ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Ολοκληρώθηκε η αποεπένδυση της Värde Partners από τη Lamda Malls – Στη Lamda πλέον το 100% των 2 malls

Published

on

Το Golden Hall - Πηγή: Eurokinissi / Παναγοπούλου Γεωργία

Ολοκληρώθηκε η αποεπένδυση της Värde Partners από τη Lamda Malls και πλέον στη Lamda πέρασε το 100% των 2 malls σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η LAMDA DEVELOPMENT S.A. με ανακοίνωσή της ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι την 20.05.2022 υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού (31,7%) στη θυγατρική της LAMDA MALLS Α.Ε., το οποίο κατέχει η εταιρεία Wert Blue SarL, 100% θυγατρική της Värde Partners, έναντι τιμήματος € 109 εκατ. σε μετρητά.

H συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Γ’ Τριμήνου 2022, με την ολοκλήρωση των συμβατικών προϋποθέσεων που αφορούν κυρίως τις εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Το Golden Hall – Πηγή: Eurokinissi / Παναγοπούλου Γεωργία

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Lamda Development αποκτά τον απόλυτο έλεγχο της θυγατρικής LAMDA MALLS Α.Ε., η οποία κατέχει το σύνολο των μετοχών των εταιρειών LAMDA DOMI S.Μ.S.A. και PYLAIA S.M.S.A., ιδιοκτητριών των Εμπορικών Κέντρων Golden Hall και Mediterranean Cosmos αντίστοιχα.

Η ως άνω συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατηγικής της Εταιρείας που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Εμπορικών Κέντρων.

Πρόσω ολοταχώς για τα νέα malls στο Ελληνικό με τη νέα εταιρεία ειδικού σκοπού της Lamda

Advertisement

TRENDING