτημα και τεράστιο κεφάλαιο της Optima bank βρίσκεται στους ανθρώπους μας. Σε όλους αυτούς που συμμετέχουν στην δημιουργία ενός νέου τραπεζικού ιδρύματος, μπολιάζοντας αυτή την προσπάθεια με τον επαγγελματισμό, την υπευθυνότητα, το πάθος και την αισιοδοξία τους. Ξέρετε, όλα αυτά τα στοιχεία αντανακλώνται στην εξυπηρέτηση. Γιατί ένας ικανοποιημένος και ευχαριστημένος υπάλληλος, δεν μπορεί παρά να κάνει και τον πελάτη ικανοποιημένο και ευχαριστημένο».
Εξαιρετικά καλά τα αποτελέσματα
Αναφορικά με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της Optima Bank τονίζει ότι είναι εξαιρετικά καλά. «Η πανδημία μπορώ να πω πως επιτάχυνε την πορεία μας. Μας έδωσε χρόνο να προετοιμαστούμε καλύτερα, να δοκιμάσουμε συστήματα και διαδικασίες και να διορθώσουμε πιθανά λάθη του αρχικού σχεδιασμού. Μην ξεχνάτε πως Optima σημαίνει καλύτερη εμπειρία, σημαίνει όμως και να κοιτάς το μέλλον με αισιοδοξία. Αυτή η αισιοδοξία βρίσκεται στη βάση της εταιρικής μας κουλτούρας»
Όπως αναφέρει ο κ.Τανισκίδης η συμβολή της τράπεζας στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας είναι δεδομένη και ουσιαστική. «Η Optima bank δεν έχει να κάνει την παραμικρή αναχρηματοδότηση κόκκινων ή ρυθμισμένων δανείων. Αυτό μας δίνει την ελευθερία και τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε οποιονδήποτε κλάδο ή τομέα μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο μέλλον.
Για εμάς σημαντικό κριτήριο σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί, πάντα και ο φορέας που βρίσκεται πίσω από την εταιρική επωνυμία, ο άνθρωπος που είναι έτοιμος να αναλάβει το επιχειρηματικό ρίσκο, ο άνθρωπος που θέλει να δημιουργήσει»
Η λειτουργία της τράπεζας αφορά ένα συγκεκριμένο αριθμό και προφίλ συναλλασσομένων ή απευθύνεται ευρύτερα στην κοινωνία; Από τη φύση της η τράπεζα δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις. Έχουμε αναπτύξει και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε μια ευρεία γκάμα προϊόντων που αφορούν και ενδιαφέρουν διαφορετικού προφίλ συναλλασσόμενους.
Είμαστε μια τράπεζα που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστεί σε κάθε τομέα της χρηματοπιστωτικής δραστηριότητας, ακολουθώντας πιστά ένα ξεκάθαρο σχέδιο: Χτίζουμε πάνω σε γερές βάσεις και προχωράμε διαρκώς μπροστά. Και πράγματι, δεν φιλοδοξούμε να προσφέρουμε τα πάντα στους πάντες».
Ο κ.Τανισκίδης, μιλώντας γενικότερα για την πορεία της οικονομίας δηλώνει αισιόδοξος. «Η διαχείριση της πανδημίας ήταν υποδειγματική και σε αυτό συνέβαλαν όλοι: Πολιτεία, Κοινωνία και ιδιωτικός τομέας. Με την ίδια αισιοδοξία αντιμετωπίζουμε και την επόμενη μέρα. Πιστεύω πως η οικονομία θα ανακάμψει γοργά. Είμαστε εδώ για να συμμετάσχουμε στη νέα εποχή».
Ο κ.Τανισκίδης κάνει και μια ειδική μνεία. «Καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας ακούσαμε επαίνους για το υγειονομικό προσωπικό, τους ανθρώπους των σουπερ μάρκετ κλπ Θέλω να προσθέσω σε αυτούς τους επαίνους και όλους τους ανθρώπους που στα τραπεζικά καταστήματα καθημερινά, παρά τον ενδεχόμενο κίνδυνο ήταν εκεί και εξυπηρετούσαν τους συμπολίτες μας και κυρίως ανθρώπους που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες. Τους αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
You may like
-
Δάνεια 4 ξενοδοχείων σε Κρήτη, Κω και Σαντορίνη εξαγόρασε η Optima Bank
-
9 στις 10 εγχρήματες συναλλαγές της Alpha Bank γίνονται πλέον ηλεκτρονικά
-
Τράπεζα Πειραιώς: οι τελευταίες εξελίξεις λόγω CoCos και ΕΚΤ
-
3 τράπεζες από το City του Λονδίνου εξετάζουν να μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα
-
Συνεχίζεται το 3ετές πλάνο πλήρους εξυγίανσης της Attica Bank
-
Αναλαμβάνει το τιμόνι της Attica Bank ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, Κωνσταντίνος Μακέδος

“Πράσινο φως” για το νέο κτίριο φοιτητικών κατοικιών της Premia Properties στην Ξάνθη – Στόχος για 900 κατοικίες έως το 2026

[ΦΩΤΟ] Στην ΕΛΕΜΚΑ τα έργα ανάπλασης του παράκτιου μετώπου για το νέο Athens Beach Club στη Βούλα

“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Νάξο

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία για το νέο Data Center στα Μεσόγεια – Ποιές εταιρείες επενδύουν

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Ζάκυνθο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει

“Υψηλές πτήσεις” για την κερδοφορία της Trade Estates το 2025 – Ποιές νέες επενδύσεις δρομολογεί

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Νέα Σμύρνη – Σε ποιά περιοχή κατασκευάζεται

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Σύρο – Πού θα γίνει

Ανοίγει ο “δρόμος” για τις επενδύσεις του Ομίλου Μήτση στη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα

Ανοίγει ο “δρόμος” για τις επενδύσεις του Ομίλου Μήτση στη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα

Άνοιξε ο “δρόμος” για νέο ξενοδοχείο σε διατηρητέο της Ερμού – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

“Πράσινο φως” για το νέο εμπορικό πόλο του Σκλαβενίτη στο πρώην εργοστάσιο ΠΙΤΣΟΣ στο Ρέντη – Πώς προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία

Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” κτιρίου γραφείων MOB1 της Hellenic Properties στο Μαρούσι – Που βρίσκεται το ακίνητο

“Πράσινο φως” για το πολυτελές Triopetra Project στο Ρέθυμνο – Πού βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει το οικιστικό έργο

“Πράσινο φως” για την mega τουριστική επένδυση Costa Nopia στην Κρήτη – Εγκρίθηκε το ΕΣΧΑΣΕ του έργου

Προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία για το νέο Data Center στα Μεσόγεια – Ποιές εταιρείες επενδύουν

Άλλαξε “χέρια” το νέο υπό κατασκευή ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στο Κουκάκι – Ποιά είναι η Vivium Holding

Σε διαβούλευση η mega τουριστική επένδυση απέναντι από την Ύδρα στην Αργολίδα – Πώς μετονομάστηκε το project

Πώς προχωρούν οι 8 μεγάλες επενδύσεις της Μπλε Κέδρος – Σε ποιές περιοχές επενδύει σε κατοικίες και ξενοδοχεία

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Νέα Σμύρνη – Σε ποιά περιοχή κατασκευάζεται

[VIDEO] Ολοκληρώνεται η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην Αργυρούπολη – Πού βρίσκεται το ακίνητο

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα σε Riviera Tower, IRC και Little Athens

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανακαίνισης στο εμβληματικό Filoxenia Kalamata της Grecotel – “Στα σκαριά” και η επόμενη φάση

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

[VIDEO] Σε εξέλιξη η μεγάλη οικιστική επένδυση Nea Polis στην Καβάλα – Πώς θα αναβαθμίσει την περιοχή με 7 νέους σύγχρονους οικισμούς με κατοικίες

[VIDEO] Στη “γραμμή εκκίνησης” το Keranis Residences με κατοικίες, γραφεία και καταστήματα στον Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει στο ιστορικό ακίνητο

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” συγκροτήματος γραφείων The Grid στο Μαρούσι – Πότε θα ολοκληρώσει την επένδυση η Noval Property

The Ellinikon: έφτασε ήδη στα μισά ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower – Ξεπέρασε τα 113 μέτρα ύψος

[VIDEO] Τα 4+2 μεγάλα συγκροτήματα γραφείων στο Μαρούσι – Ποιά βρίσκονται υπό κατασκευή και πώς προχωρούν
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago
Ανοίγει ο “δρόμος” για τις επενδύσεις του Ομίλου Μήτση στη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago
Άνοιξε ο “δρόμος” για νέο ξενοδοχείο σε διατηρητέο της Ερμού – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί
-
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες ago
“Πράσινο φως” για το νέο εμπορικό πόλο του Σκλαβενίτη στο πρώην εργοστάσιο ΠΙΤΣΟΣ στο Ρέντη – Πώς προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago
Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” κτιρίου γραφείων MOB1 της Hellenic Properties στο Μαρούσι – Που βρίσκεται το ακίνητο
-
RESIDENTIAL6 ημέρες ago
“Πράσινο φως” για το πολυτελές Triopetra Project στο Ρέθυμνο – Πού βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει το οικιστικό έργο