ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Τα δύο νέα 5άστερα resorts σε Κέρκυρα και Κρήτη & η ελληνική “απόβαση” στην Ιβηρική χερσόνησο
Published
5 έτη agoon
By
Παύλος Ρίζος
Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι δύο νέες 5άστερες ξενοδοχειακές επενδύσεις του ομίλου Sani / Ikos σε Κέρκυρα και Κρήτη, ενώ παράλληλα η εταιρεία ηγείται στην ελληνική “απόβαση” στην Ιβηρική χερσόνησο.
Με δυνατό χαρτοφυλάκιο resorts ήδη, ισχυρούς μετόχους παγκοσμίου κλάσης αλλά και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση, η Sani / Ikos φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον τομέα των πολυτελών resorts στη Μεσόγειο.
Ήδη προγραμματίζει νέες επενδύσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία, διευρύνοντας το πορτφόλιο της αλλά και διασπείροντας τον κίνδυνο, μέσω της δραστηριοποίησής της σε νέες αγορές.
Το ύψος των επενδύσεων που δρομολογεί η εταιρεία ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο ευρώ και στις τρεις χώρες.
Οι δύο 5άστερες επενδύσεις σε Κέρκυρα και Κρήτη
Μόλις πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκε ουσιαστικά και επίσημα η έναρξη της νέας μεγάλης επένδυσης στην Κρήτη.
Το νέο πολυτελές resort 5 αστέρων στην Κρήτη θα αναπτυχθεί σε έκταση 200 στρεμμάτων στον κόλπο της Κισσάμου.
Για το λόγο αυτό ο όμιλος αγόρασε περισσότερα από 30 διαφορετικά οικόπεδα στην περιοχή και προετοιμάζει την έναρξη της μεγάλης επένδυσης.
Το νέο Ikos Kissamos θα έχει δυναμικότητα 400 δωματίων, σουιτών και bungalows, και θα αναπτυχθεί κατά μήκος ενός παραλιακού μετώπου 600 μέτρων.
Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 125 εκ. ευρώ και ο ορίζοντας έναρξης εργασιών τοποθετείται το 2023, με πρόβλεψη για έναρξη λειτουργίας τη σεζόν του 2025.
Αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 750 νέες θέσεις εργασίας.
Δείτε εικόνες από την έκταση που θα γίνει το νέο resort Ikos Kissamos.
(πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση)
Εν τω μεταξύ, στην Κέρκυρα, σε μία έκταση 245 στρεμμάτων δίπλα στο υφιστάμενο Ikos Dassia, ετοιμάζει η εταιρεία το νέο της ξενοδοχείο 5 αστέρων με την ονομασία Ikos Odisia.
Αρχικά, προγραμματιζόταν να αναπτυχθεί resort με πολυτελές ξενοδοχείο αλλά και τουριστικές κατοικίες. Ωστόσο, τα σχέδια τελικά άλλαξαν και στη θέση του θα δημιουργηθεί το 5 αστέρων Ikos Odisia.
Παράλληλα, προβλέπεται αύξηση της δυναμικότητας του νέου ξενοδοχείου κατά 70 κλίνες, από 734 κλίνες, όπως προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο, σε 804 κλίνες. Συνολικά θα διαθέτει 395 δωμάτια, σουίτες και bungalows.
Πλέον η επένδυση θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων με εστιατόρια, χώρους πελατών και βοηθητικοούς χώρους, 2 διώροφες πτέρυγες δωματίων, 27 διώροφα bungalows τύπου standard, 9 ισόγεια bungalows τύπου deluxe με ατομικές πισίνες, 13 διώροφα bungalows τύπου deluxe, 7 διώροφες βίλες με ατομικές πισίνες, τέσσερα ισόγεια κτίρια εστιατορίων και ένα ισόγειο κέντρο αναζωογόνησης με εσωτερική πισίνα.
Το Ikos Odisia αποτελεί μια επένδυση 125 εκ. ευρώ και αναμένεται να λειτουργήσει τη σεζόν του 2023.
Φορέας του έργου είναι η CORFU GARDENS Α.Κ.ΤΕ.ΞΕ. ΑΕ.
Οι επεκτάσεις υφιστάμενων resorts
Ο όμιλος δρομολογεί παράλληλα και επενδυτικό έργο σε δύο υφιστάμενες μονάδες του.
Στην Ελλάδα, πρόκειται να δαπανήσει 13 εκ. ευρώ στο Porto Sani στο Sani Resort στη Χαλκιδική, για 50 νέες σουίτες, πισίνες, εστιατόρια και χώρους για παιδιά.
Επίσης, στο Ikos Andalusia, στην Μαρμπέγια της Ισπανίας, που άνοιξε μόλις το 2021, προγραμματίζει επένδυση 17 εκ. ευρώ για 19 νέες σουίτες και βίλες, εστιατόρια και πισίνες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τ0 2023.
Η επέκταση στην Ιβηρική χερσόνησο
Ο όμιλος επεκτείνεται όμως και εκτός Ελλάδας με νέες μεγάλες επενδύσεις σε Ισπανία, όπου είχε ήδη παρουσία, αλλά και την Πορτογαλία.
Τον Αύγουστο του 2021 προχώρησε σε συμφωνία με τον ισπανικό όμιλο Roxa για την εξαγορά του Blau Porto Petro στην Mallorca, με στόχο την αναβάθμισή του σε πολυτελές resort πέντε αστέρων. Το resort θα λειτουργήσει με το νέο όνομα Ikos Porto Petro, από το Μάιο του 2023. Η επένδυση υπολογίζεται να αγγίξει τα 110 εκ. ευρώ.
Στην Πορτογαλία, αγόρασε τη μονάδα Alfamar Beach Resort στο Algarve όπου από το Μάιο του 2024 θα λειτουργήσει το νέο Ikos Cortesia, μετά από πλήρη ανακατασκευή και επέκταση. Το ύψος της επένδυσης θα αγγίξει τα 140 εκ. ευρώ.
Το προφίλ του ομίλου και η ισχυρή χρηματοδότησή του
Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος, δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος. Μέσω των εμπορικών σημάτων του, Sani Resort & Ikos Resorts, o όμιλος λειτουργεί και συνεχώς αναπτύσσει 10 μοναδικά, ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κως) και την Ισπανία (Marbella/Estepona), τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως.
Τη διοίκηση του Ομίλου Sani/Ikos ασκούν ως co-managing partners οι κκ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με τη στήριξη κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων.
Πίσω από την ηγετική αυτή ομάδα, βρίσκονται όμως, ως μέτοχοι, ισχυρά κεφάλαια και funds παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Oaktree Capital, η Goldman Sachs, η Hermes GPE, η Moonstone Investments και η Florac.
Μάλιστα, η χρηματοδότηση δε φαίνεται να αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για τον όμιλο, προκειμένου να χρηματοδοτεί τις επενδύσεις του, καθώς μόλις το καλοκαίρι του 2021 κατάφερε να “σηκώσει” 300 εκατομμύρια ευρώ από την αγορά, μέσω εταιρικού ομολόγου.
Το ομόλογο ήρθε σε συνέχεια της αναδιάρθρωσης του ομίλου με την ενοποίηση των δραστηριοτήτων του σε Ελλάδα και εξωτερικό, κάτω από μια εταιρεία, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση, τις οικονομίες κλίμακας αλλά και τη μεγαλύτερη ευελιξία και ευχέρεια χρηματοδότησης.
Το επιτόκιο του ομολόγου διάρκειας 5,5 ετών έκλεισε στο 5,625% και η έκδοσή του υπερκαλύφθηκε 3 φορές από αξιόλογους Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη στα επενδυτικά σχέδια του ομίλου.
You may like
-
“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχειακό έργο στο Κολωνάκι
-
“Στα σκαριά” νέα ξενοδοχειακή μονάδα στη Νάξο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση serviced residences της ZEUS στον Πειραιά – Πώς το γνωστό PHAROS μεταμορφώθηκε σε ZEUS Piraeus Grand
-
Από τα τρόφιμα στο real estate – Πώς ο κρητικός Όμιλος KRIVEK επεκτείνεται σε ξενοδοχεία, κατοικίες και logistics
-
Προχωρά ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο – Ποιοί οι 3 “μνηστήρες”
-
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Αρεόπολη – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια
“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχειακό έργο στο Κολωνάκι
“Στα σκαριά” νέα ξενοδοχειακή μονάδα στη Νάξο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση serviced residences της ZEUS στον Πειραιά – Πώς το γνωστό PHAROS μεταμορφώθηκε σε ZEUS Piraeus Grand
Από τα τρόφιμα στο real estate – Πώς ο κρητικός Όμιλος KRIVEK επεκτείνεται σε ξενοδοχεία, κατοικίες και logistics
“Στα σκαριά” πρόγραμμα αξιοποίησης 515 ακινήτων του ΕΦΚΑ – Στον προγραμματισμό 18 διαγωνισμοί
Πολυτελή ακίνητα: Γιατί δεν υπάρχει “φούσκα” στην ελληνική αγορά – Οι 7 πυλώνες για να μη χάσει ένα ακίνητο την πραγματική του αξία
Προχωρά ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο – Ποιοί οι 3 “μνηστήρες”
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Αρεόπολη – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια
Πώς οι 332 δήμοι θα αποκτήσουν τη σωστή εικόνα για τα ακίνητα που διαθέτουν
Κτήμα Καμπά: τα νέα σχέδια της Dimand για το ιστορικό ακίνητο στην Κάντζα – Τι θα περιλαμβάνει τελικά το project 400 εκατ. ευρώ για το Cambas Gardens
Άνοιξε το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων Mural στον Πειραιά – Πώς μεταμορφώθηκε πρώην κτίριο γραφείων
Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα
Δεύτερη ζωή για τέσσερα μεγάλα ακίνητα στην Αττική – Πώς αλλάζουν χρήση και επιστρέφουν στην αγορά
Από Μαρούσι έως Ελαιώνα και Καλλιθέα, πέντε νέες επενδύσεις σε “πράσινα γραφεία” αλλάζουν το χάρτη ακινήτων της Αθήνας
Οι 5 άξονες των επενδύσεων real estate του Σκλαβενίτη – Από το Food Hall στο Ρέντη έως τα νέα έργα logistics
Με νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι
Σχεδόν 94.000 τ.μ. γραφείων αλλάζουν τον τραπεζικό χάρτη στο κέντρο της Αθήνας – Τι ετοιμάζουν Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank
Πώς αλλάζει ο χάρτης του real estate στον Πειραιά – Νέες κατοικίες και μεγάλα ακίνητα προς ανάπλαση
“Στα σκαριά” το μεγάλο logistics center της PRODEA στον Ασπρόπυργο – Σε περιβαλλοντική αδειοδότηση το έργο των 100.000 τ.μ.
Ολοκληρώθηκε η νέα μικτή επένδυση της ERGON στην Ερμού – Ξενοδοχείο, εστίαση και retail σε τέσσερα διατηρητέα
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει
[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει
[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες agoΆνοιξε το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων Mural στον Πειραιά – Πώς μεταμορφώθηκε πρώην κτίριο γραφείων
-
RESIDENTIAL3 εβδομάδες agoΠέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα
-
REAL ESTATE1 εβδομάδα agoΔεύτερη ζωή για τέσσερα μεγάλα ακίνητα στην Αττική – Πώς αλλάζουν χρήση και επιστρέφουν στην αγορά
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα agoΑπό Μαρούσι έως Ελαιώνα και Καλλιθέα, πέντε νέες επενδύσεις σε “πράσινα γραφεία” αλλάζουν το χάρτη ακινήτων της Αθήνας
-
LOGISTICS5 ημέρες agoΟι 5 άξονες των επενδύσεων real estate του Σκλαβενίτη – Από το Food Hall στο Ρέντη έως τα νέα έργα logistics









