ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Είσοδος στην αγορά του κέντρου της Αθήνας για τον Όμιλο Μήτση – Ποιό ακίνητο θα μετατρέψει σε ξενοδοχείο

Published

on

Το Μέγαρο Σλήμαν, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, στην Πανεπιστημίου - Πηγή: Google Maps

Πόδι… στην ξενοδοχειακή αγορά του κέντρου της Αθήνας βάζει ο Όμιλος Μήτση καθώς μίσθωσε μετά από διαγωνιστική διαδικασία του ΕΦΚΑ -στον οποίο ανήκει- γνωστό ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για το κτίριο που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη. Αφορά ουσιαστικά το μισό οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τους παραπάνω δρόμους αλλά και την Εμμανουήλ Μπενάκη στο άλλο άκρο.

Αποτελείται ουσιαστικά από το μεγάλο 4ώροφο κτίριο που βρίσκεται στη γωνία της Πανεπιστημίου και της Χαριλάου Τρικούπη.

Όσον αφορά το μεγάλο κτίριο, αυτό κτίστηκε από τον Ερρίκο Σλήμαν στο τέλος του 19ου αιώνα και περιλαμβάνει ισόγειο (που λειτουργούν πλέον καταστήματα), υπόγειο και τους 4 ορόφους, που λειτουργούσαν για πολλά χρόνια ως γραφεία. Είναι μικτής κατασκευής (πέτρα και σκυρόδεμα) ενώ στην εσωτερική του αυλή βρίσκεται ο γνωστός κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ, επιφάνειας 829,5 τ.μ.

Σύμφωνα με το διαγωνισμό του ΕΦΚΑ, στο ακίνητο μπορεί να δημιουργηθεί είτε κτίριο γραφείων είτε ξενοδοχείο 4 αστέρων, αλλά σύμφωνα με την τελική απόφαση για την κατακύρωση του διαγωνισμού το κτίριο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο τουλάχιστον 4 αστέρων.

Ο Όμιλος Μήτση μίσθωσε το ακίνητο για 35+10 έτη με μηνιαίο μίσθωμα 70.000 ευρώ.

Μισθωτής του ακινήτου αναφέρεται ότι είναι η εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ MITSIS COMPANY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Τί θα γίνει με τον κινηματογράφο Ιντεάλ

Αναφορικά με τον κινηματογράφο Ιντεάλ, που βρίσκεται στο ακίνητο, πριν λίγο καιρό ο ΕΦΚΑ με ανακοίνωσή του είχε ενημερώσει ότι εντοπίστηκαν στατικά προβλήματα σε ολόκληρο το κτηριακό συγκρότημα επί της Οδού Πανεπιστημίου 46.

Την κατάσταση του κτηρίου επιδείνωσε η πρόσφατη πτώση τοίχου στην πίσω πλευρά του κινηματογράφου όπου γειτνιάζει με το κτήριο του Ελληνικού Ωδείου επί της Οδού Φειδίου η οποία ανέδειξε και μια σειρά από κτηριακές επεμβάσεις που έχουν γίνει και οι οποίες χρήζουν αντιμετώπισης.

Στην ανακοίνωση τονιζόταν ότι όσοι υποψήφιοι επενδυτές είχαν έρθει σε επαφή με τον e-ΕΦΚΑ έβλεπαν θετικά την διατήρηση της χρήσης της αίθουσας ως Κινηματογράφου με ταυτόχρονη αναβάθμιση αυτής μέσα από την αξιοποίηση της και για θεατρικές παραστάσεις ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο καθώς απαιτούνται επιπλέον οικονομοτεχνικές μελέτες για να υπολογιστεί το ακριβές κόστος αποκατάστασης αλλά και απόσβεσης της επένδυσης.

Advertisement

TRENDING