ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Ιεράπετρα
Published
2 έτη agoon
“Πράσινο φως” δόθηκε για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Ιεράπετρα.
Το έργο αφορά τη δημιουργία νέου πολυτελούς ξενοδοχείου σε ακίνητο το οποίο δεν ολοκληρώθηκε πότε ως ξενοδοχείο από τη δεκαετία του 1970 και πλέον θα αποπερατωθεί και ενισχυθεί.
Συγκεκριμένα, δόθηκε έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τον εκσυγχρονισμό και λειτουργία του έργου «Ξενοδοχειακή Μονάδα της εταιρείας ‘ΝΕΝΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.’ 5 αστέρων δυναμικότητας 285 κλινών», με εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης εγκατάστασης χωρίς κτιριακή επέκταση (στατική ενίσχυση, αλλαγή διαρρύθμισης, προσθήκη κολυμβητικών δεξαμενών και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου), σε περιοχή εκτός οικισμού Παχειάς Άμμου, Δ. Ιεράπετρας, Π.Ε. Λασιθίου.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία ΝΕΝΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
Το προφίλ της επένδυσης
Η εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα, κατηγορίας 5 αστέρων, αποτελεί κύριο Ξενοδοχειακό κατάλυμα σε περιοχή εκτός ορίων του Οικισμού Παχειά Άμμος και εκτός ζώνης αυτού, εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και εντός του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Ιεράπετρας, της τοπικής κοινότητας Παχειάς Άμμου, του Δήμου Ιεράπετρας.
Οι εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής μονάδας ανεγέρθηκαν την περίοδο από το 1970 μέχρι το 1975. Την παραπάνω περίοδο αποπερατώθηκε ο σκελετός του κτιρίου, οι τοιχοποιίες, τα επιχρίσματα, μέρος των δαπέδων του, ενώ επιμέρους τμήματα του συγκροτήματος αποπερατώθηκαν πλήρως.
Η ολοκλήρωση του όλου συγκροτήματος δεν συντελέστηκε ποτέ και το ξενοδοχείο ουδέποτε λειτούργησε. Αυτές οι εγκαταστάσεις προβλέπεται να εκσυγχρονιστούν μέσω στατικής ενίσχυσης και αλλαγών διαρρύθμισης και με προσθήκη κολυμβητικών δεξαμενών, βοηθητικών εγκαταστάσεων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου θα αποτελούν τη νέα ξενοδοχειακή μονάδα.
Η δυναμικότητα της μονάδας προβλέπεται να είναι 285 κλίνες, οι οποίες θα αναπτύσσονται σε 140 δωμάτια διαφορετικών τύπων.
Οι εγκαταστάσεις, οι οποίες θα εκσυγχρονιστούν και στις οποίες θα λειτουργήσει το 5άστερο ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΝΕΝΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», έχουν ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 28.502,86m2. Η συνολική κάλυψη του συγκροτήματος θα είναι 4.235,70 τ.µ. και η συνολική δόμηση αυτού ανέρχεται σε 7.896,41 τ.µ.
Αναλυτικά οι κύριες, βοηθητικές και περιβάλλουσες εγκαταστάσεις του έργου θα έχουν ως εξής:
α) Κτιριακές εγκαταστάσεις
Το ξενοδοχείο θα διατάσσεται σε 5 στάθμες, οι οποίες αναλυτικά περιλαμβάνουν:
- ΙΣΟΓΕΙΟ με συνολικό εμβαδόν 4.207,81 τ.μ. (3.961,44 τ.μ. η αιτούμενη δόμηση του ισογείου και 246,37 τ.μ. η αιτούμενη επιφάνεια των κλιμακοστασίων του ισογείου).
- Α’ ΟΡΟΦΟΣ με συνολικό εμβαδόν 1.889,73 τ.μ. (1.715,28 τ.μ. η αιτούμενη δόμηση του Α’ ορόφου και 174,45 τ.μ. η αιτούμενη επιφάνεια των κλιμακοστασίων του Α’ ορόφου).
- Β’ ΟΡΟΦΟΣ με συνολικό εμβαδόν 1.001,51 τ.μ. (853,44 τ.μ. η αιτούμενη δόμηση του Β’ ορόφου και 148,07 τ.μ. η αιτούμενη επιφάνεια των κλιμακοστασίων του Β’ ορόφου).
- Γ’ ΟΡΟΦΟΣ με συνολικό εμβαδόν 1001,50 τ.μ. (853,44 τ.μ. η αιτούμενη δόμηση του Γ’ ορόφου και 148,07 τ.μ. η αιτούμενη επιφάνεια των κλιμακοστασίων του Γ’ ορόφου).
- Δ’ ΟΡΟΦΟΣ με συνολικό εμβαδόν 623,59 τ.μ. (512,81 τ.μ. η αιτούμενη δόμηση του Δ’ ορόφου και 110,78 τ.μ. η αιτούμενη επιφάνεια των κλιμακοστασίων του Δ’ ορόφου).
- Ε’ ΟΡΟΦΟΣ με συνολικό εμβαδόν 22,79 τ.μ. (απολήξεις κλιμακοστάσιων).
β) Περιβάλλων χώρος
Όσον αφορά τον ακάλυπτο χώρο, θα υφίσταται κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου συνολικής επιφάνειας νερού 1.130,00 τ.μ. διαμορφωμένη σε ένα ελεύθερο φυσικό περίγραμμα. Στη νότια πλευρά της συνορεύει με μια δεύτερη “λίμνη” επιφάνειας νερού 383,90 τ.μ., 2 μέτρα υψηλότερα επιτρέποντας τη συνεχή ροή του νερού από το ένα επίπεδο στο άλλο. Σε αυτήν την κατασκευή δημιουργείται μια πλατφόρμα-καθιστικό μέσα στο νερό.
Στη νότια περιοχή του οικοπέδου κατασκευάζονται δυο γήπεδα πολλαπλών χρήσεων (τένις, μπάσκετ, mini soccer) και μια έκταση 2.500,00 τ.μ. διαμορφώνεται σε ένα γήπεδο mini golf.
Η φύτευση στο ακίνητο θα πραγματοποιηθεί σε όλη την έκταση του ακάλυπτου χώρου του γηπέδου. Θα επιλεγούν ενδημικά είδη δένδρων (χαρουπιές, ελιές, μουριές, σκίνα, κλπ.), ενώ για τα φυτά εδαφοκάλυψης θα επιλεγούν αντίστοιχα είδη. Περιορισμένα τμήματα του γηπέδου θα καλυφθούν με χλοοτάπητα, κυρίως στους χώρους κοντά ή σε επαφή με το κτίριο και τις πισίνες.
Πιο συγκεκριμένα, στον ακάλυπτο χώρο του γηπέδου υλοποιούνται:
- 30 θέσεις στάθμευσης πελατών (2 θέσεις ΑΜΕΑ)
- 8 θέσεις στάθμευσης προσωπικού
- 1 θέση στάθμευσης λεωφορείου
- 6 θέσεις στάθμευσης ηλεκτροκινήτων οχημάτων εξυπηρέτησης
- 2 κοινόχρηστες Κολυμβητικές δεξαμενές (230,57 τ.μ. και 1.171,57 τ.μ.)
- 2 στοιχεία νερού (497,82 τ.μ. και 383,90 τ.μ.)
- 29 ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές (7-10 τ.μ. η καθεμία)
- 2 γήπεδα πολλαπλών (τένις, μπάσκετ, βόλεϊ)
- 1 γήπεδο mini golf
Πρόσβαση στην ξενοδοχειακή μονάδα
Σύμφωνα με απόφαση του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης, εγκρίνονται «τα μέτρα βελτίωσης (πινακίδες – διαγράμμιση) των συμβολών οδού με την αρ. 90 ΝΕΟ Αγ. Νικολάου – Σητείας και την επαρχιακή οδό προς Ιεράπετρα στην περιοχή του ισόπεδου κόμβου “Παχειάς Άμμου” για την κυκλοφοριακή εξυπηρέτηση υπό ίδρυση ξενοδοχειακής εγκατάστασης ιδιοκτησίας “NENE ΗΟΤΕLS”. Η υλοποίηση των μέτρων βελτίωσης θα γίνει με μέριμνα και δαπάνη της ενδιαφερόμενης ιδιοκτήτριας της υπό ίδρυση ξενοδοχειακής εγκατάστασης “NENE ΗΟΤΕLS” πριν από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών».
You may like
-
Δρομολογείται επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μάνη
-
Προχωρούν οι διαδικασίες για τη μεγάλη τουριστική επένδυση της ONYX στη Σάνη Χαλκιδικής – Τι αφορά το έργο και σε τι στάδιο βρίσκεται
-
Στα “σκαριά” 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Πάρο
-
Ποιά 5 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα και Χαλκιδική εντάσσονται στο νέο ξενοδοχειακό brand Canva by Mitsis
-
Νέο έργο για ξενοδοχείο δρομολογείται στη Λήμνο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Σίφνο
Στην ΕΚΤΕΡ το μεγάλο έργο κατασκευής του οικιστικού συγκροτήματος Marina Residences by Kengo Kuma στο The Ellinikon
Δρομολογείται επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μάνη
Προχωρούν οι διαδικασίες για τη μεγάλη τουριστική επένδυση της ONYX στη Σάνη Χαλκιδικής – Τι αφορά το έργο και σε τι στάδιο βρίσκεται
Στα “σκαριά” 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Πάρο
Ποιά 5 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα και Χαλκιδική εντάσσονται στο νέο ξενοδοχειακό brand Canva by Mitsis
Νέο έργο για ξενοδοχείο δρομολογείται στη Λήμνο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Σίφνο
Νέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές
10 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις “στα σκαριά” στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στο Ελληνικό
Εγκαταστάθηκε ο Σκλαβενίτης στο νέο mega logistics center στον Ασπρόπυργο ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις logistics στη Δυτική Αττική
Ξεκίνησε η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια – Πού κατασκευάζεται και τι περιλαμβάνει
Σε αδειοδοτική διαδικασία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Εγκρίθηκε το έργο για το νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Σε ποιό ύψος θα γίνει
Νέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές
Σε εξέλιξη έργο για νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο Ψυχικό – Ποιό γνωστό κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας μεταμορφώνεται
“Κατεβαίνει” Αθήνα η Anatolia Hospitality – Ποιό γνωστό κτίριο στο Σύνταγμα θα μετατρέψει σε 5άστερο ξενοδοχείο
Ξεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο
Σε 5 νέα κτίρια φοιτητικών εστιών εντός και εκτός Αττικής επενδύει η Premia Properties – Σε ποιές πόλεις τα επόμενα openings το 2026
The Ellinikon: στα 150 μέτρα ύψος “σκαρφαλώνει” ο Riviera Tower – Στα 200 μέτρα το 2026, σε λειτουργία από το 2027
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει
Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project
[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά
[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό
[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη
TRENDING
-
LOGISTICS1 εβδομάδα agoΕγκαταστάθηκε ο Σκλαβενίτης στο νέο mega logistics center στον Ασπρόπυργο ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις logistics στη Δυτική Αττική
-
RESIDENTIAL5 ημέρες agoΞεκίνησε η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια – Πού κατασκευάζεται και τι περιλαμβάνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΣε αδειοδοτική διαδικασία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΕγκρίθηκε το έργο για το νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Σε ποιό ύψος θα γίνει
-
LOGISTICS3 ημέρες agoΝέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές





