Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι δεσμεύσεις και οι δράσεις της Bayer για βιωσιμότητα την επόμενη δεκαετία

Newsroom

Published

on

Μια νέα δεκαετία ξεκινά και μαζί της η Bayer αναλαμβάνει δράση ώστε να υλοποιήσει μια σειρά μέτρων και δεσμεύσεων βιωσιμότητας. Σε συμφωνία με τους στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και της Συμφωνίας των Παρισίων, η εταιρεία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους που θα επιτευχθούν μέχρι το 2030. «Κάνοντας τη βιωσιμότητα ένα ακόμα ισχυρό κομμάτι της στρατηγικής και των λειτουργιών μας, επιδιώκουμε να επιτύχουμε μακροπρόθεσμες αποδόσεις και να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον», δήλωσε ο Werner Baumann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG.

Όλος ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πρόκληση προκειμένου να εξασφαλίσει ότι ο ολοένα αυξανόμενος σε αριθμό και ηλικία παγκόσμιος πληθυσμός θα μπορεί να έχει ευημερία, χρησιμοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους με πιο βιώσιμο τρόπο. “Το μέγεθος της εταιρείας μας, μας δημιουργεί ευθύνη αλλά ταυτόχρονα μας δίνει και την ευκαιρία να δράσουμε. Γι’ αυτό, τώρα ενισχύουμε σημαντικά τις προσπάθειες μας για βιωσιμότητα” δήλωσε ο κ. Baumann.

Από εδώ και στο εξής η Bayer θα καταγράφει τους στόχους για βιωσιμότητα με την ίδια αυστηρότητα και ευθύνη που διαχειρίζεται τους οικονομικούς της στόχους. Επιπλέον, η Bayer θα ιδρύσει ένα ανεξάρτητο Συμβούλιο Βιωσιμότητας το οποίο θα απαρτίζεται από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της βιωσιμότητας και ρόλος του θα είναι αφενός να συμβουλεύει το διοικητικό συμβούλιο και αφετέρου να παρακολουθεί και να ενισχύει περαιτέρω τις προσπάθειες της Bayer για βιωσιμότητα.

Οι πρωτοβουλίες της Bayer έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθήσουν ακόμη περισσότερους ανθρώπους να ευημερήσουν και να κάνουν αποδοτικότερη χρήση των φυσικών πόρων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Bayer θέτει τους ακόλουθους λεπτομερείς στόχους.

Πρόσβαση σε υγεία και υψηλής ποιότητας διατροφή για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους

Ως το 2030 η Bayer στοχεύει να υποστηρίξει 100 εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος παρέχοντας τους πρόσβαση σε περισσότερες καινοτομίες, γνώσεις και συνεργασίες. Η υποστήριξη της Bayer θα συμβάλει στην αύξηση της τοπικής προσφοράς τροφίμων και στη μείωση της φτώχειας στις αγροτικές κοινότητες. Σήμερα υπάρχουν περίπου 550 εκατομμύρια μικρές φάρμες παγκοσμίως οι οποίες παράγουν τρόφιμα για το 80% του πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ωστόσο, λόγω της μικρής παραγωγής, πολλοί αγρότες υποφέρουν και οι ίδιοι από την έλλειψη τροφής ή τον υποσιτισμό.

Εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου, η Bayer σκοπεύει να προσφέρει σε 100 εκατομμύρια γυναίκες από χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, τη δυνατότητα οικογενειακού προγραμματισμού, διασφαλίζοντας τους πρόσβαση σε σύγχρονα αντισυλληπτικά χάπια με προσιτή τιμή. Η Bayer παρέχει ήδη αντισυλληπτικά χάπια σε περίπου 40 εκατομμύρια γυναίκες σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. Οι μέθοδοι οικογενειακού προγραμματισμού είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της υγείας, των δικαιωμάτων και της οικονομικής κατάστασης των γυναικών. Αυτή τη στιγμή, περισσότερα από 200 εκατομμύρια γυναίκες σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα έχουν ανάγκη για σύγχρονη αντισύλληψη.

Σε γενικές γραμμές, η Bayer εργάζεται για την προσαρμογή των τιμών των προϊόντων της στην εκάστοτε τοπική αγοραστική δύναμη και την ενίσχυση των προγραμμάτων πρόσβασης ασθενών προκειμένου να αυξήσει αφενός τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και αφετέρου να καταστήσει ακόμη πιο προσιτή την τιμή τους. Η Bayer θα εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την καταπολέμηση των παραμελημένων τροπικών νόσων μέσω δωρεάς προϊόντων και παροχής οικονομικής υποστήριξης.

Επιπλέον, η Bayer στοχεύει να διευρύνει την προσβασιμότητα στην υγεία για 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε ευπαθείς ομάδες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, τουλάχιστον ποσοστό 50% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της αυτοφροντίδας. Επεκτείνοντας την πρόσβαση σε λύσεις αυτοφροντίδας και στην εκπαίδευση στον τομέα της υγείας, η Bayer βοηθάει ενεργά στην πρόληψη ασθενειών και προσφέρει περίθαλψη σε κοινότητες όπου η μόνη επιλογή μπορεί να είναι η αυτοφροντίδα. Εστιάζοντας με προτεραιότητα στην υγεία των γυναικών και την διεύρυνση της πρόσβασης σε θρεπτικά ιχνοστοιχεία για εγκύους και παιδιά, η Bayer σκοπεύει να αυξήσει τη διαθεσιμότητα και την οικονομική προσιτότητα των αξιόπιστων προϊόντων της και να υποστηρίξει πρωτοβουλίες αυτοφροντίδας.

Σημαντικά μέτρα για την προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος

Η Bayer έχει ασχοληθεί με την προστασία του κλίματος για δεκαετίες και θα εντείνει περαιτέρω τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Η εταιρεία σκοπεύει έως το 2030 να καταστήσει ουδέτερες σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όλες τις δραστηριότητές της. Για να επιτευχθεί αυτό, η Bayer σκοπεύει να εφαρμόσει μέτρα ενεργειακής απόδοσης, να κάνει χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών και να αντισταθμίσει τις υπόλοιπες εκπομπές μέσω της δέσμευσης άνθρακα που θα ενισχύει τη βιοποικιλότητα.

Η Bayer έχει δεσμευτεί σαφώς για την πρωτοβουλία “Science Based Targets”. Το έργο αυτό ξεκίνησε από το Disclosure Project (CDP), το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών, το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων (WRI) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Φύση (WWF) και σήμερα περισσότερες από 700 εταιρείες έχουν δεσμευτεί να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή και να θέσουν στόχους μείωσης των εκπομπών προκειμένου να διατηρήσουν την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω των 2°C. Με αυτά τα δεδομένα, η Bayer επιδιώκει την εξάλειψη των εκπομπών σε ολόκληρη την αλυσίδα αξιών, μέσω της συνεργασίας με προμηθευτές και πελάτες, καθώς και με την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρίας.

Η Bayer ακόμα, σκοπεύει στα μέρη όπου δραστηριοποιείται να συνεργαστεί με τους αγρότες για να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της στη γεωργία. Στοχεύει επίσης να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου – ανά χιλιόγραμμο καλλιεργειών που παράγονται σε μεγάλες γεωργικές αγορές – και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της φυτοπροστασίας κατά 30% μέχρι το 2030. Για το σκοπό αυτό, η Bayer θα βοηθήσει τους αγρότες να εφαρμόσουν πιο βιώσιμες πρακτικές, όπως μείωση της άροσης και ακριβέστερη χρήση της φυτοπροστασίας και των λιπασμάτων μέσω καινοτόμων προϊόντων και ψηφιακών εργαλείων.

Συνεισφορά στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών

Οι δεσμεύσεις της Bayer για βιωσιμότητα στοχεύουν στην επίτευξη αποτελεσμάτων σύμφωνα με τους στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (SDGs). Τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν σε 17 στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDGs) προκειμένου έως το 2030 να διασφαλίσουν ένα καλύτερο κόσμο για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, απαιτείται επείγουσα και ταχύτερη πρόοδος. «Με μόνο δέκα χρόνια περιθώριο, οι εταιρείες πρέπει να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους και να ενεργήσουν αναλόγως», δήλωσε ο κ. Werner Baumann. «Η Bayer συμβάλλει όσο λίγες εταιρείες στους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης και αυτό ακριβώς είναι η δέσμευσή μας».

Εκτός από την καταπολέμηση της πείνας (SDG 2) και την προώθηση της υγείας και της ευημερίας (SDG 3), η Bayer δεσμεύεται να συμβάλει ουσιαστικά στη λήψη μέτρων για το κλίμα (SDG 13) και στην προστασία της ζωής στον πλανήτη (SDG 15). Οι γυναίκες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στις μικροκαλλιέργειες, στον οικογενειακό προγραμματισμό και στη διασφάλιση της υγείας των οικογενειών τους. Βοηθώντας τις να συνειδητοποιήσουν την δυναμική τους συμβάλουμε στην επίτευξη της ισότητας των φύλων (SDG 5) το οποίο με την σειρά του θα προσφέρει σημαντικά κοινωνικοοικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινότητες και στις οικονομίες.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Μάνη - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ώρες ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μάνη

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ώρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ζάκυνθο – Δείτε πού θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
REAL ESTATE6 ώρες ago

Πώς επεκτείνεται στο real estate η Lyktos – Στο “ραντάρ” ξενοδοχεία και εμπορικά ακίνητα

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ώρες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Ξενία Άνδρου - Φωτό: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ώρες ago

Στο Δήμο για 40 έτη προς αξιοποίηση το Ξενία Άνδρου – Τι προβλέπει η συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης

REAL ESTATE21 ώρες ago

Δύο οικόπεδα στο The Ellinikon πούλησε η Lamda Development στην Ten Brinke έναντι 41,5 εκατ. ευρώ

Γενική άποψη της επένδυσης στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL21 ώρες ago

Σε νέα οικιστική επένδυση 100 εκατ. ευρώ στο The Ellinikon προχωρούν CENTRIC και ΤΕΝ ΒRINKE

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” στο νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου 5 αστέρων στο Ηράκλειο

Το κτίριο στην οδό Αιόλου 73 στο κέντρο της Αθήνας - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

Νέα επένδυση της ZOIA δρομολογείται στην οδό Αιόλου – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και supermarket της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και γραφείων Skyway στο Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου συγκροτήματος κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE

Το ακίνητο στην οδό Χάρητος 3 στο Κολωνάκι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ποιό ακίνητο θα μετατραπεί σε νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι

Το ακίνητο στην οδό Γρ. Λαμπράκη 136 στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται στο κέντρο του Πειραιά – Σε ποιόν κεντρικό δρόμο θα γίνει

Το νέο κτίριο με seviced apartments στην οδό Πειραιώς και Γερανίου - Πηγή: Blend Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώθηκε το νέο κτίριο serviced apartments της Blend Development στην Ομόνοια – Ποιό γνωστό κτίριο μεταμορφώθηκε σε κατοικίες

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του νέου έργου γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

Το οικιστικό έργο Aura Residential στο The Ellinikon - Πηγή: Aura Residential
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Σε αδειοδοτική διαδικασία η μεγάλη οικιστική επένδυση Aura Residential στο The Ellinikon – Τι θα περιλαμβάνει και ποιές εταιρείες επενδύουν

Το Κτήμα Τατοΐου από ψηλά - Φωτό: Λ. Μάλαμας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Παράταση για το μεγάλο διαγωνισμό για το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι – Ποιά γνωστή εταιρεία real estate θα δηλώσει “παρών”

Το ακίνητο της Hellenic Properties στη Λεωφόρο Συγγρού - Πηγή: Hellenic Properties
REAL ESTATE2 εβδομάδες ago

Σε εξέλιξη το mega οικιστικό έργο της Hellenic Properties στη Συγγρού – Ποιά άλλα έργα για κτίρια γραφείων και ξενοδοχεία σχεδιάζει

Το ημιτελές ξενοδοχείο στην Αγία Μαρίνα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Από την Ella Resorts το νέο resort της Αττικής – Ποιό γνωστό εγκαταλελειμένο ακίνητο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με ιστορία θα μετατραπεί σε 5άστερο ξενοδοχείο

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ώρες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL4 ημέρες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Η νέα επένδυση Voria στο Μαρούσι - Όμιλος Regency
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και supermarket της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

Πηγή: Dimand Real Estate
REAL ESTATE2 μήνες ago

[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει

Conrad Athens The Ilisian - Πηγή: Hilton
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).