RESIDENTIAL

Ξεκινούν το Νοέμβριο τα πρώτα έργα στο Μινιόν – Τα σχέδια της Dimand για το ακίνητο

Published

on

Το κτίριο του ΜΙΝΙΟΝ στην Πατησίων - Πηγή: Γιενάντα Ντελάι / Eurokinissi

Ξεκινούν το Νοέμβριο τα πρώτα έργα στο Μινιόν ενώ οριστικοποιούνται τα σχέδια της Dimand για το ακίνητο.

Αυτό αποκάλυψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand Real Estate, Δημήτρης Ανδριόπουλος, μιλώντας στην 23η Prodexpo.

Παράλληλα ανέφερε ότι σύντομα θα ξεκινήσει και η έρευνα αγοράς για τους χρήστες / μισθωτές στο ακίνητο.

Επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα κτίριο που το παρακολουθούσε η εταιρεία από το 2006 ενώ σχετικά με τις επενδυτικές δυνατότητες της χώρας τόνισε ότι, “Η Ελλάδα είναι από μόνη της μία ευκαιρία”.

Τα σχέδια της Dimand για το Μινιόν

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η Dimand με την απόκτηση του ακινήτου αυτό θα γίνει ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο μικτής χρήσης, με χώρους γραφείων και κατοικιών, αλλά και εμπορικούς χώρους για καταστήματα και χώρους εστίασης.

Το τελικό mix των χρήσεων και της έκτασης της κάθε χρήσης θα καθορισθεί με τις μελέτες που θα γίνουν για τη βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου.

Προς το παρόν προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία καθώς σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, το Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη τα στοιχεία του φακέλου και την παρουσίαση της μελέτης γνωμοδοτεί ομόφωνα υπέρ της έγκρισης της αρχιτεκτονικής μελέτης που αφορά στην αναθεώρηση της 396/2003 Ο.Α. της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων (όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει σύμφωνα με τις υπ’αριθ.1079/2005, 192/2007, 841/2009, 1132/2009 και 880/2010 Αναθεωρήσεις αυτής) για τροποποίηση όψεων πολυκαταστήματος και αλλαγή ιδιοκτήτη και επιβλεπόντων μηχανικών στο Ο.Τ. 73041 επί των οδών Πατησίων και Βερανζέρου (εκεί δηλαδή που βρίσκεται το πρώην πολυκατάστημα του Μινιόν).

Η επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του κόστους απόκτησης του ακινήτου) και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, είχε δηλώσει σχετικά: «Πιστοί στο όραμά μας να αναπτύσσουμε εμβληματικά κτήρια, προχωράμε στην απόκτηση του θρυλικού κτηρίου που κάποτε ήταν ο αγαπημένος προορισμός για τους περισσότερους Αθηναίους αλλά και ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα.

Με σεβασμό στην ιστορία του και στις μνήμες που φέρει, θα προχωρήσουμε σε μία μεγάλη επένδυση που θα σηματοδοτήσει ταυτόχρονα την ανάπτυξη μίας επιβαρυμένης περιοχής και θα αποτελέσει το πιο δυνατό κίνητρο για να κερδίσει πάλι η Ομόνοια την χαμένη της αίγλη.

Δημιουργούμε ακόμα ένα μοντέρνο, πρότυπο βιοκλιματικό κτίριο γραφειακών και εμπορικών χώρων που θα ανταποκρίνεται με το παραπάνω στους περιβαλλοντικούς στόχους και τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Η Dimand, θα συνεχίσει να δημιουργεί βιώσιμα κτήρια υψηλής αισθητικής που θα αποτελούν ζωντανά κύτταρα μιας σύγχρονης κοινωνίας, αναβαθμίζοντας με τις παρεμβάσεις της και το ευρύτερο αστικό περιβάλλον».

Advertisement

TRENDING