ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

[VIDEO] Φωταγωγήθηκε η νέα επένδυση της Dimand στην Πατησίων – Πότε θα μεταμορφωθεί το ιστορικό κτίριο του Μινιόν

Published

on

Το ιστορικό κτίριο του Μινιόν φωταγωγημένο για τις γιορτές - Φωτό: Nikos Daniilidis, Elias Joidos

Φωταγωγήθηκε η νέα επένδυση της Dimand στην Πατησίων, με την οποία θα μεταμορφωθεί το ιστορικό κτίριο του Μινιόν σε βιοκλιματικό κτίριο με χώρους γραφείων και εμπορικών καταστημάτων.

Δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το κτήριο που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, έλαμψε και πάλι, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα σε μια ιδιαίτερα πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, φωταγώγησαν το πρώην πολυκατάστημα, προσδίδοντάς του κάτι από την παλιά του αίγλη.

Σε αυτό συνέβαλε και το έργο που φρόντισε να σχεδιάσει στους τοίχους περιμετρικά του κτηρίου ο καλλιτέχνης γκράφιτι, Soteur. Το εικαστικό και φωτιστικό έργο, «Childhood dreams build the future», ήρθε να ζεστάνει αυτές τις γιορτινές μέρες τις καρδιές όλων των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης.

Το πρώην πολυκατάστημα των 16.000 τ.μ., που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ομονοίας, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων των Αθηναίων.

Στόχος είναι μόλις ολοκληρωθεί το φιλόδοξο έργο της ανακατασκευής του σε ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτήριο γραφειακών και εμπορικών χώρων, να αναδειχθεί σε έναν ελκυστικό προορισμό που θα συμβάλλει στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και στην αναβίωση της Πατησίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου των Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Το ΜΙΝΙΟΝ που έχει ταυτιστεί με την ιστορία της πόλης. Το ΜΙΝΙΟΝ που φέρει τα συναισθήματα, τα βιώματα γενεών και γενεών Αθηναίων, ξαναγεννιέται και μαζί έχουμε μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για όλη την ευρύτερη περιοχή, τον άξονα της Πατησίων, έναν ιστορικό άξονα της πόλης, ο οποίος μπορεί και πρέπει να ξανανιώσει».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ανέφερε: «Όταν αναλάβαμε την ανάπλαση του ΜΙΝΙΟΝ, θεωρήσαμε ότι πρόκειται για ένα ακόμη κτήριο. Όμως οι αντιδράσεις του κόσμου, μας έκαναν να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα κομμάτι της ιστορίας των Αθηναίων, αλλά και των περισσότερων Ελλήνων. Με την ανάπλαση του ΜΙΝΙΟΝ οι παλαιότεροι θα αναβιώσουν ευχάριστες αναμνήσεις και οι νεότεροι θα έχουν νέες παραστάσεις και εμπειρίες».

Το ιστορικό κτίριο του Μινιόν φωταγωγημένο για τις γιορτές - Φωτό: Nikos Daniilidis, Elias Joidos

Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην Μινιόν

Η απόκτηση του «Μινιόν» εντάσσεται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας, να ανακατασκευάζει κτήρια ιστορικής σημασίας, συμβάλλοντας στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και αναβαθμίζοντας ολόκληρες γειτονιές, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα χαρακτηριστικά τους.

Τα τελευταία χρόνια, η Dimand επενδύει στην επανάχρηση κτηρίων σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, συμβάλλοντας στην αναγέννηση και οικονομική επαναδραστηριοποίηση της τοπικής αγοράς.

Η στρατηγική επιλογή της επανάχρησης κτηρίων, εντάσσεται επίσης στον ευρύτερο περιβαλλοντικό σχεδιασμό της εταιρείας, καθώς επιτυγχάνεται σημαντικά μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα λόγω της αποφυγής χρήσης υλικών (σίδηρος, σκυρόδεμα) των οποίων η παραγωγή έχει υψηλή επιβάρυνση σε ρύπους (embodied carbon footprint).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος 3ετίας και το κτήριο θα έχει μικτή χρήση καθώς θα περιλαμβάνει γραφεία, καταστήματα και χώρους φιλοξενίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χαρακτήρα του κτηρίου θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών.

Η εταιρεία έμπρακτα πιστεύει, στηρίζει και επενδύει στην ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μέσα από την αναβάθμισή του. Υπενθυμίζεται ότι σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην οδό Σταδίου 65 επί της πλατείας Ομονοίας, στο πρώτο ξενοδοχείο Moxy (μέλος της αλυσίδας Marriott) στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Prodea Investments. Η ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός εμβληματικού κτηρίου στην απέναντι πλευρά της πλατείας Ομονοίας, εκτιμάται ότι θα δώσει ισχυρή ώθηση για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

Η εταιρεία προχωράει ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, σε συνεργασία με τους θεσμικούς επενδυτές.

TRENDING