Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάει η επένδυση στον Πύργο του Πειραιά

Newsroom

Published

on

«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για τον Πειραιά και για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά, με σχέδιο, προγραμματισμό και θέληση» δήλωσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στο δημοτικό θέατρο της πόλης, όπου υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση του Πύργου, μεταξύ της δημοτικής Αρχής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), της εταιρείας Dimand-Prodea Investments και της Αlpha bank, που χρηματοδοτεί το έργο, παρουσία και των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το οικονομικό αντάλλαγμα για τον δήμο Πειραιά θα ανέρχεται στο 1.010.000 ευρώ με αναπροσαρμογή 2% ετησίως.

Η επένδυση, που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις επόμενες εβδομάδες και να ολοκληρωθεί περίπου σε 2,5 χρόνια, προβλέπει μικτές χρήσεις γραφείων, καταστημάτων, χώρους ενημέρωσης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του Πειραιά, πολυχώρο πολιτιστικών λειτουργιών, με χώρο εστίασης, γραφεία και εστιατόριο.

Το «πράσινο φως» στον δήμο Πειραιά να υπογράψει τη σύμβαση αξιοποίησής του με τον ανάδοχο έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, αφού ολοκληρώθηκε ο απαιτούμενος προ συμβατικός έλεγχος.

Ο δήμος Πειραιά σχεδίασε και προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Πύργου, με παραχώρησή του για 99 έτη, διαχείριση και εκμετάλλευσή του από επενδυτές.

Ο δήμαρχος Πειραιά στη σημερινή του ομιλία τόνισε ότι πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο κτήριο στη χώρα, ένα κτήριο που παρέμενε αναξιοποίητο εδώ και 45 χρόνια από την κατασκευή του.

«Η εγκατάλειψη οδήγησε στην εικόνα ενός φαντάσματος στο κέντρο του Πειραιά. Στόχος μας ήταν αυτό το εμβληματικό κτήριο να ξαναπάρει ζωή και να αποτελέσει κόμβο επιχειρηματικότητας για την πόλη» τόνισε ο κ. Μώραλης. Είπε, επίσης, ότι «κάποιοι μας αμφισβήτησαν, ωστόσο τους διαψεύσαμε». Χαρακτήρισε άρτια τη διαδικασία που ακολουθήθηκε έως σήμερα για την υπογραφή της συμφωνίας, που οδήγησε στην ανάδειξη αναδόχου χωρίς ενστάσεις, αλλά και στην έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο χωρίς καμία παρατήρηση. Τόνισε ότι η επένδυση θα προχωρήσει άμεσα, τις επόμενες εβδομάδες, κι όταν θα ολοκληρωθεί θα αναβαθμίσει την πόλη, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών. Είπε, επίσης, ότι το έργο θα δώσει νέα δυναμική και προστιθέμενη αξία στην πόλη με νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Μώραλης δήλωσε ότι ο δήμος Πειραιά, πέρα από την αξιοποίηση του Πύργου, προχωρά και στην ανάπτυξη του Μικρολίμανου και η περιοχή αλλάζει όψη με παρεμβάσεις, ενώ συνεχίζεται και η αστική ανάπλαση στον Αγ. Διονύσιο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι πρόκειται για ένα κτήριο που έχει την ίδια ηλικία με τον ίδιο, αφού ανεγέρθη το 1972. «Είναι εντυπωσιακό ότι στη χώρα μας, για να γίνουν αυτονόητα πράγματα, χρειάστηκε να περάσουν τόσο χρόνια» είπε ο υπουργός κι ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους της συμφωνίας για τη συνεργασία που είχε μαζί τους, που ήταν υποδειγματική, όπως είπε.

Ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει συμβάλει αποφασιστικά προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να ξεφύγει από την κρίση, ενώ ευχαρίστησε, εκ μέρους του πρωθυπουργού, τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. Τόνισε ότι είναι σημαντικό ότι σε τέτοια σχέδια υπάρχει πολιτική σύμπνοια, γιατί όταν δεν υπάρχει σε αυτά εμφανίζονται πολλά εμπόδια.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να προχωρήσει η αξιοποίηση του έργου έγινε σε χρόνους ρεκόρ για το ελληνικό Δημόσιο και το σπουδαιότερο, όπως είπε, «δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση, ένσταση και η παραμικρή αμφισβήτηση». «Αυτό δείχνει ότι η δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά έγινε όπως έπρεπε, ώστε να μην υπάρξει κανένα περιθώριο προκειμένου κάποιος να αμφισβητήσει τις προθέσεις, τον τρόπο κατασκευής και της ανάθεσης αυτού του σπουδαίου έργου» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και ευχήθηκε να το απολαύσει ο Πειραιώτης, αλλά και κάθε πολίτης ξεχωριστά.

«Ο Πειραιάς αλλάζει και στην Ελλάδα του αύριο υπάρχει ο Πειραιάς του αύριο» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. «Σήμερα πιστεύω ότι είναι μία ιστορική ημέρα και για την Ελλάδα και για τον Πειραιά. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, με τη μεγαλύτερη στρατηγική σημασία στη Μεσόγειο θάλασσα, κάνει ένα άλμα μισού αιώνα και ανοίγει μία τελείως διαφορετική προοπτική, όχι μόνο σε αυτόν τον οικιστικό ιστό της πόλης του Πειραιά, αλλά σε ολόκληρη την περιφέρεια της Αττικής και σηματοδοτεί την Ελλάδα του αύριο» τόνισε ο υπουργός.

Για το θέμα της αξιοποίησης του Πύργου του Πειραιά, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι θα πρέπει να δοθούν θερμά συγχαρητήρια στον δήμαρχο και σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις που συνέβαλαν σε αυτή την υπόθεση, αλλά και σε όλους τους Πειραιώτες. Είπε, επίσης, πως αποτελούν φωτεινό παράδειγμα ότι οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να δώσουν άλλη ισχύ στην αυτοδιοίκηση και να κάνουν πράξεις, στόχους και οράματα δεκαετιών.

Σε αυτό το σημείο τόνισε, ότι αυτό που θα συμβεί το απόγευμα στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό και στην Αγ. Βαρβάρα, με τους νέους σταθμούς του μετρό και αργότερα και στον Πειραιά, είναι εξίσου σπουδαίο, καθώς ενώνει την επένδυση του λιμανιού.

O επικεφαλής της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, είπε ότι αυτό το project υλοποιείται αφού η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η Dimand-Prodea Investments και η Alpha bank, επιβεβαίωναν τη θέλησή τους να συνεχιστεί το έργο. Ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους του δήμου, καθώς, όπως είπε, χωρίς την υποστήριξή τους δεν θα είχαμε φθάσει ως εδώ. «Ειλικρίνεια, διαφάνεια και το όραμα είναι αυτό που οδήγησε στη σημερινή υπογραφή» τόνισε ο κ. Ανδριόπουλος. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η στρατηγική της εταιρείας Dimand είναι οι αστικές αναπλάσεις και αυτό που την ενδιαφέρει, είναι τα έργα που αναλαμβάνει να δημιουργούν πολλαπλάσια οφέλη στην περιοχή στην πόλη και στην οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Militos Logistics Center - Πηγή: KARPATHIOS DEVELOPMENT
LOGISTICS24 ώρες ago

Από τις αποθήκες στις υποδομές: πώς αλλάζει το logistics real estate στην Ελλάδα

Ηράκλειο Κρήτης - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο Ηράκλειο

Τρίκαλα Θεσσαλίας - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην πόλη των Τρικάλων

Dunes Nissos Resort - Πηγή: NESOS CORFU / ΜΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” για τη νέα 5άστερη τουριστική επένδυση Dunes Nissos Resort στη Βόρεια Κέρκυρα

Το 5άστερο ξενοδοχείο The Fiction Athens στο Μαρούσι - Πηγή: SWOT Hospitality
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Ντεμπούτο στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας για το νέο 5άστερο urban lifestyle THE FICTION Athens στο Μαρούσι

Μάνη - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Ποιές 6 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις πήραν το “πράσινο φως” το 2026 στην Πελοπόννησο – Πού θα γίνουν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Φρέσκα” κεφάλαια 710 εκατ. ευρώ για την Ella Resorts – Πώς θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη σε Ελλάδα και Μεσόγειο

Premia Properties
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου έως 150 εκατ. ευρώ προχωρά η Premia Properties

Άποψη της Ιθάκης - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Γ. Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Ποιές οι νέες τάσεις στο ελληνικό real estate μετά τις αλλαγές στην Golden Visa – Το νέο βασικό κοινό επενδυτών και από ποιές χώρες προέρχεται

Κέρκυρα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην πόλη της Κέρκυρας

Ιωάννινα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις “στα σκαριά” στην Ήπειρο- Πού θα γίνει νέο 5άστερο ξενοδοχείο

Η μεγάλη αστική ανάπλαση και επένδυση real estate της Noval Property στην Πειραιώς - Πηγή: Noval Property
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

Ξεκινά από το 2028 η μεγάλη real estate επένδυση της Noval στο ακίνητο της Πειραιώς – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο

Το ακίνητο του ΕΦΚΑ στην οδό Σωκράτους 65-67 - Φωτό: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Βρέθηκε επενδυτής για το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια – Πώς θα αξιοποιηθεί το πρώην ξενοδοχείο Ambassadeur

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

12 νέες 5άστερες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα – Δείτε σε ποιές περιοχές

Η επένδυση της Dimand στο Βοτανικό - Πηγή: Dimand
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ6 ημέρες ago

Προχωρά σταδιακά από τη Dimand το Votanikos Business Park στο πρώην ακίνητο της Softex στον Ελαιώνα – Το 2027 η πρώτη παράδοση κτιρίου

Hull Logistics Park - Πηγή: Streem Global Real Estate Developments
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για τη mega επένδυση logistics στον Ασπρόπυργο – Τι θα περιλαμβάνει το νέο Hull Logistics Park

Το κτίριο της Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Bizness.gr
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 ημέρες ago

Εντός του 2026 το reopening της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Τι σχεδιάζει η Εrgon που ανέλαβε το ακίνητο

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Κορυφαία προτεραιότητα της Noval η ολοκλήρωση του The Grid στο Μαρούσι – Ποιοί οι μισθωτές που έχουν ήδη “κλείσει”

Πολυτελές θέρετρο και ιδιωτικές κατοικίες της Four Seasons στο Πόρτο Χέλι - Πηγή: Four Seasons
RESIDENTIAL6 ημέρες ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για το οικιστικό σκέλος της 5άστερης επένδυσης στο Hinitsa Bay στην Αργολίδα

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

7 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία βρίσκονται στα “σκαριά” στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS5 ημέρες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 μήνα ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL2 μήνες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890