LOGISTICS

Νέα επένδυση logistics της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο

Published

on

Το υπό κατασκευή νέο κέντρο logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο - Φωτό: ASPROKAT

Συνεχίζει τις αγορές εκτάσεων στον Ασπρόπυργο η BriQ Properties, η εταιρεία real estate του ομίλου Quest, με σκοπό την υλοποίηση νέων επενδύσεων σε εγκαταστάσεις logistics στην περιοχή.

Στρατηγική προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η δημιουργία νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων εφοδιαστικής αλυσίδας (αποθήκευσης και μεταφοράς) στη Δυτική Αττική.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα απόκτηση έκτασης 18,083 στρεμμάτων στη θέση “Ήμερος Τόπος” Ασπροπύργου, σε οικόπεδα όμορρα με την έκταση στην οποία υλοποιεί ήδη logistics park.

Από τη σειρά αγορών οικοπέδων στην περιοχή, η εταιρεία κατέχει πλέον έκταση περίπου 103 στρεμμάτων, για την απόκτηση της οποίας έχει δαπανήσει περίπου 6,5 εκ. ευρώ.

Στην έκταση κατασκευάζεται ήδη ένα κτίριο αποθήκευσης 20.074 τ.μ. ενώ θα ξεκινήσουν εντός του 2021 οι κατασκευαστικές εργασίες και για ένα δεύτερο κτίριο, επιφάνειας 10.000 τ.μ., υψηλών προδιαγραφών.

Ως υψηλές προδιαγραφές από την εταιρεία θεωρούνται στοιχεία που διαφοροποιούν τις νέες της εγκαταστάσεις logistics από άλλες εγκαταστάσεις αποθηκών λόγω:

  • μεγάλου ύψους αποθήκης (12,2 μέτρα)
  • άνετου χώρου φορτοεκφόρτωσης (picking & loading docks) επιφάνειας 2.500 τ.μ., με 25 ράμπες, ύψους 7,5 μέτρων και πλάτους 18 μέτρων
  • μεγάλης δυνατότητας αποθήκευσης (άνω των 29.000 παλετών), σε χώρους υψηλής εργονομίας
  • μέγιστης πυροπροστασίας με τελευταίας τεχνολογίας και υψηλών απαιτήσεων συστήματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης
  • δυνατότητας εγκατάστασης Φ/Β συστημάτων σε τμήμα της οροφής
  • χρήσης συστημάτων φωτισμού για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και άνετο εργασιακό περιβάλλον

Η εν λόγω επένδυση της BriQ Properties χρηματοδοτήθηκε από τα κεφάλαια που προήλθαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2019.

Το έργο έχει αναλάβει η Ιστός Κατασκευαστική και το πρώτο κτίριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στον μισθωτή έως το τέλος του 2021.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π., κ. Άννα Αποστολίδου, δήλωσε «εξαιρετικά ικανοποιημένη με την συγκεκριμένη επένδυση καθώς η ανάπτυξη των 103 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο θα αποφέρει στο μέλλον σημαντικές αποδόσεις αλλά και δυνατότητα υπεραξίας στους μετόχους».

Υπενθυμίζουμε τη μεγάλη επενδυτική κίνηση του 2020 για την BriQ Properties που ήταν η (ουσιαστικά) εξαγορά της Sarmed Warehouses, αποκτώντας πλέον πρόσβαση σε εγκαταστάσεις logistics 59.000 τ.μ..

Στόχος της εταιρείας για το 2021, παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας που συνεχίζεται, είναι η αξία των ακινήτων της εταιρείας να φτάσει τα 150 εκ. ευρώ από 106 εκ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2020.

Οι 5 σημαντικές επενδύσεις logistics στη Δυτική Αττική – Γιατί επιλέγουν την περιοχή

Advertisement

TRENDING