Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα «πράσινα» έργα στο πνεύμα της Κυκλικής Οικονομίας προωθεί η Δυτική Μακεδονία

bizness.gr

Published

on

Δύο σχεδόν χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στην Κοζάνη, του πρώτου σε ολόκληρη τη χώρα, η εταιρεία λειτουργίας, Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ (ΔΙΑΔΥΜΑ) προωθεί νέα «πράσινα» έργα, εναρμονισμένα με τον ΠΕΣΔΑ, για περαιτέρω αναβάθμιση της ήδη βελτιωμένης εικόνας στην Περιφέρεια σχετικά με τη διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Πιο συγκεκριμένα, προ ολίγων ημερών εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και η διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια δύο τεμαχιστών πράσινων αποβλήτων» στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων: «Symbiotic networks of bio-waste sustainable management – SYMBIOSIS» και «Development of an Action Plan for the Management of Bio-wastes at the Cross-Border Region – LESS WASTE II» με προϋπολογισμό  70 χιλ . ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΔΥΜΑ ενέκρινε επίσης τον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό και αντίστοιχα τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο που αφορά στην «Προμήθεια δύο μεταλλικών απορριμματοκιβωτίων κλειστού τύπου (container)» αξίας 65 χιλ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 80 χιλ. ευρώ), για το έργο «Development of a mobile Green Point at the cross-border region and promotion of prevention and recycling-GREENPOINTMOB» το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Greece-Albania 2014-2020».

Υπενθυμίζεται ότι σε διαγωνιστική διαδικασία βρίσκονται ήδη τα κτιριακά έργα για την ανάπτυξη Τοπικών Μονάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων, τα οποία αφορούν σε υποδομές επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης (green point infrastructure) σε Καστοριά και Φλώρινα.

Στην Καστοριά, ο προϋπολογισμός του έργου θα ανέλθει σε 354.600 ευρώ (ποσό πλέον ΦΠΑ) καθότι σχεδιάζεται η ανέγερση νέας κτιριακής υποδομής, ενώ η αντίστοιχη μονάδα της Φλώρινας προϋπολογίζεται σε 46 χιλ. ευρώ (πόσο χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ 70 χιλ. ευρώ) και περιλαμβάνει τη μετατροπή υφιστάμενου κτιρίου.

Τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-Albania 2014-2020” (με χρηματοδότηση κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 15% Εθνική συμμετοχή) στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Integrated waste management facilities for boosting recycling and composting in 7 Regions through cross-border activities – WASTE RREACT.

Τα παραπάνω Green Points θα αποτελούν ουσιαστικά μία έκθεση «δεύτερης ευκαιρίας» για τα χρησιμοποιημένα αντικείμενα προκειμένου να αναζητηθούν νέες χρήσεις από ενδιαφερόμενους, παρατείνοντας έτσι τον χρόνο ζωής τους πριν διατεθούν ως απορρίμματα, μια ιδέα που συμβαδίζει απόλυτα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και καλλιεργεί μία ισορροπημένη οικολογική συνείδηση, βασισμένη στην επαναχρησιμοποίηση και όχι αποκλειστικά στο γραμμικό μοντέλο κατανάλωσης με επιβαρυντικές επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Πηγή: Φίλιππος Παναγόπουλος-ypodomes.com

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μία ελληνική εταιρία σε Διεθνή έκθεση για την οικοδομή και τεχνολογία κτιρίων

bizness.gr

Published

on

KAMARIDIS GLOBAL WIRE SA

Με τη συμμετοχή της ελληνικής εταιρίας KAMARIDIS GLOBAL WIRE SA ανοίγει τις πύλες της από 18 μέχρι 21 Φεβρουαρίου 2020, στο Βερολίνο, η Διεθνής κλαδική έκθεση για την οικοδομή και την τεχνολογία κτιρίων, bautec, η οποία διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου, για τον οποίο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, στη bautec 2020 παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις σχετικά με την οικοδομή, που αφορούν σε καινοτόμα υλικά κατασκευής, μονωτικά και στεγανωτικά υλικά, συστήματα ασφαλείας και περίφραξης, τεχνολογίες ψύξης και θέρμανσης, μηχανήματα οδοποιίας, εγκαταστάσεις στέγασης καθώς και θέματα, που έχουν να κάνουν με τη δόμηση και την ενέργεια.

Στην προηγούμενη διοργάνωση 502 εκθέτες από 17 χώρες παρουσίασαν σε περισσότερους από 35.000 επισκέπτες τα προϊόντα τους, ενώ έμφαση δόθηκε στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της οικοδομής.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για κάρτες εισόδου με μειωμένη τιμή, κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Προσφορά της Eurobank για ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σχολεία του Πειραιά

bizness.gr

Published

on

Eurobank

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές για σχολεία της πόλης παρέλαβε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά, μετά από ευγενική προσφορά της τράπεζας Eurobank, για την κάλυψη αναγκών των σχολικών μονάδων του Δήμου σε μηχανογραφικό εξοπλισμό.

Σκοπός είναι να δοθεί τουλάχιστον ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής σε κάθε σχολείο της πόλης μας.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη επεσήμανε ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, η Διεύθυνση Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, είναι πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, πρόθυμοι να ακούσουν τα αιτήματά τους και να συνεργαστούν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν για το καλό των παιδιών μας. «Προχωράμε με όραμα τη βελτίωση όλων των σχολικών υποδομών, παραδίδοντας στα παιδιά μας γερά θεμέλια για το μέλλον τους, γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα και το μέλλον μας και τους αξίζει ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε σε δήλωσή της η κα Αλιγιζάκη. Επιπλέον τόνισε πως οι συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα είναι σημαντικές, καθώς μπορούν να αποφέρουν πολλαπλά οφέλη. Τέλος, ευχαρίστησε την Αντιπρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ελίνα Βερυκάκη για τη συμβολή της σε αυτή την ενέργεια.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά κ. Χρήστος Μακρής, αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του για την ευγενική προσφορά, ανέφερε πως, η Σχολική Επιτροπή βρίσκεται πάντα στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να επιτελείται με αποτελεσματικότητα το έργο παιδείας, γνώσης και μάθησης με τον πλέον ευχάριστο και ασφαλή τρόπο μέσα στις σχολικές μονάδες.

Τέλος, η Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά κα Ελίνα Βερυκάκη, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενη με την εξέλιξη αυτή, καθώς κάθε σχολείο της πόλης μας θα έχει από έναν επιπλέον ηλεκτρονικό υπολογιστή, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση μαθητών της πόλης μας.

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Η αγορά δεν αντέχει μια νέα φούσκα μισθωμάτων

bizness.gr

Published

on

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης παρέστη ως ομιλητής στο 37ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, που πραγματοποιήθηκε στο EΒΕΑ, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020.

Στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στις υψηλές προσδοκίες που καλλιεργούνται στους ιδιοκτήτες ακινήτων, από την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και από τις ελπιδοφόρες εξαγγελίες υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά ταυτόχρονα περιέγραψε την πραγματική κατάσταση που επικρατεί αυτή την χρονική στιγμή στην αγορά, που δεν δικαιολογεί υπερβολικές αυξήσεις στην ανανέωση παλαιών μισθώσεων, ούτε συμφωνίες με υψηλά τιμήματα για τις νέες μισθώσεις.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης από κοινού με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ Στράτο Παραδιά, συμβούλεψαν τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων να μην παρασύρονται από τις «σειρήνες τις αγοράς», αναζητώντας ενοίκια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και παρότρυναν τους συναδέλφους επιχειρηματίες, να μη προβαίνουν σε νέες μισθώσεις με υψηλά ενοίκια, που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Τέλος, συμφώνησαν ότι η δημιουργική συνεργασία των δύο φορέων θα συνεχιστεί, ελπίζοντας ότι η εμπειρία των δέκα ετών της οικονομικής κρίσης μας έχει κάνει σοφότερους και θα ενώσουμε δυνάμεις για να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ξανά φούσκα στις επαγγελματικές μισθώσεις.

Continue Reading
Advertisement

Trending