ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Oι 2+1 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις της Mirum στην Κρήτη – Από το νέο Elounda Hills έως το Island Concept & τις βίλες

Published

on

Πηγή: Mirum Hellas

Όχι μια αλλά τρεις είναι οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις της Mirum στην Κρήτη, όλες στην Ελούντα από ξενοδοχείο και βίλες έως το νέο mega project Elounda Hills.

O όμιλος Mirum είναι μια από τις λίγες διεθνείς εταιρείες που έχουν ενταχθεί στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010 (νόμος «Fast Track»), κάτι που σημαίνει διασφάλιση της επιτυχίας των επενδύσεων και αποσόβηση κινδύνων που μπορεί να οφείλονται σε πολιτικές, οικονομικές, τοπικές ή άλλες παραμέτρους.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει περί τις 675.000 τ.μ. παράκτιας γης στα οποία φιλοξενούνται κυρίως συγκρότημα κατοικιών και boutique ξενοδοχεία.

Στην Ελλάδα έχει γίνει γνωστή η εταιρεία από τη μεγάλη τουριστική επένδυση Elounda Hills, ωστόσο έχει ήδη υλοποιήσει δύο ακόμη επενδύσεις στην περιοχή.

Πηγή: Mirum Hellas

To πολυτελές ξενοδοχείο The Island Concept & οι Mirum Villas

Πάνω σε μια μικρή, απομονωμένη χερσόνησο που ατενίζει ανεμπόδιστα το βαθύ μπλε του κόλπου του Μιραμπέλου, στη βόρεια ακτογραμμή της Κρήτης, βρίσκεται από το 2020 το ξενοδοχείο «The Island Concept».

Ένα boutique hotel που επαναπροσδιορίζει το νόημα του εκλεκτικισμού προσφέροντας συναρπαστικές εμπειρίες χαλάρωσης και διακοπών, με τη δική του ιδιωτική παραλία ακριβώς από κάτω -μια εξωτική αμμουδιά με τιρκουάζ νερά- και περικυκλωμένο από έναν ευωδιαστό κήπο με δέντρα και καλλωπιστικά φυτά της Μεσογείου.

Εκτός από το εν λόγω ξενοδοχείο, στα έργα της Mirum περιλαμβάνονται οι Mirum Villas στην Ελούντα, ένα εκπληκτικό παραθαλάσσιο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών ακριβώς απέναντι από τη Σπιναλόγκα, αλλά και το εν εξελίξει project Elounda Hills στην ίδια περιοχή.

To προφίλ ολόκληρης της μεγάλης επένδυσης Elounda Hills

Το 2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί η mega τουριστική επένδυση Elounda Hills στην Κρήτη, με εκτιμώμενη συνολική αξία επενδύσεων μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν θα έχουν εξασφαλιστεί και όλες οι άδειες που ήδη έχουν κατατεθεί, ξεκινάει η κατασκευή της οικιστικής-τουριστικής ανάπλασης του Elounda Hills, όπως ανακοίνωσαν πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Mirum Hellas Κωνσταντίνος Δέδες, και ο διευθύνων σύμβουλος του Mirum Group ‘Αγγελος Αγγελιδάκης, σε ενημερωτική συνάντηση.

Όπως ανακοινώθηκε, το εκτιμώμενο κόστος της συνολικής επένδυσης (μαζί με τις επανεπενδύσεις) ανέρχεται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, και βασίζεται σε ίδια κεφάλαια της Mirum, τραπεζικό δανεισμό και προπωλήσεις κατοικιών.

Το έργο θα καταλάβει συνολική έκταση περίπου 56 εκταρίων, με την ολοκλήρωσή του να τοποθετείται το 2027, ενώ ως το καλοκαίρι του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος.

To Elounda Hills στην Κρήτη – Πηγή: Mirum Hellas

Η ανοικοδόμησή του, η οποία ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο του 2022, χωρίζεται σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση είναι κομβική για την ανάπτυξη και περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με 137 δωμάτια, 66 branded βίλες και 81 branded διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα.

Η δεύτερη φάση είναι περιφερειακή και περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές και ανέσεις.

Όπως επισήμαναν τα διοικητικά στελέχη, το Elounda Hills θα είναι το θέρετρο της νέας εποχής και φιλοδοξεί να γίνει το καλύτερο στη Μεσόγειο από κάθε πλευρά: πολυτέλειας, ανέσεων, ευζωίας, οικολογικού χαρακτήρα, βιωσιμότητας, αειφορίας.

Χτισμένο αμφιθεατρικά και με ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου θα είναι ένα από τα διάσημα και βιώσιμα υπερπολυτελή θέρετρα της Μεσογείου, του οποίου οι κτισμένες επιφάνειες θα ανέρχονται συνολικά σε περίπου 140.000 τ.μ.

Elounda Hills – Πηγή: Mirum Hellas

Κεντρικό στοιχείο του project είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και branded κατοικίες, υπό την ομπρέλα και με τη συνεργασία του Luxury Hotel brand «One Ηotels», ως operator.

Θα περιλαμβάνει επίσης μια οικιστική κοινότητα, μαρίνα 64 θέσεων (θα φιλοξενεί σούπερ γιοτ καθώς και μικρότερα σκάφη), ιδιωτικές παραλίες, κλαμπ, εστιατόρια, παρεκκλήσι, πάρκο, βοτανικό κήπο και άλλες υποδομές και ανέσεις που μαζί θα συνθέσουν ένα θέρετρο που θα κατοικείται όλο το χρόνο, με περιόδους αιχμής εκείνη του Μαΐου – Οκτωβρίου.

Η διαχείρισή της θα γίνεται από την κορυφαία εταιρεία του είδους στον κόσμο, Camper & Nicholson, ενώ θα διαθέτει επίσης boutique ξενοδοχείο, yacht club, τραπεζαρία και αγκυροβόλιο για σκάφη που εκτείνονται έως και τα 70 μέτρα.

Πράσινο φως… για το τουριστικό χωριό της επένδυσης Elounda Hills στην Κρήτη

Advertisement

TRENDING