Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αισιοδοξία για την επανεκκίνηση του τουρισμού – Θετικά μηνύματα από Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο και Ηράκλειο

bizness.gr

Published

on

Σε Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο και Ηράκλειο βρέθηκε χθες ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης θέλησε να βρεθεί στα τέσσερα αεροδρόμια προκειμένου να «υποδεχθεί» τους ξένους επισκέπτες οι οποίοι έφθασαν στην Ελλάδα την πρώτη ημέρα της διευρυμένης άρσης των απαγορεύσεων στις εισερχόμενες πτήσεις από το εξωτερικό. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Θεοχάρης «η 1η Ιουλίου 2020 είναι μια ημερομηνία κομβικής σημασίας για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, μια ημέρα ιστορική, ύστερα από το lockdown και την παγκόσμια έξαρση της πανδημίας του Covid-19».

Το κεντρικό μήνυμα του κ. Χάρη Θεοχάρη ήταν ότι «με το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού που επιχειρούμε, θα αποδείξουμε πως, όπως η χώρα μας πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, έτσι και τώρα θα πρωτοπορήσει στο άνοιγμα του τουρισμού. Επιπλέον, βάσει της μεγάλης συμφωνίας που υπογράψαμε με τον τουριστικό κολοσσό TUI, σε πείσμα όσων μας επικρίνουν και είναι απαισιόδοξοι, είμαστε εδώ και ο ελληνικός τουρισμός θα αποδείξει πως είναι και αυτός εδώ. Λειτουργώντας άψογα και με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία των επισκεπτών, των εργαζομένων και καθενός που σχετίζεται με τη φιλοξενία».

Εκκίνηση από την Κέρκυρα

Από την Κέρκυρα, τον πρώτο σταθμό της μίνι περιοδείας του σε σημεία της χώρας όπου παραδοσιακά χτυπά η καρδιά του ελληνικού τουρισμού κάθε καλοκαίρι, ο κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές, μαζί με την Περιφέρεια, το Δήμο και όλους τους τουριστικούς φορείς του νησιού. Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα και δεν είναι τυχαίο που βρίσκομαι εδώ, στην Κέρκυρα, για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Από την Κέρκυρα ανοίγει ξανά η τουριστική σεζόν στη χώρα μας, ανοίγουν ξανά οι τουριστικές επιχειρήσεις για να υποδεχτούν κόσμο, ώστε να ξαναγυρίσουμε σε μια κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε.

Η τουριστική σεζόν δε θα είναι ίδια με πέρυσι. Αντίστοιχα και οι προτεραιότητες έπρεπε να είναι και αυτές διαφορετικές. Ο άνθρωπος, η υγεία όλων μας, ήταν πάντα στο επίκεντρο των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Πλέον, με το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού που επιχειρούμε, θα αποδείξουμε πως, όπως η χώρα μας πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, έτσι και τώρα θα πρωτοπορήσει στο άνοιγμα του τουρισμού.

Είμαστε αισιόδοξοι και σίγουροι πως το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι εδώ και είναι αναβαθμισμένο. Ως Υπουργείο Τουρισμού και ως κρατικός μηχανισμός θα είμαστε πάντα δίπλα σας, έτοιμοι να δράσουμε για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Χτες υπογράψαμε μια μεγάλη συμφωνία με έναν επιχειρηματικό κολοσσό του παγκόσμιου τουρισμού, την TUI. Βάσει αυτής της συμφωνίας που επιτύχαμε, η TUI θα φέρει εφέτος στη χώρα μας πάρα πολλούς επισκέπτες, τουλάχιστον τους μισούς από όσους έφερε πέρσι. Σε πείσμα όσων μας επικρίνουν και είναι απαισιόδοξοι. Είμαστε εδώ και ο ελληνικός τουρισμός θα αποδείξει πως είναι εδώ, λειτουργώντας άψογα και με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία των επισκεπτών, των εργαζομένων και καθενός που σχετίζεται με τη φιλοξενία».

Στη Μύκονο

Μετά την Κέρκυρα, ο Υπουργός Τουρισμού μετέβη στη Μύκονο. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, με βουλευτές Κυκλάδων, καθώς και με τοπικούς φορείς σχετικούς με τον κλάδο του τουρισμού. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης άκουσε και κατέγραψε τις απόψεις και τα αιτήματα των παραγόντων της Μυκόνου, στους οποίους τόνισε ότι «πρέπει να είστε αυστηροί με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Διότι είστε εσείς οι πρεσβευτές της Ελλάδας και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να υπάρχει συνεργασία».

O κ. Θεοχάρης στη Ρόδο

Αναχωρώντας από τη Μύκονο, ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισκέφθηκε τη Ρόδο, από όπου και δήλωσε τα εξής: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα ώστε η χώρα μας να είναι έτοιμη. Όπως η Ελλάδα δίδαξε τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί η πανδημία σε όλον τον πλανήτη, έτσι θα διδάξει και πώς μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια μια χώρα τα σύνορά της. Υποδεχόμαστε σήμερα τους πρώτους επισκέπτες στην πατρίδα μας. Και στην Κέρκυρα και στη Μύκονο και εδώ, στη Ρόδο, όπου έχω βρεθεί ως τώρα, όλα βαίνουν καλώς. Οι Αρχές είναι παρούσες και σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, για να διορθώνουν τυχόν ζητήματα που προκύπτουν.

Οι επόμενες ημέρες είναι ημέρες αυξημένης εγρήγορσης για να συνηθίσουν όλοι τα νέα συστήματα. Είναι, όμως, αυτά που χρειαζόμαστε όλοι μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη μιζέρια όσων δεν πίστευαν ότι μπορεί η χώρα μας να είναι εδώ σήμερα, ότι μπορεί να ανοίξει τα σύνορά της, ότι μπορεί να ατενίσει το μέλλον της με αισιοδοξία.

Μία ημέρα μετά τη στρατηγική συμμαχία με παγκόσμιους τουριστικούς κολοσσούς όπως η TUI -συμφωνία η οποία μας γεμίζει με αισιοδοξία για το επόμενο διάστημα- μπορώ να πω πως η Ελλάδα είναι έτοιμη σε κάθε επίπεδο, είτε αυτό λέγεται επιχειρησιακό είτε υγειονομικό ή στο επίπεδο της φιλοξενίας. Η χώρα μας και το τουριστικό μας προϊόν δεν έχουν αλλάξει. Οι άνθρωποι του τουρισμού είναι οι ίδιοι και βγήκαν ακόμα δυνατότεροι, γιατί αυτό το διάστημα μάς επέτρεψε να δούμε διαδικασίες, να βελτιώσουμε πράγματα, να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Και να νιώσουμε ακόμα περισσότερο την αξία και τη σημασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, βιώνοντας το πώς είναι να μένει κλειστός ο τουρισμός μας.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο στον τουρισμό θα δούμε αυτή τη χρονιά ως ένα εφαλτήριο για το μέλλον. Και αυτό θα συμβεί μόνον αν όλοι μας επιδείξουμε την υπευθυνότητα που είχαμε ως πολίτες όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό είναι το εχέγγυό μας, το στοιχείο που έκανε τη διαφορά και που μας οδήγησε στην επιτυχία των προηγούμενων μηνών. Είναι τα ίδια αυτά εργαλεία που θα μας οδηγήσουν και τώρα στην επιτυχία. Είμαι πραγματικά αισιόδοξος ότι όλοι μαζί θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα».

Η επίσκεψη στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο τέταρτος σταθμός στην περιοδεία του Υπουργού Τουρισμού ανά την Ελλάδα κατά την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, ήταν η Κρήτη. Από το Ηράκλειο, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι «ήρθαμε να σηματοδοτήσουμε την αρχή του ελληνικού τουρισμού και εδώ, στο Ηράκλειο αλλά και σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας. Σήμερα η Ελλάδα ξεκίνησε να υποδέχεται τους τουρίστες με ασφάλεια. Δουλέψαμε εντατικά όλο το προηγούμενο διάστημα και είμαι εδώ για να μεταφέρω το μήνυμα της αισιοδοξίας. Όχι της αισιοδοξίας των αριθμών, αλλά της αισιοδοξίας ως προς το ότι η χώρα μας μπορεί να παρέχει ασφάλεια και ηρεμία. Η Ελλάδα είναι στην πλεονεκτική θέση να πείσει κάποιον να την επισκεφτεί, γνωρίζοντας πως έρχεται σε έναν τόπο που κατάφερε να είναι παγκοσμίως πρωτοπόρος στην καταπολέμηση της πανδημίας. Μια χώρα που καταφέρνει, ανοίγοντας και αίροντας τους εσωτερικούς περιορισμούς, να διατηρεί την κατάσταση σε πολύ καλύτερο επίπεδο από άλλες χώρες και που θα αποδείξει ότι με το άνοιγμα των συνόρων θα κρατήσει ασφαλείς, τόσο τους φιλοξενούμενους όσο και τους Έλληνες πολίτες. Η πρώτη ημέρα ήταν πολύ ευχάριστη γιατί καταφέραμε εμείς αλλά και το υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία και όλοι όσοι εμπλέκονται στο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να αντιμετωπίσουμε όλη αυτήν την κίνηση στις πτήσεις με αυξημένη ετοιμότητα και να δείξουμε αντανακλαστικά, επιλύοντας άμεσα όσα ζητήματα τυχόν εμφανίζονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

The Green Office

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement The Green Office
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Το νέο συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων The Grid στο Μαρούσι - Πηγή φωτό: Noval Property
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ19 ώρες ago

Επενδυτική κοσμογονία για νέα κτίρια γραφείων στο Μαρούσι – Οι 4 επενδύσεις της Noval Property

Πηγή: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI
REAL ESTATE22 ώρες ago

Νέα εταιρεία επενδύσεων real estate στην Ελλάδα – Ποιοί ενώνουν δυνάμεις

Το Μέγαρο Σλήμαν, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, στην Πανεπιστημίου
REAL ESTATE23 ώρες ago

Πώς θα αξιοποιηθούν 3 ιστορικά ακίνητα του ΕΦΚΑ σε Πανεπιστημίου, Σταδίου & Πατησίων

H Marina Galleria στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL4 ημέρες ago

Προχωρούν οι διαδικασίες για τα “διαμάντια” του Ελληνικού – Σε ποιά φάση βρίσκονται Riviera Tower, Riviera Galleria & Vouliagmenis Mall

Το εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι - Πηγή: Eurokinissi / Σωτήρης Δημητρόπουλος
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ4 ημέρες ago

Ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ η αξία των malls της Lamda με επιδόσεις σε επίπεδα 2019

To νέο retail park της Trade Estates στα Σπάτα - Πηγή: Trade Estates
REAL ESTATE5 ημέρες ago

Έως τον Ιούνιο του 2023 η είσοδος της Trade Estates στο Χρηματιστήριο με προίκα τουλάχιστον 286 εκατ. ευρώ

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Εγκρίθηκε επένδυση για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στις “ελληνικές Μαλδίβες” στην Εύβοια

REAL ESTATE5 ημέρες ago

Εγκρίθηκε το σχέδιο απόσχισης του κλάδου ακινήτων της INTRACOM – Δημιουργείται νέα θυγατρική

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ6 ημέρες ago

Νέα επένδυση της Noval Property για “πράσινο” κτίριο γραφείων στο Μαρούσι – Ποιά ακίνητα απέκτησε

Το κτίριο γραφείων της ΑΕΓΕΚ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης - Πηγή: POINTERS PROPERTY SERVICES
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ6 ημέρες ago

Άλλαξε χέρια γνωστό κτίριο γραφείων της ΑΕΓΕΚ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες ago

Νέα πνοή σε δύο γνωστά εμπορικά κέντρα στο κέντρο της Αθήνας – Πώς θα μεταμορφωθούν

The Dolli at Acropolis - Πηγή: Grecotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Ανοίγει τα Χριστούγεννα το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων The Dolli της Grecotel στη Μητροπόλεως

Το νέο πολυτελές Mandarin Oriental Costa Navarino - Πηγή: ΤΕΜΕΣ
VIDEOS3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο υπόσκαφο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στο Costa Navarino

Η νέα επένδυση Voria στο Μαρούσι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Εγκρίθηκε το ρυμοτομικό για τη μετεγκατάσταση του Καζίνο Πάρνηθας στο Μαρούσι

Η αρχιτεκτονική πρόταση των Divercity Architects για το κτίριο του Μινιόν - Πηγή: Divercity Architects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα μπορούσε να μεταμορφωθεί το κτίριο του Μινιόν στην Πατησίων

To εμπορικό κέντρο Athens Heart στην Πειραιώς - Πηγή: Athens Heart
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες ago

Στην Premia Properties το εμπορικό κέντρο Athens Heart – Θα μετατραπεί σε γραφεία με καταστήματα

Η νέα Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Όμιλος Fais
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνεται η νέα Agora Modiano στη Θεσσαλονίκη

Άποψη του Πειραιά - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Στα σκαριά νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά – Ποιός μεγάλος όμιλος τη σχεδιάζει

Το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων στην Αμαλίας - Πηγή: A&M Architects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ7 ημέρες ago

Ολοκληρώνεται το 2023 το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία επενδύει

Το διατηρητέο κτίριο στην οδό Φιλελλήνων 20 στο Σύνταγμα - Πηγή: Google
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ανοίγει ο δρόμος για νέο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα

Piraeus Retail Park - Φωτό: Ten Brinke
VIDEOS1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Δείτε το ολοκληρωμένο Piraeus Retail Park στην Πειραιώς

Το νέο πολυτελές Mandarin Oriental Costa Navarino - Πηγή: ΤΕΜΕΣ
VIDEOS3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο υπόσκαφο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στο Costa Navarino

Χίος - Πηγή: Canva Pro
VIDEOS3 εβδομάδες ago

Ξεκινά η επένδυση για το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Χίο

Άποψη του Πειραιά - Πηγή: Canva
VIDEOS3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Piraeus Tower: δείτε πώς μεταμορφώνεται η όψη του Πύργου του Πειραιά

Το νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων "The Wave" της Prodea Investments στη Λ. Συγγρού - Φωτό: Tsolakis Architects / Prodea
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 εβδομάδες ago

[VIDEO-ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνεται το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων The Wave στη Λ. Συγγρού – Ποιά πολυεθνική θα εγκατασταθεί εκεί

H νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στην Ιερά Οδό στο Βοτανικό - Πηγή: Ten Brinke
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Νέα μεγάλη εμπορική επένδυση της Ten Brinke στον Κηφισό

Η νέα οικιστική επένδυση πολυτελείας στη Λεωφόρος Βουλιαγμένης 81 και Βενεζουέλας - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

Νέα οικιστική επένδυση πολυτελείας πάνω στη Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα

Piraeus Retail Park - Φωτό: Trade Estates
VIDEOS2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς έγινε το νέο εμπορικό πάρκο Piraeus Retail Park στην Πειραιώς

Το Piraeus Tower στο λιμάνι του Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Φωτό: ΤΕΡΝΑ / PILA Studio
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Αλλάζει σταδιακά όψη ο “κοιμώμενος γίγαντας” του Πειραιά & μεταμορφώνεται σε Piraeus Tower

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην οδό Καραμανλή στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke Hellas
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO – ΦΩΤΟ] Προχωρά μεγάλη οικιστική επένδυση στη Γλυφάδα – Ποιά γνωστή εταιρεία επενδύει

ΔΗΜΟΦΙΛΗ