Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι 2 άξονες για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη της Alpha Bank

Newsroom

Published

on

Στην πορεία της Alpha Bank προς ένα ισχυρό και βιώσιμο μέλλον -με άξονες την οριστική αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) και τον ψηφιακό μετασχηματισμό- καθώς και στη σταθερή δέσμευση του Ομίλου για ενεργό στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλειος Ε. Ψάλτης, κατά τη διάρκεια σημερινής συζήτησης, στο πλαίσιο του 3oυ Athens Investment Forum.

Όπως είπε η Alpha Bank βρίσκεται στην τελική ευθεία του Project Galaxy, “ενός ιδιαίτερα πολύπλοκου εγχειρήματος που αποτελείται από τρεις επάλληλες συναλλαγές, μέσω των οποίων δημιουργούμε μία νέα τράπεζα που αφήνει πίσω της τα προβλήματα του παρελθόντος, ώστε να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον και να στηρίξουμε ενεργά το αύριο της ελληνικής οικονομίας.

Τα τρία σκέλη της σύνθετης συναλλαγής Galaxy

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank υπενθύμισε ότι το πρώτο σκέλος της συναλλαγής αφορά στη μεγαλύτερη τιτλοποίηση NPEs στην Ελλάδα ύψους 10,8 δισ. ευρώ και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται προς τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ το ενεργό επενδυτικό ενδιαφέρον και όλες οι μέχρι σήμερα εξελίξεις «επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασής μας», όπως επεσήμανε, για επανεκκίνηση των διαδικασιών του Project Galaxy αμέσως μετά το lock down, με στόχο την υπογραφή της συναλλαγής εντός του 2020. Αναφερόμενος, μάλιστα, στο Hellenic Asset Protection Scheme (Πρόγραμμα «Ηρακλής»), σημείωσε ότι η Alpha Bank θα είναι ο μεγαλύτερος εταίρος, με εγγυήσεις στα senior ομόλογα περί τα 3,7 δισ. ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα «λειτούργησε καλά».

Το δεύτερο σκέλος αφορά στη μεταφορά των Διευθύνσεων Διαχείρισης NPEs στη Cepal έχοντας διαμορφώσει «ένα πλαίσιο ασφάλειας, κινήτρων και προοπτικής για τους συναδέλφους που θα μετακινηθούν και, μάλιστα, σε απόλυτη συμφωνία με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Τράπεζας». Επανέλαβε ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθιστώντας την Cepal τον μεγαλύτερο Servicer στην Ελλάδα -και εκ των πρωταγωνιστών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη-, προσφέροντας έτσι προοπτική μακροχρόνιας και επικερδούς απασχόλησης για τα στελέχη της.

Το τρίτο σκέλος είναι η διάσπαση της Τράπεζας σε «κακή» που θα κρατήσει τα λιγοστά απομεινάρια των προβλημάτων του παρελθόντος και «καλή», «που θα αποτελείται μόνο από καλά στοιχεία ενεργητικού και θα έχει ικανά κεφάλαια για να υπηρετεί απερίσπαστη την πελατεία μας», όπως είπε ο κ. Ψάλτης.

Τρεις προϋποθέσεις για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των NPLs

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του συντονιστή της συζήτησης, δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη, ο κ. Ψάλτης διέκρινε τρεις βασικούς παράγοντες που θα διαμορφώσουν το μελλοντικό τοπίο των ΜΕΑ τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς: την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης και των προσπαθειών για εξεύρεση αποτελεσματικού εμβολίου, την επίπτωση στην οικονομική δραστηριότητα που θα έχουν οι σημαντικές δημοσιονομικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Κυβέρνηση, καθώς και η ρευστότητα που έχει εισρεύσει στο σύστημα και τέλος, αν θα υπάρξουν νέα εργαλεία από τις εποπτικές αρχές για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Όσα περισσότερα εργαλεία βρίσκονται στη διάθεση των Τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, τόσο το καλύτερο», τόνισε o κ. Ψάλτης αναφορικά με το ενδεχόμενο σύστασης AMC όπως προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος, θέση που υιοθέτησαν και οι επικεφαλής των άλλων τριών Τραπεζών.

Όρος επιβίωσης η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας

«Όρο επιβίωσης για την οικονομία και τις τράπεζες», χαρακτήρισε ο κ. Ψάλτης την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, οι οποίες «ανατρέπουν τις υφιστάμενες οργανωτικές δομές και μετασχηματίζουν τις διαδικασίες, οδηγώντας νομοτελειακά σε νέα πρότυπα επιχειρηματικής ανάπτυξης». Διέκρινε τέσσερις λόγους αισιοδοξίας για το ψηφιακό μέλλον της χώρας μας – τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το δυναμικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν, όπως ανέφερε, την ψηφιακή τεχνολογία στο DNA τους, την εντυπωσιακή είσοδο του ελληνικού Δημοσίου στον ψηφιακό κόσμο και τις σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού, με ένα πιθανό brain gain που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία. Για τις τράπεζες, τόνισε ότι «η προσοχή μας εστιάζεται αφενός στη σημαντική βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και αφετέρου στο μετασχηματισμό των εσωτερικών διαδικασιών μας», ενώ αναφέρθηκε εκτενέστερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό που βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Alpha Bank ήδη από το 2017.

Omnichannel τραπεζική εμπειρία για όλους τους πελάτες της Alpha Bank

«Βασική μας επιδίωξη είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να μας προσεγγίζουν με όλους τους δυνατούς τρόπους, χωρίς να απαιτείται να επισκεφτούν το Δίκτυό μας», τόνισε ο κ. Ψάλτης, υπενθυμίζοντας ότι στο α’ εξάμηνο του 2020, το 91% των εγχρήματων συναλλαγών των Πελατών της Τράπεζας πραγματοποιήθηκε μέσω των ψηφιακών της δικτύων (e-banking, ATM, ΚΑΣ), ενώ η χρήση του mobile banking της Τράπεζας κατέγραψε αύξηση 70%, εξυπηρετώντας περισσότερες από 65 εκατομμύρια συνδέσεις.

Ο κ. Ψάλτης ανέφερε ενδεικτικά ορισμένες από τις νέες και πρωτοποριακές ψηφιακές υπηρεσίες της Τράπεζες όπως το Digital Business Onboarding, που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να ξεκινήσουν εξ αποστάσεως τη συνεργασία τους με την Τράπεζα, στα καινοτόμα ψηφιακά πορτοφόλια για ιδιώτες πελάτες καθώς και στην πιο πρόσφατη υπηρεσία myAlpha Ραντεβού, με την οποία όλοι οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω βιντεοκλήσης ή να προγραμματίσουν online ραντεβού ενημέρωσης στα καταστήματα.

Η Alpha Bank προς μία νέα, ψηφιακή κουλτούρα εργασίας

«Με τον Covid ως καταλύτη, εφαρμόσαμε υψηλά ποσοστά τηλεργασίας και βάλαμε τα collaboration tools στην καθημερινότητά μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις ισχυρότερης διαφάνειας και λογοδοσίας», τόνισε ο κ. Ψάλτης, μιλώντας για «μία συνολικά νέα κουλτούρα εργασίας στο επίκεντρο της οποίας, πλέον, δεν θα είναι τα επίπεδα, αλλά η διασύνδεση των ρόλων». «Πρόκειται πρακτικά για μία συνολικά νέα κουλτούρα εργασίας που για να τροφοδοτηθεί και να υπηρετηθεί απαιτεί δράσεις εκπαίδευσης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων του προσωπικού μας αλλά και πλήρη ανασχεδιασμό των κριτηρίων προσέλκυσης νέων εργαζομένων» κατέληξε ο κ. Ψάλτης.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Η νέα τουριστική επένδυση Alexandrou Chora Project στο Costa Ofrynio - Φωτό: Kourtidis Group
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ώρες ago

Προς Στρατηγική Επένδυση η τουριστική επένδυση Alexandrou Chora στην Καβάλα – Πώς θα απευθύνεται στην Τρίτη Ηλικία

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
REAL ESTATE5 ώρες ago

Οι 2 πυλώνες της νέας στρατηγικής για την αξιοποίηση των ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων – Τι αλλάζει

Λευκάδα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ώρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Λευκάδα

Κεφαλονιά - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ώρες ago

Μέσω Αναπτυξιακού προχωρά επένδυση για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κεφαλονιά

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
RESIDENTIAL8 ώρες ago

Που οφείλεται η έλλειψη προσιτής στέγης στην Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές είναι πιό έντονη

Το ακίνητο της ΕΤΑΔ στην Παραλία Ποροβίτσας στην Αχαΐα - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στον αέρα” νέος διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για την εκμίσθωση τουριστικού ακινήτου στην Αχαΐα

Σχοινούσα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Νέα ξενοδοχειακή επένδυση δρομολογείται στη Σχοινούσα – Πώς θα χρηματοδοτηθεί μέσω Αναπτυξιακού

Λήμνος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βασίλης Πρωτόπαπας / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Λήμνο

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Εγκρίθηκε ως Στρατηγική Επένδυση το νέο mega τουριστικό έργο PHĀEA 121 εκατ. ευρώ στη Νότια Κρήτη

Οι νέες σουίτες στο Avant Mar στην Πάρο - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Επεκτάθηκε και εισήλθε στην επόμενη φάση ανάπτυξής του το 5άστερο Avant Mar στην Πάρο – Πώς ανακαινίσθηκε και ενσωματώθηκε το πρώην Ξενία Πάρου

Saladi Project - Πηγή: Gnosis Investments
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα μεταμορφωθεί το “ιστορικό” ξενοδοχείο Saladi στην Αργολίδα – Ποιά εταιρεία δρομολογεί την mega επένδυση

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/STR
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Οι 7 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που προχωρούν στον Πειραιά – Σε ποιά σημεία θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν

H Marina Galleria στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
VIDEOS3 εβδομάδες ago

The Ellinikon: δείτε που ακριβώς θα γίνουν όλα τα μεγάλα έργα – Σε ποιά σημεία θα γίνουν τα ξενοδοχεία και malls

Το κτίριο επί της οδού Μάρνη 45 κοντά στην Πλατεία Βάθης - Φωτό: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στην Πλατεία Βάθης – Ποιό κτίριο γραφείων θα αξιοποιηθεί τουριστικά

Η τοποθεσία της τουριστικής επένδυσης Hydra Rock στην Αργολίδα - Πηγή: Enterprise Greece
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

“Πρόσω ολοταχώς” για τη Στρατηγική Τουριστική Επένδυση Hydra Rock σε Πόρο – Ερμιονίδα

Τα νέα κτίρια γραφείων της PwC που θα αναπτύξει στο Μαρούσι η Dimand - Πηγή: Dimand
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Τα 4+2 μεγάλα συγκροτήματα γραφείων στο Μαρούσι – Ποιά βρίσκονται υπό κατασκευή και πώς προχωρούν

Η έκταση στη Βόρεια Αφάντου στη Ρόδο - Πηγή φωτό: ΤΑΙΠΕΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Πρώτο “πράσινο φως” για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στη Βόρεια Αφάντου – Ποιός μεγάλος όμιλος θα επενδύσει στο ακίνητο

Costa Nopia - Πηγή: Cretan Sea & Sun Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Άνοιξε ο δρόμος για την mega τουριστική επένδυση Costa Nopia στην Κρήτη

Athens Sansevieria - Athens Riviera Falirikon - Φωτό: Bizness.gr
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Σε εξέλιξη η κατασκευή της μεγάλης οικιστικής επένδυσης Athens Sansevieria στο Παλαιό Φάληρο – Ποιά εταιρεία επενδύει στο έργο

YOTELPAD Athens - Πηγή: YOTEL
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Ντεμπούτο της Yotel στην Ελλάδα με το 3-σε-1 YOTELPAD Athens – Σε ποιά 3 κτίρια και περιοχές στο κέντρο θα αναπτυχθεί

Η οικιστική επένδυση της Vita Estate Development στην οδό Ιάσονος 42 στη Νέα Σμύρνη - Πηγή: Vita Estate Development
RESIDENTIAL6 ημέρες ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Νέα Σμύρνη – Σε ποιά περιοχή κατασκευάζεται

Riviera Tower - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL6 ημέρες ago

The Ellinikon: έφτασε ήδη στα μισά ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower – Ξεπέρασε τα 113 μέτρα ύψος

The Grid - Πηγή: EY
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” συγκροτήματος γραφείων The Grid στο Μαρούσι – Πότε θα ολοκληρώσει την επένδυση η Noval Property

Τα νέα κτίρια γραφείων της PwC που θα αναπτύξει στο Μαρούσι η Dimand - Πηγή: Dimand
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Τα 4+2 μεγάλα συγκροτήματα γραφείων στο Μαρούσι – Ποιά βρίσκονται υπό κατασκευή και πώς προχωρούν

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: και επίσημα το νέο υψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα ο ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Athens Riviera Falirikon - QG Investments / 314 Architecture Studio
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στην Λεωφόρο Ποσειδώνος

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα στον “πράσινο” ουρανοξύστη κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Το project Nea Polis στο Περιγιάλι Καβάλας - Πηγή: Όμιλος Κουρτίδη
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η μεγάλη οικιστική επένδυση Nea Polis στην Καβάλα – Πώς θα αναβαθμίσει την περιοχή με 7 νέους σύγχρονους οικισμούς με κατοικίες

Eleusis Project - Πηγή: Karpathios Development
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

Piraeús Gate - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).