Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι 6 επιχειρήσεις που έλαβαν τα Growth Awards 2020 από Eurobank και Grant Thornton

Newsroom

Published

on

Τα βραβεία ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2020 σε έξι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες διακρίθηκαν συνδυάζοντας ισχυρές οικονομικές επιδόσεις και βέλτιστες πρακτικές σε τομείς καίριας σημασίας για τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, απένειμαν στο Μέγαρο Μουσικής η Eurobank και η Grant Thornton.

Την έναρξη της εκδήλωσης για την απονομή των Growth Awards 2020 κήρυξε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, που απηύθυνε χαιρετισμό, και εκπροσώπων της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Κλαούντια Ζάισμπεργκερ, Professor of Entrepreneurship & Family Enterprise, Academic Director of the Global Private Equity Initiative at INSEAD, Singapore & France, δίνοντας το στίγμα των διεθνών τάσεων στο σύγχρονο επιχειρείν.

Στην ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή της Eurobank να αναδειχθεί σε «τράπεζα της ανάπτυξης» και να καταστεί ταυτόσημη με την έννοια της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην «πράσινη ανάπτυξη» που αποτελεί κεντρικό στόχο για την Ε.Ε. και τη χώρα. Ειδικότερα, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νέο πρότυπο ανάπτυξης, το οποίο στοχεύει παγκοσμίως, στον περιορισμό εκμετάλλευσης φυσικών πόρων.

Η Eurobank δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει πλήρως την υλοποίηση σχεδίων στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Διαθέτουμε και την αναγκαία ρευστότητα και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να στηρίξουμε, τόσο συμβουλευτικά, όσο και χρηματοδοτικά, τους εγχώριους και διεθνείς επενδυτές που εκτιμούν τις θετικές προοπτικές του κλάδου. Επίσης, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με δημόσιους φορείς, είτε κρατικούς, είτε αυτοδιοικητικούς, για να διαμορφώσουμε μια λευκή βίβλο επενδύσεων στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, με έργα που θα έχουν επενδυτικό νόημα, αλλά ταυτόχρονα και θετική συμβολή στις τοπικές κοινωνίες που θα τα υποδεχθούν, αλλά και στη συνολική επίλυση του ζητήματος των απορριμμάτων στην Ελλάδα, είπε ο κ.Καραβίας.

Στο χαιρετισμό του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, συνεχάρη την Eurobank και την Grant Thornton για τον θεσμό των Growth Awards, γιατί όπως είπε, η αριστεία – στην επιχειρηματικότητα και την κοινωνία – είναι ύψιστη αξία στην νέα Ελλάδα που οικοδομούμε. Θέλω να συγχαρώ και τις επιχειρήσεις που βραβεύονται σήμερα και στο πρόσωπό τους όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες που αγωνίστηκαν σκληρά στα χρόνια της κρίσης για να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσεις τους, ώστε να είναι ανταγωνιστικές και καινοτόμες και να αποκτήσουν εξωστρεφή προσανατολισμό. Θέλω με την ευκαιρία να επαναβεβαιώσω, ότι η ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το υλοποιούμενο πρόγραμμα φορολογικών ελαφρύνσεων, μείωσης της γραφειοκρατίας και αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, πρόσθεσε.

Στην τοποθέτησή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton Βασίλειος Καζάς, ο οποίος προεδρεύει από κοινού στην επιτροπή βραβεύσεων των Growth Awards με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, Γιώργο Ζανιά, επισήμανε ότι σήμερα βραβεύεται η επιχειρηματικότητα που καινοτομεί, είναι εξωστρεφής, στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και επενδύει στην ελληνική οικονομία. Για τέταρτη συνεχή χρονιά το όραμα της Eurobank και της Grant Thornton για την επιβράβευση της επιχειρηματικής αριστείας, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι επιχειρηματίες αγκαλιάζουν το θεσμό και είναι έτοιμοι να τολμήσουν με πνεύμα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο. Αυτή η σύγχρονη επιχειρηματικότητα, της ελπίδας, της δημιουργίας και της προοπτικής, θεμελιώνει τις βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Η δική μας υποχρέωση είναι να διασφαλίσουμε την ομαλότητα, την κανονικότητα και την αναπτυξιακή δυναμική που χτίζεται σταδιακά στην περίοδο μετά την κρίση. Συνεχίζουμε σταθερά να στηρίζουμε τους πρωταγωνιστές του επιχειρείν, αλλά και κάθε προσπάθεια που δημιουργεί αξία και δίνει νέα πνοή στην οικονομία της χώρας μας, πρόσθεσε.

Στην παρέμβασή της, η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, καθ. Κλαούντια Ζάισμπεργκερ, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που πρέπει να συγκεντρώνει σήμερα μια μικρομεσαία επιχείρηση για να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον οξύ ανταγωνισμό και τις σύγχρονες προκλήσεις, να ξεχωρίσει και να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Η υπεραπόδοση των επιχειρήσεων που πρωταγωνιστούν βασίζεται κυρίως στη σταθερή εταιρική διακυβέρνηση, σε μια ηγετική ομάδα που δεν σταματά να αποκτά επαγγελματική εμπειρία για να εξασφαλίσει ένα διοικητικό συμβούλιο ευρείας σύνθεσης και έμπειρο management σε συνδυασμό με σταθερές διαδικασίες για την έγκαιρη αντιμετώπιση προκλήσεων».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι partners της Grant Thornton, κ.κ. Θανάσης Ξύνας, Χριστίνα Τσιρώνη και Λίνα Καζά, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της ανάλυσης για το ελληνικό επιχειρείν σήμερα. Ειδικότερα, μέσω της αξιολόγησης 8.000 επιχειρήσεων από 92 κλάδους της οικονομίας, του επιστημονικού μοντέλου “Financial Health/Growth Matrix” καθώς και της παγκόσμιας έρευνας International Business Report της Grant Thornton, αναδείχθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και στη στρατηγική και πώς αυτές συνδέονται με τις προσδοκίες τους για τους επόμενους 12 μήνες.

Οι έξι επιχειρήσεις και οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν φέτος είναι:
  • Επιχειρηματική Αριστεία: SANI / IKOS GROUP
  • Έρευνα & Καινοτομία: ISOMAT ΑΒΕΕ
  • Εξωστρέφεια: ‘Ομιλος Σαράντη,
  • Ανθρώπινο Δυναμικό & Εταιρική Κουλτούρα: ΚΡΙ ΚΡΙ Βιομηχανία Γάλακτος ΑΒΕΕ
  • Εταιρική Υπευθυνότητα & Βιώσιμη Ανάπτυξη: ΑΒ Βασιλόπουλος
  • Ψηφιακή Εξέλιξη: COFFEE ISLAND

Σημειώνεται πως τα βραβεία ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας “Growth Awards” φιλοδοξούν να αναδείξουν τον ρόλο και τη σημασία της σύγχρονης, ποιοτικής επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να επιβραβεύσουν τη δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων που ξεχωρίζουν σε κρίσιμους τομείς, οι οποίοι υπαγορεύονται κάθε χρόνο από τις διεθνείς τάσεις του σύγχρονου επιχειρείν. Η διαδικασία αξιολόγησης για την ανάδειξη των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για την ανάπτυξη, την αριστεία και τη δυναμική τους, περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών αναλύσεων βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών 8.000 περίπου επιχειρήσεων, βάσει του μοντέλου αξιολόγησης “Financial Growth/Health Matrix” της Grant Thornton, αλλά και τις πραγματικές ιστορίες των εταιρειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Πηγή: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI
REAL ESTATE4 ώρες ago

Τι αλλάζει για τα ακίνητα και το real estate με το νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 ημέρα ago

Στην πώληση κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι προχώρησε η Trastor

Σύβοτα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στα Σύβοτα

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στη Μύκονο

Το νέο Cambas Park στην Παλλήνη - Φωτό: REDS
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Επενδύσεις 1,7 δισ. ευρώ υλοποιεί η Dimand – Στο επίκεντρο τα mega projects σε Μεσόγεια και Κρήτη

Το ιστορικό κτίριο γραφείων στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 6-8 στο Σύνταγμα - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 ημέρα ago

3 νέα ακίνητα γραφείων στο κέντρο της Αθήνας απέκτησε η Trastor – Πώς θα τα αξιοποιήσει

ZEUS Eleva Cassandra Lagoon - Πηγή: ZEUS International
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Άνοιξε το νέο 5άστερο Zeus Eleva Kassandra Lagoon στη Χαλκιδική

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Συνεχίζεται η άνοδος του οικιστικού real estate στα Ανατολικά Προάστια της Αθήνας – Πού κινούνται τα ενοίκια κατοικιών

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Χερσόνησο Ηρακλείου

Χανιά - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Το νέο Paradise Resort Evia, a Member of Radisson Individuals - Πηγή: Radisson
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Άνοιξε το νέο παραθαλάσσιο resort της Radisson στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται και γιατί η Radisson “ψηφίζει” Εύβοια

Αργολική Ριβιέρα - Πηγή: Canva Pro
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

Οι νέοι χάρτες της εξοχικής κατοικίας – Σε ποιές 3 περιοχές στρέφεται το ενδιαφέρον στην ηπειρωτική Ελλάδα

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου - Πηγή: Google Maps
REAL ESTATE1 εβδομάδα ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για την ανάπλαση του ακινήτου του Notos στη Σταδίου – Τα σχέδια Dimand – Τράπεζας Πειραιώς

Το Μέγαρο ΤΑΝΠΥ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Ποιό ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά θα αξιοποιηθεί – Στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωσή του

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Μέγαρα – Σε ποιό σημείο θα γίνει

Η επένδυση στην Β' Ακτή Βούλας - Πηγή: Athens Beach Club / PILA Studio
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώνεται έως αρχές του 2027 η τουριστική επένδυση Athens Beach Club στη Βούλα

Κως - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

7 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν

Four Seasons Mykonos - Πηγή: Four Seasons
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Επεκτείνεται στην Ελλάδα η Four Seasons – Πότε ανοίγει το νέο ultra luxury ξενοδοχείο στο Καλό Λιβάδι και ποιό ακόμη έργο βρίσκεται “στα σκαριά”

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σακελλαρίου και Τεώ - Πηγή: Europe Holdings
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Δύο νέες επενδύσεις γραφείων στον Ταύρο δρομολογεί η Intracom – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Πρόσω ολοταχώς για την επέκταση του 5άστερου Domes Zeen στα Χανιά – Τι σημαίνει η κοινή επένδυση με την Brookfield
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Επεκτείνεται στην Κρήτη η Domes Resorts – “Στα σκαριά” δύο νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Χανιά και Ρέθυμνο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890