Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

8 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Κρήτη

Κατερίνα Παναγέα

Published

on

Σητεία - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro
Σητεία - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro

Τα ηνία στην ξενοδοχειακή αγορά της Ελλάδας κρατά η Κρήτη με πλήθος νέων επενδύσεων σε ξενοδοχεία να προχωρούν στο νησί.

Εκτός από νέα ξενοδοχεία, ενδιαφέρον προκαλεί και η πληθώρα έργων ανακαίνισης ή επέκτασης υφιστάμενων ξενοδοχείων, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού τους προϊόντος.

Δείτε τις 8 πρόσφατες νεες επενδύσεις σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στην Κρήτη:

  • Στα σκαριά έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου 5 αστέρων στην Πλάκα Ελούντας. Πρόκειται για το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Blue Palace». Το 5άστερο ξενοδοχείο βρίσκεται σε έκταση 96,2 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Πλάκα Ελούντας του Δήμου Αγ. Νικολάου, στην Κρήτη. Για το έργο ανακαίνισης έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από το Υπουργείο Τουρισμού – Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων. Οι εργασίες αφορούν στην νομιμοποίηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, σε εσωτερικές διαρρυθμίσεις χωρίς αλλαγή περιγραμμάτων, στην αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων, μικρής έκτασης τροποποιήσεις στις διαστάσεις των εξωτερικών κουφωμάτων και στην αντικατάσταση και προσθήκη νέων περγκολών στον περιβάλλοντα χώρο. Σύμφωνα με την άδεια, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΣΙΣ Α.E .
  • Δρομολογείται νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο Λασίθι. Το έργο αφορά σε ανακαίνιση υφιστάμενου ξενοδοχείου που βρίσκεται στη θέση «Κατεβατή» Αγίου Νικολάου, στο Λασίθι, το οποίο θα αναβαθμιστεί σε 5 αστέρων και έχει ήδη λάβει τη σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν την στατική ενίσχυση και ανακατασκευή υφιστάμενου ξενοδοχείου και αναβάθμιση του σε ξενοδοχείο κλασσικού τύπου 5 αστέρων, καθώς και την προσθήκη δυο πισινών. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία UKG.
  • Προχωρά άλλη μια μεγάλη επένδυση στον τομέα της φιλοξενίας, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ανέγερση διωρόφου ξενοδοχειακού καταλύματος 5 αστέρων, με εμβαδό δόμησης 13.898 τ.μ., το οποίο προβλέπεται να διαθέτει τουλάχιστον 548 κλίνες και 223 θέσεις στάθμευσης, ενώ η κατασκευή του θα λάβει χώρα σε παραλιακό σημείο επί της εθνικής οδού Ηρακλείου – Χανίων, πάνω σε επιφάνεια γηπέδου με μήκος πρόσοψης 800 μέτρων. Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 174,11 περίπου στρεμμάτων στην θέση Κατεβατή της περιοχής Μπαλί Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο. Μετά την προέγκριση οικοδομικής αδείας που έλαβε από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μυλοποτάμου, η επενδύτρια εταιρεία, “ΧΟΤΕΛΛΑΣ Α.Ε”, βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου project.
  • Στα σκαριά βρίσκεται νέα επένδυση ανακαίνισης ξενοδοχείου στο Ρέθυμνο. Το έργο αφορά στην προσθήκη κατ’ επέκταση, τις καθαιρέσεις στοιχείων από σκυρόδεμα και τη διαρρύθμιση υφιστάμενου κτιρίου, για τη λειτουργία ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 5 αστέρων. Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο βρίσκεται σε έκταση 3,09 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή «Ξεροκάμαρο» Αδελιανού Κάμπου, στο Ρέθυμνο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την ΥΔΟΜ του Δήμου Ρεθύμνης. Σύμφωνα με την άδεια, την επένδυση υλοποιεί η εταιρεία AQUA ALIA RESORTS Α.Ε.
  • “Πράσινο φως” δόθηκε για επένδυση επέκτασης ξενοδοχείου στο Ηράκλειο. Το έργο αφορά στο 4άστερο ξενοδοχείο “Hotel Kalia” που βρίσκεται σε έκταση 5,77 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Κάτω Γούβες, στη Χερσόνησο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηρακλείου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν προσθήκη κτίσματος κατ’ έκταση του υφιστάμενου ξενοδοχείου, κλασσικού τύπου, κατηγορίας 4 αστέρων. Φορέας της επένδυσης, σύμφωνα με την άδεια, είναι η εταιρεία E. ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ Α.Ε.
  • Δρομολογείται νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στο Ρέθυμνο. Το έργο αφορά στο 4άστερο ξενοδοχείο “ΑΤΡΙΟΥΜ” που βρίσκεται στην οδό Πορταλιού & Καπετάν Λεμονια, στο Ρέθυμνο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρεθύμνης. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν επισκευές όψεων, εργασίες θερμοπρόσοψης, διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου και εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Επενδύτρια είναι η εταιρεία ΑΦΟΙ ΤΣΟΥΡΛΑΚΗ ΑΕΞΤΕ.
  • Εγκρίθηκε νέο ξενοδοχείο στα Χανιά. Το έργο αφορά στη δημιουργία νέου διώροφου ξενοδοχείου 42 κλινών, με υπόγειο και κολυμβητική δεξαμενή. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 1,3 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Ραπανιανά Πλατανιά στα Χανιά. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων. Σύμφωνα με την άδεια, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Μ. ΚΑΙ Ν. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Α.Β.Ε.Τ.Ν.Ε.
  • Προχωρά νέα επένδυση για ξενοδοχείο στο Ηράκλειο. Εγκρίθηκε ήδη από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηρακλείου η σχετική οικοδομική άδεια για την αλλαγή χρήσης κτιρίου, από μικτή χρήση σε ξενοδοχείο, την προσθήκη κατ΄έκταση ξενοδοχείου και την κατασκευή τριών πισίνων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε ακίνητο που βρίσκεται σε έκταση 1,13 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Κάτω Γούβες Χερσονήσου, στο Ηράκλειο.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Τα κεντρικά γραφεία της Prodea Investments - Πηγή: Prodea Investments
REAL ESTATE3 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η Δημόσια Πρόταση της Prodea Investments – Στο 112% η ζήτηση

Ξενία Καρτερού - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ώρες ago

Σε νέα “εποχή” περνά και το Ξενία Καρτερού στο Ηράκλειο – Σε ποιά εταιρεία εκμισθώθηκε το ακίνητο προς αξιοποίηση για 40 χρόνια

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ13 ώρες ago

“Πράσινο φως” σε έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο – Που θα γίνει

Πρόσω ολοταχώς για την επέκταση του 5άστερου Domes Zeen στα Χανιά – Τι σημαίνει η κοινή επένδυση με την Brookfield
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ14 ώρες ago

Επεκτείνεται στην Κρήτη η Domes Resorts – “Στα σκαριά” δύο νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Χανιά και Ρέθυμνο

Σχοινούσα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ15 ώρες ago

Δρομολογείται έργο για νέο ξενοδοχείο στη Σχοινούσα

Η επένδυση στην Β' Ακτή Βούλας - Πηγή: Athens Beach Club / PILA Studio
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ15 ώρες ago

Ολοκληρώνεται έως αρχές του 2027 η τουριστική επένδυση Athens Beach Club στη Βούλα

Μάνη - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ16 ώρες ago

Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων “στα σκαριά” στη Μάνη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

“Καλπάζει” στην Ελλάδα η αγορά πολυτελών κατοικιών άνω του 1 εκατ. ευρώ – Ποιές περιοχές κρατούν τα “σκήπτρα”

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου - Πηγή: Google Maps
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για την ανάπλαση του ακινήτου του Notos στη Σταδίου – Τα σχέδια Dimand – Τράπεζας Πειραιώς

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Γραφεία στην Αττική: Η αγορά δύο – και τριών – ταχυτήτων, τα «πράσινα» κτίρια και η επιστροφή της ζήτησης

Το νέο Paradise Resort Evia, a Member of Radisson Individuals - Πηγή: Radisson
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Άνοιξε το νέο παραθαλάσσιο resort της Radisson στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται και γιατί η Radisson “ψηφίζει” Εύβοια

Αργολική Ριβιέρα - Πηγή: Canva Pro
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Οι νέοι χάρτες της εξοχικής κατοικίας – Σε ποιές 3 περιοχές στρέφεται το ενδιαφέρον στην ηπειρωτική Ελλάδα

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου - Πηγή: Google Maps
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για την ανάπλαση του ακινήτου του Notos στη Σταδίου – Τα σχέδια Dimand – Τράπεζας Πειραιώς

Το Μέγαρο ΤΑΝΠΥ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Ποιό ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά θα αξιοποιηθεί – Στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωσή του

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Μέγαρα – Σε ποιό σημείο θα γίνει

Πηγή: Alpha Bank
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Προχωρά το μεγάλο κτιριακό έργο της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας – Πώς θα διασυνδεθούν τα 7 κτίρια γραφείων

Κως - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

7 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Οι 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται σε κέντρο Αθήνας και Γλυφάδα

Four Seasons Mykonos - Πηγή: Four Seasons
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Επεκτείνεται στην Ελλάδα η Four Seasons – Πότε ανοίγει το νέο ultra luxury ξενοδοχείο στο Καλό Λιβάδι και ποιό ακόμη έργο βρίσκεται “στα σκαριά”

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890