REAL ESTATE
Οι 5 επενδύσεις που μεταμορφώνουν την περιοχή της Παλιάς Βουλής
Published
5 έτη agoon
By
Newsroom
Εδώ έλαβαν χώρα μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότας της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η δολοφονία του πρωθυπουργού Δηλιγιάννη στα σκαλοπάτια του Μεγάρου το 1905 και η διακήρυξη της Δεύτερης Ελληνικής Δημοκρατίας το 1924.
Σήμερα, το Μέγαρο της Παλιάς Βουλής και η πλατεία Κολοκοτρώνη μπροστά του (τιμής ένεκεν στον αρχηγό της Ελληνικής Επανάστασης, εξ ού και το άγαλμα πάνω σε αυτή) δείχνουν το δρόμο σε μια σύγχρονη Αθήνα που τιμά την ιστορία και την αρχιτεκτονική της.
Η Σταδίου και ειδικά η περιοχή γύρω από την Παλιά Βουλή τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το θέατρο πολλών νέων επενδυτικών πλάνων, που υπόσχονται να μεταμορφώσουν πολλά από τα κτίρια που υπάρχουν γύρω τριγύρω.
Πέντε νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία και κτίρια γραφείων αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στην περιοχή και να την καταστήσουν από απλό πέρασμα από τη Σταδίου σε προορισμό.
1. Xenodocheio Milos
Αρχικά το όνομα του ξενοδοχείου είχε οριστεί σε Athens Townhouse, που πλέον δεν ισχύει καθώς βρέθηκε το νέο όνομα το οποίο συνδυάζεται με ένα άλλο γνωστό brand του παγκόσμιου κλάδου εστίασης.
Xenodocheio Milos θα είναι το νέο όνομα του ξενοδοχείου, το οποίο θα αποτελέσει την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στον κόσμο που θα λειτουργήσει ως «συνέχεια» του Estiatorio Milos, του πλέον φημισμένου γαστρονομικού προορισμού για τους λάτρεις της ψαροφαγίας και όχι μόνο, με 7 εστιατόρια στις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις του κόσμου (Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Λας Βέγκας, Μόντρεαλ, Λονδίνο αλλά και Αθήνα).
Το νέο 5άστερο Xenodocheio Milos, 45 δωματίων, της Epoque Collection, θα ανοίξει την άνοιξη στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5 στην Αθήνα, δίπλα από την Παλιά Βουλή.
Το 3ώροφο διατηρητέο κτίριο, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, έχει ανακατασκευαστεί για να στεγάσει το νέο πολυτελές boutique ξενοδοχείο. Η Intrakat μίσθωσε το εν λόγω ακίνητο μετά από σχετικό διαγωνισμό το 2017. Το κόστος της επένδυσης αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ.
Πατήστε πάνω στις φωτό για μεγαλύτερη ανάλυση
2. Νέο boutique ξενοδοχείο στην Κολοκοτρώνη
Ένα ιστορικό Μέγαρο στο κέντρο της Αθήνας, δεκαετίες μετά τη λήξη της τελευταίας εμπορικής δραστηριότητάς του, προγραμματίζεται να μετατραπεί σε μικρό πολυτελές ξενοδοχείο.
Ο λόγος για το ιστορικό Μέγαρο Αλμυράντη, στη γωνία των οδών Κολοκοτρώνη και Βουλής 2, πίσω ακριβώς από την Παλιά Βουλή.
Το Μέγαρο ανήκει στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, στο οποίο περιήλθε ως κληροδότημα της Ελένης και του Ιωσήφ Αλμυράντη.
Το 2016 διενεργήθηκε διαγωνισμός για τη μίσθωση του κτιρίου για 25 χρόνια και νικήτρια αναδείχθηκε η εταιρεία Νότιες Ακτές ΑΕ, με μετόχους γνωστά ονόματα της επιχειρηματικότητας, κάποιοι εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στον τομέα αναψυχής και εστίασης στα Νότια Προάστια.
Το 3ώροφο κτίριο, επιφάνειας 1.170 τ.μ. και ύψους 21 μέτρων, σύμφωνα με τα πλάνα, θα αναδιαμορφωθεί και ανακαινισθεί εσωτερικά για να μετατραπεί σε boutique ξενοδοχείο 4 αστέρων, με 12 δωμάτια.
Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αποτελεί ιδιαίτερο δείγμα αρχιτεκτονικής του τέλους του 190υ αιώνα και της αρχής του 20ού αιώνα, για την πόλη της Αθήνας.
Ήδη έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την εκτέλεση των έργων, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πότε θα προχωρήσουν και ολοκληρωθούν τα έργα.
Το ξενοδοχείο είναι πιθανόν να ονομαστεί “Ermitage” λόγω του ομώνυμου ξενοδοχείου που φιλοξενούνταν στο κτίριο πριν από 100 ολόκληρα χρόνια.
Η συνολική επένδυση υπολογίζεται σε περίπου 2,4 εκ. ευρώ.
Πατήστε πάνω στις φωτό για μεγαλύτερη ανάλυση
3. Το πρώτο “πράσινο” κτίριο γραφείων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Πρόκειται για το κτίριο στη συμβολή των οδών Ομήρου 2 και Σταδίου, που στέγαζε παλιά τα κεντρικά γραφεία της Φοίνιξ Ασφαλιστική. Το εν λόγω αυτοτελές πολυώροφο κτίριο απέκτησε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ από την Groupama Ασφαλιστική, τον Ιούνιο του 2018, έναντι τιμήματος 10 εκ. ευρώ.
Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 4.500 τ.μ. ενώ το κτίριο έχει ανεμπόδιστη θέα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και άμεση πρόσβαση σε κεντρικές οδούς του κέντρου και το Μετρό.
Το επενδυτικό πλάνο της Grivalia (πλέον Eurobank, μετά την απορρόφηση της Grivalia από τον τραπεζικό όμιλο το 2019) περιλαμβάνει τη ριζική ανακατασκευή του κτιρίου και την ενεργειακή του αναβάθμιση. Στόχος είναι να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο υψηλών προδιαγραφών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας.
Εκτός από τα γραφεία στους ορόφους, θα δημιουργηθούν και καταστήματα στο ισόγειο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το ποιός θα μισθώσει τα γραφεία.
Ωστόσο, αξίζει να δούμε πώς αναμένεται να γίνει το νέο κτίριο γραφείων, μέσα από τις μακέτες του κορυφαίου αρχιτεκτονικού γραφείου TOMBAZIS & ASSOCIATE ARCHITECTS, που κέρδισε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και έχει αναλάβει την επίβλεψη του όλου έργου.
Πατήστε πάνω στις φωτό για μεγαλύτερη ανάλυση
4. Νέο boutique ξενοδοχείο στη Χαβρίου
Πρόκειται για το Classic by Athens Prime Hotels, στην οδό Χαβρίου 7. Το νέο ξενοδοχείο 25 δωματίων βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής τόσο από το Σύνταγμα όσο και από την Παλιά Βουλή.
Πατήστε πάνω στις φωτό για μεγαλύτερη ανάλυση
5. Το παλιό κτίριο του ΟΤΕ
Για το κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Σταδίου 15 & Άνθιμου Γαζή, που αγόρασε ο όμιλος Δουζόγλου εδώ και περισσότερα από 3 χρόνια, δεν έχει προχωρήσει ακόμη το πλάνο αξιοποίησης, με τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πλάνα είναι η ανακαίνιση του κτιρίου και η μετατροπή του σε ξενοδοχείο ενδεχομένως 80 δωματίων με μια επένδυση περίπου 10 εκ. ευρώ. Ο ίδιος όμιλος έχει επίσης στην κατοχή του και το παρακείμενο κτίριο γραφείων, για το οποίο δεν υπάρχουν συγκεκριμένα πλάνα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η χρήση του ως ξενοδοχείο (ενδεχομένως ως ένα με το παλιό κτίριο του ΟΤΕ).
Πατήστε πάνω στις φωτό για μεγαλύτερη ανάλυση
You may like
-
Νέες επενδυτικές ευκαιρίες για εμπορικά και οικιστικά ακίνητα αναζητά η Τεχνική Ολυμπιακή – Τι σημαίνει η συμφωνία 250 εκατ. ευρώ με την Pollen Street Capital
-
“Πράσινο φως” σε νέο έργο ανακαίνισης και αναβάθμισης γνωστού ξενοδοχείου στα Χανιά
-
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Κέα
-
Πώς το deal Ικτίνου – CBE Capital αναδιαμορφώνει τον τουριστικό χάρτη της Ανατολικής Κρήτης
-
“Στα σκαριά” νέα 5άστερη τουριστική επένδυση στην Κέρκυρα – Πού θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει
-
9 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
Νέες επενδυτικές ευκαιρίες για εμπορικά και οικιστικά ακίνητα αναζητά η Τεχνική Ολυμπιακή – Τι σημαίνει η συμφωνία 250 εκατ. ευρώ με την Pollen Street Capital
“Πράσινο φως” σε νέο έργο ανακαίνισης και αναβάθμισης γνωστού ξενοδοχείου στα Χανιά
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Κέα
Πώς το deal Ικτίνου – CBE Capital αναδιαμορφώνει τον τουριστικό χάρτη της Ανατολικής Κρήτης
“Στα σκαριά” νέα 5άστερη τουριστική επένδυση στην Κέρκυρα – Πού θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει
9 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
Με LEED Platinum πιστοποιήθηκε το νέο κτίριο γραφείων της Παρευξείνιας Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη – Ποιός ο ρόλος της Dimand
Συνεχίζουν να αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα οι ξένοι επενδυτές – Από ποιές χώρες προέρχονται και ποιά ακίνητα προτιμούν
Σε εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο της Μπλε Κέδρος – Πώς προχωρούν τα 3 έργα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μονεμβασιά
“Στα σκαριά” νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στο Ηράκλειο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει
Με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2028 ξεκίνησαν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση Project Voria στο Μαρούσι
Στα “σκαριά” 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο Ιόνιο – Σε ποια νησιά θα γίνουν
The Ellinikon: πώς προχωρούν όλα τα μεγάλα κτιριακά έργα – Πότε ολοκληρώνονται τα κτίρια κατοικιών, τα ξενοδοχεία και τα malls
“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων σε γνωστό ακίνητο στον Ταύρο – Ποιά εταιρεία επενδύει
Σε εξέλιξη έργο για νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο Ψυχικό – Ποιό γνωστό κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας μεταμορφώνεται
Αλλαγή “σελίδας” για την ιστορική Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα ανοίξει εκ νέου το 2026 ανανεωμένη
Αλλάζει “χέρια” το ιστορικό βιομηχανικό ακίνητο Τεγόπουλου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ποιά εταιρεία από την Κύπρο θα υλοποιήσει την μεγάλη επένδυση με κατοικίες και μουσείο
Τα νέα 5άστερα ξενοδοχεία της Ελλάδας – Σε ποιές περιοχές δρομολογούνται 6 νέες επενδύσεις 5 αστέρων
Σε πλήρη εξέλιξη έργα για νέες κατοικίες, γραφεία και ξενοδοχεία εντός και εκτός Αττικής – Ποιοί βρίσκονται πίσω από το σχεδιασμό τους
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει
Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project
[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά
[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό
[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΝέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες agoΜε ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2028 ξεκίνησαν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση Project Voria στο Μαρούσι
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΣτα “σκαριά” 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο Ιόνιο – Σε ποια νησιά θα γίνουν
-
REAL ESTATE2 εβδομάδες agoThe Ellinikon: πώς προχωρούν όλα τα μεγάλα κτιριακά έργα – Πότε ολοκληρώνονται τα κτίρια κατοικιών, τα ξενοδοχεία και τα malls
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες ago“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων σε γνωστό ακίνητο στον Ταύρο – Ποιά εταιρεία επενδύει





















