REAL ESTATE

“Κληρώνει” σύντομα για το Smart Park – Πώς θα επηρεάσει την πορεία της Trade Estates προς το Χρηματιστήριο

Published

on

Smart Park - Πηγή: Eurokinissi

“Κληρώνει” σύντομα για το Smart Park επηρεάζοντας και την πορεία της Trade Estates προς το Χρηματιστήριο.

Όπως ειπώθηκε δια στόματος Β. Φουρλή χθες κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το Α’ τρίμηνο του 2023, η Trade Estates (όπως είχε ανακοινωθεί) βρίσκεται σε προχωρημένες αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη REDS για την αγορά του εμπορικού πάρκου Smart Park στα Σπάτα.

Μάλιστα σημείωσε ότι σύντομα οι διαπραγματεύσεις θα έχουν κατάληξη, ελπίζοντας σε θετική κατάληξη για την εταιρεία επενδύσεων του Ομίλου Fourlis.

Μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων και ανάλογα με την έκβαση, θα οριστικοποιηθούν και τα σχέδια για το νέο retail park που σχεδίαζε η Trade Estates στο ακίνητό της στα Σπάτα. Μάλιστα αυτό βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση τόσο από το Smart Park όσο και το πρώην McArthurGlen (νυν Designer Outlet), που και αυτό άλλαξε χέρια πρόσφατα και πέρασε στη Lamda Development.

Η έκταση 32 στρεμμάτων βρίσκεται πολύ κοντά επίσης τόσο στην Αττική Οδό όσο και στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Πώς επηρεάζεται η πορεία προς το Χρηματιστήριο

Ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση συμφωνίας, θα κοινοποιηθεί άμεσα ο αντίκτυπος της στην Trade Estates καθώς ως γνωστόν η εταιρεία είναι σε διαδικασία δημοσίευσης ενημερωτικού δελτίου για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Το δελτίο αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα και ο χρόνος εισαγωγής των μετοχών της ΑΕΕΑΠ στο ταμπλό του ΧΑΑ είναι ο Οκτώβριος, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή τόσο για την Trade Estates όσο και για τον Όμιλο Φουρλή.

Η εικόνα του χαρτοφυλακίου ακινήτων του Ομίλου σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο την 30η.06.2023 περιλαμβάνει δώδεκα ακίνητα μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας 291.557 τ.μ. και ενός υπό ανάπτυξη ακινήτου και συνολική αξία αποτίμησης της εύλογης αξίας αυτού που ανέρχεται στα 329,9 εκατ. ευρώ, ενώ η εύλογη αξία των ακινήτων των τριών εταιρειών στις οποίες συμμετέχει κατά 50% ανέρχεται σε 10,7 εκατ. ευρώ.

Στα σκαριά 3 νέα retail parks από την Trade Estates – Πού θα γίνουν & ποιός ο ρόλος των IKEA

Advertisement

TRENDING