REAL ESTATE
[VIDEO – ΦΩΤΟ] Πρωτοχρονιά στις 2 εντυπωσιακά φωτισμένες επενδύσεις real estate σε Αθήνα & Πειραιά
Published
4 έτη agoon
By
Παύλος ΡίζοςΣτα γιορτινά ντύθηκαν δύο μεγάλες επενδύσεις real estate σε Αθήνα και Πειραιά, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας χρονιάς που το real estate θα δείξει ακόμη περισσότερο τη δυναμική του στην Ελλάδα.
Νέα ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, επενδύσεις logistics, το Ελληνικό που από μόνο του είναι μια πόλη μέσα στην πόλη θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τ0 2022 ενώ παράγοντες της αγοράς προβλέπουν ότι πολλές νέες επενδύσεις από εγχώριες και ξένες εταιρείες θα ξεκινήσουν τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη και τα ελληνικά νησιά.
Στο γιορτινό πνεύμα των ημερών, απολαύστε τις εντυπωσιακές φωταγωγήσεις σε δύο εμβληματικές επενδύσεις της Αθήνας και του Πειραιά.
Το Piraeus Tower, πρώην Πύργο του Πειραιά, και το ιστορικό κτίριο του Μινιόν στην Πατησίων.
Ξαναέλαμψε… το Μινιόν
Φωταγωγήθηκε η νέα επένδυση της Dimand στην Πατησίων, με την οποία θα μεταμορφωθεί το ιστορικό κτίριο του Μινιόν σε βιοκλιματικό κτίριο με χώρους γραφείων και εμπορικών καταστημάτων.
Δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το κτήριο που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, έλαμψε και πάλι, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα σε μια ιδιαίτερα πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, φωταγώγησαν το πρώην πολυκατάστημα, προσδίδοντάς του κάτι από την παλιά του αίγλη.
Σε αυτό συνέβαλε και το έργο που φρόντισε να σχεδιάσει στους τοίχους περιμετρικά του κτηρίου ο καλλιτέχνης γκράφιτι, Soteur. Το εικαστικό και φωτιστικό έργο, «Childhood dreams build the future», ήρθε να ζεστάνει αυτές τις γιορτινές μέρες τις καρδιές όλων των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης.
Το πρώην πολυκατάστημα των 16.000 τ.μ., που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ομονοίας, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων των Αθηναίων.
Στόχος είναι μόλις ολοκληρωθεί το φιλόδοξο έργο της ανακατασκευής του σε ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτήριο γραφειακών και εμπορικών χώρων, να αναδειχθεί σε έναν ελκυστικό προορισμό που θα συμβάλλει στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και στην αναβίωση της Πατησίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου των Αθηνών.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Το ΜΙΝΙΟΝ που έχει ταυτιστεί με την ιστορία της πόλης. Το ΜΙΝΙΟΝ που φέρει τα συναισθήματα, τα βιώματα γενεών και γενεών Αθηναίων, ξαναγεννιέται και μαζί έχουμε μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για όλη την ευρύτερη περιοχή, τον άξονα της Πατησίων, έναν ιστορικό άξονα της πόλης, ο οποίος μπορεί και πρέπει να ξανανιώσει».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ανέφερε: «Όταν αναλάβαμε την ανάπλαση του ΜΙΝΙΟΝ, θεωρήσαμε ότι πρόκειται για ένα ακόμη κτήριο. Όμως οι αντιδράσεις του κόσμου, μας έκαναν να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα κομμάτι της ιστορίας των Αθηναίων, αλλά και των περισσότερων Ελλήνων. Με την ανάπλαση του ΜΙΝΙΟΝ οι παλαιότεροι θα αναβιώσουν ευχάριστες αναμνήσεις και οι νεότεροι θα έχουν νέες παραστάσεις και εμπειρίες».
Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην Μινιόν
Η απόκτηση του «Μινιόν» εντάσσεται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας, να ανακατασκευάζει κτήρια ιστορικής σημασίας, συμβάλλοντας στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και αναβαθμίζοντας ολόκληρες γειτονιές, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα χαρακτηριστικά τους.
Τα τελευταία χρόνια, η Dimand επενδύει στην επανάχρηση κτηρίων σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, συμβάλλοντας στην αναγέννηση και οικονομική επαναδραστηριοποίηση της τοπικής αγοράς.
Η στρατηγική επιλογή της επανάχρησης κτηρίων, εντάσσεται επίσης στον ευρύτερο περιβαλλοντικό σχεδιασμό της εταιρείας, καθώς επιτυγχάνεται σημαντικά μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα λόγω της αποφυγής χρήσης υλικών (σίδηρος, σκυρόδεμα) των οποίων η παραγωγή έχει υψηλή επιβάρυνση σε ρύπους (embodied carbon footprint).
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος 3ετίας και το κτήριο θα έχει μικτή χρήση καθώς θα περιλαμβάνει γραφεία, καταστήματα και χώρους φιλοξενίας.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χαρακτήρα του κτηρίου θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών.
Η εταιρεία έμπρακτα πιστεύει, στηρίζει και επενδύει στην ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μέσα από την αναβάθμισή του. Υπενθυμίζεται ότι σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην οδό Σταδίου 65 επί της πλατείας Ομονοίας, στο πρώτο ξενοδοχείο Moxy (μέλος της αλυσίδας Marriott) στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Prodea Investments. Η ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός εμβληματικού κτηρίου στην απέναντι πλευρά της πλατείας Ομονοίας, εκτιμάται ότι θα δώσει ισχυρή ώθηση για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.
Η εταιρεία προχωράει ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, σε συνεργασία με τους θεσμικούς επενδυτές.
Ο “Φάρος φωτός” στον Πειραιά
Η Piraeus Tower Α.Ε., κοινοπραξία της Cante Holdings Ltd (Όμιλος Dimand και EBRD) & της Prodea Investments, μαζί με τον Δήμο Πειραιά διοργάνωσαν για ακόμα μία χρονιά τη μοναδική αυτή φωταγώγηση, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις Γειτονιές».
Ο Πύργος χρωματίζεται και ζωντανεύει σαν ένα μεγάλο installation εμπνέοντας και ξυπνώντας την αισιοδοξία. Τα εσωτερικά ζεστά φώτα στο χρώμα των κεριών αναδεικνύουν την ψυχή του και όλα αυτά που θα φέρει για τον Πειραιά στο μέλλον.
Ταυτισμένος με τη νεότερη ιστορία της πόλης, αποτελεί σύμβολο αναγέννησης και ορόσημο ανάπτυξης, καθώς η οικολογική ανακαίνιση που επιχειρείται τον καθιστά έργο πνοής για την κοινωνία.
Το φωταγωγημένο κτίριο θα ‘συνομιλεί’ με τον κόσμο για ένα ολόκληρο μήνα (από τις 7 Δεκεμβρίου), δημιουργώντας αίσθημα ευφορίας, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας προς κάθε κατεύθυνση.
Την αντίστροφη μέτρηση για το «άναμμα» του Πύργου είχαν δώσει στις 7 Δεκεμβρίου από το λιμάνι του Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Tower Α.Ε. κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος και η Γενική Διευθύντρια Οικονομικών & Εργασιών της Prodea Investments κα Τερέζα Μεσσάρη, με εκατοντάδες πολίτες να παρακολουθούν το ξεχωριστό αυτό θέαμα, μέσω live streaming καθώς η εορταστική δράση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού και με όλα τα μέτρα που ορίζει η Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.
Ο κ. Γιάννης Μώραλης στο χαιρετισμό του, είχε τονίσει: «Ο Πειραιάς έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, της αναγέννησης, της ανάπτυξης. Αφήνει πίσω του τη στασιμότητα και γίνεται μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη με ιδιαίτερη δυναμική, η οποία βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με την αξιοποίηση του Πύργου να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.»
Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, είχε σημειώσει: «Σήμερα, και για δεύτερη χρονιά, ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο Δήμος του Πειραιά, με αυτή την εορταστική φωταγώγηση και από άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν με ενέργειες και δράσεις που θα απευθύνονται στους δημότες και τους επισκέπτες του Πειραιά. O Πύργος του Πειραιά θα είναι το ξεκίνημα αυτού που όλοι αποκαλούμε ‘Αθηναϊκή Ριβιέρα’ και μετά από 70 χιλιόμετρα, καταλήγει στο Σούνιο. Φανταστείτε λοιπόν πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν στο μέλλον που θα αναβαθμίσουν την πόλη, θα της δώσουν ένα καινούργιο ρυθμό και θα την κάνουν ένα ευρωπαϊκό τουριστικό, επενδυτικό και αναπτυξιακό προορισμό».
Τέλος, η κα Τερέζα Μεσσάρη, είχε επισημάνει: «Δημιουργούμε ένα ξεχωριστό τοπόσημο, που θα συμβάλλει τόσο στην αισθητική αναβάθμιση του Πειραιά όσο και στην εμπορική. Ελπίζουμε να το “αγκαλιάσει” όλος ο κόσμος και να αναδειχθεί σε ένα πραγματικό στολίδι, ξεχωριστό σε όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς θα είναι ο ψηλότερος Πύργος με εξαιρετικά αειφόρα χαρακτηριστικά και μοναδική αισθητική».
You may like
-
Νέο ακίνητο στα Πατήσια απέκτησε η Μπλε Κέδρος
-
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
-
Ξεκινά από το 2028 η μεγάλη real estate επένδυση της Noval στο ακίνητο της Πειραιώς – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο
-
[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
-
Αγορά υφιστάμενης κατοικίας ή νεόδμητης; Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές και λύνουν το “γρίφο”
-
[ΦΩΤΟ] Προχωρά η μικτή επένδυση της Ten Brinke στο ακίνητο – φιλέτο της Ερμού – Τι θα περιλαμβάνει και γιατί καθυστέρησε η υλοποίηση
Νέο ακίνητο στα Πατήσια απέκτησε η Μπλε Κέδρος
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
Ξεκινά από το 2028 η μεγάλη real estate επένδυση της Noval στο ακίνητο της Πειραιώς – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο
Πώς αναπτύσσει η Ten Brinke το χαρτοφυλάκιο βιομηχανικών, εμπορικών και οικιστικών έργων της στην Ελλάδα – Ποιά μεγάλα έργα βρίσκονται στο pipeline
[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
Αγορά υφιστάμενης κατοικίας ή νεόδμητης; Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές και λύνουν το “γρίφο”
Συνεχίζει τις επενδύσεις στα εμπορικά της ακίνητα η Metro – Στα “σκαριά” πέντε νέα My Market και ανακαίνιση επιπλέον έξι καταστημάτων
Πώς προχωρούν τα 5 μεγάλα έργα της Dimand – Στο “κάδρο” πλέον και τα mega projects σε Γούρνες και ακίνητο Καμπά στα Μεσόγεια
[ΦΩΤΟ] Προχωρά η μικτή επένδυση της Ten Brinke στο ακίνητο – φιλέτο της Ερμού – Τι θα περιλαμβάνει και γιατί καθυστέρησε η υλοποίηση
Νέα ιστορικά υψηλά για τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development το 2025 – Πώς προχωρούν τα νέα malls στο The Ellinikon
[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας επένδυσης κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί
Ολοκληρώνεται η επένδυση για το νέο boutique ξενοδοχείο σε ιστορικό ακίνητο κοντά στην Παλιά Βουλή – Ποιά εταιρεία επενδύει
Νέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές
“Στα σκαριά” το νέο ξενοδοχείο THE MODERNIST στον Πειραιά – Πώς προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση
[ΦΩΤΟ] Ανοίγει τον Απρίλιο το νέο IKOS Kissamos – Τι περιλαμβάνει το mega ξενοδοχειακό project
Δύο νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει η Fattal – Σε ποιό γνωστό δρόμο θα γίνουν
“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο Data Center Olive στα Σπάτα – Ποιά εταιρεία επενδύει και πώς προχωρά το έργο
Ξεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο
Ανοίγει το καλοκαίρι το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Four Seasons στη Μύκονο
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί
TRENDING
-
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας επένδυσης κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΟλοκληρώνεται η επένδυση για το νέο boutique ξενοδοχείο σε ιστορικό ακίνητο κοντά στην Παλιά Βουλή – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
LOGISTICS5 ημέρες agoΝέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago“Στα σκαριά” το νέο ξενοδοχείο THE MODERNIST στον Πειραιά – Πώς προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση













