ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρά η επένδυση για το νέο ξενοδοχείο σε γνωστό διατηρητέο της Μητροπόλεως

Published

on

Άποψη της πλατείας Μητροπόλεως - Design by Canva Pro

Εγκρίθηκε και προχωρά η επένδυση για το νέο ξενοδοχείο που θα γίνει σε γνωστό διατηρητέο κτίριο της οδού Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρώτο αφορά τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου στο ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως 27 και Πατρώου (ουσιαστικά πίσω από την Μητρόπολη). Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο αλλά η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού έχει ήδη εγκρίνει τη μελέτη που αφορά τη σχετική οικοδομική άδεια για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου σε ξενοδοχείο και τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε αυτό.

Σήμερα, το ξενοδοχείο πήρε το πράσινο φως και από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΣΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συγκεκριμένα, το ΚΣΑ ενέκρινε τα τροποποιημένα σχέδια αρχιτεκτονικής μελέτης με εσωτερικές διαρρυθμίσεις και την αλλαγή στατικής και μηχανολογικής μελέτης σε διατηρητέο κτίριο.

Ως προς τις διαφοροποιήσεις που προτείνονται είναι μικρής κλίμακας. Όλες οι προβλεπόμενες εργασίες συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας του ακινήτου συνολικά και εντάσσονται πλήρως στο οικιστικό περιβάλλον με σεβασμό στον χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Orange Partners Α.Κ.Τ.Π.Υ..

Advertisement

TRENDING