Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Σε AI, ρομποτικά συστήματα και cloud στρέφονται οι τράπεζες

bizness.gr

Published

on

Artificial Intelligence

Στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence-AI), τα ρομποτικά συστήματα αυτοματοποίησης και το cloud αναζητούν συγκριτικό πλεονέκτημα οι τράπεζες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (ΚΑΕ). Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της περιοχής στρέφονται στη σύγχρονη τεχνολογία, προκειμένου να ξαναβρούν τα πλεονεκτήματα που είχαν στα πρώτα τους χρόνια, καθώς για πολλά χρόνια ήταν μπροστά από τις αντίστοιχες στη Δυτική Ευρώπη όσον αφορά την τεχνολογία.

“Ξεκινώντας τις νέες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στις αρχές της δεκαετίας του ’90, είχαν το πλεονέκτημα του να μην επιβαρύνονται με παλιά συστήματα, επομένως κατάφεραν να κάνουν ένα τεράστιο άλμα επενδύοντας σε νέα τεχνολογία και κατόπιν πετυχαίνοντας να βελτιωθούν, να γίνουν ταχύτερες και πιο φιλικές από τις αντίστοιχες παραδοσιακές”, αναφέρει σε σχετική ανάλυσή της η Oracle. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, σήμερα, τριάντα χρόνια μετά, οι τράπεζες στην ΚΑΕ αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι χάνουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, καθώς χάνουν την επαφή με νεότερους πελάτες και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ταυτόχρονα, οι τράπεζες είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουν τη διαρκή ανάγκη για βελτιστοποίηση των εργασιών τους, βρίσκοντας ταυτόχρονα τρόπους για ελαχιστοποίηση του χάσματος δεξιοτήτων. Σε αυτό το επίπεδο, η τεχνολογία αποτελεί συχνά τη μοναδική και την καλύτερη απάντηση αντίδρασης σε αυτές και άλλες επιχειρηματικές προκλήσεις.

Πολυκαναλική στρατηγική

Οι νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες εκτιμάται ότι μπορούν να βοηθήσουν τις τράπεζες να βελτιώσουν τις εμπειρίες των πελατών, να υποστηρίξουν πολυκαναλικές στρατηγικές και να βελτιώσουν την ασφάλεια. Μερικά από τα κορυφαία παραδείγματα είναι η AI και τα ρομποτικά συστήματα αυτοματοποίησης. “Τέτοιες καινοτομίες μπορούν να υποστηρίξουν τόσο τις διαδικασίες εξυπηρέτησης των πελατών, όσο και τις υποστηρικτικές λειτουργίες. Επίσης, διαμορφώνουν την υποδομή για την ανάπτυξη κορυφαίων εφαρμογών για κινητές συσκευές και για την εισαγωγή chatbot”, αναφέρει η Oracle.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, το cloud είναι ακόμα μία τεχνολογία, που ενσωματώνεται ολοένα περισσότερο στην αρχιτεκτονική και τις υπηρεσίες του IT των τραπεζών. Οι εταιρείες που εδρεύουν στην ΚΑΕ συχνά αναφέρουν ζητήματα κανονισμών που τις αποθαρρύνουν από τη χρήση του cloud και όμως ένας αυξανόμενος αριθμός τραπεζικών ιδρυμάτων εφαρμόζει λύσεις cloud σε καθημερινές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και περιβάλλοντα δοκιμών και ανάπτυξης στο cloud.

Μια άλλη απάντηση των τραπεζών στις σύγχρονες προκλήσεις είναι να γίνουν συνδεδεμένες. Ένας από τους κύριους συμμάχους των τραπεζών στην επιδίωξη του να γίνουν συνδεδεμένες οντότητες, είναι η φιλοσοφία των ανοικτών API. “Τα ανοικτά APIs επιτρέπουν σε ένα πρόγραμμα λογισμικού να μιλάει με ένα άλλο, καθώς και σε εξουσιοδοτημένους τρίτους να δημιουργούν προϊόντα και υπηρεσίες με βάση τις υφιστάμενες εφαρμογές λογισμικού, μέσα από την πρόσβαση σε δεδομένα ή οδηγίες συναλλαγών των διαδικασιών. Τέτοιοι τρίτοι θα μπορούσαν να είναι εταιρείες οικονομικής τεχνολογίας, συνεργαζόμενες ή ανταγωνιζόμενες με μια τράπεζα ή μια start-up εταιρεία που ανήκει στην τράπεζα και προσπαθεί να εμπλακεί σε μια νέα αγορά”, σημειώνει η Oracle.

Εξωτερικές εφαρμογές

Η εταιρεία ερευνών τεχνολογίας IDC προβλέπει ότι, μέχρι το 2021, το 20% των τραπεζών 1ου και 2ου επιπέδου παγκοσμίως θα αξιοποιούν APIs και θα μοιράζονται τουλάχιστον τρεις εξωτερικές εφαρμογές εταιρικής τραπεζικής με ομότιμα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, αρχικά για βελτιωμένη αξιολόγηση κινδύνου, πιστωτικές αποφάσεις και από κοινού παροχή δανείων. “Τελικά, έως 2020 API με εξωτερικό προσανατολισμό θα εκτεθούν, καθώς αναπτύσσεται η συνεργασία με τις εταιρείες οικονομικής τεχνολογίας και οι τράπεζες προσπαθούν να ενσωματωθούν στις ζωές των πελατών τους. Με δεδομένο το πόσες διεθνείς τράπεζες δραστηριοποιούνται στην ΚΑΕ, αυτή η τάση θα είναι επίσης εμφανής σε περιφερειακό επίπεδο και σε επίπεδο χώρας”, καταλήγει στην ανάλυσή της η Oracle.

 

Πηγή: sepe.gr

SPECIAL EDITIONS

Έως 3 Ιουλίου η υποβολή υποψηφιότητας για τα Commercial Property Awards 2020

bizness.gr

Published

on

Τα Commercial Property Awards 2020, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να επιβραβεύσουν την αριστεία στη δόμηση κτηρίων για εμπορική χρήση, την καινοτομία στο design, τη χρήση πρωτοποριακών κατασκευαστικών λύσεων με έμφαση στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, το experiemental design και τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν στη δόμηση, ώστε να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και διαρκής βελτίωσης.

Ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε, στοχεύουν να αναδείξουν την ελληνική ευρηματικότητα, καινοτομία, πρωτοπορία και να διατηρήσουν αναμμένη τη φλόγα του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας μας.

Η Κριτική Επιτροπή των Commercial Property Awards 2020, αποτελείται από κορυφαία στελέχη στο τομέα τους, που επισφραγίζουν την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Καραδήμας Κώστας, που επιλέχθηκε με κριτήριο την επιστημονική και τεχνική κατάρτισή του σε συνάφεια με το αντικείμενο των βραβείων και των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης.

Τα υπόλοιπα μέλη της Κριτικής Επιτροπής είναι έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες.

Δείτε τα μέλη της κριτικής επιτροπής https://www.commercialpropertyawards.gr/judges/

Τα Commercial Property Awards 2020 είναι μια ευκαιρία αναγνώρισης και διάκρισης της καινοτομίας στη δόμηση και κατασκευή κτηρίων εμπορικής χρήσης, εξασφαλίζοντας ένα βραβείο που θα ενισχύσει τη θέση των νικητών στην αγορά.

Αφορούν τους κύριους συνεντελεστές του κατασκευαστικού κλάδου: Κατασκευαστές, Αρχιτέκτονες, Developers, Μεσίτες

Υποβολή Υποψηφιοτήτων έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020.

Ενημερωθείτε άμεσα: https://www.commercialpropertyawards.gr/

Διοργανώνει η Boussias Communications / Χορηγός επικοινωνίας Ypodomes.com

Continue Reading

SPECIAL EDITIONS

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα “Residential Development Awards”

bizness.gr

Published

on

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνονται τα «Residential Development Awards 2020», που αναγνωρίζουν την πρωτοπορία της οικοδόμησης, της καινοτομίας και της τεχνικής αρτιότητας, προωθώντας και αναδεικνύοντας την αριστεία στον κατασκευαστικό κλάδο της κατοικίας με απώτερο στόχο τη δημιουργία και ανάδειξη του ευ ζην.

Στόχος των βραβείων είναι να επιβραβεύσουν τη χρήση πρωτοποριακών, καινοτόμων κατασκευαστικών λύσεων με έμφαση στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, το experimental design, τις εξελιγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν στη δόμηση, ώστε να ισχυροποιηθεί η αξία των κατοικιών.

Τα Residential Development Awards 2020 είναι το κατάλληλο όχημα και εργαλείο marketing για να ενισχυθεί το brand awareness των εταιριών.

Το πιο σημαντικό όμως είναι το “networking” που επιτυγχάνεται στην τελετή απονομής των βραβείων.

Στη τελετή θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών, διεκεκριμένοι αρχιτέκτονες, μεσίτες και καταξιωμένα πρόσωπα της αγοράς και των επενδύσεων.

Η Κριτική Επιτροπή των Residential Development Awards 2020 αποτελείται από κορυφαία στελέχη στο τομέα τους, που καλύπτουν τις γνωστικές περιοχές των βραβείων και επισφραγίζουν την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας.

Τα Residential Development Awards 2020 αποτελούν τα πρώτα ελληνικά βραβεία για την πρωτοπορία της οικοδόμησης, της σχεδιαστικής και τεχνικής αρτιότητας.

Απευθύνονται σε:
-Κατασκευαστικές Εταιρείες
-Αρχιτεκτονικά Γραφεία
-Μεσίτες
-Developers

Υποβολή Υποψηφιοτήτων έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για τις κατηγορίες βράβευσης, τα κριτήρια αξιολόγησης και για να υποβάλετε υποψηφιότητα στο www.residentialawards.gr

Διοργάνωση Boussias Communications / Χορηγός Επικοινωνίας Ypodomes.com

Continue Reading

SPECIAL EDITIONS

Παράταση για τις αιτήσεις συμμετοχής στο Διαγωνισμό Trophy-Τροφή Challenge

bizness.gr

Published

on

Διαγωνισμός Trophy-Τροφή Challenge

Παρατείνεται, για 14 ημέρες ακόμα, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στον Διαγωνισμό “Trophy – Τροφή Challenge”. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 12.06.2020 στην ιστοσελίδα www.trophychallenge.gr.

Οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, αναδεικνύουν ακόμα πιο έντονα την ανάγκη υποστήριξης και δημιουργίας ευκαιριών για τη νέα γενιά της αγροδιατροφής. Ο Διαγωνισμός θα αναδείξει και θα επιβραβεύσει νεοφυείς επιχειρήσεις και ιδέες που θα προσφέρουν καινοτόμες λύσεις τις οποίες ο κλάδος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Τα έπαθλα που διεκδικούν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό είναι:

1. Εκπαιδευτικό ταξίδι μίας εβδομάδας στα ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Rutgers στις Η.Π.Α., όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με ερευνητές, επιχειρηματίες και επενδυτές.

2. Απ’ ευθείας συμμετοχή στον τελικό του παγκόσμιου αγροδιατροφικού διαγωνισμού Future Agro-challenge.

3. Ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης αλλά και εξατομικευμένης υποστήριξης σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

4. Xρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους €22.000. Το Trophy-Τροφή Challenge αφορά σε όλους τους τομείς της αγροδιατροφής, συμπεριλαμβανομένης της γεωργικής και ζωικής παραγωγής, της επεξεργασίας και της τεχνολογίας τροφίμων.

Οι προτάσεις θα πρέπει να απαντούν σε προκλήσεις που «ομαδοποιούνται» στις εξής ευρύτερες θεματικές:

1. Agri-Tech Startups για επιχειρηματικές προτάσεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα

2. Food-Tech Startups, για επιχειρηματικές προτάσεις που αφορούν την επεξεργασία και ποιότητα τροφίμων

3. Agri-Tech & Food-Tech Ideas για επιχειρηματικές προτάσεις που αφορούν είτε τον πρωτογενή τομέα είτε την επεξεργασία και ποιότητα τροφίμων και βρίσκονται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης

Το “Trophy – Τροφή Challenge” υλοποιείται από το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”, υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και την υποστήριξη των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC).

Μέγας δωρητής του ευρύτερου προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και του «Trophy – Τροφή Challenge» είναι το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι η Πρεσβεία των Η.ΠΑ. και οι εταιρείες BAYER, BASF και Tuvunu. Τα μη χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού προσφέρουν η VODAFONE Business, η δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης Βεκρής, ο εθελοντικός οργανισμός ΚΕΜΕΛ και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων RSM Greece.

Continue Reading
Advertisement

Trending