Connect with us

RESIDENTIAL

Μεταμορφώνεται το Hilton στην Αθήνα σε πολυτελές κτίριο με ξενοδοχείο, κατοικίες & καταστήματα

Παύλος Ρίζος

Published

on

Το Hilton Athens - Πηγή: Ιονική Ξενοδοχειακή
Το Hilton Athens - Πηγή: Ιονική Ξενοδοχειακή

Μεταμορφώνεται το ιστορικό ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα σε νέο πολυτελές κτίριο με ξενοδοχείο, ιδιωτικές κατοικίες & εμπορικά καταστήματα, σε μια επένδυση 130 εκατ. ευρώ από την Ιονική Ξενοδοχειακή.

Συγκεκριμένα, η Hilton και η Ιονική Ξενοδοχειακή Α.Ε. ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για το νέο ξενοδοχείο και τις ιδιωτικές κατοικίες που θα δημιουργηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Με τη συμφωνία αυτή, τα luxury brands της Hilton Conrad Hotels & Resorts, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences θα αποκτήσουν παρουσία στην Ελλάδα και θα λειτουργήσουν εντός του νέου προορισμού που αναπτύσσει η Ιονική Ξενοδοχειακή.

Το εμβληματικό κτίριο της Αθήνας, που σήμερα λειτουργεί ως Hilton Athens, πρόκειται να μετασχηματιστεί σε έναν καινοτόμο και πολυδιάστατο προορισμό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας φιλοξενία, κατοικίες και πολλαπλές εμπειρίες σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Το Hilton Athens άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1963 ως το πρώτο ξενοδοχείο διεθνούς αλυσίδας στη Ελλάδα και έκτοτε συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη της Αθήνας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Το Hilton Athens αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πρωτεύουσας, όπως επιβεβαιώνεται και από την εκτενή έρευνα που πραγματοποίησε πριν από ένα χρόνο η Ιονική Ξενοδοχειακή στο πλαίσιο διαλόγου και συζητήσεων με φορείς της πόλης, η οποία ανέδειξε τη Hilton ως βασικό στοιχείο για την ταυτότητα του νέου προορισμού.

Τι περιλαμβάνει η νέα mega – επένδυση

Ο νέος προορισμός αποτελεί μία στρατηγική επένδυση ύψους άνω των € 130 εκ. από την Ιονική Ξενοδοχειακή, πλέον της αρχικής επένδυσης των περίπου € 145 εκ. για την εξαγορά του κτιρίου.

Φιλοδοξεί να εισάγει στην πρωτεύουσα, ένα καινοτόμο αναπτυξιακό μοντέλο μεικτής χρήσης και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της αλλά και για επισκέπτες.

Θα περιλαμβάνει -πέραν της ξενοδοχειακής χρήσης- ιδιωτικές κατοικίες, ιδιωτική λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες μέσα από δραστηριότητες αναψυχής και ευεξίας, με στόχο να συμβάλει περαιτέρω στην καθιέρωση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στην Ευρώπη για ταξίδια ή ακόμα και για μόνιμη διαμονή.

Προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό διεθνών και ελληνικών brands, ο νέος προορισμός φιλοδοξεί να εμπνεύσει τους κατοίκους της πρωτεύουσας, καθώς και τους ξένους επισκέπτες, καλώντας τους να βιώσουν το αυθεντικό πνεύμα της σύγχρονης Αθήνας.

Το νέο ξενοδοχείο Conrad, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του το 2024, θα περιλαμβάνει περίπου 280 δωμάτια και σουίτες, καθώς και περίπου 50 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences.

To έργο αυτό αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο ταχέως αναπτυσσόμενο πολυτελές χαρτοφυλάκιο της Hilton σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που εκτείνεται σήμερα σε τοποθεσίες όπως το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, το Άμστερνταμ και η Ρώμη.

Έχοντας παρουσία σε πέντε ηπείρους με 40 ξενοδοχεία, το Conrad Hotels & Resorts απευθύνεται στους πολίτες του κόσμου, συνδυάζοντας την καινοτομία, με το σύγχρονο design και την τέχνη.

Εκτός από τις ξενοδοχειακές παροχές, τα Waldorf Astoria και Conrad διαθέτουν ένα κορυφαίο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο κατοικιών, οι οποίες επαναπροσδιορίζουν την πολυτέλεια, συνδυάζοντας την άνεση μιας ιδιωτικής κατοικίας, με υψηλής αισθητικής design και κορυφαίες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, σε τοποθεσίες όπως το Κο Σαμούι, το Σικάγο, το Ντουμπάι και το Λας Βέγκας.

Το Hilton Athens - Πηγή: Ιονική Ξενοδοχειακή

Το Hilton Athens – Πηγή: Ιονική Ξενοδοχειακή

Τι λένε οι πρωταγωνιστές

Ο Simon Vincent, Executive Vice President & President, ΕΜΕΑ της Hilton, δήλωσε: «Για περισσότερο από μισό αιώνα το Hilton Athens έπαιξε κομβικό ρόλο στην ανάδειξη της πόλης σε κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό, προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μέλη βασιλικών οικογενειών και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που διατηρούμε και συνεχίζουμε αυτήν την ιστορική κληρονομιά με τα brands Conrad Hotels & Resorts, Waldorf Astoria καθώς και τα Conrad branded residences. Τα πολυτελή brands της Hilton ακολουθούν μια ισχυρή τροχιά ανάπτυξης, με νέες μονάδες στη Σαρδηνία, το Κουβέιτ, την Τουλούμ, το Ραμπάτ, τη Σαγκάη και το Λος Άντζελες μέσα στο ερχόμενο έτος. Με σύγχρονους και πολυτελείς εσωτερικούς χώρους, τεράστιο εύρος παρεχόμενων υπηρεσιών και εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, η νέα μας παρουσία στην Αθήνα πρόκειται να αποτελέσει μία μοναδική προσθήκη στο αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου».

«Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου προορισμού πόλης που θα συνδέσει δυναμικά την Αθήνα και τους κατοίκους της με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς, να επεκτείνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Hilton και είμαστε βέβαιοι ότι η κληρονομιά του Hilton Athens μαζί με τη διεθνή τεχνογνωσία της Hilton θα συμβάλουν σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτεύουσας», δήλωσε σχετικά με την συμφωνία ο Αχιλλέας. Β. Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε., προσθέτοντας ότι, «Μετά από έξι δεκαετίες παρουσίας του Ηilton στην Ελλάδα και συνεργασίας με τον όμιλο που ίδρυσε ο Conrad Hilton, είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε πλέον να το αποκαλούμε με το μικρό του όνομα: Conrad».

Ο Dino Michael, Senior Vice President & Global Category Head του Hilton Luxury Brands, δήλωσε: «Η Αθήνα είναι μια πόλη που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη που αναζητεί την πολυτέλεια. Με μακρά ιστορία, συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, αποτελεί την κατάλληλη τοποθεσία για τη φιλοξενία του brand Conrad Hotels & Resorts στην Ελλάδα. Παράλληλα, βλέπουμε όλο και μεγαλύτερη ζήτηση για ιδιωτικές κατοικίες που προσφέρουν τη χαρακτηριστική υψηλού επιπέδου φιλοξενία μας. Γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Ιονική Ξενοδοχειακή και παρουσιάζουμε αυτό το συναρπαστικό σχήμα για πρώτη φορά στην Αθήνα».

Το Hilton Athens - Πηγή: Ιονική Ξενοδοχειακή

Το Hilton Athens – Πηγή: Ιονική Ξενοδοχειακή

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Ξενία Κοζάνης - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ16 ώρες ago

Προς εξεύρεση επενδυτή για την αξιοποίηση του Ξενία Κοζάνης η ΕΤΑΔ – Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου

Electra Palace Rhodes - Πηγή: Electra Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ19 ώρες ago

Προχωρούν οι νέες επενδύσεις ανακαινίσεων στα ξενοδοχεία της Electra Hotels

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ20 ώρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ20 ώρες ago

Σε διαφορετικές κατασκευαστικές ταχύτητες τα δύο νέα premium malls στο The Ellinikon

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL21 ώρες ago

Σε φάση επανασχεδιασμού η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στο The Ellinikon – Τι αλλάζει με την αποχώρηση της Centric

Τα Μεσόγεια από ψηλά - Design by Canva Pro
REAL ESTATE21 ώρες ago

Συνεχίζεται αλλά με ηπιότερο ρυθμό η αύξηση στις αξίες των οικοπέδων στην Αττική – Πού κινούνται οι τιμές σε 5 περιοχές

Σάμος, Πυθαγόρειο - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
REAL ESTATE21 ώρες ago

Ποιο νησί του Βορείου Αιγαίου σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο στις τιμές πώλησης κατοικιών το 2026

REAL ESTATE2 ημέρες ago

Συνεχίζει τις αποεπενδύσεις η Trastor – Ποιό ακίνητο σε γνωστό εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι πούλησε

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στην Ζάκυνθο

Ρόδος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέο deal για 5άστερο ξενοδοχείο MGallery στη Ρόδο – Πότε αναμένεται να ανοίξει

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 612 κλινών στην Ερμιονίδα – Σε ποιά περιοχή δρομολογείται το έργο

Saladi Project - Πηγή: Gnosis Investments
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Και επίσημα Στρατηγική Επένδυση το Saladi Project των 266 εκατ. ευρώ στην Αργολίδα

Apollo Hills - Πηγή: Hines - Henderson Park
RESIDENTIAL5 ημέρες ago

Προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση Apollo Hills της Hines στη Βούλα – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί

Το Μέγαρο Σλήμαν, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, στην Πανεπιστημίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για το μεγάλο έργο αξιοποίησης του Μεγάρου Σλήμαν – Μελλά στην Πανεπιστημίου – Τι σχεδιάζει η Mitsis Hotels

Το νέο mega εμπορικό ακίνητο της Μασούτης στις 3 Γέφυρες
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Από το έργο στις Τρεις Γέφυρες ξεκινά το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Μασούτης με μικτές οικιστικές και εμπορικές χρήσεις ακινήτων

Πηγή: Elxis – At Home in Greece
REAL ESTATE1 εβδομάδα ago

“Άλμα” 50% στην ζήτηση ακινήτων για εξοχική κατοικία στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά το 2026

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 ημέρες ago

[VIDEO] Πώς προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 ημέρες ago

Σε εξέλιξη ο mega διαγωνισμός του Κτηματολογίου για την μίσθωση νέου κτιρίου γραφείων 8.000 τ.μ. στην Αθήνα

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 ημέρες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Parilio - Πηγή: Empiria Group
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Επεκτείνεται και στη Νάξο με νέο 5άστερο ξενοδοχείο η Empiria Group

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 ημέρες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL2 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία3 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS4 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890