Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Piraeus Port Plaza: Μία σύνθετη επένδυση μεταμορφώνει τον Πειραιά

Newsroom

Published

on

Το μεγάλο έργο αστικής ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, παρουσιάστηκε χθες με κάθε επισημότητα στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, καθώς και πλήθος Υπουργών, βουλευτών και στελεχών της επιχειρηματικής κι όχι μόνο κοινότητας. Κεντρική παρουσία στην εκδήλωση είχαν οι εταιρείες Dimand και Grivalia που πραγματοποιούν την επένδυση, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της «Παπαστράτος» και της EBRD.

Η σύνθετη επένδυση στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, έλαβε χώρα σε μία συνολική έκταση 4,5 χιλιάδων στρεμμάτων δομημένου χώρου. Το πλέον παράδοξο αλλά συνάμα ευχάριστο στην υπόθεση, ήταν ότι η πρώτη φάση του έργου προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί εντός 7ετίας και μόλις στα μισά του δρόμου, δηλαδή στα 3,5 χρόνια, η πρώτη φάση της ανάπλασης θα έχει λάβει σάρκα και οστά. Μέσα στο επόμενο εξάμηνο για να ακριβολογούμε.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η πρώτη φάση του έργου συνιστά μία επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το project Piraeus Port Plaza, το οποίο ουσιαστικά απαρτίζεται από 4 οικοδομικά τετράγωνα που ανήκαν στην εταιρεία «Παπαστράτος». Τα ακίνητα πωλήθηκαν στην Dimand από την «Παπαστράτος», με την Τράπεζα Πειραιώς (κυρίως) και την Alpha Bank να χρηματοδοτούν εν συνεχεία το έργο, μετά φυσικά από την επίτευξη συμφωνίας για την αγοραπωλησία. Ο στόχος ήταν να αξιοποιηθούν τα παλιά βιομηχανικά κτίρια, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες εταιρειών που χρειάζονταν πολύ μεγάλης επιφάνειας χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με την αρχιτέκτονα του έργου για λογαριασμό της Dimand, το design του έργου στηρίχθηκε στο να διατηρηθεί η βιομηχανική αρχιτεκτονική όλων των κτιρίων εξωτερικά. Εσωτερικά, η αναμόρφωση θα ήταν σε βάθος για να καλύπτονται οι νέες χρήσεις.

PIRAEUS PORT PLAZA 1

Ανεβαίνοντας από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην οδό Μαυρομιχάλη, βλέπουμε την Piraeus Port Plaza 1. Πριν ανακατασκευαστεί, επρόκειτο για ένα μεγάλο κι άδειο μεταλλικό κτίριο που στέγαζε κατά το παρελθόν αποθήκες. Πλέον έχουν ανοιχτεί εκεί παράθυρα σε όλο το μήκος του ακινήτου, έχουν προστεθεί δύο όροφοι και ένα υπόγειο πάρκινγκ, με τα τετραγωνικά μέτρα να έχουν αυξηθεί στα 10.000. Σήμερα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις 1.700 εργαζόμενοι.

PIRAEUS PORT PLAZA 2 ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΚΤΙΡΙΟ

Στην οδό Γραβιάς βρίσκεται η Piraeus Port Plaza 2. Το παλιό, δηλαδή, λιθογραφείο του «Παπαστράτου». Σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί το έργο αναμόρφωσης του ακινήτου. Επίσης υπάρχει κι ένα διατηρητέο κτίριο, μία τριπλοκατοικία της περιόδου 1910-1920 στην οποία αυτή τη στιγμή, εξελίσσονται οι εργασίες ανακατασκευής. Επειδή μιλάμε για διατηρητέο, η επένδυση προχωρά με βάση συγκεκριμένους όρους που έχει θέσει το Υπουργείο Πολιτισμού.

PIRAEUS PORT PLAZA 3

Εξίσου στην οδό Γραβιάς, βρίσκεται η Piraeus Port Plaza 3. Εκεί όπου στέκεται, ακόμα και σήμερα, το παλαιό εμβληματικό εργοστάσιο του «Παπαστράτου». Το κτίριο ανακατασκευάζεται εκ νέου ολόκληρο. Μέσα από την αυλή, ο καθένας θα συναντά τα 4 κτίρια που απαρτίζουν το συγκρότημα (complex) και τα οποία στο σύνολό τους, αναμορφώνονται για να μετατραπούν όπως είπαμε κυρίως σε σύγχρονα κτίρια γραφείων, καταστήματα, ενώ θα υπάρχει και ένα υπέργειο κτίριο στάθμευσης.

Σημειώνεται, ότι μεγάλη βάση σε όλες τις κατασκευές έχει δοθεί στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με όλα τα κτίρια να έχουν λάβει την αμερικανική πιστοποίηση LEED του U.S. Green Building Council.

Το Piraeus Port Plaza τράβηξε από την πρώτη στιγμή μαζικά το ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρήσεων και εταιρειών, που επιθυμούσαν να μισθώσουν γραφειακές εγκαταστάσεις για λογαριασμό τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Teleperformance και η Alpha Bank, που ήδη έχουν μεταφέρει γραφεία και υπηρεσίες τους (σ.σ. τμήματα τεχνολογίας επί το πλείστον) στα κτίρια της περιοχής του Αγίου Διονυσίου.

Παράλληλα, στα ανακαινισμένα Piraeus Port Plaza στεγάζεται και η ίδια η πρώην ιδιοκτήτρια των κτιρίων, η εταιρεία «Παπαστράτος». Σε ένα πρωτοφανές παράδειγμα, όπου ένας αγοραστής (σ.σ. Dimand) και ένας πωλητής (σ.σ. Παπαστράτος) συνδέθηκαν κατόπιν ενός deal.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το 2020 στα Piraeus Port Plaza αναμένεται να απασχολούνται περίπου 10.000 εργαζόμενοι.

ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΝΕΟ MOXY

Προς το βόρειο άκρο του Αγίου Διονυσίου υπάρχει η πάλαι ποτέ αποθήκη του «Παπαστράτος», Hub 204. Σε αυτό το οικοδομικό τετράγωνο, προβλέπεται να κατασκευαστεί νέα αθλητική εγκατάσταση με μεγάλο χώρο πράσινου και παιδικές χαρές για χρήση από τον Δήμο του Πειραιά, καθώς επίσης και ένα ακόμη πολυόροφο κτίριο.

Η δεύτερη φάση επενδύσεων στην περιοχή αφορά την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά, από την κοινοπραξία Dimand-EBRD-Prodea. Και αυτές δεν είναι οι μοναδικές επενδύσεις που έρχονται στην ευρύτερη περιοχή. Όπως αποκάλυψε από το βήμα του Δημοτικού Θεάτρου ο κ. Μώραλης, το παλιό εργοστάσιο του Μεταξά στην οδό Αριστείδου, κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, θα μετατραπεί προσεχώς σε ξενοδοχείο Moxy. Με το έτερο Moxy της Αθήνας να δρομολογείται να κάνει πρεμιέρα στην Ομόνοια μες στο 2021, ξανά σε μία επένδυση (ξενοδοχειακή αυτή τη φορά) της Dimand.

Ειδικότερα σχετικά με την Dimand, να προσθέσουμε τέλος ότι ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, αφού μίλησε για το πολύ μεγάλο έργο ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου, υπογράμμισε ότι υπάρχουν κι άλλες αναλόγου μεγέθους αναπλάσεις που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, δίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Βοτανικό.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
FIX Thessaloniki - Πηγή: Dimand Real Estate Foster + Partners
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ώρες ago

Ποιά νέα ξενοδοχεία σχεδιάζονται στη Θεσσαλονίκη – Οι 4 ξενοδοχειακές αφίξεις στην πόλη τα επόμενα χρόνια

Ιωάννινα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ώρες ago

Στα “σκαριά” νέο ξενοδοχείο στα Ιωάννινα – Πού θα γίνει η νέα τουριστική επένδυση

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ9 ώρες ago

Νέα ξενοδοχειακή επένδυση 5 αστέρων δρομολογείται στο Μπαρμπάτι της Κέρκυρας

Κτίριο Παπακώστα, Πειραιάς - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ9 ώρες ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου Παπακώστα στον Πειραιά – Τα σχέδια για ξενοδοχείο και η επανακατασκευή του σινεμά Χάι Λάιφ

Πηγή: Sani Resort
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ9 ώρες ago

Προχωρά η μεγάλη επένδυση στο Sani Resort – Ποιά έργα πήραν το “πράσινο φως” για τα ξενοδοχεία Porto Sani και Sani Beach

The Ellinikon Mall - Πηγή: Lamda Development
VIDEOS10 ώρες ago

[VIDEO] The Ellinikon: πως προχωρά η κατασκευή των μεγάλων κτιριακών έργων στο Ελληνικό

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ10 ώρες ago

“Στα σκαριά” επένδυση για νέα ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων στη Χερσόνησο

Κουφονήσια - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” στην τουριστική επένδυση της Intracom στο Άνω Κουφονήσι

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

PHĀEA South Crete: νέο αδειοδοτικό βήμα για την επένδυση των 121 εκατ. ευρώ στη Βιάννο

Ρόδος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Στα “σκαριά” έργο ανακαίνισης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην Ιξιά της Ρόδου

Σύβοτα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Σύβοτα

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέα τουριστική επένδυση στην Καλλιθέα – Τι αφορά το νέο ξενοδοχειακό έργο στα Νότια Προάστια της Αθήνας

Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

H νέα “εποχή” του Titania στην Πανεπιστημίου και το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της H Hotels Collection στη Ρόδο

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL6 ημέρες ago

Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα

Πήλιο - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/ EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στο Νότιο Πήλιο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Ξενία Βυτίνας - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Νέα εποχή για το Ξενία Βυτίνας – “Πράσινο φως” για τη μετατροπή του σε 5άστερο ξενοδοχείο

Fairmont Chania Resort - Πηγή: Accor
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Ανοίγει το 2029 το νέο 5άστερο Fairmont Chania Resort – Πώς προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία της επένδυσης

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σε τροχιά επέκτασης και εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακή μονάδα στη Φωκίδα

Άνδρος - Φωτογραφία αρχείου - EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για επέκταση ξενοδοχείου στην Άνδρο

The Ellinikon Mall - Πηγή: Lamda Development
VIDEOS10 ώρες ago

[VIDEO] The Ellinikon: πως προχωρά η κατασκευή των μεγάλων κτιριακών έργων στο Ελληνικό

Green Hill Residences (Riviera Hills) - Πηγή: Τεχνική Ολυμπιακή
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

[VIDEO] Green Hills Residences: προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη οικιστική επένδυση στη Βούλα

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ6 ημέρες ago

[VIDEO] The Syndesis Hub: ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της Ten Brinke στο Ελληνικό

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL4 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS5 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890