Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Νέα επένδυση για ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μύκονο – Επενδυτικό «ρεύμα» στο νησί

Χρήστος Δημόπουλος

Published

on

Ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Μύκονο

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο κομμάτι των ξενοδοχειακών επενδύσεων που λαμβάνουν χώρα, ειδικά το τελευταίο διάστημα, στη Μύκονο. Πιο συγκεκριμένα, μετά το ρεπορτάζ του bizness.gr όσον αφορά την ωρίμανση επένδυσης, για τη δημιουργία καταλύματος στην περιοχή «ΚΑΡΑΠΕΤΗΣ» στην Άνω Μερά Μυκόνου (σ.σ. από την εταιρεία BLUE IRIS A.E.), έπεται και συνέχεια.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία ακόμη νέα ξενοδοχειακή μονάδα, κατηγορίας πέντε αστέρων, συνολικής δυναμικότητας τριάντα οκτώ κλινών, εποχιακής λειτουργίας, που θα ανεγερθεί στην περιοχή Ελιάς της Μυκόνου, εκμετάλλευσης της εταιρείας ΚΙΡΚΗ Α.Ε.

Η εν λόγω επένδυση έχει υπαχθεί σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) και αυτή τη στιγμή, βρίσκεται υπό τη διαδικασία αδειοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου δεν υπάρχει, ακόμα, μιας και για την επενδύτρια εταιρεία προέχει η επιτυχής ολοκλήρωση της αδειοδοτικής φάσης του έργου. Στη συνέχεια θα τεθούν στο προσκήνιο ζητήματα, όπως το συνολικό κόστος της επένδυσης και το χρονικό περιθώριο που τίθεται, για την εκκίνηση λειτουργίας της καινούργιας μονάδας.

ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΥΠΑΧΘΕΙ Η ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Το νέο ξενοδοχείο που θα κατασκευαστεί στο κυκλαδίτικο νησί, θα μπει σύμφωνα με πληροφορίες κάτω από την ομπρέλα των MYKONIAN VILLAS. Πρόκειται για ένα δυνατό τουριστικό brand στη νήσο της Μυκόνου, το οποίο συμπεριλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό του 9 ξενοδοχεία και πολυτελείς κατοικίες στις περιοχές:

Ελιάς Μυκόνου – 4 Ξενοδοχεία & Villa Collection:

1) MYKONIAN AVATON
2) MYKONIAN IMPERIAL
3) MYKONIAN ROYAL
4) MYKONIAN UTOPIA
5) MYKONIAN VILLA COLLECTION

Πόλη της Μυκόνου – 3 Ξενοδοχεία:

1) MYKONIAN KORALI
2) MYKONIAN KYMA
3) MYKONIAN NAIA

Πλατύς Γιαλός – 1 Ξενοδοχείο:

1) MYKONIAN AMBASSADOR

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Όπως προαναφέραμε, η Μύκονος φαίνεται στην πράξη ότι βρίσκεται στο κέντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Εκτός από τις επενδύσεις των BLUE IRIS και ΚΙΡΚΗ, σάρκα και οστά παίρνει και το μεγάλο τουριστικό project από το σχήμα AGC Equity Partners στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία-κολοσσός έχει αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης και πλέον, προωθεί τη δεύτερη πολύ μεγάλη επένδυσή της στην Ελλάδα, το «The Mykonos Project» . Μάλιστα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαίωσε πρόσφατα μέσω Twitter την έγκριση της επένδυσης από την AGC (κάνοντας μνεία στη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου) και άμεσα, όπως πρόσθεσε, προγραμματίζεται ΚΣΔ (σ.σ. συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης).

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Κατάστημα στο κέντρο της Κηφισιάς απέκτησε η Trastor ΑΕΕΑΠ

bizness.gr

Published

on

Trastor AEEAP

Η Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π., ανακοίνωσε την απόκτηση εμπορικού καταστήματος στο κέντρο της Κηφισιάς.

Το κατάστημα βρίσκεται σε έναν από τους εμπορικότερους δρόμους της Κηφισιάς επί της οδού Παναγίτσας αρ. 6. Η συνολική επιφάνεια του καταστήματος είναι 100,04 τ.μ. και είναι πλήρως μισθωμένο.

Το τίμημα απόκτησης ανήλθε σε 1.000.000 Ευρώ. Η αγορά χρηματοδοτήθηκε από κεφάλαια που αντλήθηκαν κατά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2019.

Continue Reading

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στο προσκήνιο οι επενδύσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας

bizness.gr

Published

on

Εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

  • ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας,
  • οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας,
  • η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις,
  • η ειδική φορολογία, καθώς και
  • το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας.

Η συζήτηση έγινε σε παραγωγικό κλίμα.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες o Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής.

Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Continue Reading

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Εν όψει εξελίξεων με την αξιοποίηση του παλιού ξενοδοχείου Ambassadeur

Χρήστος Δημόπουλος

Published

on

Ambassadeur, ξενοδοχείο

Εκτός από το ακίνητο της Όθωνος 10 και Αμαλίας, ιδιοκτησίας του ΕΤΕΑΕΠ, για το οποίο το bizness.gr παρουσίασε ρεπορτάζ αναφορικά με το διαγωνισμό που «τρέχει» για τη μίσθωσή του, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών έχει στην κατοχή του κι ένα άλλο σημαντικό ακίνητο στην Αθήνα και για την ακρίβεια, το παλιό ξενοδοχείο Ambassadeur, που βρίσκεται επί της οδού Σωκράτους 65-67 στην Ομόνοια.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Για το εν λόγω ξενοδοχείο είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα δύο διαγωνισμοί, οι οποίοι είχαν κηρυχθεί άγονοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, το ΕΤΕΑΕΠ περιμένει αυτή τη στιγμή απάντηση από ένα Υπουργείο (σ.σ. δεν είναι ανακοινώσιμο για την ώρα ποιο), που έχει εκφράσει ενδιαφέρον να μισθώσει το κτίριο για λογαριασμό του. Μεταφέροντας, δηλαδή, υπηρεσίες του στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Η τελική αυτή απάντηση αναμένεται να έρθει σύντομα. Αν είναι αρνητική (στην παρούσα φάση είναι περισσότερες οι πιθανότητες για θετική έκβαση, χωρίς όμως να αποκλείεται τίποτα), μόνο τότε θα επανέλθει στο προσκήνιο ενδεχόμενο επαναδιακήρυξης του διαγωνισμού.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το ΕΤΕΑΕΠ, ως ιδιοκτήτης του ακινήτου, είχε επαναπροκηρύξει μέσα στο 2019 διαγωνιστική διαδικασία για το πάλαι ποτέ ξενοδοχείο Ambassadeur. Το κατώτατο όριο του μηνιαίου μισθώματος ανερχόταν τότε σε 25.000 ευρώ, ενώ το κόστος για τις υποχρεωτικές εργασίες αναμόρφωσης του κτιρίου έφτανε τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Η εκμίσθωση ήταν για χρονική διάρκεια 30 χρόνων, με δικαίωμα επέκτασης για άλλα 10 έτη. Ένας από τους όρους που ήταν δεσμευτικός στον τελευταίο διαγωνισμό, ήταν ότι το ακίνητο έπρεπε να αξιοποιηθεί για την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, προδιαγραφών τουλάχιστον 3 αστέρων και πάνω.

Σημειώνεται, ότι το κτίριο της Σωκράτους είναι συνολικής επιφάνειας 10.247,01 τ.μ., αποτελούμενο από 2 υπόγεια, ισόγειο, τμήμα ημιώροφου, 8 ορόφους και έχει να λειτουργήσει από το 2000. Αρχικά, το 1961 άνοιξε τις πύλες του και στεγάστηκε εκεί το πολυτελές ξενοδοχείο Ambassadeur, δυναμικότητας 200 δωματίων. Όταν το κατάλυμα έκλεισε, έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια λειτουργίας, στο ακίνητο μεταφέρθηκε το Εφετείο Αθηνών, το οποίο κι αυτό ωστόσο αργότερα άλλαξε στέγη.

Continue Reading
Advertisement

Trending