Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Νέα επένδυση για ξενοδοχείο στην Κρήτη από την GOLF RESIDENCES – Έγκριση του ΕΧΣ

Χρήστος Δημόπουλος

Published

on

Ξενοδοχείο στην Κρήτη

Την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για δυο τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη, αποφάσισε προσφάτως το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΤΟ PROJECT ΤΗΣ GOLF RESIDENCES

Πιο συγκεκριμένα, προεγκρίθηκε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την επένδυση στην περιοχή Πλάκα της Ελούντας, για την ανάπτυξη ξενοδοχειακής επένδυσης από την εταιρεία «GOLF RESIDENCES Α.Ε.».

H GOLF RESIDENCES διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της είτε ως ιδιοκτήτρια, είτε σαν operator πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη, καταλύματα όπως τα:

  • Blue Palace a Luxury Collection Resort & Spa
  • Agapi Beach Resort
  • Cretan Malian Park
  • Village Heights
  • Koutouloufari Village Holiday Club

Ταυτόχρονα, η GOLF RESIDENCES κατέχει συμμετοχή 50% στο Sheraton Rhodes Resort στη Ρόδο. Συνάμα, έχει στην κατοχή της ποσοστό 50% του ξενοδοχείου Sheraton Rhodes Resort στη Ρόδο.

Σημειώνεται, ότι η μετοχική σύνθεση της GOLF RESIDENCES έχει ως εξής:
  • EVERGOLF (σ.σ. εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βασιλάκη, που έχει αποκτήσει το 70% της GOLF RESIDENCES από το καλοκαίρι του 2018. Η συναλλαγή, μάλιστα, είχε ολοκληρωθεί τυπικά στις 17 Ιουλίου του 2018)
  • Αγάπη Σμπώκου (Διευθύνουσα Σύμβουλος της GOLF RESIDENCES, ασχολείται με το management των ξενοδοχειακών μονάδων)
  • Κωστάντζα Σμπώκου (Διευθύνουσα Σύμβουλος της GOLF RESIDENCES, ασχολείται εξίσου με το management των ξενοδοχειακών μονάδων)

Επισημαίνεται, προς επίρρωση, ότι η εταιρεία από την άνοιξη του 2019 διαθέτει νέα εταιρική ταυτότητα και ειδικότερα, λειτουργεί υπό την επωνυμία «Phaea Resorts».

Όπως έγινε γνωστό με την κοινοποίηση της απόφασης από το ΥΠΕΝ, οι προτάσεις του ΕΧΣ από την GOLF RESIDENCES εναρμονίζονται µε τις κατευθύνσεις του σχεδιασμού και δεν μεταβάλλουν τον χωρικό προορισμό της περιοχής. Επιπλέον, πληρούνται οι προϋποθέσεις των προτεινόμενων χρήσεων γης και της κατηγορίας «Τουρισμός- αναψυχή».

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΡΙΣΗ

Επιπρόσθετα, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε η προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) και στην περιοχή Ακρωτήρι του Δήμου Σητείας, για την επένδυση που αφορά το Cavo Plako.

Οι νέες ρυθμίσεις του ΕΧΣ, αποσκοπούν στην προώθηση της προτεινόμενης χρήσης «Τουρισμός-αναψυχή», μέσω ήπιων μορφών πολυθεματικού οργανωμένου τουρισμού, με έμφαση περισσότερο σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού υψηλού ποιοτικού επιπέδου.

Να συμπληρωθεί, τέλος, πως η πρόταση προέγκρισης Ειδικού Χωρικού Σχεδίου υπεβλήθη από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και εκ μέρους του φορέα υλοποίησης του έργου, τον ΕΤΑΝΑΚ Α.Ε.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Νέος διαγωνισμός για το ακίνητο της Ζαλοκώστα στην Αθήνα – Ξενοδοχειακή η επένδυση στο κτίριο

Χρήστος Δημόπουλος

Published

on

Ακίνητο Ζαλοκώστα 7

Σε δημόσια διαβούλευση έχουν τεθεί εδώ και μερικές ημέρες οι όροι για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, που αφορά το ακίνητο επί της οδού Ζαλοκώστα 7-9 στην Αθήνα. Τη διαδικασία αναμένεται να τρέξει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, δηλαδή ο ΕΦΚΑ, με το κτίριο να πηγαίνει αποκλειστικά για ξενοδοχειακή εκμετάλλευση. Και ειδικότερα, για επένδυση μονάδας κατηγορίας 4 αστέρων και άνω.

Η διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 16 Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά, το επόμενο βήμα είναι να συνταχθούν οι λεπτομέρειες για να βγει ο διαγωνισμός στον αέρα. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, θα αξιολογηθούν από τον ΕΦΚΑ οι εισηγήσεις που θα έχουν κατατεθεί στον ιστότοπο του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Εκεί θα γίνει η τελική διαμόρφωση και θα ενσωματωθούν οι προτάσεις που κρίνονται ως ωφέλιμες, στο πλήρες σώμα της διακήρυξης. Στόχος, άλλωστε, είναι να υπάρξει μεγάλο επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον και ακριβώς προς αυτό το σκοπό της κινητοποίησης, διενεργείται η δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, το ακίνητο της Ζαλοκώστα αναμένεται να βγει σε διαγωνιστική διαδικασία στις αρχές του 2020.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2018 ο ΕΦΚΑ προκήρυσσε πλειοδοτικό διαγωνισμό με κατάθεση κλειστών προσφορών, για την εκμίσθωση και την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης του ακινήτου επί της οδού Ζαλοκώστα 7-9. Μίας κτιριακής εγκατάστασης με 2 υπόγεια, ισόγειο και 5 ορόφους, συνολικής επιφάνειας 1.854 τ.μ. στην «καρδιά» του κέντρου της Αθήνας.

Εκείνος ο διαγωνισμός, προέβλεπε την ανακατασκευή του ακινήτου με σκοπό τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο με προδιαγραφές διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων, ελάχιστου ύψους 1.920.000 ευρώ. Μάλιστα, ένας από τους όρους τότε ήταν οι υποψήφιοι να καθίστανται οι ίδιοι, ως νομικά πρόσωπα, Hotel Operators με τεκμηριωμένη εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών.

Αναφορικά με τη μίσθωση, ο ΕΦΚΑ είχε ορίσει τότε πως η μηνιαία τιμή δεν μπορούσε να πέσει κάτω από τις 17.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός του 2018 δεν είχε την απαιτούμενη ανταπόκριση γι’ αυτό κι από την αρχική ημερομηνία προκήρυξης, προέκυψαν 3 κατά σειρά παρατάσεις, μέχρι να κηρυχθεί εν τέλει οριστικά άγονος. Πλέον έχουν αλλάξει ήδη κάποιοι όροι της διαδικασίας, όπως λόγου χάριν ότι η επένδυση δύναται να αφορά και κατάλυμα 4 αστέρων κι όχι απαρέγκλιτα 5άστερο. Γενικότερα, σε μία περίοδο που οι ξενοδοχειακές επενδύσεις βρίσκονται σε έξαρση (και) στην Αθήνα, οι προοπτικές αξιοποίησης ενός ακινήτου στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε τόσο καλή τοποθεσία, κρίνονται υψηλές.

Continue Reading

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Επενδυτικό Φόρουμ Ελλάδας-Κύπρου με έμφαση σε ναυτιλία και επενδυτικά ταμεία

bizness.gr

Published

on

Επενδύσεις στην Ελλάδα

Το Επενδυτικό Φόρουμ Κύπρου- Ελλάδας με θέμα «Επενδυτικά ταμεία και ναυτιλία – Συνεργασίες για το μέλλον μας» διοργάνωσαν χθες το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κύπρου, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Κατά τις εργασίες του φόρουμ, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων στους τομείς της ναυτιλίας και των επενδυτικών ταμείων.

Παράλληλα, υπήρξε μία αμφίδρομη ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά και επισημάνθηκε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία υστέρηση της παρουσίας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Continue Reading

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ξενοδοχειακό project 5 εκατ. ευρώ από την ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ Α.Ε. έρχεται στη Σαντορίνη

Χρήστος Δημόπουλος

Published

on

Το νησί της Σαντορίνης

Μόνο λίγες δεν είναι οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Σαντορίνη που, είτε βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φάση των κατασκευών, είτε ωριμάζουν για να ξεκινήσουν να υλοποιούνται σε αμέσως επόμενο χρόνο. Το bizness.gr έχει παρουσιάσει σχετικά ρεπορτάζ, όπως χαρακτηριστικά καθίσταται η επένδυση για το υπό κατασκευή 5άστερο κατάλυμα από την Redex στη Βλυχάδα, σε ένα project άνω των 10 εκατ. ευρώ, καθώς κι άλλα ανάλογα έργα που βρίσκονται σε διαδικασία ΠΠΔ, όπως π.χ. αυτό της εταιρείας VOLCANO VIEW A.E. στην περιοχή Μεσαριά Θήρας.

Συνέχεια στο… χορό των σημαντικών τουριστικών επενδύσεων δίνει η εταιρεία Ν. ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ Α.Ε., η οποία σε έκταση ιδιοκτησίας της, ετοιμάζει ένα καινούργιο ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Σαντορίνη.

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ BEL CANDO SUITES

Πιο συγκεκριμένα, «τρέχει» αυτή την περίοδο η κατασκευαστική φάση του καταλύματος BEL CANDO SUITES, όπως θα ονομάζεται το ξενοδοχείο. Πρόκειται για ένα luxury boutique hotel, κατηγορίας 5 αστέρων.

Η έκταση του οικοπέδου ορίζεται στα 4.165,54 τμ και βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων από την θάλασσα στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, με θέα το νησί της Ανάφης. Σύμφωνα με το πλάνο που έχει εκπονηθεί, στην έκταση θα ανεγερθούν 17 σουίτες, reception, εστιατόριο, καθώς και χώροι spa-γυμναστηρίου.

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Η αρχιτεκτονική μελέτη βασίστηκε στην ιδέα ενός μικρού χωριού με διάσπαρτα κτίσματα. Είναι σημαντικό ως προς τη δομή που θα έχει το συγκρότημα να σημειωθεί, ότι μέσα στον χώρο δεν θα υπάρχει μία μονάδα με ένα συγκεκριμένο ύφος και μεγάλο όγκο. Το αρχιτεκτονικό ύφος, επομένως, θα ποικίλει. Στην έκταση θα υπάρχουν, συνάμα, αρκετοί χώροι πράσινου.

Επιπρόσθετα, τα κτίσματα θα χωριστούν σε γκρουπ ανάλογα με το μέγεθος και την αντίστοιχη αισθητική τους, ενώ η υψομετρική διαφορά του οικοπέδου από το πιο χαμηλό σημείο, στο πιο υψηλό, θα είναι περίπου 30 μέτρα (240 μ-270 μ). Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος της επένδυσης αναμένεται να κυμανθεί στα 5 εκατ. ευρώ.

Γενικότερα, η Ν. ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ Α.Ε. ειδικεύεται περισσότερο σε επενδύσεις που αφορούν κατά βάση τα logistics, τις εμπορικές αποθήκες και τα βιομηχανικά κτίρια. Σε δεύτερο επίπεδο ασχολείται με εγκαταστάσεις γραφείων, ξενοδοχεία, ενώ αναλαμβάνει και το development σε έργα που αφορούν ευρύτερα το real estate. Εν προκειμένω όσον αφορά τα logistics, η εταιρεία ετοιμάζει αυτή την περίοδο επένδυση 13 εκατ. ευρώ, που δρομολογείται παράλληλα με το τουριστικό project για το BEL CANDO SUITES στη Σαντορίνη.

Continue Reading
Advertisement

Trending