Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι δεσμεύσεις και οι δράσεις της Bayer για βιωσιμότητα την επόμενη δεκαετία

Newsroom

Published

on

Μια νέα δεκαετία ξεκινά και μαζί της η Bayer αναλαμβάνει δράση ώστε να υλοποιήσει μια σειρά μέτρων και δεσμεύσεων βιωσιμότητας. Σε συμφωνία με τους στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και της Συμφωνίας των Παρισίων, η εταιρεία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους που θα επιτευχθούν μέχρι το 2030. «Κάνοντας τη βιωσιμότητα ένα ακόμα ισχυρό κομμάτι της στρατηγικής και των λειτουργιών μας, επιδιώκουμε να επιτύχουμε μακροπρόθεσμες αποδόσεις και να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον», δήλωσε ο Werner Baumann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG.

Όλος ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πρόκληση προκειμένου να εξασφαλίσει ότι ο ολοένα αυξανόμενος σε αριθμό και ηλικία παγκόσμιος πληθυσμός θα μπορεί να έχει ευημερία, χρησιμοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους με πιο βιώσιμο τρόπο. “Το μέγεθος της εταιρείας μας, μας δημιουργεί ευθύνη αλλά ταυτόχρονα μας δίνει και την ευκαιρία να δράσουμε. Γι’ αυτό, τώρα ενισχύουμε σημαντικά τις προσπάθειες μας για βιωσιμότητα” δήλωσε ο κ. Baumann.

Από εδώ και στο εξής η Bayer θα καταγράφει τους στόχους για βιωσιμότητα με την ίδια αυστηρότητα και ευθύνη που διαχειρίζεται τους οικονομικούς της στόχους. Επιπλέον, η Bayer θα ιδρύσει ένα ανεξάρτητο Συμβούλιο Βιωσιμότητας το οποίο θα απαρτίζεται από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της βιωσιμότητας και ρόλος του θα είναι αφενός να συμβουλεύει το διοικητικό συμβούλιο και αφετέρου να παρακολουθεί και να ενισχύει περαιτέρω τις προσπάθειες της Bayer για βιωσιμότητα.

Οι πρωτοβουλίες της Bayer έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθήσουν ακόμη περισσότερους ανθρώπους να ευημερήσουν και να κάνουν αποδοτικότερη χρήση των φυσικών πόρων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Bayer θέτει τους ακόλουθους λεπτομερείς στόχους.

Πρόσβαση σε υγεία και υψηλής ποιότητας διατροφή για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους

Ως το 2030 η Bayer στοχεύει να υποστηρίξει 100 εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος παρέχοντας τους πρόσβαση σε περισσότερες καινοτομίες, γνώσεις και συνεργασίες. Η υποστήριξη της Bayer θα συμβάλει στην αύξηση της τοπικής προσφοράς τροφίμων και στη μείωση της φτώχειας στις αγροτικές κοινότητες. Σήμερα υπάρχουν περίπου 550 εκατομμύρια μικρές φάρμες παγκοσμίως οι οποίες παράγουν τρόφιμα για το 80% του πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ωστόσο, λόγω της μικρής παραγωγής, πολλοί αγρότες υποφέρουν και οι ίδιοι από την έλλειψη τροφής ή τον υποσιτισμό.

Εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου, η Bayer σκοπεύει να προσφέρει σε 100 εκατομμύρια γυναίκες από χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, τη δυνατότητα οικογενειακού προγραμματισμού, διασφαλίζοντας τους πρόσβαση σε σύγχρονα αντισυλληπτικά χάπια με προσιτή τιμή. Η Bayer παρέχει ήδη αντισυλληπτικά χάπια σε περίπου 40 εκατομμύρια γυναίκες σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. Οι μέθοδοι οικογενειακού προγραμματισμού είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της υγείας, των δικαιωμάτων και της οικονομικής κατάστασης των γυναικών. Αυτή τη στιγμή, περισσότερα από 200 εκατομμύρια γυναίκες σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα έχουν ανάγκη για σύγχρονη αντισύλληψη.

Σε γενικές γραμμές, η Bayer εργάζεται για την προσαρμογή των τιμών των προϊόντων της στην εκάστοτε τοπική αγοραστική δύναμη και την ενίσχυση των προγραμμάτων πρόσβασης ασθενών προκειμένου να αυξήσει αφενός τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και αφετέρου να καταστήσει ακόμη πιο προσιτή την τιμή τους. Η Bayer θα εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την καταπολέμηση των παραμελημένων τροπικών νόσων μέσω δωρεάς προϊόντων και παροχής οικονομικής υποστήριξης.

Επιπλέον, η Bayer στοχεύει να διευρύνει την προσβασιμότητα στην υγεία για 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε ευπαθείς ομάδες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, τουλάχιστον ποσοστό 50% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της αυτοφροντίδας. Επεκτείνοντας την πρόσβαση σε λύσεις αυτοφροντίδας και στην εκπαίδευση στον τομέα της υγείας, η Bayer βοηθάει ενεργά στην πρόληψη ασθενειών και προσφέρει περίθαλψη σε κοινότητες όπου η μόνη επιλογή μπορεί να είναι η αυτοφροντίδα. Εστιάζοντας με προτεραιότητα στην υγεία των γυναικών και την διεύρυνση της πρόσβασης σε θρεπτικά ιχνοστοιχεία για εγκύους και παιδιά, η Bayer σκοπεύει να αυξήσει τη διαθεσιμότητα και την οικονομική προσιτότητα των αξιόπιστων προϊόντων της και να υποστηρίξει πρωτοβουλίες αυτοφροντίδας.

Σημαντικά μέτρα για την προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος

Η Bayer έχει ασχοληθεί με την προστασία του κλίματος για δεκαετίες και θα εντείνει περαιτέρω τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Η εταιρεία σκοπεύει έως το 2030 να καταστήσει ουδέτερες σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όλες τις δραστηριότητές της. Για να επιτευχθεί αυτό, η Bayer σκοπεύει να εφαρμόσει μέτρα ενεργειακής απόδοσης, να κάνει χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών και να αντισταθμίσει τις υπόλοιπες εκπομπές μέσω της δέσμευσης άνθρακα που θα ενισχύει τη βιοποικιλότητα.

Η Bayer έχει δεσμευτεί σαφώς για την πρωτοβουλία “Science Based Targets”. Το έργο αυτό ξεκίνησε από το Disclosure Project (CDP), το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών, το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων (WRI) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Φύση (WWF) και σήμερα περισσότερες από 700 εταιρείες έχουν δεσμευτεί να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή και να θέσουν στόχους μείωσης των εκπομπών προκειμένου να διατηρήσουν την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω των 2°C. Με αυτά τα δεδομένα, η Bayer επιδιώκει την εξάλειψη των εκπομπών σε ολόκληρη την αλυσίδα αξιών, μέσω της συνεργασίας με προμηθευτές και πελάτες, καθώς και με την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρίας.

Η Bayer ακόμα, σκοπεύει στα μέρη όπου δραστηριοποιείται να συνεργαστεί με τους αγρότες για να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της στη γεωργία. Στοχεύει επίσης να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου – ανά χιλιόγραμμο καλλιεργειών που παράγονται σε μεγάλες γεωργικές αγορές – και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της φυτοπροστασίας κατά 30% μέχρι το 2030. Για το σκοπό αυτό, η Bayer θα βοηθήσει τους αγρότες να εφαρμόσουν πιο βιώσιμες πρακτικές, όπως μείωση της άροσης και ακριβέστερη χρήση της φυτοπροστασίας και των λιπασμάτων μέσω καινοτόμων προϊόντων και ψηφιακών εργαλείων.

Συνεισφορά στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών

Οι δεσμεύσεις της Bayer για βιωσιμότητα στοχεύουν στην επίτευξη αποτελεσμάτων σύμφωνα με τους στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (SDGs). Τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν σε 17 στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDGs) προκειμένου έως το 2030 να διασφαλίσουν ένα καλύτερο κόσμο για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, απαιτείται επείγουσα και ταχύτερη πρόοδος. «Με μόνο δέκα χρόνια περιθώριο, οι εταιρείες πρέπει να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους και να ενεργήσουν αναλόγως», δήλωσε ο κ. Werner Baumann. «Η Bayer συμβάλλει όσο λίγες εταιρείες στους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης και αυτό ακριβώς είναι η δέσμευσή μας».

Εκτός από την καταπολέμηση της πείνας (SDG 2) και την προώθηση της υγείας και της ευημερίας (SDG 3), η Bayer δεσμεύεται να συμβάλει ουσιαστικά στη λήψη μέτρων για το κλίμα (SDG 13) και στην προστασία της ζωής στον πλανήτη (SDG 15). Οι γυναίκες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στις μικροκαλλιέργειες, στον οικογενειακό προγραμματισμό και στη διασφάλιση της υγείας των οικογενειών τους. Βοηθώντας τις να συνειδητοποιήσουν την δυναμική τους συμβάλουμε στην επίτευξη της ισότητας των φύλων (SDG 5) το οποίο με την σειρά του θα προσφέρει σημαντικά κοινωνικοοικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινότητες και στις οικονομίες.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Ξενία Ηγουμενίτσας - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ13 λεπτά ago

Ξεκίνησε από την ΕΤΑΔ η διαδικασία για την αξιοποίηση του Ξενία Ηγουμενίτσας – Τι περιλαμβάνει η πρόσκληση προς επενδυτές

Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE3 ώρες ago

Άγγιξε τα 630 εκατ. ευρώ η αξία επενδύσεων της Premia Properties το 2025 – Συνεχίζει τις επενδύσεις σε ξενοδοχεία και φοιτητικές κατοικίες

Αμοργός - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ8 ώρες ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Αμοργό

Το ιστορικό ακίνητο του ΦΙΞ στη Δυτική Θεσσαλονίκη - Φωτό: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
RESIDENTIAL9 ώρες ago

Ξεκινούν σύντομα τα έργα για τη μεγάλη επένδυση της Dimand με κατοικίες και ξενοδοχείο στο πρώην ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη

Το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο Κρήτης - Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
REAL ESTATE9 ώρες ago

Mega real estate project φέρνει η ολοκλήρωση του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου – Πώς θα αξιοποιηθεί το πρώην αεροδρόμιο μετά την “μετακόμιση”

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Νέο ξενοδοχείο βρίσκεται στα “σκαριά” στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Skyline Havens - Hellenic Estates / Lamda Development
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

Ξεκινούν έως τέλος Νοέμβρη τα έργα για το νέο οικιστικό έργο Skyline Havens στο Ελληνικό – Ποιά εταιρεία επενδύει

Το ιστορικό ακίνητο του ΦΙΞ στη Δυτική Θεσσαλονίκη - Φωτό: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

Νέο έργο με κατοικίες και γραφεία στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης συζητά η Dimand – Πώς προχωρά η μεγάλη επένδυση στο ακίνητο ΦΙΞ

Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βερβερίδης Βασίλης / Motionteam
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

Ποιά νέα έργα κατοικιών σχεδιάζονται στη Θεσσαλονίκη – Πώς επιλέγουν οι επενδυτές τις τοποθεσίες

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Αυξάνουν τελικά ή όχι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τα ενοίκια και τις τιμές πώλησης κατοικιών στην Ελλάδα; Τι λένε 4 ειδικοί της αγοράς

Τα νέα κτίρια γραφείων στο ακίνητο του ΤΕΕ στο Δαχτυλίδι στο Μαρούσι - Πηγή: ΤΕΕ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Τέλος του 2026 ολοκληρώνεται από Dimand – ΤΕΡΝΑ το νέο “πράσινο” συγκρότημα γραφείων του ΤΕΕ στο Μαρούσι

Wyndham Residences Piraeus Marina Zeas - Πηγή: Wyndham / DKG Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2025 το νέο ξενοδοχείο Wyndham με serviced apartments στον Πειραιά – Πού θα γίνει

Το νέο κτίριο γραφείων MOB1 της Hellenic Properties στο Μαρούσι - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” κτιρίου γραφείων MOB1 στο Μαρούσι – Που βρίσκεται το ακίνητο

Piraeús Gate - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

Το ακίνητο στην οδό Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Πανεπιστημίου – Τι περιλαμβάνει ο διαγωνισμός αξιοποίησης του γνωστού ακινήτου

To Sokio Central στην οδό Πραξιτέλους - Πηγή: Oikos Developments
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Επεκτείνει τις ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Αθήνα η Sokio Hotels – “Στα σκαριά” και νέο ξενοδοχείο μαζί με τη Wyndham στο κέντρο της Αθήνας

Το πρώτο ξενοδοχείο Destination by Hyatt στην Ελλάδα ανοίγει στην Πάρο - Πηγή: SWOT
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Ντεμπούτο στην Ελλάδα για το ξενοδοχειακό brand Destination by Hyatt – Σε ποιό νησί θα ανοίξει το πρώτο το 2026

To Ξενία Κύθνου - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Πρώτο “πράσινο φως” στη μεγάλη επένδυση για τη μεταμόρφωση του πρώην Ξενία Κύθνου

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Λεωφόρο Συγγρού – Σε ποιό ύψος του δρόμου θα γίνει

Μεσσηνία - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για 4 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο – Ποιές δύο περιοχές μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον

Conrad Athens The Ilisian - Πηγή: Hilton
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian

Piraeús Gate - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά

Το νέο Μινιόν, φωταγωγημένο - Πηγή: DIMAND - Φωτογραφίες: ΝΙΚΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
VIDEOS1 μήνα ago

[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
VIDEOS1 μήνα ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο

Το νέο κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη

Eleusis Project - Πηγή: Karpathios Development
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες

Η οικιστική επένδυση της Vita Estate Development στην οδό Ιάσονος 42 στη Νέα Σμύρνη - Πηγή: Vita Estate Development
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Νέα Σμύρνη – Σε ποιά περιοχή κατασκευάζεται

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).