Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παγκόσμια διάκριση για την ελληνική νεοφυή επιχείρηση «Smart Meter Anywhere»

Newsroom

Published

on

Αρχές Οκτωβρίου πρόκειται να έχει ολοκληρώσει το εμπορικό της πρωτότυπο η Smart Meter Anywhere, με την εμπορική παραγωγή του καινοτόμου συστήματος των έξυπνων μετρητών της στην αγορά της υποσαχάριας Αφρικής, να τοποθετείται χρονικά τέλος του 2019, σε τιμή που δεν θα ξεπερνάει τα 20 ευρώ/τεμάχιο, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνιδρυτής της ελληνικής νεοφυούς επιχειρήσης, Γιώργος Κυριακαράκος, ξεκαθαρίζοντας: «ιδρυθήκαμε στην Ελλάδα και η γραμμή παραγωγής θα βρίσκεται στην Ελλάδα».

«Είμαστε η μόνη εταιρεία που προσφέρει εμπορικά δυνατότητες ενεργειακής διαχείρισης φορτίων σχετικών με τη γεωργία (πχ. αντλίες νερού, παγομηχανές, μύλους κλπ), αποκλειστικά μέσω των έξυπνων μετρητών ενέργειας με χρήση τεχνητής νοημοσύνης», υπογράμμισε ο 40χρονος συνιδρυτής της “Smart Meter Anywhere”, η οποία συμπεριλήφθηκε στη δεκάδα της παγκόσμιας διεθνούς διαγωνιστικής πλατφόρμας Future Agro Challenge (FAC), που διεξήχθηκε στο πλαίσιο του Global Agripreneurs Summit (GAS) και το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέτος, εν μέσω της 84ης ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα την Ινδία.

«Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνουμε το εμπορικό μας πρωτότυπο και σύντομα θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 40χρονος Γιώργος, προσθέτοντας: «βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι μέσα σε έναν χρόνο από σήμερα να έχουμε αποκτήσει εμπορική παρουσία και να έχουμε εξασφαλίσει τις πρώτες πωλήσεις στην Υποσαχάρια Αφρική. Μεσοπρόθεσμα στοχεύουμε να γίνουμε ένας από τους βασικούς παίκτες της αγοράς έξυπνων μετρητών ενέργειας για χρήση σε αυτόνομα μικροδίκτυα στις αναπτυσσόμενες χώρες».

Αναφερόμενος στα οφέλη συμμετοχής της εταιρείας στην 84η ΔΕΘ, ο κ. Κυριακαράκος, επισήμανε: «η 84η ΔΕΘ ήταν η πρώτη εμπορική έκθεση στην οποία συμμετείχαμε με περίπτερο. Ο διαγωνισμός Future Agrochallenge, που έγινε στο πλαίσιο του Global Agripreneurs Summit έφερε στον ίδιο χώρο καινοτόμες εταιρείες από όλες τις Ηπείρους. Οι εταιρίες αυτές, βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της ανάπτυξής τους, με αρκετές από αυτές να έχουν παρουσία χρόνια στο χώρο όπου δραστηριοποιούνται, καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίσουν κεφάλαια εκατομμυρίων, καθώς και να έχουν επιτύχει σημαντικές πωλήσεις. Οι εξαιρετικοί άνθρωποι πίσω από αυτές τις εταιρείες, οι συζητήσεις μαζί τους σε φιλικό κλίμα και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, ήταν το μεγαλύτερο έπαθλο από τη συμμετοχή μας στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η επιτυχία μας να συμπεριληφθούμε στην πρώτη δεκάδα, από τους 60 φιναλίστ του διαγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, μας δίνει αισιοδοξία και ώθηση για τις επόμενες κινήσεις μας».

 

Η Smart Meter Anywhere

O 40χρονος γεωπόνος, με διδακτορικό πάνω στη διαχείριση ενέργειας σε αυτόνομα μικροδίκτυα με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι την τελευταία τετραετία εργάζεται ως σύμβουλος σε θέματα ενέργειας στην υποσαχάρια Αφρική και τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτής της ενασχόλησής του «διαμορφώθηκε πριν από ενάμιση χρόνο, η ιδέα πίσω από την Smart Meter Anywhere, βλέποντας τόσο τις ανάγκες των ανθρώπων στις περιοχές της υπαίθρου, όσο και τις ανάγκες των επενδυτών / διαχειριστών αυτόνομων συστημάτων ηλεκτροδότησης – κυρίως μικροδίκτυα».

Όπως εξήγησε, το καλοκαίρι του 2018 ξεκίνησε η πειραματική διερεύνηση «που κατέληξε σε proof of concept πριν το τέλος του ίδιου έτους» και έτσι «με αυτό το αποτέλεσμα και με τρεις φίλους, τον ηλεκτρολόγο μηχανικό ΕΜΠ με διδακτορικό πάνω στον αυτόματο έλεγχο μικροδικτύων Χρήστο Καραβά, τον οικονομολόγο και υποψήφιο διδάκτορα σε θέματα marketing Κωνσταντίνο Κοττίκα, και τον προγραμματιστή Μιχάλη Φαρίδη, που είναι και ο υπεύθυνος για την κυβερνοασφάλεια των προϊόντων μας, ξεκινήσαμε την προσπάθεια να προσφέρουμε εμπορικά το σύστημα των έξυπνων μετρητών».

Το σύστημα που ανέπτυξε η ομάδα της Smart Meter Αnywhere, «επιτρέπει την τεχνική υλοποίηση επιχειρηματικών μοντέλων pay-as-you-go (προπληρωμής) για τους διαχειριστές αυτόνομων μικροδικτύων», επισήμανε ο κ. Κυριακαράκος, προσθέτοντας: «η λογική είναι ακριβώς η ίδια με τα γνωστά μας καρτοκινητά τηλέφωνα».

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή της Smart Meter Anywhere σε εκθέσεις ή και εκδηλώσεις, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, ο κ. Κυριακαράκος επισήμανε: «Την άνοιξη του 2019 συμμετείχαμε στο διαγωνισμό PowerUp! στην Ελλάδα και εν συνεχεία εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του PowerUp! που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία. Το bootcamp που έλαβε χώρα πριν τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μας βοήθησε να αναπτύξουμε σημαντικά τις ικανότητές μας σχετικά με την επιχειρηματική μας προβολή.

Ταυτόχρονα η παρουσίαση της εταιρείας μας που έγινε στην όπερα της Κρακοβίας μπροστά σε κοινό 700 ανθρώπων ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Αξιοποιώντας αυτές τις νέες ικανότητες καταφέραμε να κερδίσουμε τον διαγωνισμό Trophy – Τροφή Challenge που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2019. Κατά αυτό τον τρόπο εκπροσωπήσαμε και την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό Future Agrochallenge που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 84ης ΔΕΘ».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως επιχείρηση και τα οποία λειτουργούν ως βαρίδιο, προκειμένου η ελληνικής νεοφυής επιχείρηση να “τρέξει” με γοργά βήματα μπροστά, ο κ. Κυριακαράκος τόνισε: «δυστυχώς το επιχειρηματικό περιβάλλον για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι ακόμη βρεφικό».

Ομως, ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει ότι «ευτυχώς υπάρχουν αρκετές προσπάθειες που βοηθούν στην βελτίωσή του όπως η πρωτοβουλία «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά». Το χρηματικό έπαθλο από τη νίκη μας στον διαγωνισμό Trophy – Τροφή, μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε και επίσημα τη λειτουργία μας, μιας και ακόμη και η εταιρική μορφή ΙΚΕ έχει σημαντικά πάγια έξοδα για μια νεοφυή επιχείρηση. Πέραν των χρηματικών επάθλων προβλέπεται επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Rutgers στις ΗΠΑ και υποστήριξη για το επόμενο έτος από την Endeavor Greece». Τέλος, ο 40χρονος επιχειρηματίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με τις προαναφερόμενες συνεργασίες και με την υποστήριξη «που έχουμε από τη “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά” θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας και να αναπτυχθούμε».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Το νέο κέντρο logistics της Trastor στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Karpathios Development
REAL ESTATE20 ώρες ago

Άγγιξε τα 867 εκατ. ευρώ η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Trastor το 2025

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ20 ώρες ago

Τέσσερις νέες ξενοδοχειακές άδειες για συνολικά 222 κλίνες στην Πάρο

Πηγή: AMMOA Resort
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ22 ώρες ago

Από το AMMOA στη Χαλκιδική στο νέο project €95 εκατ. στην Πυλαία – Ποιά μεγάλη εταιρεία επενδύει στο real estate στη Βόρεια Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ23 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο προσωπικού 98 κλινών στον Άγιο Νικόλαο

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας στα Γρεβενά - EUROKINISSI/KOSTAS VILLA
RESIDENTIAL24 ώρες ago

Πώς προχωρά η μεγάλη τουριστική επένδυση της D Group στα Γρεβενά – “Στα σκαριά” και μεγάλη οικιστική επένδυση στο Μαρούσι

Πηγή: AKTOR
REAL ESTATE24 ώρες ago

Οι νέες κινήσεις του Ομίλου AKTOR στο real estate – Ποιό ακίνητο στα Μεσόγεια αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα

Το ακίνητο προς αξιοποίηση στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης - Πηγή: Hellenic Rail Estate
LOGISTICS24 ώρες ago

Προς αξιοποίηση ένα από τα μεγαλύτερα διαθέσιμα ακίνητα στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης – Σε πρώτο “πλάνο” η ανάπτυξη χώρων logistics

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Στα προσιτά ακίνητα η μεγαλύτερη πίεση στην αγορά κατοικίας – Οι νέες τάσεις στις πωλήσεις και ενοικιάσεις κατοικιών σε όλη την Ελλάδα

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Πρώτο “πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Άνω Μερά

Πηγή: Canva
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ4 ημέρες ago

Σε ποιά εμπορικά ακίνητα θα επενδύσει η Jumbo τα επόμενα χρόνια – Πότε ολοκληρώνεται η μεγάλη επένδυση logistics στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Τέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις προχωρούν στην Πελοπόννησο – Που θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν

Σκύρος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων στη Σκύρο – Πού θα γίνει

Sartimare Resort - Πηγή: Happy Holidays
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα

NEXIS Metamorphosis - Πηγή: A&M Architects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Από Μαρούσι έως Ελαιώνα και Καλλιθέα, πέντε νέες επενδύσεις σε “πράσινα γραφεία” αλλάζουν το χάρτη ακινήτων της Αθήνας

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

Με νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι

The Modernist στο Κολωνάκι - Πηγή: BriQ Properties
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Προχωρά το έργο για το The Modernist Piraeus – Πότε ανοίγει το νέο 4άστερο ξενοδοχείο του Πειραιά

Η κάτοψη της μεγάλης επένδυσης του Ομίλου Μεντεκίδη στην Πυλαία - Πηγή: Enterprise Greece
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες ago

Πώς το παλιό εργοστάσιο της Siemens της Θεσσαλονίκης θα μεταμορφωθεί σε πύργο γραφείων και εμπορικό πάρκο

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέο έργο επέκτασης γνωστού ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο “στα σκαριά”

Το νέο IKEA στο εμπορικό πάρκο Top Parks Ηρακλείου - Πηγή: Όμιλος Φουρλή
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες ago

Από το 2027 ο επόμενος κύκλος ανάπτυξης νέων IKEA στην Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές εστιάζει ο Όμιλος Φουρλή

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS4 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL5 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL5 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890