Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αισιοδοξία για την επανεκκίνηση του τουρισμού – Θετικά μηνύματα από Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο και Ηράκλειο

bizness.gr

Published

on

Σε Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο και Ηράκλειο βρέθηκε χθες ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης θέλησε να βρεθεί στα τέσσερα αεροδρόμια προκειμένου να «υποδεχθεί» τους ξένους επισκέπτες οι οποίοι έφθασαν στην Ελλάδα την πρώτη ημέρα της διευρυμένης άρσης των απαγορεύσεων στις εισερχόμενες πτήσεις από το εξωτερικό. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Θεοχάρης «η 1η Ιουλίου 2020 είναι μια ημερομηνία κομβικής σημασίας για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, μια ημέρα ιστορική, ύστερα από το lockdown και την παγκόσμια έξαρση της πανδημίας του Covid-19».

Το κεντρικό μήνυμα του κ. Χάρη Θεοχάρη ήταν ότι «με το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού που επιχειρούμε, θα αποδείξουμε πως, όπως η χώρα μας πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, έτσι και τώρα θα πρωτοπορήσει στο άνοιγμα του τουρισμού. Επιπλέον, βάσει της μεγάλης συμφωνίας που υπογράψαμε με τον τουριστικό κολοσσό TUI, σε πείσμα όσων μας επικρίνουν και είναι απαισιόδοξοι, είμαστε εδώ και ο ελληνικός τουρισμός θα αποδείξει πως είναι και αυτός εδώ. Λειτουργώντας άψογα και με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία των επισκεπτών, των εργαζομένων και καθενός που σχετίζεται με τη φιλοξενία».

Εκκίνηση από την Κέρκυρα

Από την Κέρκυρα, τον πρώτο σταθμό της μίνι περιοδείας του σε σημεία της χώρας όπου παραδοσιακά χτυπά η καρδιά του ελληνικού τουρισμού κάθε καλοκαίρι, ο κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές, μαζί με την Περιφέρεια, το Δήμο και όλους τους τουριστικούς φορείς του νησιού. Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα και δεν είναι τυχαίο που βρίσκομαι εδώ, στην Κέρκυρα, για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Από την Κέρκυρα ανοίγει ξανά η τουριστική σεζόν στη χώρα μας, ανοίγουν ξανά οι τουριστικές επιχειρήσεις για να υποδεχτούν κόσμο, ώστε να ξαναγυρίσουμε σε μια κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε.

Η τουριστική σεζόν δε θα είναι ίδια με πέρυσι. Αντίστοιχα και οι προτεραιότητες έπρεπε να είναι και αυτές διαφορετικές. Ο άνθρωπος, η υγεία όλων μας, ήταν πάντα στο επίκεντρο των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Πλέον, με το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού που επιχειρούμε, θα αποδείξουμε πως, όπως η χώρα μας πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, έτσι και τώρα θα πρωτοπορήσει στο άνοιγμα του τουρισμού.

Είμαστε αισιόδοξοι και σίγουροι πως το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι εδώ και είναι αναβαθμισμένο. Ως Υπουργείο Τουρισμού και ως κρατικός μηχανισμός θα είμαστε πάντα δίπλα σας, έτοιμοι να δράσουμε για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Χτες υπογράψαμε μια μεγάλη συμφωνία με έναν επιχειρηματικό κολοσσό του παγκόσμιου τουρισμού, την TUI. Βάσει αυτής της συμφωνίας που επιτύχαμε, η TUI θα φέρει εφέτος στη χώρα μας πάρα πολλούς επισκέπτες, τουλάχιστον τους μισούς από όσους έφερε πέρσι. Σε πείσμα όσων μας επικρίνουν και είναι απαισιόδοξοι. Είμαστε εδώ και ο ελληνικός τουρισμός θα αποδείξει πως είναι εδώ, λειτουργώντας άψογα και με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία των επισκεπτών, των εργαζομένων και καθενός που σχετίζεται με τη φιλοξενία».

Στη Μύκονο

Μετά την Κέρκυρα, ο Υπουργός Τουρισμού μετέβη στη Μύκονο. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, με βουλευτές Κυκλάδων, καθώς και με τοπικούς φορείς σχετικούς με τον κλάδο του τουρισμού. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης άκουσε και κατέγραψε τις απόψεις και τα αιτήματα των παραγόντων της Μυκόνου, στους οποίους τόνισε ότι «πρέπει να είστε αυστηροί με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Διότι είστε εσείς οι πρεσβευτές της Ελλάδας και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να υπάρχει συνεργασία».

O κ. Θεοχάρης στη Ρόδο

Αναχωρώντας από τη Μύκονο, ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισκέφθηκε τη Ρόδο, από όπου και δήλωσε τα εξής: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα ώστε η χώρα μας να είναι έτοιμη. Όπως η Ελλάδα δίδαξε τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί η πανδημία σε όλον τον πλανήτη, έτσι θα διδάξει και πώς μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια μια χώρα τα σύνορά της. Υποδεχόμαστε σήμερα τους πρώτους επισκέπτες στην πατρίδα μας. Και στην Κέρκυρα και στη Μύκονο και εδώ, στη Ρόδο, όπου έχω βρεθεί ως τώρα, όλα βαίνουν καλώς. Οι Αρχές είναι παρούσες και σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, για να διορθώνουν τυχόν ζητήματα που προκύπτουν.

Οι επόμενες ημέρες είναι ημέρες αυξημένης εγρήγορσης για να συνηθίσουν όλοι τα νέα συστήματα. Είναι, όμως, αυτά που χρειαζόμαστε όλοι μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη μιζέρια όσων δεν πίστευαν ότι μπορεί η χώρα μας να είναι εδώ σήμερα, ότι μπορεί να ανοίξει τα σύνορά της, ότι μπορεί να ατενίσει το μέλλον της με αισιοδοξία.

Μία ημέρα μετά τη στρατηγική συμμαχία με παγκόσμιους τουριστικούς κολοσσούς όπως η TUI -συμφωνία η οποία μας γεμίζει με αισιοδοξία για το επόμενο διάστημα- μπορώ να πω πως η Ελλάδα είναι έτοιμη σε κάθε επίπεδο, είτε αυτό λέγεται επιχειρησιακό είτε υγειονομικό ή στο επίπεδο της φιλοξενίας. Η χώρα μας και το τουριστικό μας προϊόν δεν έχουν αλλάξει. Οι άνθρωποι του τουρισμού είναι οι ίδιοι και βγήκαν ακόμα δυνατότεροι, γιατί αυτό το διάστημα μάς επέτρεψε να δούμε διαδικασίες, να βελτιώσουμε πράγματα, να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Και να νιώσουμε ακόμα περισσότερο την αξία και τη σημασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, βιώνοντας το πώς είναι να μένει κλειστός ο τουρισμός μας.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο στον τουρισμό θα δούμε αυτή τη χρονιά ως ένα εφαλτήριο για το μέλλον. Και αυτό θα συμβεί μόνον αν όλοι μας επιδείξουμε την υπευθυνότητα που είχαμε ως πολίτες όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό είναι το εχέγγυό μας, το στοιχείο που έκανε τη διαφορά και που μας οδήγησε στην επιτυχία των προηγούμενων μηνών. Είναι τα ίδια αυτά εργαλεία που θα μας οδηγήσουν και τώρα στην επιτυχία. Είμαι πραγματικά αισιόδοξος ότι όλοι μαζί θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα».

Η επίσκεψη στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο τέταρτος σταθμός στην περιοδεία του Υπουργού Τουρισμού ανά την Ελλάδα κατά την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, ήταν η Κρήτη. Από το Ηράκλειο, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι «ήρθαμε να σηματοδοτήσουμε την αρχή του ελληνικού τουρισμού και εδώ, στο Ηράκλειο αλλά και σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας. Σήμερα η Ελλάδα ξεκίνησε να υποδέχεται τους τουρίστες με ασφάλεια. Δουλέψαμε εντατικά όλο το προηγούμενο διάστημα και είμαι εδώ για να μεταφέρω το μήνυμα της αισιοδοξίας. Όχι της αισιοδοξίας των αριθμών, αλλά της αισιοδοξίας ως προς το ότι η χώρα μας μπορεί να παρέχει ασφάλεια και ηρεμία. Η Ελλάδα είναι στην πλεονεκτική θέση να πείσει κάποιον να την επισκεφτεί, γνωρίζοντας πως έρχεται σε έναν τόπο που κατάφερε να είναι παγκοσμίως πρωτοπόρος στην καταπολέμηση της πανδημίας. Μια χώρα που καταφέρνει, ανοίγοντας και αίροντας τους εσωτερικούς περιορισμούς, να διατηρεί την κατάσταση σε πολύ καλύτερο επίπεδο από άλλες χώρες και που θα αποδείξει ότι με το άνοιγμα των συνόρων θα κρατήσει ασφαλείς, τόσο τους φιλοξενούμενους όσο και τους Έλληνες πολίτες. Η πρώτη ημέρα ήταν πολύ ευχάριστη γιατί καταφέραμε εμείς αλλά και το υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία και όλοι όσοι εμπλέκονται στο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να αντιμετωπίσουμε όλη αυτήν την κίνηση στις πτήσεις με αυξημένη ετοιμότητα και να δείξουμε αντανακλαστικά, επιλύοντας άμεσα όσα ζητήματα τυχόν εμφανίζονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Piraeus Retail Park - Φωτό: Ten Brinke
VIDEOS2 ημέρες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε το νέο retail park στην Πειραιώς

Ramada by Wyndham Loutraki Poseidon Resort - Πηγή: Wyndham
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

25 τουλάχιστον ξενοδοχεία σχεδιάζει να έχει στην Ελλάδα η Wyndham έως το 2025

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Εγκρίθηκε η επένδυση για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Ζάκυνθο

Sheraton Rhodes Resort - Φωτό: Όμιλος Λάμψα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Είσοδο στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά για ισπανικό κολοσσό – Ποιό ξενοδοχείο αγόρασε και που

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL4 ημέρες ago

Riviera Tower: εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για τον πρώτο ουρανοξύστη κατοικιών στην Ελλάδα στο Ελληνικό

Πηγή: The Port Square Hotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Άνοιξε το πρώτο “urban smart” ξενοδοχείο του Πειραιά πάνω στο λιμάνι και το Μετρό

Cosme, a Luxury Collection Resort
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Νέα ξενοδοχειακή άφιξη 5 αστέρων στην Πάρο

Το νέο Radisson Resort Plaza Skiathos - Πηγή: Radisson Resort Plaza Skiathos
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Άνοιξε το νέο ξενοδοχείο των BriQ Properties και Radisson στη Σκιάθο – Δείτε φωτό

McArthurGlen - Πηγή: Eurokinissi
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ6 ημέρες ago

Και επίσημα στη Lamda Development το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στα Σπάτα

Η νέα Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Όμιλος Fais
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ6 ημέρες ago

Ανοίγει 1η Σεπτεμβρίου η νέα Agora Modiano στη Θεσσαλονίκη – Δείτε φωτό

REAL ESTATE11 μήνες ago

Τα πάνω – κάτω στην αγορά ακινήτων φέρνει η νέα γραμμή 4 του Μετρό – Δείτε χάρτη με τους σταθμούς

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ3 έτη ago

Επενδύσεις 1,1 δισ. ευρώ ετοιμάζει η EBRD στα Βαλκάνια

To Grand Hyatt Athens στη Συγγρού - Πηγή: Grand Hyatt Athens
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 έτος ago

To 2022 θα ανοίξει το 2o μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας στη Λ. Συγγρού

REAL ESTATE6 μήνες ago

Οι 2 εμβληματικές επενδύσεις real estate που μεταμορφώνουν την Πατησίων

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 έτος ago

Τα 7 εμπορικά κέντρα που αλλάζουν την εικόνα της Αθήνας – Ποιά νέα θα γίνουν και ποιά αλλάζουν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 έτη ago

Διεθνή διαγωνισμό προκηρύσσει το ΥΠΕΝ για την κατεδάφιση αυθαιρέτων στην Αττική

Το νέο ξενοδοχείο NYX Athens, στο πρώην Esperia στη Σταδίου - Πηγή: Tsolakis Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 έτος ago

Τα 9 νέα ξενοδοχεία που ετοιμάζονται στην Αθήνα το 2021

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Brown Beach Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους - Πηγή: Brown Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 μήνες ago

[ΦΩΤΟ] 3 τουριστικές επενδύσεις που μεταμορφώνουν την Κορινθία – Πού και πότε ανοίγουν τα νέα ξενοδοχεία

Τα Μεσόγεια από ψηλά - Design by Canva Pro
REAL ESTATE11 μήνες ago

Σε ποιά περιοχή “κλείδωσε” η μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα – Άνοδος στο τοπικό real estate

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
REAL ESTATE12 μήνες ago

Οι 5 hot περιοχές της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη ζήτηση για ακίνητα από το εξωτερικό

Piraeus Retail Park - Φωτό: Ten Brinke
VIDEOS2 ημέρες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε το νέο retail park στην Πειραιώς

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην οδό Καραμανλή στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Δείτε πώς προχωρά η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η επένδυση της Ten Brinke σε νέους εμπορικούς χώρους στο Αγρίνιο

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην οδό Καλλιπόλεως στο Ελληνικό - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά η οικιστική επένδυση στο Ελληνικό

W Costa Navarino - Πηγή: ΤΕΜΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Ανοίγει τον Αύγουστο το νέο πολυτελές ξενοδοχείο W Costa Navarino

Τα σχέδια για το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων Kaizen Campus στο Μαρούσι - Πηγή: Dimand
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Ολοκληρώνεται η μεγάλη επένδυση γραφείων Kaizen Campus στο Μαρούσι – Δείτε video

Το Piraeus Tower στο λιμάνι του Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Φωτό: PILA Studio
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Piraeus Tower: δείτε το νέο Πύργο του Πειραιά από ψηλά

Τα νέα κτίρια γραφείων της PwC που θα αναπτύξει στο Μαρούσι η Dimand - Πηγή: Dimand
VIDEOS1 μήνα ago

[VIDEO] Δείτε τα νέα κτίρια γραφείων της PwC που θα αναπτύξει η Dimand στο Μαρούσι

Η νέα μικτή επένδυση της Ten Brinke στο Χαλάνδρι - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η τριπλή επένδυση της Ten Brinke στο Χαλάνδρι

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
REAL ESTATE2 μήνες ago

Στο δρόμο του Χρηματιστηρίου και η Dimand – Στα σκαριά 8 νέες μεγάλες επενδύσεις

Trending