ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το 2024 έτοιμο το νέο ξενοδοχείο με σουίτες του Ομίλου Λάμψα στο διατηρητέο της Ζαλοκώστα

Published

on

Το ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα 7 - Πηγή: EUROKINISSI // ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το 2024 έτοιμο το νέο ξενοδοχείο με σουίτες στο διατηρητέο της Ζαλοκώστα, που θα αποτελέσει ουσιαστικά παράρτημα του επίσης νέου (άνοιξε το 2021) ξενοδοχείου Athens Capital Center Hotel – MGallery του Ομίλου Λάμψα στο Σύνταγμα.

O Όμιλος ανέλαβε την αξιοποίηση του ακινήτου – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην οδό Ζαλοκώστα, λεπτά μόλις από το Σύνταγμα, επικρατώντας στο σχετικό διαγωνισμό του φορέα.

Τα πλάνα του ομίλου μιλούν για την ανάπτυξη ενός νέου πολυτελούς boutique ξενοδοχείου με σουίτες, που θα συμπληρώσει σε αριθμό σουιτών το Athens Capital Center Hotel – MGallery.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Λάμψα, Τάσος Χωμενίδης, στην ετήσια Γενική Συνέλευση:

“Πρόκειται για μια επένδυση, η οποία θεωρούμε ότι θα βοηθήσει το κέντρο της Αθήνας ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την προσωπικότητα του MGallery.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την προσθήκη νέων σουιτών στη δυναμικότητα του MGallery, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει καθώς σήμερα υστερεί σε αριθμό σε ό,τι αφορά στις σουίτες”.

H επένδυση θα αγγίξει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα 7 – Πηγή: EUROKINISSI // ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το προφίλ της επένδυσης

To κτίριο, που κτίστηκε το 1939, αποτελείται από 2 υπόγεια, ισόγειο και 5 ορόφους. Η συνολική του επιφάνεια ανέρχεται σε 1.854 τ.μ.

Το νέο boutique ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει τόσο σουίτες όσο και διαμερίσματα τα οποία θα μπορούν να διατεθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.

Καθώς το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο αναμένεται να δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού για το είδος των παρεμβάσεων που επιτρέπονται.

Ανάλογα με αυτές θα καθοριστεί και ο τελικός αριθμός σουιτών και διαμερισμάτων που θα δημιουργηθούν.

Όπως δήλωσε ο κος Χωμενίδης, η εταιρεία θα σεβαστεί απόλυτα την ιστορικότητα του κτιρίου.

Το ακίνητο της οδού Ζαλοκώστα 7 – Πηγή: EUROKINISSI // ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Μετά το καλοκαίρι αναμένεται να υποβληθούν οι μελέτες για την έκδοση των απαραίτητων οικοδομικών αδειών, οι οποίες αναμένονται σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα (καλοκαίρι του 2023).

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μετατροπής του κτιρίου σε ξενοδοχείου και να παραδοθεί εντός του 2024.

Σημειώνεται ότι μετά από αλλεπάλληλους διαγωνισμούς που δεν τελεσφόρησαν, τελικά το ακίνητο κατακυρώθηκε προς μακροχρόνια μίσθωση στον όμιλο ξενοδοχείων Λάμψα μέσω της εταιρείας ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Μ.Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ και με διακριτικό τίτλο “Suites Apartments Zalokosta”.

Το ακίνητο έχει εκμισθωθεί για 30+10 χρόνια με μηνιαίο μίσθωμα 34.500 ευρώ.

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για ξενοδοχείο στο ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια

Advertisement

TRENDING