ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού: Οι 3 προτεραιότητες για το ελληνικό τουριστικό προϊόν
Published
6 έτη agoon
By
Newsroom«Είναι πολύ σημαντικό ότι εξασφαλίσαμε 2 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη βελτίωση της εικόνας των νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού ζητήματος». Με αυτά τα λόγια άνοιξε τις εργασίες της 2ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης.
Η 2η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΕΟΤ, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και της ηγεσίας του ΕΟΤ, καθώς και με συμμετοχή Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στη σημασία ύπαρξης συγκεκριμένης θεματολογίας σε κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να εξάγονται γόνιμα συμπεράσματα και πρότεινε μέρος των συναντήσεων να αφορά σε διάφορους φορείς και εταίρους.
Ο Υπουργός Τουρισμού επισήμανε πως «δύο ή τρεις φορές το χρόνο πρέπει να γίνονται διαπεριφερειακές συναντήσεις ή ημερίδες με συγκεκριμένη θεματική και με προτάσεις». «Για να επιτευχθεί αυτό», ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού, «πρέπει να υπάρχει διαπεριφερειακή συνεργασία και σύμπνοια απόψεων».
Ο κ. Θεοχάρης μίλησε και για την καμπάνια για το μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζοντας πως «γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά από τον ΕΟΤ. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στα νησιά, δίνουμε το στίγμα ότι η πολιτική ηγεσία στέκεται δίπλα τους. Είναι πολύ σημαντικό ότι εξασφαλίσαμε 2 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη βελτίωση της εικόνας των νησιών αυτών, νησιών που κυρίως έχουν εσωτερικό τουρισμό και όχι τόσο από το εξωτερικό. Η καμπάνια του ΕΟΤ, η οποία μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, θα λειτουργήσει ως αντίβαρο και αποτελείται από τρία στάδια: το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και τα διαδικαστικά θέματα».
Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως «στρατηγικά και μεθοδικά για πρώτη φορά στα χρονικά η χώρα μας έχει ισχυρή διαφημιστική παρουσία στις αγορές του εξωτερικού από τόσο νωρίς, τις 15 Ιανουαρίου».
Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του έθεσε τις προτεραιότητες για την αξιοποίηση των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 για τη βελτίωση των υποδομών στον τουρισμό.
Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι «ένα τρίτο αυτών των πόρων θα διατεθεί στα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα» και επισήμανε το γεγονός ότι «σε 5 περιφέρειες της χώρας συγκεντρώνεται το 87% της τουριστικής κίνησης».
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες για την αξιοποίηση των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Κόνσολας έκανε λόγο για:
- Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν νέα εργαλεία προγραμματισμού και υλοποίησης παρεμβάσεων, όπως είναι η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) και στη βελτίωση των υποδομών σε κάθε Περιφέρεια.
- Την ανάπτυξη τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, που θα επιτρέψουν στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ψηφιακής οικονομίας.
- Τη δημιουργία τομεακών προγραμμάτων για την ανάπτυξη και ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.
Επιπρόσθετα ο Υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως «έχει ήδη κατατεθεί η νομοθετική παρέμβαση με την πρότασή μας για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στο χώρο της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Ακολούθως, προχωράει και η αναβάθμιση και η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού, που θα επικεντρωθούν στην προσέλκυση επενδύσεων και στην υποδοχή και διευκόλυνση επενδυτικών πρωτοβουλιών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο».
Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κυρία Άντζελα Γκερέκου, ανέφερε πως «πεποίθηση της νέας διοίκησης του ΕΟΤ καθώς και προσωπική μου βούληση, αποτελεί η διαρκής και ουσιαστική συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, όπως και με τους φορείς και τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα της χώρας μας».
Και πρόσθεσε: «Για να μπορέσουν οι κινήσεις προώθησης και προβολής μέσω του ΕΟΤ και κάθε Περιφέρειας ξεχωριστά να έχουν διεθνή αποδοτικότητα χρειάζεται μία κοινή προσέγγιση και μεθοδολογία ως προς την καταγραφή και στρατηγική αξιοποίηση των δυνατοτήτων κάθε περιοχής. Η ισχυρή ψηφιακή και διαδικτυακή παρουσία καινοτομία που συνιστά την ψηφιακή μετάβαση των δράσεων προώθησης και προβολής πρέπει να συναρτάται με τη δομημένη παρουσίαση των χαρακτηριστικών κάθε περιοχής, αλλιώς δεν μπορεί να παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, αναφερόμενος στους εκπροσώπους των Περιφερειών, είπε: «Ξεκινήσαμε την πραγματοποίηση B2B συναντήσεων στη Διεθνή Έκθεση του Ισραήλ και κρίνοντας από το θετικό αποτέλεσμα, θα το συνεχίσουμε και στη Μόσχα. Επίσης θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία τοποθέτησης νέων περιπτέρων στις Εκθέσεις και σύντομα θα σας δοθεί ερωτηματολόγιο για να μας καταθέσετε τις απόψεις σας».
Και συμπλήρωσε: «Θα ξεκινήσουμε και μια προσπάθεια επιμόρφωσης στελεχών σας που ασχολούνται με το τουριστικό κομμάτι. Και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να τονίσω τη σημασία του νομοσχεδίου που προχωράει το Υπουργείο Τουρισμού για την τουριστική εκπαίδευση. Πρόκειται για μία εξαιρετική προσπάθεια, η οποία είναι πολύ σημαντική για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού».
You may like
-
Σε τροχιά εκκίνησης το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στο Κουκάκι
-
Mega deal στον τουρισμό – Στην Goldman Sachs περνούν τα ξενοδοχεία Casa Cook και Cook’s Club της Fosun
-
Σε εξέλιξη τα έργα στο πρώτο One&Only πολυτελές ξενοδοχείο της Ευρώπης στην Κέα
-
Κάλεσμα στην Αυστραλία για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα
-
Κάλεσμα στη Σαουδική Αραβία για τουρισμό και επενδύσεις στην Ελλάδα
-
3,2 δισ. ευρώ χάθηκαν από την αγορά μόνο στις επιχειρήσεις καταλυμάτων και εστίασης το Γ’ τρίμηνο
Συνεχίζει τις επενδύσεις στα εμπορικά της ακίνητα η Metro – Στα “σκαριά” πέντε νέα My Market και ανακαίνιση επιπλέον έξι καταστημάτων
Πώς προχωρούν τα 5 μεγάλα έργα της Dimand – Στο “κάδρο” πλέον και τα mega projects σε Γούρνες και ακίνητο Καμπά στα Μεσόγεια
[ΦΩΤΟ] Προχωρά η μικτή επένδυση της Ten Brinke στο ακίνητο – φιλέτο της Ερμού – Τι θα περιλαμβάνει και γιατί καθυστέρησε η υλοποίηση
Νέα ιστορικά υψηλά για τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development το 2025 – Πώς προχωρούν τα νέα malls στο The Ellinikon
Στη “μάχη” για το μεγάλο έργο παραχώρησης στο Τατόι η Hellenic Properties – Με ποιά άλλη εταιρεία συμμετέχει ως κοινοπραξία
Ολοκληρώθηκε η κτιριακή επένδυση γραφείων της Noval Property στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι
Αρχιτεκτονική και Real Estate στην εποχή του AI: η μετάβαση που αλλάζει τον σχεδιασμό και την οργάνωση των έργων
New entry στην ξενοδοχειακή αγορά της Θεσσαλονίκης – Άνοιξε το νέο 4άστερο Sigma Suites Hotel στις Συκιές
Ισχυρή ανάπτυξη για τη Noval Property το 2025 – Ποιά έργα ολοκλήρωσε και ποιά βρίσκονται στο pipeline για το 2026
Jeremy Dworken (Foster+Partners): οι ευκαιρίες στην ελληνική αγορά και το case study του mega έργου 270 Park Avenue στη Νέα Υόρκη
[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας επένδυσης κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί
Ολοκληρώνεται η επένδυση για το νέο boutique ξενοδοχείο σε ιστορικό ακίνητο κοντά στην Παλιά Βουλή – Ποιά εταιρεία επενδύει
Νέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές
“Στα σκαριά” το νέο ξενοδοχείο THE MODERNIST στον Πειραιά – Πώς προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση
[ΦΩΤΟ] Ανοίγει τον Απρίλιο το νέο IKOS Kissamos – Τι περιλαμβάνει το mega ξενοδοχειακό project
Δύο νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει η Fattal – Σε ποιό γνωστό δρόμο θα γίνουν
“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο Data Center Olive στα Σπάτα – Ποιά εταιρεία επενδύει και πώς προχωρά το έργο
Ξεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο
Ανοίγει το καλοκαίρι το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Four Seasons στη Μύκονο
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
TRENDING
-
RESIDENTIAL6 ημέρες ago[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας επένδυσης κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΟλοκληρώνεται η επένδυση για το νέο boutique ξενοδοχείο σε ιστορικό ακίνητο κοντά στην Παλιά Βουλή – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
LOGISTICS3 ημέρες agoΝέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago“Στα σκαριά” το νέο ξενοδοχείο THE MODERNIST στον Πειραιά – Πώς προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση





