ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το ξενοδοχειακό “θαύμα” της Μητροπόλεως – Στα σκαριά δύο ακόμη νέα ξενοδοχεία

Published

on

Άποψη της πλατείας Μητροπόλεως - Design by Canva Pro

Μιά ανάσα από το Σύνταγμα, η πλατεία Μητροπόλεως φιλοδοξεί να γίνει το επόμενο ξενοδοχειακό hot spot του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Με την παρουσία ήδη αρκετών επιτυχημένων ξενοδοχειακών αφίξεων πάνω στη Μητροπόλεως (όπως το 5 αστέρων Electra Metropolis Palace, το The Zillers και το Ergon House), η ζήτηση για ακίνητα που θα μετατραπούν σε ξενοδοχεία έχει μεταφερθεί και παρακάτω γύρω από την πλατεία Μητροπόλεως.

Δύο νέα ξενοδοχειακά projects είναι ήδη στα σκαριά αυτή τη στιγμή στην περιοχή.

Το πρώτο αφορά τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου στο ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως 27 και Πατρώου (ουσιαστικά πίσω από την Μητρόπολη). Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο αλλά η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού έχει ήδη εγκρίνει τη μελέτη που αφορά τη σχετική οικοδομική άδεια για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου σε ξενοδοχείο και τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε αυτό. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Orange Partners Α.Κ.Τ.Π.Υ..

Το διατηρητέο κτίριο στην οδό Μητροπόλεως που θα γίνει ξενοδοχείο

Το δεύτερο έργο αφορά τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων  σε πρώην κτίριο γραφείων και καταστημάτων στην πλατεία Μητροπόλεως, πλαγίως της Μητρόπολης. Το κτίριο που είναι και αυτό χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πλατείας Μητροπόλεως 5 και Παλαιολόγου Μπενιζέλου 11. Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού έχει ήδη εγκρίνει τη μελέτη που αφορά την ανακατασκευή και αποκατάσταση του κτιρίου με σκοπό τη χρήση του ως ξενοδοχείου. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία NEWTHOUGHT HOLDINGS LTD, κυπριακών συμφερόντων.

Το πρώην κτίριο γραφείων και καταστημάτων στην πλατεία Μητροπόλεως που θα γίνει ξενοδοχείο

Advertisement

TRENDING