ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρά η γαλλική επένδυση για το νέο mega ξενοδοχείο απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Published

on

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών στην Πατησίων - Πηγή: Βασίλης Ρεμπάπης / Eurokinissi

Προχωρά η γαλλική επένδυση για το νέο mega ξενοδοχείο απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία της νέας ξενοδοχειακής μονάδας που θα φιλοξενήσει δύο brands διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας επίσης από τη Γαλλία.

Η επένδυση των Γάλλων της Boissée Finances που πέρασε μέσα από “χίλια κύματα” βρίσκεται ήδη σε στάδιο προγραμματισμού με μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο να έχει αναλάβει ήδη το σχεδιασμό του νέου ξενοδοχείου.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα στην έκταση που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Μάρνη, στο χώρο όπου για δεκαετίες βρισκόταν το γνωστό θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ.

Σύμφωνα με τον Eric Rollin, Γενικό Διευθυντή της Boissée Finances : “Η Αθήνα είναι ένας προορισμός με μοναδικά χαρακτηριστικά: συνδυάζει τη μαγεία του παρελθόντος με τη ζωντάνια του παρόντος. Η τοποθεσία του νέου ξενοδοχείου είναι εμβληματική και ευελπιστούμε με την επένδυσή μας, να προσφέρουμε μία υψηλού επιπέδου εμπειρία σε εκείνους που επιλέγουν να ταξιδέψουν πιο οικονομικά, κρατώντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας”.

Το νέο ξενοδοχείο αποτελεί ένα από τα 2 ξενοδοχεία που θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας και τα οποία θα “τρέχει” η Εlastik Hotel, ελληνική εταιρεία διαχειριστές της οποίας είναι δύο Γάλλοι: ο Eric-Yves S. Rollin και η Stephanie-Anne S. Rollin, με τον πρώτο να αποτελεί τον Γενικό Διευθυντή της Boissée Finances.

Πώς θα γίνει το νέο Ibis Athens Museum Hotel

To Ibis Athens Museum Hotel θα είναι συνολικής δυναμικότητας 327 δωματίων / 637 κλινών, τα οποία θα κατανέμονται στους 9 ορόφους του κτιρίου, ενώ θα διαθέτει 127 θέσεις στάθμευσης στα 4 υπόγειά του.

Στον τελευταίο όροφο θα λειτουργούν εστιατόριο, bar, πισίνα και pool bar, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, προσβάσιμο  και σε μη πελάτες του ξενοδοχείου, που, σε 24ωρη βάση, θα συνδυάζει ένα ειδυλλιακό περιβάλλον εξυπηρέτησης και απόλαυσης με απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, το λόφο του Στρέφη, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πεδίον του Άρεως.

Η μονάδα θα στεγάσει δυο γνωστά, διεθνή, ξενοδοχειακά brands, το Ibis Styles και το Ibis Budget, τριών και δυο αστέρων αντίστοιχα, τα οποία θα διαχειρίζεται η εταιρεία Elastik Hotel.

Στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη τα πρώτα Ibis Styles ξενοδοχεία: το Ibis Styles Athens Routes στη Λ. Βουλιαγμένης και το Ibis Styles Heraklion Central στο Ηράκλειο.

To Ibis Athens Musem Hotel της Boissée Finances στην Πατησίων – Πηγή: PAVLOS NINIOS ARCHITECTS PLANNERS & ENGINEERS – CAPE CONSULTANTS

H αρχιτεκτονική μελέτη για το νέο ξενοδοχείο

Την αρχιτεκτονική μελέτη έχει αναλάβει η PAVLOS NINIOS ARCHITECTS PLANNERS & ENGINEERS – CAPE CONSULTANTS.

Κάθε σημείο της μελέτης αναπτύχθηκε με σεβασμό στο αστικό τοπίο, τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αξιοποιώντας βιώσιμα υλικά και εξασφαλίζοντας ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους των ξενοδοχείων.

O αρχιτέκτονας Παύλος Νινιός, επικεφαλής της μελέτης, ανέφερε σχετικά: “Μετά από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης και ολοκληρωτικής απαξίωσης των συγκεκριμένων οικοπέδων, σηματοδοτείται η επανεκκίνηση της περιοχής και η ανάκτηση της χαμένης αίγλης της. Η περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο αστικό και τουριστικό προορισμό, που θα συνδυάζει τον πολιτισμό, τη χαλάρωση και την απόλαυση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών”.

To ιστορικό της επένδυσης

Στην περίπτωση του γνωστού project στο ακίνητο-φιλέτο της Πατησίων και Μάρνη (όπου στεγαζόταν για δεκαετίες το γνωστό θέατρο Αθήναιον, που πλέον έχει κατεδαφιστεί), ο επιμένων νικά.

Από το 2016 είχε ήδη νοικιάσει η Boissée Finances το ακίνητο για 25+25 χρόνια, μέσω μακροχρόνιας παραχώρησης, από την ιδιοκτήτρια Τριάντειο Επαγγελματική και Βιοτεχνική Σχολή.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε τη δημιουργία ξενοδοχείου 377 κλινών, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2019.

Ωστόσο στη συνέχεια η επένδυση επεκτάθηκε (με τη συμφωνία και για άλλο όμορο ακίνητο) και μεγάλωσε το προτεινόμενο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα την πρόταση των 10 ορόφων και 600 κλινών, πρόταση η οποία απερρίφθη από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η αιτιολογία της απόρριψης ήταν ότι το προτεινόμενο κτίσμα θα διατάραζε τη συνέχεια και το αρχιτεκτονικό ύφος της περιοχής. Υπήρξαν μάλιστα και πολλές αντιδράσεις για το μέγεθος του ξενοδοχείου (10 όροφοι).

Εν τέλει η εταιρεία επανήλθε με νέα τροποποιημένη πρόταση που υπεβλήθη στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) η οποία και εγκρίθηκε.

Πλέον προεγκρίθηκε και η οικοδομική άδεια για το ξενοδοχείο, σύμφωνα με την οποία το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει ισόγειο και 9 ορόφους με δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, καθώς και 4 υπόγεια (με χρήσεις πάρκινγκ 127 θέσεων αλλά και πρατήριο καυσίμων).

Επιπλέον, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για τη χρηματοδότησή της μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, ενισχύοντας την επένδυση με φορολογική απαλλαγή ύψους 2,76 εκατ. ευρώ.

Γαλλική “απόβαση” με δύο νέα ξενοδοχεία κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας – Δείτε λεπτομέρειες για το The Nest

Advertisement

TRENDING