Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Πιτσιόρλας: Στρατηγικής σημασίας η ανάπτυξη των σχέσεων ελληνικής και ασιατικής οικονομίας

Newsroom

Published

on

Συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παραχώρησε ο Υπουργός Βιομηχανίας, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τη στρατηγική του μέλλοντος στη βιομηχανία, την ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων με την Ασία (σ.σ. «Δρόμος του Μεταξιού»), καθώς για τα επιχειρηματικά πάρκα και την ναυπηγοεπισκευή.

Ακολουθεί μέρος των όσων είπε: 

 

Αναφέρετε συχνά ότι η διαμόρφωση μιας «στρατηγικής» για το μέλλον της χώρας, με επένδυση στη «νέα οικονομία», στην καινοτομία, στα δίκτυα και στη «γνώση», με «ισχυρές συμμαχίες», αλλά και με αξιοποίηση της γεωγραφικής, γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, είναι απαραίτητη στη νέα περίοδο που διανύει η χώρα. Που στρέφετε το ενδιαφέρον σας για το επόμενο διάστημα; Ποιές δράσεις έχετε θέσει ως προτεραιότητα;

«Η Ελλάδα για πρώτη φορά διαθέτει αναπτυξιακή στρατηγική. Και η στρατηγική αυτή έχει στόχο τη μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας σε μια οικονομία βασισμένη στη γνώση με στόχο την παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων και την προσφορά σύγχρονων υπηρεσιών. Η ελληνική οικονομία πρέπει να καταστεί ανταγωνιστική στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και ως κομμάτι της ευρωπαϊκής οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανταγωνιστικότητα αυτή θα κατακτηθεί με τη στροφή στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, στην έρευνα και στην καινοτομία, στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στην αξιοποίηση του γεωγραφικού πλεονεκτήματος της χώρας και στην ενσωμάτωση των λογικών της αειφορίας, της καθαρής ενέργειας, της κυκλικής οικονομίας, της συνεχούς εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα και της αύξησης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μας. Βεβαίως όλα αυτά σημαίνουν μια νέα κουλτούρα με την αξία της δημιουργικής εργασίας στο επίκεντρό της. Και προφανώς με πλήρη ρήξη με τις πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος. Η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει στόχους που δεν διανοούμαστε αυτή τη στιγμή. Όμως μέσα από την κρίση αναδύεται μια καινούργια οικονομία που δεν έχει σχέση με το παρελθόν και που αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη των δυνατοτήτων μας. Εάν αυτή την εικόνα τη διαβάσουμε σωστά και ενισχύσουμε αποφασιστικά αυτή την ορατή πια τάση, τότε πραγματικά θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα».

Στο πλαίσιο του «Δρόμου του Μεταξιού» και της ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας στα δυτικά Βαλκάνια ποιες είναι οι προτεραιότητες του τομέα που έχετε την πολιτική του ευθύνη;

«Η ανάπτυξη των σχέσεων της ελληνικής οικονομίας με τις μεγάλες ασιατικές οικονομίες είναι ένα ζήτημα στρατηγικής σημασίας. Βεβαίως απαιτείται πολύ προσεκτική διαχείριση διότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και οι ιστορικές μεταβάσεις είναι πάντα συνδεδεμένες με αναταράξεις. Η Ελλάδα μετέχει στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό δεν μπορούμε να το αγνοούμε. Ταυτόχρονα, λόγω της κρίσης που περάσαμε και της υπερχρέωσής μας έχουμε ανάγκη από την αλληλεγγύη των εταίρων μας και αυτό επηρεάζει προφανώς τα διαπραγματευτικά μας όρια στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών ζυμώσεων και διαπραγματεύσεων. Όμως, παρόλα αυτά, πρέπει σθεναρά να διεκδικήσουμε τον ρόλο της γέφυρας ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία, καθώς και την ισότιμη συμμετοχή μας στη διαχείριση των σχέσεων Ε.Ε. – Αφρικής. Το επιτρέπουν η γεωγραφική μας θέση, η ιστορία μας και κυρίως η μετατόπιση του κέντρου βάρους των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων προς ανατολάς. Με την κατάλληλη λοιπόν διαχείριση μπορούμε να αποκομίσουμε ως χώρα τεράστια οφέλη. Και αναφέρομαι τόσο στην πολιτική διαχείριση, όσο και στην εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών και κάθε είδους δικτύων».

Η μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας είναι από τα βασικά θέματα που σας απασχολούν. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός εκτιμάτε ότι λύνουν ένα σημαντικό πρόβλημα για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας;

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός έχουν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και προφανώς βοηθούν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Όμως το θέμα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ ευρύτερο και πρέπει να πω ότι το σύνολο του κυβερνητικού σχεδιασμού προσπαθεί να απαντήσει σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Η τεράστια δουλειά που γίνεται στα θέματα της χωροταξίας, της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, της αναμόρφωσης του εμπορικού δικαίου, στην αλλαγή της αγοράς ενέργειας και η στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η μεγάλη προσπάθεια να ενταχθεί η λογική της κυκλικής οικονομίας και της οικονομίας μηδενικών ρύπων, η αύξηση των δαπανών για έρευνα και καινοτομία και το νέο θεσμικό πλαίσιο που διευκολύνει τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, η ψηφιοποίηση τω διαδικασιών του δημοσίου, η μεγάλη προσπάθεια για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην οικονομία και η προώθηση μεγάλων έργων υποδομής που θα καταστήσουν εφικτό τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι πλευρές αυτού του συνολικού σχεδιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα». 

Στο πλαίσιο της στρατηγικής που προωθεί η κυβέρνηση για τον τομέα της ναυπηγικής και του ναυτιλιακού εξοπλισμού, ποιές είναι οι δράσεις που σχεδιάζονται; Η πώληση των ναυπηγείων σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

«Η ναυτιλία, η ναυπηγοεπισκευή και η ναυπήγηση είναι μια κομβικής σημασίας αλυσίδα αξίας για την ελληνική οικονομία. Η πρώτη δράση μας λοιπόν σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς είναι το να κατανοηθεί η ίδια η έννοια της αλυσίδας αξία και η ανάγκη των συνεργειών. Η δεύτερη αναφέρεται στο θέμα των υποδομών. Γίνεται τεράστια προσπάθεια για την εξυγίανση και την επαναλειτουργία των μεγάλων ναυπηγείων της χώρας. Ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα και πολύ σύντομα πιστεύουμε ότι θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις τόσο στην Ελευσίνα, όσο και στον Σκαραμαγκά. Η τρίτη αναφέρεται στην ενίσχυση των προσπαθειών που γίνονται στον τομέα του ναυτιλιακού εξοπλισμού όπου αναπτύσσεται ένας πολύ αξιόλογος βιομηχανικός κλάδος. Προφανώς είμαστε μονάχα στην αρχή. Όμως έχει τεράστια σημασία ότι πετύχαμε την αντιστροφή της τάσης παρακμής και διάλυσης που παραλάβαμε και ήδη βρισκόμαστε σε φάση ανόδου και δυναμικής αναζήτησης των αναπτυξιακών προοπτικών».

Η φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη συγκεντρώνουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. Πόσες αιτήσεις αδειοδότησης εκκρεμούν στο υπουργείο;

«Εάν δεν κάνω λάθος έχουν ήδη αδειοδοτηθεί 9 εταιρείες και βρίσκονται υπό εξέταση 47 ακόμη επενδυτικά σχέδια για την καλλιέργεια και παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Ήδη η Ελλάδα μετατρέπεται σε πολύ σημαντική χώρα σε αυτόν τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα. Με τόλμη αλλά και με μεγάλη προσοχή βάλαμε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός σημαντικού κλάδου φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα μας. Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και με τη βιομηχανική κάνναβη. Οι ίνες της βιομηχανικής κάνναβης θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη νέων υλικών που θα βρουν τη θέση τους σε πολλές βιομηχανικές εφαρμογές. Εδώ λοιπόν έχουμε ένα πολύ απλό παράδειγμα για το πώς πρέπει να κινούμαστε προκειμένου να προωθήσουμε τον καινοτόμο χαρακτήρα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Στόχος είναι με τις νέες ρυθμίσεις για τα βιομηχανικά πάρκα σε συνδυασμό με τις εν εξελίξει καταγραφές των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων και τις μελέτες ανάπτυξης βιομηχανικών πάρκων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας να δημιουργηθεί μια νέα εικόνα συνολικά για την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα. Όμως, πρόσφατα ζητήσατε από τοπικούς και επιχειρηματικούς φορείς να επιταχύνουν τις δικές τους δράσεις. Έχετε θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα προκειμένου οι όποιες αλλαγές να λειτουργήσουν προς όφελος της οικονομίας;

«Το θέμα των Βιομηχανικών Περιοχών και των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων είναι ένα τεράστιο ζήτημα και καθοριστικό για το μέλλον της βιομηχανίας μας. Πρόσφατα ψηφίσαμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μια σειρά ρυθμίσεων που προσπαθούν να βελτιώσουν την εικόνα, όμως οι μερικές βελτιώσεις δεν λύνουν προφανώς το πρόβλημα. Με την ψήφιση των διατάξεων για την οριοθέτηση της ζώνης εξυγίανσης και του Επιχειρηματικού Πάρκου στα Οινόφυτα σηματοδοτήσαμε τη μεγάλη προοπτική. Και ως προς αυτή την προοπτική σχεδιάζουμε πολύ σημαντικά βήματα το επόμενο διάστημα με την επιχειρηματική κοινότητα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η οριοθέτηση και εξυγίανση των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, η ταχύτατη προώθηση της αδειοδότησης Επιχειρηματικών Πάρκων που καθυστερεί χρόνια, η αλλαγή στους κανονισμούς λειτουργίας των ήδη λειτουργούντων Επιχειρηματικών Πάρκων είναι οι μεγάλες μας προτεραιότητες αυτή τη στιγμή.
Όμως με την αφορμή της ερώτησής σας, θα ήθελα να θέσω προς συζήτηση ένα θέμα που θεωρώ κεντρικής σημασίας. Και αναφέρομαι στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ. Θεωρώ ότι άμεσα πρέπει να μας απασχολήσει το πώς θα πρέπει να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ να αποτελέσει ένα πραγματικά αναπτυξιακό εργαλείο στο πλαίσιο μιας εθνικής Βιομηχανικής Στρατηγικής. Επ’ αυτού πιστεύω ότι μετά τις ευρωεκλογές θα πρέπει να ανοίξει μια πολύ σοβαρή συζήτηση».

Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE3 ώρες ago

Τι αλλάζει με το νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην καταγραφή και αξιοποίηση των ακινήτων από τους δήμους

Χανιά - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ώρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στα Χανιά – Πού θα γίνει

Τα νέα "πράσινα" κτίρια της ΔΕΗ στη Λεωφόρο Μεσογείων - Πηγή: ΜΠE
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ώρες ago

Μαζί DIMAND – ΔΕΗ για το μεγάλο έργο νέων “πράσινων” γραφείων στη Λεωφόρο Μεσογείων

Το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκόπουλου - Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ώρες ago

Νέα παράταση στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο

Πηγή: Prodea
LOGISTICS5 ώρες ago

Prodea: αυτόνομο όχημα για τα logistics με “προίκα” έξι ακινήτων 144 εκατ. ευρώ στη Θριασεύς

Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: Canva
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Ποιές κατηγορίες ακινήτων γραφείων και καταστημάτων παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών στην Ελλάδα το 2025

Χανιά - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Πηγή: Lamda Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

The Ellinikon: σε νέα φάση ωρίμανσης οι επενδύσεις για τα νέα 5άστερα ξενοδοχεία με την ΤΕΜΕΣ

Η περιοχή της επένδυσης Diaporos Green Retreat - Πηγή: Υπουργείο Ανάπτυξης / ΣΜΠΕ ΕΣΧΑΣΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

7 ξενοδοχειακές επενδύσεις που δίνουν “ψήφο εμπιστοσύνης” στη Χαλκιδική – Πού θα γίνουν και ποιοί επενδύουν

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Σε αδειοδοτική τροχιά το νέο 5άστερο ξενοδοχείο MEDITE στη Χαλκιδική

Το νέο Paradise Resort Evia, a Member of Radisson Individuals - Πηγή: Radisson
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Άνοιξε το νέο παραθαλάσσιο resort της Radisson στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται και γιατί η Radisson “ψηφίζει” Εύβοια

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου - Πηγή: Google Maps
REAL ESTATE2 εβδομάδες ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για την ανάπλαση του ακινήτου του Notos στη Σταδίου – Τα σχέδια Dimand – Τράπεζας Πειραιώς

Το Μέγαρο ΤΑΝΠΥ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Ποιό ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά θα αξιοποιηθεί – Στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωσή του

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Μέγαρα – Σε ποιό σημείο θα γίνει

Η επένδυση στην Β' Ακτή Βούλας - Πηγή: Athens Beach Club / PILA Studio
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώνεται έως αρχές του 2027 η τουριστική επένδυση Athens Beach Club στη Βούλα

Άποψη της πλατείας Μητροπόλεως - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

Άνοιγμα και στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας για την Domes Resorts – Προχωρά μαζί με την Prodea το νέο 5άστερο στην Πλατεία Μητροπόλεως

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σακελλαρίου και Τεώ - Πηγή: Europe Holdings
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Δύο νέες επενδύσεις γραφείων στον Ταύρο δρομολογεί η Intracom – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Πρόσω ολοταχώς για την επέκταση του 5άστερου Domes Zeen στα Χανιά – Τι σημαίνει η κοινή επένδυση με την Brookfield
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Επεκτείνεται στην Κρήτη η Domes Resorts – “Στα σκαριά” δύο νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Χανιά και Ρέθυμνο

Πηγή: Google Maps
REAL ESTATE3 εβδομάδες ago

Σε “τροχιά” αξιοποίησης ακίνητο στη Νεάπολη Αθηνών με πιθανή χρήση και τη δημιουργία ξενοδοχείου

FIX Thessaloniki - Πηγή: Dimand Real Estate Foster + Partners
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[ΦΩΤΟ] Πώς θα γίνουν τα FIX Residences στη μεγάλη επένδυση της Dimand στο πρώην ακίνητο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL1 μήνα ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890