ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Το καλοκαίρι ανοίγει το boutique hotel της Intrakat στο κέντρο της Αθήνας

Published

on

Στην τελική φάση παράδοσής του βρίσκεται το νέο boutique hotel, που θα φέρει την επωνυμία Athens Townhouse και το οποίο θα συναντά κανείς στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5 στο κέντρο της Αθήνας. Το τριώροφο, διατηρητέο εδώ και αρκετά χρόνια κτίριο, ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) και το φθινόπωρο του 2017, μισθώθηκε έπειτα από σχετικό διαγωνισμό στην Intrakat (μέλος του ομίλου Intracom) μέχρι το 2037, έναντι του μηνιαίου ποσού των 40 χιλ. ευρώ.

Στο συμβόλαιο υπάρχει δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης για ακόμη 20 χρόνια, ενώ για τα πρώτα 20 έτη τα δεδομένα έσοδα της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) θα ανέλθουν, τουλάχιστον, στα 10,35 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται, πως η αρχική ανέγερση του επιφάνειας 4.160 τ.μ. κτιρίου, είχε γίνει το 1979 και κατά το παρελθόν στέγαζε διάφορα εμπορικά καταστήματα διεθνών και μεγάλων brand.

Από τις υπογραφές για τη μίσθωση το 2017, το έργο άρχισε να «περπατάει» με ουσιαστικά και απτά βήματα τον Οκτώβριο του 2018, όταν το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη εσωτερικών διαρρυθμίσεων και αλλαγής χρήσης καταστημάτων σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Η επένδυση για το νέο ξενοδοχείο ξεπερνάει τα 7 εκατ. ευρώ, καθώς πρόκειται για ένα κατάλυμα 5 αστέρων, που βρίσκεται δίπλα στην παλιά Βουλή και άρα, αυτομάτως, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας. Οριακά, δεν υπάγεται στο εμπορικό τρίγωνο της πόλης. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 45 πολυτελέστατα δωμάτια, bar restaurant, γυμναστήριο, εξωτερική αυλή, spa και συνολικά θα συνιστά μία επιλογή που θα έλκει τους τουρίστες που επισκέπτονται, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, την Αθήνα.

Η επιλογή της Intrakat, από το 2017 κιόλας, να μπει στη διαδικασία διαγωνισμού για μία νέα τουριστική επένδυση, καταδεικνύει το πόσο θελκτική έχει καταστεί η αγορά της Αθήνας. Και ειδικότερα, αυτή του ιστορικού κέντρου. Παράλληλα, να προσθέσουμε ότι η Intrakat έχει αναλάβει στο παρελθόν και άλλα σημαντικά κτιριακά έργα, όπως για παράδειγμα το εμπορικό κέντρο Leroy Merlin στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος σε Μαρούσι-Κερατσίνι, το εμπορικό κέντρο στο Δήμο Νίκαιας στη Λάρισα και το οικιστικό εμπορικό συγκρότημα Garden Residence συνολικής έκτασης 70.323 τ.μ.

Αν δε μεταβληθεί κάτι στον προγραμματισμό (σ.σ. η αρχική πρόβλεψη ήταν να ανοίξει τις πύλες του τον Απρίλιο του 2019), το Athens Townhouse θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί το αθηναϊκό κοινό στη διάρκεια του καλοκαιριού που έρχεται.

 

Χρήστος Δημόπουλος-bizness.gr

Advertisement

TRENDING