ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ποιά μεγάλη εταιρεία εξετάζει την αγορά ολόκληρου του νέου κτιρίου γραφείων στη Λ. Συγγρού

Published

on

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρξαν πολλές προβλέψεις ότι η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα θα “παγώσει” λόγω της κατάστασης. Ωστόσο, τα σημάδια δείχνουν ότι οι στιβαρές εταιρείες με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση συνεχίζουν και αναζητούν νέες ευκαιρίες ενώ νέα deals -αν και λιγότερα σε σχέση με το 2019- βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ένα από αυτά αφορά και το νέο μεγάλο κτίριο σύγχρονων γραφείων της Λεωφόρου Συγγρού και Λαγουμιτζή, απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, των Prodea – Dimand. Τα έργα κατασκευής προχωρούν γοργά και από οτι διαφαίνεται σύντομα θα έχει λήξει το θέμα αγοράς του κτιρίου από μεγάλη εταιρεία.

Νωρίτερα φέτος, η ασφαλιστική εταιρεία Generali είχε ανακοινώσει ότι ήρθε σε συμφωνία αγοράς του μισού κτιρίου για να στεγάσει τα γραφεία της όταν αυτό ολοκληρωθεί. Αυτή η αγορά αφορούσε 8.000 τ.μ. που αντιστοιχούν στο 50% περίπου της ανωδομής. Το τίμημα της συναλλαγής τότε εκτιμάται ότι προσέγγισε τα 25 εκ. ευρώ.

Οι νεώτερες πληροφορίες βρίσκουν την εταιρεία να διαπραγματεύεται με την Panterra (την εταιρεία ειδικού σκοπού που αναπτύσσει το κτίριο) την απόκτηση και του υπόλοιπου μισού του νέου κτιρίου.

Αν επιτευχθεί συμφωνία για αγορά ολόκληρου του κτιρίου από την Generali, εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 45 εκ. ευρώ. Αντίστοιχα η επένδυση των Dimand – Prodea (αγορά οικοπέδου και κατασκευή) υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει τα 40 εκ. ευρώ.

Το προφίλ του κτιρίου

Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου βιοκλιματικού συγκροτήματος γραφείων υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης του προγράμματος Leadership in Energy and Environmental Design (LEED, σε βαθμίδα Gold.

Προς επίτευξη της βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, ο σχεδιασμός των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει βασιστεί στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού ώστε να δημιουργηθούν κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Παράλληλα, εφαρμόζονται αποδοτικές ενεργειακά τεχνολογίες για την κάλυψη των αναγκών και εγκαθίστανται συστήματα αυτοματισμών και ελέγχου απόδοσης των εγκαταστάσεων. Τα συστήματα που έχουν επιλεγεί είναι της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και καλύπτουν και όλες τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

Επίσης, έχουν προβλεφθεί μεγάλοι ενιαίοι χώροι πρασίνου με φύτευση εντατικού τύπου και την ανάπτυξη υψηλής βλάστησης, ο οποίος συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων, στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και περιορίζει το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και οι προδιαγραφές του κτιριακού συγκροτήματος έχουν ως στόχο να εξασφαλίσουν την υψηλή αισθητική του συνδυάζοντάς την με τις σύγχρονες απαιτήσεις για ευελιξία στη λειτουργική οργάνωση του κτιρίου και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας συνθηκών εργασίας.

Το κτίριο αναπτύσσεται από την εταιρεία Panterra, την εταιρεία ειδικού σκοπού που έχει αναλάβει την υλοποίηση της επένδυσης. Η εταιρεία ελέγχεται κατά 51% από την Dimand Real Estate και κατά 49% από την Prodea Investments.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και παραδοθεί τέλος του 2021 ή αρχές του 2022.

Δείτε στην παρακάτω φωτορεαλιστική εικόνα πώς θα είναι το νέο κτίριο της Generali.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση

Το νέο κτίριο της Generali στη Λ. Συγγρού, όταν ολοκληρωθεί

Advertisement

TRENDING