ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά νέο ξενοδοχείο στη Σταδίου – Ποιό γνωστό ακίνητο κοντά στην Ομόνοια βγήκε προς αξιοποίηση

Published

on

Το ακίνητο του ΕΦΚΑ στην οδό Σταδίου 58 και Αιόλου - Πηγή: Google

Στα σκαριά βρίσκεται νέο ξενοδοχείο στη Σταδίου καθώς γνωστό ακίνητο του ΕΦΚΑ κοντά στην Ομόνοια βγήκε προς αξιοποίηση.

O διαγωνισμός αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου του οργανισμού στην οδό Σταδίου 58.

Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός θα γίνει με κατάθεση κλειστών προσφορών και αφορά την εκμίσθωση ολόκληρου του ακινήτου με σκοπό τη δημιουργία ξενοδοχείου τουλάχιστον 4 αστέρων.

Ο μισθωτής που θα επιλεγεί θα πρέπει να υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα ανακαίνισης – αναβάθμισης του ακινήτου τουλάχιστον 3,8 εκατ. ευρώ.

Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι 30 έτη με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη.

Το μηνιαίο μίσθωμα της έναρξης του διαγωνισμού ορίστηκε σε 20.500,00 €.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την 28/06/2023, ημέρα Τετάρτη και 11:00, στα γραφεία του e-Ε.Φ.Κ.Α. επί της οδού Ιπποκράτους 19, Τ.Κ 106 71, Αθήνα.

Το προφίλ του ακινήτου

Πρόκειται για αυτοτελές, κεραμοσκέπαστο, τριώροφο ακίνητο με δώμα, συνολικής επιφάνειας 3.105,00 τετραγωνικών μέτρων, με υπόγειο, ισόγεια καταστήματα, ημιώροφο, τρεις άνωθεν αυτού ορόφους και δώμα.

Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Σταδίου 58 και Αιόλου 103.

Η πρόσβαση στο ακίνητο είναι ιδιαίτερα εύκολη, αφού βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων περίπου από το σταθμό Μετρό και Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου Ομονοίας, με πολλές στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ προς διάφορες κατευθύνσεις, να βρίσκονται σε πολύ μικρή ακτίνα από αυτό.

Το ακίνητο ανήκει διοικητικά στον Δήμο Αθηναίων του Νομού Αττικής, με την ανέγερση του να χρονολογείται περί τα τέλη του 19ου αιώνα, πριν το 1885 και πιθανότατα πρόκειται για έργο του αρχιτέκτονα Λύσανδρου Καυτατζόγλου. Έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο, αποτελώντας χαρακτηριστικό δείγμα του Αθηναϊκού νεοκλασικισμού του 19ου αιώνα.

Το κτίριο έχει ανεγερθεί με τα πολεοδομικά δεδομένα της εποχής κατασκευής του. Ο σημερινός Συντελεστής Δόμησης του οικοπέδου (5,40) δεν έχει καλυφθεί από το υφιστάμενο κτίριο. Συνεπώς υπάρχει Υπολειπόμενος Συντελεστής Δόμησης στο ακίνητο, που όμως δε μπορεί να αναπτυχθεί / υλοποιηθεί, λόγω του ότι πρόκειται για διατηρητέο κτίριο και δεν επιτρέπεται η προσθήκη δόμησης ή παρεμβάσεις σε αυτό.

Το κτίριο δεν είναι πρόσφατα ανακαινισμένο, δεν χρησιμοποιείται και επιπλέον παρουσιάζει έντονα σημάδια εγκατάλειψης, φθορών και βανδαλισμών. Χρήζει ολικής ανακατασκευής προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως σύγχρονο κτίριο ξενοδοχείου, η οποία ήταν και η αρχική του χρήση.

Η ανακαίνιση και επαναλειτουργία του κτιρίου, το οποίο είναι από τα πλέον εμβληματικά ακίνητα της περιοχής, αναμένεται να το καταστήσει και πάλι ως σημείο αναφοράς μιας από τις πλέον πολυσύχναστες και εμπορικές περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Τα 10 επόμενα στη σειρά ακίνητα του ΕΦΚΑ προς αξιοποίηση σε Αθήνα & Πειραιά – Ποιά θα γίνουν ξενοδοχεία

Advertisement

TRENDING