REAL ESTATE

Πρόσω ολοταχώς για Cambas Project & Γούρνες η REDS

Published

on

Το νέο Cambas Park στην Παλλήνη - Φωτό: REDS

Πρόσω ολοταχώς για Cambas Project και Γούρνες η REDS ενώ προχωρούν τα πλάνα και για την ανάπλαση στη Μαρίνα Αλίμου (που περιλαμβάνει και ξενοδοχείο) και την επέκταση του Smart Park.

Αυτά ανακοινώθηκαν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της REDS όπου έγινε εκτενής αναφορά στα μεγάλα projects που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρεία.

Δύο από αυτά μάλιστα βρίσκονται σε τελικό στάδιο αδειοδοτήσεων και η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει το 2023.

Η έκταση της πρώην Αμερικανικής Βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου – Φωτό: ΤΑΙΠΕΔ

Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τις Γούρνες

Σχετικά με το επονομαζόμενο “μικρό Ελληνικό” στην έκταση της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου, σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία τόσο του business plan όσο και του master plan.

Στο νομικό σκέλος της επένδυσης, αυτή τη στιγμή η δημιουργία της εταιρείας ειδικού σκοπού βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε στη συνέχεια το Κράτος (μέσω του ΤΑΙΠΕΔ) να εισφέρει σε αυτή το ακίνητο που θα αξιοποιηθεί από την REDS.

Το νέο Cambas Park στην Παλλήνη - Φωτό: REDS

Σε τροχιά υλοποίησης το Cambas Project

Το άλλο μεγάλο μεικτό πρότζεκτ στα Μεσόγεια, το Cambas Project, βρίσκεται επίσης σε τελικό στάδιο εγκρίσεων και αδειών.

Έχει ήδη επικαιροποιηθεί το business plan ενώ ολοκληρώνεται και το master plan.

Στόχος είναι η έναρξη των έργων εντός του 2023 και να ολοκληρωθεί εντός 3ετίας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026.

Σημειώνεται ότι η επένδυση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία χώρων γραφείων, εμπορικών χώρων, χώρων εστίασης και ένα μικρό ξενοδοχείο.

Ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση στη Μαρίνα Αλίμου

Η μεγάλη επένδυση – ανάπλαση στη Μαρίνα Αλίμου (που περιλαμβάνει και τη δημιουργία ξενοδοχείου) βρίσκεται επίσης σε τελικά στάδια προετοιμασίας πριν την έναρξη υλοποίησης.

Όπως δήλωσε στη Γ.Σ. ο Διευθύνων Σύμβουλος της REDS, Γιώργος Κωνσταντινίδης, η εταιρεία βρίσκεται εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που απαιτείται, προκειμένου στη συνέχεια να εκδώσει τις σχετικές οικοδομικές άδειες.

Στόχος είναι η έναρξη των εργασιών εντός του 2023.

Πλάνα επέκτασης για το Smart Park

Η πανδημία αποδείχθηκε λιγότερο οδυνηρή για το “ανοικτό” Smart Park (σε σχέση με τα “κλειστά” εμπορικά κέντρα) και η διατήρηση ή και αύξηση της επισκεψιμότητας σε αυτό οδηγεί την REDS σε νέα πλάνα επέκτασης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στη Γ.Σ. της εταιρείας, εξετάζεται η αγορά όμορων ακινήτων με στόχο την ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων που θα είναι αποδοτικές και θα συνεισφέρουν ακόμη περισσότερο στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο Smart Park.

Advertisement

TRENDING