Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Συμφωνία Cosmote Tv με Cytavision για την προβολή του «History» στην Κύπρο

bizness.gr

Published

on

Σε εμπορική συμφωνία, με στόχο την ένταξη του COSMOTE HISTORY HD στο μπουκέτο καναλιών της συνδρομητικής πλατφόρμας Cytavision στην Κύπρο, προχώρησαν η COSMOTE TV και η Cyta.

Το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD, που έχει ως επίκεντρο την ελληνική ιστορία και μυθολογία, τις τέχνες, τον πολιτισμό, την επιστήμη και τους τόπους της Ελλάδας, θα είναι διαθέσιμο από σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου, και στην κυπριακή αγορά. Ενισχύοντας έτσι τη δυναμική του προγράμματος.

Σημειώνεται, πως το COSMOTE HISTORY HD είναι το μόνο κανάλι ντοκιμαντέρ με ελληνική θεματολογία και αποκλειστικό ιστορικό αντικείμενο. Από το 2016, στο κανάλι έχουν προβληθεί περισσότερα από 70 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, και πάνω από 1.000 τίτλοι ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η πανδημία μεταβάλλει το μοντέλο ανάπτυξης των λιμένων

bizness.gr

Published

on

Πειραιάς, Λιμάνι
Φωτογραφία Αρχείου

Η πανδημική κρίση έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας με τα λιμάνια να μην αποτελούν εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επικεφαλής των λιμένων ανά τον κόσμο επιχειρούν να βρουν διέξοδο και να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται, αλλάζοντας το αναπτυξιακό τους μοντέλο.

Η παραπάνω διαδικασία εντείνεται καθώς το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος που θα επαναφέρει τοπικά lockdown μοιάζει όλο και πιο πιθανό.

Σε πρόσφατο webinar, αναλυτής του Drewry αναφέρθηκε σε στοιχεία που αποτελούν ενδείξεις της διαμόρφωσης ενός μοντέλου όπου τα λιμάνια θα συν-επενδύουν με εξειδικευμένα funds υπό καθεστώς ασάφειας για τις μελλοντικές εξελίξεις που επιβάλει η πανδημία.

Δεδομένου ότι οι όποιες λιμενικές επενδύσεις απαιτούν τεράστια κεφάλαια το υπό συζήτηση μοντέλο φαίνεται ότι θα «τρέξει» προσεχώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στις οποίες κατέληξε το webinar.

Ωστόσο, ο λιμενικός τομέας φαίνεται να έχει περάσει το χειρότερο γεγονός που δημιουργεί ευκαιρίες για μεσοπρόθεσμους έως μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Οι προβλέψεις του Drewry

Οι προβλέψεις του Drewry δείχνουν ότι τα επίπεδα παγκόσμιας απόδοσης δεν θα επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από το COVID-19 μέχρι το 2021 το νωρίτερο, αλλά το χειρότερο σενάριο θα μπορούσε να σημαίνει ότι το εμπόριο θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το 2025.

Η πανδημία COVID-19 θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει έργα υποδομής, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να εγκαταλειφθούν έως ότου σταθεροποιηθεί η αγορά. Αυτό με τη σειρά του θα εμπόδιζε την παγκόσμια ετήσια ανάπτυξη προσμετρημένη σε TEU’s.

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Optima Bank και ΟΑΕΠ στο πλευρό των εξαγωγικών επιχειρήσεων

bizness.gr

Published

on

Εξαγωγές

Σε μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία για την εθνική οικονομία και τις εξαγωγές, προχωράει η Optima Βank με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, παρέχοντας ένα σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, σε μια περίοδο που η επιχειρηματικότητα δοκιμάζεται από τις προκλήσεις της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, μέσω του προγράμματος ‘’Εξωστρέφεια”, η Optima Bank χρηματοδοτεί με προνομιακό επιτόκιο εξαγωγικές επιχειρήσεις, με ανακυκλούμενο όριο ανά επιχείρηση έως 1.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα δάνεια θα χορηγούνται μέσω της ασφάλισης που παρέχει ο ΟΑΕΠ, οι οποίες αφορούν στο 80% της ονομαστικής αξίας τιμολογίων εξαγωγής.

«Ανάσα» ρευστότητας στις εξαγωγικές επιχειρήσεις

Πρόκειται για έναν μηχανισμό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που συνδυάζει χρηματοδότηση και ασφάλιση, δίνοντας πολύτιμη ‘’ανάσα” ρευστότητας στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Η συνεργασία της Optima Bank με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, υπογραμμίζει την πίστη των δύο oργανισμών στην υγιή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, αλλά και την ανάγκη στήριξης των εξαγωγών, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Optima Bank, κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης μετά την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας, δήλωσε: «Σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο για την εθνική μας οικονομία, χρειάζονται γενναίες πρωτοβουλίες, που θα εξασφαλίσουν την αναπτυξιακή προοπτική και την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Η Optima Bank, σταθερή στις δεσμεύσεις της για έμπρακτη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, προχωράει σήμερα στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, η οποία θωρακίζει την λειτουργία των εξαγωγικών επιχειρήσεων και επενδύει στην βιωσιμότητά τους.

Στην Optima bank βρισκόμαστε, από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας, στο πλευρό της υγιούς, εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και θα έτσι θα συνεχίσουμε. Με βαθιά πίστη στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και τις δυνατότητες τους».

Σε δήλωση για την συνεργασία με την Optima Bank προχώρησε και ο γενικός διευθυντής του ΟΑΕΠ, κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος: «Ο κλάδος των εξαγωγών αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της εθνικής οικονομίας και η νέα συνεργασία που εγκαινιάζουμε από κοινού με την Optima Bank, έρχεται να προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια και ευελιξία σε όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που την έχουν ανάγκη, σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Το πρόγραμμα ‘’Εξωστρέφεια” αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα χρηματοδοτικά και ασφαλιστικά εργαλεία, που ακουμπάει στις πραγματικές ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων και δημιουργεί ένα ‘’δίχτυ ασφαλείας” γύρω από την δραστηριότητά τους, ειδικά σε αυτή την περίοδο παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την GEEK+ προχωράει ο FDL GROUP

bizness.gr

Published

on

Όμιλος FDL

Σε συμφωνία που ενισχύει την εξωστρέφεια του και εισάγει την αυτοματοποίηση στον κλάδο των logistics στην Ελλάδα και την Κύπρο προχώρησε ο όμιλος FDL GROUP.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την αποκλειστική συνεργασία με την κινεζική εταιρεία GEEK+ μέσω της αντιπροσώπευσής της σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εξειδικευμένο κομμάτι της ρομποτικής στα Logistics

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος καθίσταται ο πρώτος που εισάγει στην ελληνική και κυπριακή αγορά το εξειδικευμένο κομμάτι της ρομποτικής στα Logistics, μέσω της κινεζικής εταιρίας GEEK+.

Αυτές οι καινοτομίες και οι εφαρμογές ρομποτικής και Artificial Intelligence, ανεβάζουν το επίπεδο των υπηρεσιών, βελτιώνουν χρόνους και κόστη και αναγάγουν την εμπειρία των e-shop και όχι μόνο, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε χθες το βράδυ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Α.Γεωργιάδη.

Αδ. Γεωργιάδης: Υλοποιείται ένα σημαντικό επιχειρηματικό project

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε στο χαιρετισμό του: «Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση».

«Είμαι εδώ γιατί ήθελα να σηματοδοτήσω με την παρουσία μου, την μεγάλη ευαρέσκεια της κυβερνήσεως για ένα σημαντικό επιχειρηματικό project το οποίο υλοποιείται», συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Και η Foodlink η ελληνική εταιρεία – η Fdl Group – αλλά και η κινεζική εταιρεία με την οποία γίνεται τώρα η αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα δημιουργούν μία συνέργεια και μία σύμπραξη που μπορεί στον τομέα τους να αποτελέσει πολύ σημαντική αλλαγή στα επιχειρηματικά δρώμενα της Ελλάδος.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ που είστε εδώ», ανέφερε ο υπουργός.

«Και είναι σημαντικό ότι στην Ελλάδα ακόμα και στην παρούσα κρίση που όλοι διανύουμε τα επιχειρηματικά projects προχωρούν, οι νέες επενδύσεις προχωρούν κι εμείς είμαστε εδώ για στηρίζουμε όσο μπορούμε περισσότερο», είπε ο κ. Γεωργίαδης.

«Καλή επιτυχία λοιπόν και όπου μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι θα είμαστε παρών», σημείωσε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος της FDL GROUP, Βασίλης Καρακουλάκης

Ο πρόεδρος της FDL GROUP, Βασίλης Καρακουλάκης στην ομιλία του δήλωσε:

«Στο χώρο αυτό των Logistics Intelligence, έχουμε ήδη επενδύσει 2,5 εκατομμύρια, και θα επενδύσουμε ακόμα 3 εκατ. σε σύντομο χρονικό διάστημα με στόχο να δώσουμε ευελιξία και πρωτοποριακές λύσεις στην ελληνική αγορά.

Η συνεργασία μας με την Geek+, συνίσταται στην υποστήριξη και την προώθηση των λύσεων της όπως είπα στον ελληνικό χώρο και σε δεύτερη φάση στην υλοποίηση των λύσεων σε όλο το εύρος του ελληνικού Supply Chain.

Πρωτοπόροι όπως πάντα, προσθέτουμε στις υπηρεσίες που δίνουμε, εκτός από λογισμικό διαχείρισης αποθηκών, και λύσεις αυτοματισμού που εξελίσσουν τον τρόπο δουλειάς. Ειδικά οι λύσεις της Geek+ στην Εφοδιαστική Αλυσίδα στοχεύουν σε κέντρα διανομών που εξυπηρετούν τη νέα τάση, δηλαδή το ηλεκτρονικό εμπόριο».

Ο πρόεδρος της Geek+ Ευρώπης Jackson Zhang στην ομιλία του δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον όμιλο FDL ως αποκλειστικό αντιπρόσωπό μας σε Ελλάδα και Κύπρο και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία μας, για να παρέχουν πλήρως ολοκληρωμένες πληροφορίες και εξατομικευμένες λύσεις σε όλο το φάσμα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Επιπρόσθετα, η μεγάλη και εκτεταμένη πελατειακή βάση του ομίλου FDL, θα βοηθήσει στην παροχή ευρείας γκάμας λύσεων ρομποτικής που εφαρμόζονται σε μια μεγάλη ποικιλία σεναρίων βιομηχανίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

Trending