REAL ESTATE
Οι 7 επενδύσεις real estate που αλλάζουν την εικόνα της Σταδίου
Published
6 έτη agoon
By
NewsroomΈνας από τους κεντρικότερους και ιστορικότερους δρόμους της Αθήνας, η Σταδίου, μετά από μια δεκαετία και πλέον “ταλαιπωρίας” δείχνει να βρίσκει και πάλι, με όχημα τον τουρισμό αυτή τη φορά, τη χαμένη του αίγλη.
Πλήθος επενδύσεων στα κτίρια κατά μήκος του δρόμου αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την όψη αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής.
Από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, αυτές είναι οι σημαντικότερες νέες επενδύσεις.
Τα 3 νέα ξενοδοχεία
1. Το νέο Moxy @ Σταδίου 65
Mια από τις περιοχές της Αθήνας με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης είναι η Ομόνοια, στην οποία πνέει δυνατός αέρας ανανέωσης. Η μετατροπή του Σαρογλείου Μεγάρου σε πολυτελές ξενοδοχείο είναι ήδη σε εξέλιξη.
Η επένδυση υλοποιείται από κοινού από την Dimand, την Prodea Investments και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
To 8ώροφο κτίριο επί της Σταδίου 65 στην Ομόνοια, επιφάνειας 11.300 τ.μ., περιήλθε στα χέρια των Dimand – Prodea με την μακροχρόνια μίσθωσή του από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και τη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, που κατέχουν αντίστοιχα το 62% και 38% του κτιρίου. Η περίοδος μίσθωσης είναι 25 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για ακόμη 25 χρόνια.
Η εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, δηλαδή το joint venture των Dimand – Prodea, είναι η Rinascita A.E. (από την ιταλική λέξη που σημαίνει αναγέννηση), στην οποία η Prodea συμμετέχει με ποσοστό 35%.
Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε περίπου 20 εκ. ευρώ και το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021.
Το νέο Moxy θα είναι δυναμικότητας 200 δωματίων και θα έχει έντονο “πράσινο” προφίλ με την δημιουργία φυτεμένου δώματος, μεταξύ άλλων.
2. NYX Athens (πρώην Esperia) @ Σταδίου 22
Η Fattal Hotels προχωρά στην ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην ξενοδοχείου Esperia. Η πρόβλεψη που υπάρχει για το νέο κατάλυμα κάνει λόγο για δημιουργία μονάδας 5 αστέρων, με το κόστος της ανακαίνισης να ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ. Αναμένεται να ανοίξει εντός του 2021.
3. Athens Town House 5* @ Σταδίου & Κολοκοτρώνη 3-5
Η επένδυση αφορά τη δημιουργία του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου Athens Town House, 45 δωματίων, στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5 στην Αθήνα. Το 3ώροφο διατηρητέο κτίριο, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, θα ανακατασκευαστεί για να στεγάσει το νέο πολυτελές boutique ξενοδοχείο. Η Intrakat μίσθωσε το εν λόγω ακίνητο μετά από σχετικό διαγωνισμό το 2017. Το κόστος της επένδυσης αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσει το 2019 αλλά πλέον τα σχέδια δείχνουν ολοκλήρωση εντός του 2021.
Τα 2 νέα κτίρια γραφείων
Στη συμβολή της Σταδίου με την Ομήρου, απέναντι από την Παλαιά Βουλή, θα δημιουργηθεί το πρώτο “πράσινο” κτίριο γραφείων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το ακίνητο ανήκει από το 2018 στην Grivalia του ομίλου Eurobank και μετά την ανακατασκευή του θα μεταμορφωθεί σε σύγχρονο κτίριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών.

Το κτίριο στη Σταδίου και Ομήρου, που θα γίνει το πρώτο “πράσινο” κτίριο γραφείων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Στον αριθμό 50 της Σταδίου, το ιστορικό κτίριο του Μεγάρου Αθηνογένους, που έχει κηρυχθεί και διατηρητέο, αναμένεται να μεταμορφωθεί σε σύγχρονο πόλο επιχειρηματικότητας αλλά και αναψυχής. Συγκεκριμένα, η επένδυση του ομίλου Προκοπίου στον οποίο ανήκει πλέον το κτίριο αφορά την ανάπλαση του κτιρίου με την προσθήκη και νέου τμήματος, με σκοπό τη δημιουργία θερμοκοιτίδας για νέες επιχειρήσεις αλλά και χώρους εργασίας και αναψυχής.
Οι 2 νέοι εμπορικοί πόλοι
Ως κατεξοχήν κεντρικός εμπορικός δρόμος, η Σταδίου δε θα μπορούσε να μη συνεχίσει να αποτελεί τέτοιον. Αν και προς το παρόν είναι λίγες οι συγκεκριμένες επενδύσεις εμπορικού χαρακτήρα, ωστόσο είναι αρκετά ενδιαφέρουσες.
Ιδίως τα πλάνα για τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού Food Hall στο Αρσάκειο Μέγαρο και τις στοές του. Στο χώρο του Αρσακείου Μεγάρου, στο ιστορικό τετράγωνο των οδών Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη, θα διαμορφωθεί ένας πολυχώρος με καταστήματα πώλησης ελληνικών μεσογειακών προϊόντων, χώρους εστίασης καθώς και μαγαζιά που θα διαθέτουν το λεγόμενο fine fast food, όπως είχε παρουσιαστεί ακριβώς 1 χρόνο πριν.
Το Πρόγραμμα Αξιοποίησης περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της Στοάς Βιβλίου, της Στοάς Ορφέως και του Αίθριου του Αρσακείου, συνολικής έκτασης 11.000 τ.μ., ενώ θα παραμείνουν ως έχουν οι χώροι που μισθώνει από το 1984 το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ύψος της επένδυσης για την πρώτη αυτή φάση υπολογίζεται στα 12 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 500 άμεσες θέσεις εργασίας. Διαβάστε εδώ για το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης.
Στην Σταδίου 26, το διατηρητέο κτίριο του Γ. Προκοπίου πλέον, που στέγαζε το κατάστημα ΑΚΡΟΝ ΙΛΙΟΝ ΚΡΥΣΤΑΛ είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένο και αναμένει το νέο του μισθωτή.
Τα ερωτηματικά
Εκτός από τις επενδύσεις που ήδη προχωρούν ή προγραμματίζονται να ξεκινήσουν, υπάρχουν και αρκετά κτίρια που έχουν αλλάξει χέρια χωρίς ωστόσο να έχουν προχωρήσει συγκεκριμένα σχέδια αξιοποίησης.
– Σταδίου 15 & Άνθιμου Γαζή. Για το κτίριο του ΟΤΕ που αγόρασε ο όμιλος Δουζόγλου εδώ και περισσότερα από 3 χρόνια δεν έχει προχωρήσει το πλάνο αξιοποίησης, με τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πλάνα είναι η ανακαίνιση του κτιρίου και η μετατροπή του σε ξενοδοχείο ενδεχομένως 80 δωματίων με μια επένδυση περίπου 10 εκ. ευρώ.
– Σταδίου 41. Το πρώην πολυκατάστημα Fokas, 8.500 τ.μ., αναμένει και αυτό την αξιοποίησή του.
– Σταδίου 19. Ανοικτή πληγή για την πόλη αποτελεί το διατηρητέο κτίριο στο οποίο στεγάζονταν οι κινηματογράφοι Απόλλων και Αττικόν, έως την ημέρα που το ιστορικό κτίριο κάηκε ολοσχερώς, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.
You may like
-
Στα “σκαριά” επένδυση για την επέκταση του 5άστερου Levante Beach Resort στη Ρόδο
-
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
Πού επενδύει η Trade Estates έως το 2028 – Το flagship έργο στο Ελληνικό και η επέκταση στη Σόφια
-
Ποιός γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος επεκτείνεται και στην Αθήνα με νέο ξενοδοχείο στην “καρδιά” της πόλης
-
Πώς αποκτούν “νέα ζωή” τα Ξενία και τα ιστορικά ακίνητα – Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές αξιοποίησης από την Αθήνα μέχρι Κομοτηνή
-
Από τα νέα ξενοδοχεία στο repositioning – Ποιά νέα έργα ανακαινίσεων ξενοδοχείων δρομολογούνται σε Αττική και νησιά
Στα “σκαριά” επένδυση για την επέκταση του 5άστερου Levante Beach Resort στη Ρόδο
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Πού επενδύει η Trade Estates έως το 2028 – Το flagship έργο στο Ελληνικό και η επέκταση στη Σόφια
Ποιός γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος επεκτείνεται και στην Αθήνα με νέο ξενοδοχείο στην “καρδιά” της πόλης
Πώς αποκτούν “νέα ζωή” τα Ξενία και τα ιστορικά ακίνητα – Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές αξιοποίησης από την Αθήνα μέχρι Κομοτηνή
Ποιές οι νέες τάσεις στα ενοίκια κατοικιών στα Ανατολικά Προάστια της Αθήνας το 2026
Από τα νέα ξενοδοχεία στο repositioning – Ποιά νέα έργα ανακαινίσεων ξενοδοχείων δρομολογούνται σε Αττική και νησιά
Νέα επένδυση επέκτασης ξενοδοχείου δρομολογείται στη Ρόδο – Ποιό γνωστό 5άστερο θα “μεγαλώσει”
Ανοίγει ο “δρόμος” για την υλοποίηση ενός νέου ξενοδοχειακού project στη Ζάκυνθο
Σχεδόν 94.000 τ.μ. γραφείων αλλάζουν τον τραπεζικό χάρτη στο κέντρο της Αθήνας – Τι ετοιμάζουν Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank
Προχωρά έργο μετατροπής κτιρίου σε ξενοδοχείο στην Καλαμάτα
Ποιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
Νέο 6ώροφο ξενοδοχείο δρομολογείται στο Κουκάκι – Πού θα γίνει και ποια εταιρεία επενδύει
Ολοκληρώθηκε το NEXIS στη Μεταμόρφωση – Πώς το πρώην ΕΚΕΠ έγινε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων 21.000 τ.μ.
Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα
Με νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι
Δεύτερη ζωή για τέσσερα μεγάλα ακίνητα στην Αττική – Πώς αλλάζουν χρήση και επιστρέφουν στην αγορά
Από Μαρούσι έως Ελαιώνα και Καλλιθέα, πέντε νέες επενδύσεις σε “πράσινα γραφεία” αλλάζουν το χάρτη ακινήτων της Αθήνας
“Στα σκαριά” το μεγάλο logistics center της PRODEA στον Ασπρόπυργο – Σε περιβαλλοντική αδειοδότηση το έργο των 100.000 τ.μ.
Σχεδόν 94.000 τ.μ. γραφείων αλλάζουν τον τραπεζικό χάρτη στο κέντρο της Αθήνας – Τι ετοιμάζουν Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει
[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει
[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΠροχωρά έργο μετατροπής κτιρίου σε ξενοδοχείο στην Καλαμάτα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΠοιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΝέο 6ώροφο ξενοδοχείο δρομολογείται στο Κουκάκι – Πού θα γίνει και ποια εταιρεία επενδύει
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες agoΟλοκληρώθηκε το NEXIS στη Μεταμόρφωση – Πώς το πρώην ΕΚΕΠ έγινε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων 21.000 τ.μ.
-
RESIDENTIAL2 εβδομάδες agoΠέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα














