LOGISTICS

Πράσινο φως για την επένδυση logistics σε ακίνητο της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο

Published

on

Το Logistics Park τη; BriQ Properties στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties

Πράσινο φως για την επένδυση logistics σε ακίνητο της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο.

Αφορά το κέντρο logistics της εταιρείας στην περιοχή του Ασπροπύργου, και στο οποίο θα γίνει επέκταση του πρώτου κτιρίου που λειτουργεί ήδη και κατασκευή δεύτερου κτιρίου αποθήκευσης στην έκταση.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής γνωμοδότησε θετικά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο και προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία που αφορά την επέκταση της επένδυσης.

Το προφίλ της επένδυσης

Το μελετώμενο στην παρούσα έργο αφορά σε κατασκευή ΚΑΔ / Κτίριο αποθηκών ξηρού φορτίου της επιχείρησης INFOQUEST TECHNOLOGIES Μ.Α.Ε.Β.Ε., στην περιοχή Ασπροπύργου, θέση «Ήμερος Τόπος».

Ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι η BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.

Η συνολική επιφάνεια του γηπέδου του ΚΑΔ ανέρχεται σε 102.813,17 μ2.

Η πραγματοποιούμενη κάλυψη είναι 38.273,23 τ.μ. και η δόμηση 40.015,51 τ.μ. Ο συνολικός όγκος αποθήκευσης ξηρού φορτίου είναι 399.995,74 μ3.

Η συνολική δραστηριότητα χωροθετείται εντός οικοπέδου έκτασης 102.813,17 τ.μ.

Βάσει της αναθεώρησης της οικοδομικής αδείας, θα γίνει προσθήκη κατ’ επέκταση στο αρχικό κτίριο (κτίριο 1) και νέα προσθήκη κτιρίου (κτίριο 2). Η συνολική κάλυψη θα ανέλθει σε 38.273,23 μ2 και συνολικού όγκου χρήσης 431.288,21 μ3.

Το μεγαλύτερο τμήμα και των δύο κτιρίων είναι ισόγεια και φιλοξενούν τον χώρο αποθήκευσης, καθώς και βοηθητικούς χώρους (χώρος φόρτισης περονοφόρων οχημάτων, χώρους υγιεινής).

Υπάρχουν και οι εξής εξωτερικοί βοηθητικοί χώροι: εξωτερικά κλιμακοστάσιο διαφυγής και αντλιοστάσιο-δεξαμενή νερού.

Το υπόλοιπα τμήματα των κτιρίων φιλοξενούν τα γραφεία της επιχείρησης και βοηθητικούς χώρους αυτών (χώρους υγιεινής, κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας) και αναπτύσσονται σε δύο ορόφους.

Η οικοδομική σύσταση του κτιρίου αποτελείται κυρίως από προκατασκευασμένα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος ενώ τμήμα του κτιρίου 1 (τμήμα αποθήκης και ο χώρος φόρτισης των περονοφόρων καθώς και ο χώρος των γραφείων) είναι μεταλλικής κατασκευής. Τα στοιχεία πλήρωσης της τοιχοποιίας αποτελούνται από πάνελ.

Και στα δύο κτίρια, στη νότια πλευρά τους, προβλέπεται η κατασκευή του χώρου φορτοεκφόρτωσης οχημάτων.

Άγγιξε τα 136 εκατ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της BriQ Properties το 2022

Advertisement

TRENDING