Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Ρεκόρ θερμοκρασίας τον Φλεβάρη στην Ανταρκτική

bizness.gr

Published

on

Πάγοι στην Ανταρκτική

Θερμοκρασία ρεκόρ άνω των 20,75 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε τον Φεβρουάριο στην Ανταρκτική, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 20 βαθμών, ανακοίνωσε ο Βραζιλιάνος ερευνητής Κάρλος Σέφερ.

Το ρεκόρ αυτό καταγράφηκε στις 9 Φεβρουαρίου στο νησί Σέιμουρ, γνωστό και με το όνομα Μαραμπίο, εξήγησε ο ίδιος. «Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τόσο υψηλή θερμοκρασία στην Ανταρκτική», τόνισε ο Βραζιλιάνος ερευνητής.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι τα δεδομένα αυτά «δεν αποδεικνύουν κάτι σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή». «Απλώς είναι μια ένδειξη ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει στην περιοχή».

Το νησί Σέιμουρ, όπου βρίσκεται μια επιστημονική βάση της Αργεντινής, είναι ένα από τα νησιά που βρίσκεται στα ανοικτά της χερσονήσου της Ανταρκτικής.

Στις 6 Φεβρουαρίου καταγράφηκε θερμοκρασία 18,3 βαθμών Κελσίου στην επιστημονική βάση Εσπεράνσα. Το προηγούμενο ρεκόρ των 17,5 βαθμών είχε καταγραφεί στις 24 Μαρτίου 2015.

Έπειτα από μια δεκαετία με θερμοκρασίες ρεκόρ, η οποία ολοκληρώθηκε με το 2019 την δεύτερη πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, η δεκαετία του 2020 φαίνεται ότι συνεχίζει την ίδια τάση.

Ο Ιανουάριος του 2020 ήταν πιο ζεστός Ιανουάριος που έχει καταγραφεί στον πλανήτη, με θερμοκρασία λίγο υψηλότερη από αυτή του Ιανουαρίου του 2016, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Κοπέρνικος και την αμερικανική υπηρεσία NOAA.

H ΝΟΑΑ έδωσε μάλιστα χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις της: η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης ήταν αυξημένη κατά 1,14 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τη μέση θερμοκρασία του 20ου αιώνα και η πιο αυξημένη από το 1880 οπότε διατηρούνται αρχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SPECIAL EDITIONS

Website Builder: Μία DIY λύση για τη δημιουργία ιστοσελίδας από το Papaki

bizness.gr

Published

on

To Papaki παρουσιάζει την υπηρεσία Website Builder

Το Papaki.com αναπτύσσει το portfolio των προσφερόμενων υπηρεσιών του, παρουσιάζοντας το νέο και εύχρηστο εργαλείο Website Builder. Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία που επιτρέπει στον καθένα να δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα εύκολα. Τα έτοιμα καλοσχεδιασμένα layouts από κορυφαίους web designers, η drag & drop λειτουργία , η απρόσκοπτη προσαρμογή του website στην οθόνη του κινητού και πολλά άλλα, καθιστούν το Website Builder του Papaki μία ολοκληρωμένη DIY λύση για τη δημιουργία ιστοσελίδας.

Στο Website Builder, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το layout που προτιμά να έχει στην ιστοσελίδα του και ύστερα, προσθέτει τις πληροφορίες, τις εικόνες και τα βίντεο που εκείνος επιθυμεί. Επίσης, αν ο ίδιος ο χρήστης μελλοντικά θέλει να προσθέσει ένα νέο τμήμα στο layout που διάλεξε, τότε πολύ εύκολα χρησιμοποιεί τα drag & drop κομμάτια και η ιστοσελίδα του είναι έτοιμη.

Φυσικά, πέραν της ευκολίας στην υλοποίηση που προσφέρει αυτό το καινοτόμο εργαλείο, αποτελεί και μία εξαιρετικά οικονομική λύση. Το Website Builder είναι έως και 4-5 φορές πιο οικονομικό από το να κατασκευάσει την ιστοσελίδα σου ένας τρίτος.

Μαζί με το εργαλείο του Website Builder, το Papaki προσφέρει επιπλέον 3 πολύ χρήσιμες παροχές. Πρώτον, παρέχει δωρεάν το πιστοποιητικό SSL, που καθιστά τη σχεδιαζόμενη σελίδα ασφαλή και φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo, κλπ.). Δεύτερον, παρέχει επαγγελματικό email, προσθέτοντας κύρος στην επιχείρηση ή στο υπό διαμόρφωση blog, αφού πλέον το email της επιχείρησης του χρήστη θα μπορεί να έχει τη μορφή info@mybusiness.gr αντί του mybusiness@gmail. Τέλος, δίνονται 10 δωρεάν stock φωτογραφίες για να χρησιμοποιηθούν στο σχεδιασμό της εκάστοτε καινούργιας ιστοσελίδας.

Σημειώνεται, ότι η υπηρεσία Website Builder είναι διαθέσιμη σε τρία πακέτα για να επιλέξει: Το Basic που είναι ιδανικό για προσωπική χρήση, το Professional που απευθύνεται στη δημιουργία περισσότερων από 1 websites και το eShop που ιδανικό για ηλεκτρονικά καταστήματα.

Continue Reading

SPECIAL EDITIONS

Με ποια κριτήρια επιλέγουν smartphone οι καταναλωτές

bizness.gr

Published

on

Smartphone

Μπορεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά των smartphones να αλλάζουν και να αναβαθμίζονται διαρκώς, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα βασικά κριτήρια, με βάση τα οποία επιλέγουν μια συσκευή οι καταναλωτές, δεν έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά. Με σειρά σπουδαιότητας, η χωρητικότητα της εσωτερικής μνήμης αποθήκευσης, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η ποιότητα της οθόνης είναι τα τρία βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά, με βάση τα οποία διαλέγουν μια συσκευή smartphone οι χρήστες.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση έρευνας της GfK για το “ποια τεχνικά χαρακτηριστικά βαραίνουν περισσότερο κατά την αγορά ενός smartphone”, το 52% απαντά η δυνατότητα εσωτερικής μνήμης, το 49% η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το 39% απαντά την ποιότητα της οθόνης και το 35% την ποιότητα της κάμερας. Με αυτά τα δεδομένα δεν είναι τυχαίο ότι, ήδη, το μερίδιο των smartphones με οθόνη τουλάχιστον 6″ έχει φθάσει το 70% από 24% το 2018.

Στο μεταξύ, το 37% όλων των smartphones, που πωλήθηκαν το 2019, είχε χωρητικότητα άνω των 128 GB. Επίσης, με τους μισούς καταναλωτές να επισημαίνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ως ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά κατά την αγορά ενός νέου smartphone, δεν είναι τυχαίο ότι το 38% των smartphones, που πωλήθηκαν το 2019, είχε χωρητικότητα μπαταρίας τουλάχιστον 4.000 mAh. Επιπλέον, η ταχύτητα εκτέλεσης των λειτουργιών και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι, επίσης, ζωτικής σημασίας για το 44% των καταναλωτών που χρησιμοποιούν smartphones για παιχνίδια, ενώ το 26% των χρηστών αγοράζει smartphone με κάμερα άνω των 200MP.

Περί 5G

Η ίδια έρευνα της GfK δείχνει ότι μία από τις σημαντικότερες τεχνολογικές εξελίξεις, η οποία συνδέεται στενά με τις επιδόσεις και τις εμπειρίες των smartphones είναι το 5G. Το 2019, περισσότερα από δέκα brands ενέταξαν, ήδη, την τεχνολογία 5G στο χαρτοφυλάκιό τους. Ήδη, στη Νότια Κορέα το ένα τρίτο όλων των smartphones, που πωλήθηκαν το 4ο τρίμηνο του 2019, ήταν 5G ready, ενώ το μερίδιο αυτό ήταν περίπου 2% στη Μεγάλη Βρετανία και την Αυστραλία.

Τι κάνουν με το smartphone

Όσον αφορά το πώς χρησιμοποιούν οι χρήστες τις smartphone συσκευές τους, ένα μεγάλο τμήμα ανταλλάσσει μηνύματα, βγάζει φωτογραφίες, παρακολουθεί βίντεο, συνδέεται στα social media και παίζει παιχνίδια. Καθώς οι καταναλωτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την υγεία τους, η εισαγωγή λειτουργιών, όπως η μέτρηση της πίεσης του αίματος και η μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα, κερδίζουν έδαφος.

“Η αλληλεπίδραση των καταναλωτών με την πιο προσωπική συσκευή, το smartphone, έχει αυξηθεί σε τόσο υψηλά επίπεδα, ώστε οι προσδοκίες τους από τα “έξυπνα” κινητά να είναι συνεχώς μεγαλύτερες. Έτσι, οι καταναλωτές αναμένουν τα νέα μοντέλα, δίνοντας σημασία στη σωστή σχέση ποιότητας και τιμής.

 

Πηγή: sepe.gr

Continue Reading

SPECIAL EDITIONS

«Τεχνολογία για Όλους» από την COSMOTE – Το ιδιαίτερο πρόγραμμα της εταιρείας

bizness.gr

Published

on

Cosmote κτίριο

Ξεκίνησαν τα νέα τμήματα του δωρεάν προγράμματος «Τεχνολογία για Όλους» από την COSMOTE, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά μέσα.

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας -χωρίς προηγούμενη εμπειρία στις ψηφιακές τεχνολογίες- μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν τα tablet και τις τεχνολογίες αφής, να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο, να αξιοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές, όπως google, email, notes, κ.ά. Η εξοικείωση με τα ψηφιακά μέσα, τους βοηθά στις καθημερινές ανάγκες, την επικοινωνία και την ψυχαγωγία τους, κάνοντας την καθημερινότητά τους καλύτερη.

Την επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος «Τεχνολογία για Όλους» έχει ο Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος, Ψυχολόγος-Γεροντολόγος. Εκπαιδευτικός φορέας του προγράμματος είναι η ΟΤΕAcademy, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο του προγράμματος υποστηρίζεται από την Cosmote e-Value.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕAcademy στο Μαρούσι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά, στο 210 6249300.

Περισσότερα από 15.000 άτομα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Τεχνολογία για Όλους»

Η COSMOTE, μέσα από εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για τη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού στις μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς και στον τομέα του STEM, διαχρονικά συμβάλλει ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στα οφέλη και τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, συμβάλλοντας στη μείωση του ψηφιακού χάσματος. Με το πρόγραμμα «Τεχνολογία για Όλους», μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 15.000 άτομα.

Continue Reading
Advertisement

Trending