REAL ESTATE
Τα 10 επόμενα στη σειρά ακίνητα του ΕΦΚΑ προς αξιοποίηση σε Αθήνα & Πειραιά – Ποιά θα γίνουν ξενοδοχεία

Published
9 μήνες agoon
By
Παύλος Ρίζος
Δέκα τουλάχιστον είναι τα επόμενα στη σειρά ακίνητα του ΕΦΚΑ προς αξιοποίηση σε Αθήνα & Πειραιά με ορισμένα από αυτά να προορίζονται για ξενοδοχεία.
Με συνεχείς διαγωνισμούς, ο ΕΦΚΑ αναζητά συνεργάτες που θα αναλάβουν την εκτίμηση της αξίας των ακινήτων και θα προτείνουν χρήσεις για τα ακίνητα.
Σύμφωνα με τους δύο τελευταίους διαγωνισμούς που βγήκαν στον “αέρα”, δέκα είναι τα ακίνητα – φιλέτα στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, που προορίζονται προς αξιοποίηση, είτε εκποίηση είτε μακροχρόνια εκμίσθωση.
1. Το ακίνητο στην οδό Κολοκοτρώνη 4 στην Παλιά Βουλή για ξενοδοχείο
Αντικείμενο είναι η μελέτη Αξιοποίησης με εκτίμηση της μισθωτικής αξίας του διατηρητέου ακινήτου επί των οδών Κολοκοτρώνη 4 & Ανθίμου Γαζή & Καρύτση, δίπλα στο κτίριο της Παλιάς Βουλής στην Αθήνα.
Σκοπός της μελέτης είναι η λήψη απόφασης για την αξιοποίηση του ακινήτου μέσω της μακροχρόνιας εκμίσθωσης του.
Η μελέτη αξιοποίησης θα αφορά την μακροχρόνια παραχώρηση από πλευράς e-ΕΦΚΑ της διαχείρισης και εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου ακινήτου στο σύνολό του με σκοπό τη λειτουργία του ως ξενοδοχειακή μονάδα μετά την εκτέλεση επενδυτικού προγράμματος ανακαίνισης του κτιρίου για τον σκοπό αυτό από τον μισθωτή -επενδυτή.
Πρόκειται για κτίριο γραφείων «ΜΕΓΑΡΟ Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.», συνολικής επιφάνειας 4.214,00τμ. Το κτίριο αποπερατώθηκε το έτος 1939 και κρίθηκε διατηρητέο σύμφωνα με την 91117/6947/04.11.1994 απόφαση του ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε. (ΦΕΚ 1237Δ’/25.11.1994). Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1125/1997 οικ. Άδεια της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων, επεμβάσεις στο κτίριο που αφορούσαν επισκευή και διαρρύθμιση του υπογείου και ισογείου ορόφου. Στο εν λόγω ακίνητο στεγάζονταν οι υπηρεσίες των Τομέων Μηχανικών & Ε.Δ.Ε. του Ε.Τ.Α.Α. έως και τις 10.07.2015.
2. Το ακίνητο στη Σταδίου 58 στο κέντρο της Αθήνας για ξενοδοχείο
Αντικείμενο είναι η εκτίμηση της αγοραίας αξίας ακινήτου, ιδιοκτησίας e-ΕΦΚΑ επί της οδού Σταδίου 58 στην Αθήνα, με σκοπό την πώλησή του και η Μελέτη Αξιοποίησης με εκτίμηση της μισθωτικής αξίας του διατηρητέου ακινήτου.
Σκοπός της μελέτης είναι η λήψη απόφασης για την αξιοποίηση του ακινήτου μέσω της μακροχρόνιας εκμίσθωσης του.
Η μελέτη αξιοποίησης θα αφορά τη μακροχρόνια παραχώρηση από πλευράς e-ΕΦΚΑ της διαχείρισης και εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου ακινήτου στο σύνολό του με σκοπό τη λειτουργία του ως ξενοδοχειακή μονάδα ή τουριστικό κατάλυμα, μετά την εκτέλεση επενδυτικού προγράμματος ανακαίνισης του κτιρίου για τον σκοπό αυτό από τον μισθωτή – επενδυτή.
Πρόκειται για αυτοτελές τριώροφο ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 3.105,00 τετραγωνικών μέτρων, με υπόγειο, ισόγεια καταστήματα, ημιώροφο, τρεις (3) άνωθεν αυτού ορόφους και δώμα. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Σταδίου 58 και Αιόλου 103. Σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. Β1/10044/24893/3844/17-12-2009 Διαπιστωτική Πράξη Περιγραφής Ακινήτου του Υπουργού Εργασίας, το οικόπεδο έχει επιφάνεια 592,50 τετραγωνικών μέτρων, με προσόψεις επί της οδού Σταδίου, 27,80 τρέχοντα μέτρα και επί της οδού Αιόλου 28,70 τρέχοντα μέτρα.
3. Το ακίνητο επί της Νεοφύτου Δούκα 7 στο κέντρο της Αθήνας
Αντικείμενο είναι η εκτίμηση της αγοραίας αξίας του ακινήτου επί της οδού Νεοφύτου Δούκα 7,Αθήνα, ιδιοκτησίας e-ΕΦΚΑ, με σκοπό την εκποίησή του.
Πρόκειται για αυτοτελές τριώροφο νεοκλασικό κτίριο με ημιυπόγειο επί της οδού Νεοφύτου Δούκα αρ. 7, στη συνοικία Κολωνακίου, στην 1η Δημοτική Κοινότητα Αθηνών, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.
Το ακίνητο βρίσκεται στο ΟΤ 67002 του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή του Κολωνακίου στο κέντρο της Αθήνας. Το κτίριο έχει κηρυχθεί διατηρητέο με Υ.Α. (ΠΕΧΩΔΕ) υπ’ αριθμόν 77623/6641/17-12- 1987 (ΦΕΚ 13Δ/18-1-1988). Σύμφωνα με το ΦΕΚ 468/ΑΑΠ/24-01-2008, το κέλυφος του κτιρίου έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο, μαζί με τα ουσιώδη τυπολογικά στοιχεία, τα οποία είναι ο φέρων οργανισμός μαζί με τα οριζόντια φέροντα στοιχεία, το κλιμακοστάσιο και το υαλοστάσιο.
4. Το ακίνητο στην οδό Βουλής 6
Αντικείμενο είναι η εκτίμηση της αγοραίας αξίας του ακινήτου επί της οδού Βουλής 6, Αθήνα, ιδιοκτησίας e-ΕΦΚΑ, με σκοπό την εκποίησή του.
Πρόκειται για ακίνητο, που αποτελείται από μία διώροφη οικία με τα υπ’ αυτής καταστήματα στην πρόσοψή του και από άλλη μία τριώροφη οικία, μετά των παραρτημάτων και παρακολουθημάτων της, στο βάθος του οικοπέδου.
Κατά νεότερα στοιχεία, πρόκειται για δύο (2) κτίρια επί της οδού Βουλής 6, εντός του «εμπορικού τριγώνου» στο κέντρο της Αθήνας, περιοχή Συντάγματος – Παλαιάς Βουλής, στο ανατολικό τμήμα του (Ο.Τ 74/66) που περικλείεται από τις οδούς Βουλής- Καραγεώργη Σερβίας – Λέκκα (νυν Αξαρλιάν) και Κολοκοτρώνη, στο Δήμο Αθηναίων του Νομού Αττικής, σύμφωνα με το από Ιανουάριου 2006 τοπογραφικό διάγραμμα του Διπλ. Πολ. Μηχ. Π. Βουγιουκαλάκη, επί οικοπέδου εντός σχεδίου, άρτιου και οικοδομήσιμου, εμβαδού 531,75 Μ2.
Αμφότερα τα κτίρια από πλευράς συντήρησης είναι σε κακή κατάσταση, σήμερα δε είναι κενά και εγκαταλελειμμένα. Τα ως άνω κτίρια έχουν κριθεί διατηρητέα με το υπ’ αριθμ. 349Δ/ 19.07.1985 ΦΕΚ.
5. Το ακίνητο στην οδό Πραξιτέλους 16 και Παπαρηγοπούλου στο κέντρο της Αθήνας
Αντικείμενο είναι η μελέτη αξιοποίησης με εκτίμηση της μισθωτικής αξίας του ακινήτου επί των οδών Πραξιτέλους 16 και Παπαρηγοπούλου 2 στην Αθήνα.
Πρόκειται για τριώροφο κτήριο γραφείων καταστημάτων, στην διασταύρωση των οδών Πραξιτέλους και Παπαρηγοπουλου στην Αθήνα, δομημένης επιφάνειας 1.152,00τ.μ, αποτελούμενο από υπόγειο επιφάνειας 258,00τμ, Ισόγειο 258,00τμ, Α΄ όροφο 258,00τμ, Β΄ όροφο 258,00τμ και Γ΄ όροφο 120,00τμ.
6. Το ξενοδοχείο Ηνίοχος στην οδό Βερανζέρου 26 στο κέντρο της Αθήνας
Αντικείμενο είναι η εκτίμηση της αγοραίας αξίας του ποσοστού ιδιοκτησίας 33,33% σε ακίνητο επί της οδού Βερανζέρου 26, Αθήνα με σκοπό την εκποίησή του.
Πρόκειται για δεκαόροφο κτήριο και ένα (1) κατάστημα που βρίσκεται στην Αθήνα, εντός του σχεδίου πόλεως και επί της οδού Βερανζέρου 26 και στεγάζεται το ξενοδοχείο «ΗΝΙΟΧΟΣ», επί οικοπέδου επιφανείας 621,75τ.μ και αποτελείται από: 2ο Υπόγειο 621,57 τμ, 1ο Υπόγειο 548,24 τμ, Ισόγειο 430,03 τμ, Ημιώροφο 363,28 τμ, 1ο όροφο 438,28 τμ, Τυπικούς ορόφους (2ο έως 7ο) 436,12 τμ (έκαστος), 8ο όροφο 405,00 τμ, 9ο όροφο 349,87 τμ, Δώμα 45,21 τμ.
7. Το ακίνητο στην οδό Κολοκοτρώνη 44 στον Πειραιά
Αντικείμενο είναι η εκτίμηση της αγοραίας αξίας του ακινήτου επί της οδού Κολοκοτρώνη 44, Πειραιά, ιδιοκτησίας e-ΕΦΚΑ, με σκοπό την εκποίησή του
Το κτήριο βρίσκεται στον Δήμο Πειραιά (όπισθεν του Δημοτικού Θεάτρου), επί της οδού Κολοκοτρώνη 44 και έχει συνολική επιφάνεια 889,00τμ. Έχει αναγερθεί πριν το 1937 και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, σύμφωνα με την αριθμ.21745/16.03.1987 απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 420Δ/15.05.1987). Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 263,4τ.μ με πρόσοψη 15,80τμ επί της οδού Κολοκοτρώνη.
8. Το ακίνητο στην οδό Ζήνωνος 4-4Α στην Ομόνοια
Αντικείμενο είναι η εκτίμηση της μισθωτικής αξίας του ακινήτου επί της οδού Ζήνωνος 4-4Α στην περιοχή της Ομόνοιας στην Αθήνα.
Πρόκειται για 8οροφη Οικοδομή, συνολικής δομημένης επιφάνειας 2.218,12τμ αποτελούμενη από:
Υπόγειο (τ.μ.) 200,00
Ισόγειο (τ.μ.) 135,10
Όροφοι 1ος – 3ος (τ.μ.) 234,85 (έκαστος)
Όροφος 4ος (τ.μ.) 234,34
Όροφοι 5ος – 6ος (τ.μ.) 301,51 (έκαστος)
Όροφος 7ος (τ.μ.) 211,81
Όροφος 8ος (τ.μ.) 129,30
Στο ισόγειο του κτηρίου λειτουργεί κατάστημα επιφάνειας 11,00τμ ως κατάστημα λιανικού εμπορίου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, η μίσθωση του οποίου έχει λήξει. Στο υπόγειο του κτηρίου 200,00τμ λειτουργούν λουτρά, η μίσθωση των οποίων έχει λήξει.
9. Το ακίνητο στην οδό Μαμούρη 14 στο Σταθμό Λαρίσης
Αντικείμενο είναι η εκτίμηση μισθωτικής αξίας του ακινήτου, ιδιοκτησίας e-ΕΦΚΑ επί της οδού Μαμούρη 14 στην Αθήνα, στον Σταθμό Λαρίσης, συνολικής δομημένης επιφάνειας 690,00τ.μ
Πρόκειται για κτήριο γραφείων με είσοδο επί της οδού Μαμούρη.
Το κτήριο αποτελείται από:
• Υπόγειο χώρο, επιφάνειας 120,00 τ.μ. Τμήμα του υπογείου (90,00τμ) χρησιμεύει για έξι (6) θέσεις γκαράζ (6Χ15,00 τ.μ=90τ.μ).
• Ισόγειο, 1ο και 2ο υπέρ του ισογείου ορόφους. Έκαστος όροφος αποτελείται από αυτοτελή χώρο (αίθουσα) ο οποίος (χώρος) καταλαμβάνει ολόκληρο τον αντίστοιχο όροφο εκτός των κοινοχρήστων χώρων και έχει επιφάνεια 120,00τ.μ.
• 3ο, 4ο και 5ο υπέρ του ισογείου ορόφους σε εσοχή, επιφάνειας 95, 70 και 45 τ.μ αντιστοίχως. Έκαστος όροφος αποτελείται από αυτοτελή χώρο (αίθουσα) ο οποίος (χώρος) καταλαμβάνει ολόκληρο τον αντίστοιχο όροφο εκτός κοινοχρήστων χώρων.
10. Το ακίνητο στη Σταδίου 28 όπου βρίσκεται και ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ
Αντικείμενο είναι η μελέτη Αξιοποίησης με εκτίμηση της μισθωτικής αξίας του διατηρητέου ακινήτου επί της οδού Σταδίου 28, στην Αθήνα.
Πρόκειται για πενταώροφο κτίριο γραφείων, καταστημάτων και κινηματογράφου, συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.854,36τ.μ.
Το κτίριο έχει χαρακτηρισθεί Διατηρητέο (ΦΕΚ 314/Δ/21-05-84) και Έργο Τέχνης (Απόφαση ΥΠΠΕ/ ΓΔΠΑ/ΥΑΠΑ/ΔΙΛΑΠ/Γ/846/3278/27-05-81 ΦΕΚ 331/Β/9-06-81).
Μην ξεχάσετε
You may like
-
Νέα εποχή για το μεγαλύτερο συγκρότημα γραφείων της Prodea – Σε ποιά εταιρεία μισθώθηκε
-
Στο Μαρούσι το κτίριο γραφείων με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στην Ελλάδα – Η στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της Noval Property
-
Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο έργο real estate του ΤΕΕ στο Μαρούσι – Ο ρόλος ΤΕΡΝΑ και DIMAND
-
Οι 2+1 επενδύσεις real estate στα Σπάτα που αλλάζουν τα δεδομένα στα Μεσόγεια
-
Σε δημόσια διαβούλευση νέα επένδυση για ξενοδοχείο στην Επίδαυρο
-
Ποιές είναι οι νέες τάσεις στα εμπορικά ακίνητα στην “καρδιά” της Αθήνας – Ποιά μετατρέπονται σε ξενοδοχεία

Ισχυρή λειτουργική επίδοση για την Dimand το 2023 – Πόσο αυξήθηκε το χαρτοφυλάκιο ακινήτων

Νέα εποχή για το μεγαλύτερο συγκρότημα γραφείων της Prodea – Σε ποιά εταιρεία μισθώθηκε

Στο Μαρούσι το κτίριο γραφείων με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στην Ελλάδα – Η στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της Noval Property

Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο έργο real estate του ΤΕΕ στο Μαρούσι – Ο ρόλος ΤΕΡΝΑ και DIMAND

Η ομάδα της Brown Hotels μεγαλώνει και ισχυροποιείται με προσθήκη νέων στελεχών

Οι 2+1 επενδύσεις real estate στα Σπάτα που αλλάζουν τα δεδομένα στα Μεσόγεια

Σε δημόσια διαβούλευση νέα επένδυση για ξενοδοχείο στην Επίδαυρο

Ποιές είναι οι νέες τάσεις στα εμπορικά ακίνητα στην “καρδιά” της Αθήνας – Ποιά μετατρέπονται σε ξενοδοχεία

Ξεπέρασε τα 130 εκατ. το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Orilina Properties – Σε ποιά projects εστιάζει

KPMG: οι επενδύσεις σε ακίνητα & ξενοδοχεία στην Ελλάδα θα συνεχιστούν – Σημαντική ζήτηση για νέα ποιοτικά ακίνητα

Ουρανοξύστες στην Αθήνα: ολοκληρώνεται ο Piraeus Tower, ξεκινά η ανέγερση του Riviera Tower

Οι 2+1 επενδύσεις real estate στα Σπάτα που αλλάζουν τα δεδομένα στα Μεσόγεια

Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο έργο real estate του ΤΕΕ στο Μαρούσι – Ο ρόλος ΤΕΡΝΑ και DIMAND

Σε διαβούλευση νέα τουριστική επένδυση με ξενοδοχείο στην Ηλεία

[VIDEO] Cambas Park: δείτε το ακίνητο που θα γίνει η μεγάλη επένδυση της REDS

[ΦΩΤΟ] Στα σκαριά νέα επένδυση γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη

Νέα εποχή για το 5άστερο ξενοδοχείο Glyfada Riviera Hotel

Με συνεργασία κορυφής ανοίγει τέλος του 2024 το νέο Radisson RED Mitropoleos Square Athens

Οι δύο μεγάλες ξενοδοχειακές εξαγορές στην Κρήτη το 2023 – Ποιά ξενοδοχεία άλλαξαν χέρια

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates εισήλθε το Latsco Family Office λίγο πριν το Χρηματιστήριο

[VIDEO] Piraeus Tower: oλοκληρώνεται η πρόσοψη του Πύργου του Πειραιά

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα στο Μινιόν στην Πατησίων

[VIDEO] Δείτε το ολοκληρωμένο πλέον 5άστερο One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα

[VIDEO] Ξεκίνησε τη νέα επένδυση logistics στη Δυτική Αττική η Ten Brinke

[VIDEO] Συνεχίζει τις οικιστικές επενδύσεις στη Γλυφάδα η Ten Brinke – Σε ποιό νέο ακίνητο επενδύει

[VIDEO] Προς ολοκλήρωση το εμπορικό κτίριο στη νέα μεικτή επένδυση στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα – Δείτε πού βρίσκεται

[VIDEO] Δείτε από ψηλά τη μεταμόρφωση του Πύργου του Πειραιά σε Piraeus Tower

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

[VIDEO] Δείτε τη μεταμόρφωση του Πύργου του Πειραιά σε Piraeus Tower – Σχεδόν έτοιμη η νέα πρόσοψη
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago
Ουρανοξύστες στην Αθήνα: ολοκληρώνεται ο Piraeus Tower, ξεκινά η ανέγερση του Riviera Tower
-
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ6 ημέρες ago
Οι 2+1 επενδύσεις real estate στα Σπάτα που αλλάζουν τα δεδομένα στα Μεσόγεια
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες ago
Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο έργο real estate του ΤΕΕ στο Μαρούσι – Ο ρόλος ΤΕΡΝΑ και DIMAND
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago
Σε διαβούλευση νέα τουριστική επένδυση με ξενοδοχείο στην Ηλεία
-
VIDEOS2 εβδομάδες ago
[VIDEO] Cambas Park: δείτε το ακίνητο που θα γίνει η μεγάλη επένδυση της REDS