RESIDENTIAL

Οι 3 νέες επενδύσεις της Dimand στον Πειραιά – Με ποιό ακίνητο δοκιμάζει και πάλι στο μεγάλο διαγωνισμό real estate

Published

on

To Piraeus Port Plaza στον Πειραιά - Πηγή: Dimand

Οι 3 νέες επενδύσεις της Dimand στον Πειραιά βρίσκονται ήδη στα σκαριά και μάλιστα θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2022, ενώ η εταιρεία δοκιμάζει και πάλι με ακίνητό της στο μεγάλο διαγωνισμό real estate της πόλης.

Ο λόγος για το διαγωνισμό για το νέο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης του Πειραιά, στον οποίο συμμετέχει ξανά η Dimand,  ενώ την ίδια ώρα συνεχίζει τη μεγάλη αστική ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο με νέα οικιστικά κτίρια serviced apartments, για τη στέγαση κυρίως (αλλά όχι μόνο) εργαζομένων στις μεγάλες εταιρείες που στεγάζονται στο Piraeus Port Plaza.

Οι δύο νέες οικιστικές επενδύσεις

Όπως αναφέρθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, την πρώτη της μετά την είσοδο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ξεκινά η Β’ φάση της ανάπλασης στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά.

Σε αυτή περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή η δημιουργία δύο νέων οικιστικών κτιρίων με εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, αντίστοιχα με αυτό που νωρίτερα το 2022 η Dimand ολοκλήρωσε και πούλησε στην Premia Properties.

Τα νέα κτίρια κατοικιών, με επιφάνεια 2.000 και 4.500 τ.μ. αντίστοιχα, δεν αποκλείεται να πουληθούν και αυτά στην Premia Properties όταν ολοκληρωθούν, εφόσον αυτό είναι κάτι που συνάδει με τις προτεραιότητες της τελευταίας.

Το ακίνητο της Dimand στη Θερμοπυλών στον Πειραιά – Πηγή: Dimand

To ακίνητο της Θερμοπυλών

Το πρώτο κτίριο κατοικιών επιφάνειας ανωδομής περίπου 2.000 τ.μ. θα αναπτυχθεί σε ακίνητο στην οδό Θερμοπυλών 30.

Το οικόπεδο επιφάνειας 760,63 τ.μ. βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου και περιλαμβάνει μια παλιά αποθήκη με υπόγειο, ισόγειο και 7 ορόφους ενώ υπάρχει και ένα ακόμη μικρότερο κτίριο το οποίο έχει κατεδαφιστεί.

Στη θέση του θα αναπτυχθεί ένα νέο κτίριο 8 ορόφων με διαμερίσματα και θέσεις πάρκιγνκ.

Επίσης, η αποθήκη θα μετατραπεί σε 7ώροφο κτίριο διαμερισμάτων επίσης και σύμφωνα με το δελτίο Εκτίμησης της Εύλογης Αξίας του ακινήτου, που είχε δημοσιοποιηθεί κατά τη δημόσια προσφορά της Dimand το καλοκαίρι, θα περιλαμβάνει κα θέσεις στάθμευσης και μικρό εμπορικό χώρο.

Πηγή: Dimand

Το ύψος της επένδυσης θα αγγίξει τα 5,4 εκατ. ευρώ και η ολοκλήρωσή της αναμένεται το 2ο τρίμηνο του 2024.

Φορέας υλοποίησης της επένδυσης αυτής είναι η ΕΥΓΕΝΕΙΑ HOMES Α.Ε.

Το ακίνητο της Dimand στην Παπαστράτου και Βλαχάκου στον Πειραιά – Πηγή: Dimand

Το ακίνητο στην Παπαστράτου

Το δεύτερο κτίριο κατοικιών ανωδομής περίπου 4.500 τ.μ. θα αναπτυχθεί σε ακίνητο που βρίσκεται στις οδούς Βλαχάκου 17 και Παπαστράτου 21.

Το οικόπεδο έχει επιφάνεια 1.303,77 τ.μ. και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Piraeus Port Plaza.

Σε αυτό είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει κτίριο γραφείων, για το οποίο είχε εκδοθεί και σχετική οικοδομική άδεια. Τα σχέδια άλλαξαν όμως και όπως αναφέρεται στην αναθεωρημένη οικοδομική άδεια, θα δημιουργηθεί ξενοδοχείο 1 αστέρα 150 κλινών (ουσιαστικά κτίριο serviced apartments).

Το νέο κτίριο διαμερισμάτων θα είναι 9ώροφο και θα διαθέτει και ένα υπόγειο. Αυτό θα γίνει στα πρότυπα του Enso Hotel που άνοιξε ήδη στην περιοχή to 2021.

Το ύψος της επένδυσης θα αγγίξει τα 13,1 εκατ. ευρώ και η ολοκλήρωσή της αναμένεται το 1ο τρίμηνο του 2024.

Φορέας υλοποίησης της επένδυσης αυτής είναι η εταιρεία PIRAEUS REGENERATION 138 M.A.E..

Άνοιξε το νέο ξενοδοχείο της Dimand στον Πειραιά – Σε ποιά μεγάλη επένδυση γραφείων κοντά βρίσκεται

Tο ακίνητο στο μεγάλο διαγωνισμό real estate του Πειραιά

Παράλληλα, η Dimand θα συμμετέχει (έχει ήδη καταθέσει προσφορά) στο μεγάλο διαγωνισμό του Πειραιά για την εύρεση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Δικαστικό Μέγαρο και άλλες δικαστικές υπηρεσίες της πόλης.

Ο διαγωνισμός είχε ξαναπροκηρυχθεί το 2021 αλλά κρίθηκε άγονος. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, η Dimand συμμετέχει με το ακίνητο Δασκαλάκη, ένα οικόπεδο στις οδούς Μεθώνης και Χαϊδαρίου στον Πειραιά.

Για το συγκεκριμένο ακίνητο, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει και σε εναλλακτικό σενάριο αξιοποίησης, εφόσον δεν επιλεγεί για το Δικαστικό Μέγαρο. Σύμφωνα με αυτό, θα δημιουργηθούν γραφεία, κατοικίες και ενδεχομένως και ξενοδοχείο.

Ξανά στον αέρα… o διαγωνισμός για το μεγάλο πρότζεκτ real estate στον Πειραιά

Advertisement

TRENDING