LOGISTICS

Νέες μεγάλες επενδύσεις logistics σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη ετοιμάζει η Noval

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro

Δύο νέες μεγάλες επενδύσεις logistics σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη έχει στα σκαριά η Noval, θυγατρική real estate του ομίλου Viohalco.

Αφορά την υπό σχεδιασμό μετατροπή πρώην βιομηχανικών ακινήτων συνολικής επιφάνειας 22.200 τ.μ. σε κτίρια logistics σύγχρονων προδιαγραφών.

Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στην Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη και τα έργα θα ξεκινήσουν εντός του 2022 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024.

Εκτιμάται ότι η επένδυση της Noval θα αγγίξει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Τα νέα κτίρια θα είναι βιοκλιματικά με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα χρηματοδοτηθούν από τα κεφάλαια του πρόσφατου “πράσινου ομολόγου” της Noval, που συγκέντρωσε 120 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το ομόλογο αφορούν σε χώρους μικτής χρήσης οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 48% (αφορά κυρίως στην αστική ανάπλαση του πρώην βιομηχανικού ακινήτου στην οδό Πειραιώς 252), γραφειακούς χώρους οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 22%, τουριστικά καταλύματα/κατοικίες οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 24%, και τέλος logistics που αντιπροσωπεύουν περίπου το 6%.

Πώς επιλέγει η Noval ακίνητα προς επένδυση

Σημειώνεται ότι για την αξιολόγηση των επενδυτικών ευκαιριών, λαμβάνεται υπόψη, μεταξύ άλλων, η γεωγραφική περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, η κατάσταση και η ποιότητα σχεδιασμού (εφόσον αφορά κτίριο), η δυνατότητα να παράγει μακροπρόθεσμα σταθερές ταμειακές ροές και ελκυστικές αποδόσεις, το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου, η θετική επιρροή του ακινήτου στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας καθώς και η αποτίμηση κατά το χρόνο απόκτησης.

Οι 5 “πράσινες” επενδύσεις που θα χρηματοδοτήσει το νέο ομόλογο 120 εκατ. της Noval Property

Advertisement

TRENDING