ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Άνοιξε το νέο ξενοδοχείο Moxy Athens City στην Ομόνοια

Published

on

Το νέο ξενοδοχείο Moxy στο Σαρόγλειο Μέγαρο στην Ομόνοια

Ολοκληρώθηκε η επένδυση & ανοίγει αύριο 29/3 το νέο ξενοδοχείο Moxy Athens City στην Ομόνοια, με την υπογραφή εταιρειών πολλών αστέρων.

Αποτελεί μια από τις πολυαναμενόμενες ξενοδοχειακές αφίξεις στην Αθήνα για το 2022 καθώς η επένδυση ήταν μεγάλη και αφορούσε τη μεταμόρφωση ενός ιστορικού κτιρίου στην πλατεία Ομονοίας.

Πρόκειται για το Σαρόγλειο Μέγαρο που μετά από χρόνια εργασιών και εν μέσω πανδημίας ολοκληρώθηκε τελικά στην ώρα του και ανοίγει για να υποδεχθεί τους πρώτους του επισκέπτες από τις 29 Μαρτίου.

Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν αργότερα μέσα στην άνοιξη.

Το προφίλ του νέου Moxy Athens City

Το ιστορικό Σαρόγλειο Μέγαρο, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Ομόνοιας, στέγαζε παλιότερα το Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

To 8ώροφο κτίριο επί της Σταδίου 65 στην Ομόνοια, επιφάνειας 11.300 τ.μ., περιήλθε στα χέρια των Dimand – Prodea με την μακροχρόνια μίσθωσή του από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και τη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, που κατέχουν αντίστοιχα το 62% και 38% του κτιρίου. Η περίοδος μίσθωσης είναι 25 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για ακόμη 25 χρόνια.

Το νέο Moxy θα είναι δυναμικότητας 200 δωματίων και ενός penthouse και θα έχει έντονο “πράσινο” προφίλ με την δημιουργία φυτεμένου δώματος, μεταξύ άλλων.

Η εταιρεία που είχε αναλάβει την υλοποίηση του έργου, δηλαδή το joint venture των Dimand – Prodea, είναι η Rinascita A.E. (από την ιταλική λέξη που σημαίνει αναγέννηση).

Tη διαχείριση του νέου ξενοδοχείου έχει αναλάβει η γνωστή SWOT Hospitality, η οποία διαχειρίζεται μεταξύ άλλων και το αντίστοιχο ξενοδοχείο Moxy Patra Marina στην Πάτρα.

Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε περίπου 20 εκ. ευρώ.

Τα 5 νέα ξενοδοχεία της SWOT στην Ελλάδα – Ποιά ανοίγουν το 2022

Advertisement

TRENDING