Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αισιοδοξία για την επανεκκίνηση του τουρισμού – Θετικά μηνύματα από Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο και Ηράκλειο

Newsroom

Published

on

Σε Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο και Ηράκλειο βρέθηκε χθες ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης θέλησε να βρεθεί στα τέσσερα αεροδρόμια προκειμένου να «υποδεχθεί» τους ξένους επισκέπτες οι οποίοι έφθασαν στην Ελλάδα την πρώτη ημέρα της διευρυμένης άρσης των απαγορεύσεων στις εισερχόμενες πτήσεις από το εξωτερικό. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Θεοχάρης «η 1η Ιουλίου 2020 είναι μια ημερομηνία κομβικής σημασίας για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, μια ημέρα ιστορική, ύστερα από το lockdown και την παγκόσμια έξαρση της πανδημίας του Covid-19».

Το κεντρικό μήνυμα του κ. Χάρη Θεοχάρη ήταν ότι «με το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού που επιχειρούμε, θα αποδείξουμε πως, όπως η χώρα μας πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, έτσι και τώρα θα πρωτοπορήσει στο άνοιγμα του τουρισμού. Επιπλέον, βάσει της μεγάλης συμφωνίας που υπογράψαμε με τον τουριστικό κολοσσό TUI, σε πείσμα όσων μας επικρίνουν και είναι απαισιόδοξοι, είμαστε εδώ και ο ελληνικός τουρισμός θα αποδείξει πως είναι και αυτός εδώ. Λειτουργώντας άψογα και με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία των επισκεπτών, των εργαζομένων και καθενός που σχετίζεται με τη φιλοξενία».

Εκκίνηση από την Κέρκυρα

Από την Κέρκυρα, τον πρώτο σταθμό της μίνι περιοδείας του σε σημεία της χώρας όπου παραδοσιακά χτυπά η καρδιά του ελληνικού τουρισμού κάθε καλοκαίρι, ο κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές, μαζί με την Περιφέρεια, το Δήμο και όλους τους τουριστικούς φορείς του νησιού. Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα και δεν είναι τυχαίο που βρίσκομαι εδώ, στην Κέρκυρα, για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Από την Κέρκυρα ανοίγει ξανά η τουριστική σεζόν στη χώρα μας, ανοίγουν ξανά οι τουριστικές επιχειρήσεις για να υποδεχτούν κόσμο, ώστε να ξαναγυρίσουμε σε μια κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε.

Η τουριστική σεζόν δε θα είναι ίδια με πέρυσι. Αντίστοιχα και οι προτεραιότητες έπρεπε να είναι και αυτές διαφορετικές. Ο άνθρωπος, η υγεία όλων μας, ήταν πάντα στο επίκεντρο των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Πλέον, με το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού που επιχειρούμε, θα αποδείξουμε πως, όπως η χώρα μας πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, έτσι και τώρα θα πρωτοπορήσει στο άνοιγμα του τουρισμού.

Είμαστε αισιόδοξοι και σίγουροι πως το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι εδώ και είναι αναβαθμισμένο. Ως Υπουργείο Τουρισμού και ως κρατικός μηχανισμός θα είμαστε πάντα δίπλα σας, έτοιμοι να δράσουμε για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Χτες υπογράψαμε μια μεγάλη συμφωνία με έναν επιχειρηματικό κολοσσό του παγκόσμιου τουρισμού, την TUI. Βάσει αυτής της συμφωνίας που επιτύχαμε, η TUI θα φέρει εφέτος στη χώρα μας πάρα πολλούς επισκέπτες, τουλάχιστον τους μισούς από όσους έφερε πέρσι. Σε πείσμα όσων μας επικρίνουν και είναι απαισιόδοξοι. Είμαστε εδώ και ο ελληνικός τουρισμός θα αποδείξει πως είναι εδώ, λειτουργώντας άψογα και με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία των επισκεπτών, των εργαζομένων και καθενός που σχετίζεται με τη φιλοξενία».

Στη Μύκονο

Μετά την Κέρκυρα, ο Υπουργός Τουρισμού μετέβη στη Μύκονο. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, με βουλευτές Κυκλάδων, καθώς και με τοπικούς φορείς σχετικούς με τον κλάδο του τουρισμού. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης άκουσε και κατέγραψε τις απόψεις και τα αιτήματα των παραγόντων της Μυκόνου, στους οποίους τόνισε ότι «πρέπει να είστε αυστηροί με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Διότι είστε εσείς οι πρεσβευτές της Ελλάδας και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να υπάρχει συνεργασία».

O κ. Θεοχάρης στη Ρόδο

Αναχωρώντας από τη Μύκονο, ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισκέφθηκε τη Ρόδο, από όπου και δήλωσε τα εξής: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα ώστε η χώρα μας να είναι έτοιμη. Όπως η Ελλάδα δίδαξε τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί η πανδημία σε όλον τον πλανήτη, έτσι θα διδάξει και πώς μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια μια χώρα τα σύνορά της. Υποδεχόμαστε σήμερα τους πρώτους επισκέπτες στην πατρίδα μας. Και στην Κέρκυρα και στη Μύκονο και εδώ, στη Ρόδο, όπου έχω βρεθεί ως τώρα, όλα βαίνουν καλώς. Οι Αρχές είναι παρούσες και σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, για να διορθώνουν τυχόν ζητήματα που προκύπτουν.

Οι επόμενες ημέρες είναι ημέρες αυξημένης εγρήγορσης για να συνηθίσουν όλοι τα νέα συστήματα. Είναι, όμως, αυτά που χρειαζόμαστε όλοι μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη μιζέρια όσων δεν πίστευαν ότι μπορεί η χώρα μας να είναι εδώ σήμερα, ότι μπορεί να ανοίξει τα σύνορά της, ότι μπορεί να ατενίσει το μέλλον της με αισιοδοξία.

Μία ημέρα μετά τη στρατηγική συμμαχία με παγκόσμιους τουριστικούς κολοσσούς όπως η TUI -συμφωνία η οποία μας γεμίζει με αισιοδοξία για το επόμενο διάστημα- μπορώ να πω πως η Ελλάδα είναι έτοιμη σε κάθε επίπεδο, είτε αυτό λέγεται επιχειρησιακό είτε υγειονομικό ή στο επίπεδο της φιλοξενίας. Η χώρα μας και το τουριστικό μας προϊόν δεν έχουν αλλάξει. Οι άνθρωποι του τουρισμού είναι οι ίδιοι και βγήκαν ακόμα δυνατότεροι, γιατί αυτό το διάστημα μάς επέτρεψε να δούμε διαδικασίες, να βελτιώσουμε πράγματα, να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Και να νιώσουμε ακόμα περισσότερο την αξία και τη σημασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, βιώνοντας το πώς είναι να μένει κλειστός ο τουρισμός μας.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο στον τουρισμό θα δούμε αυτή τη χρονιά ως ένα εφαλτήριο για το μέλλον. Και αυτό θα συμβεί μόνον αν όλοι μας επιδείξουμε την υπευθυνότητα που είχαμε ως πολίτες όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό είναι το εχέγγυό μας, το στοιχείο που έκανε τη διαφορά και που μας οδήγησε στην επιτυχία των προηγούμενων μηνών. Είναι τα ίδια αυτά εργαλεία που θα μας οδηγήσουν και τώρα στην επιτυχία. Είμαι πραγματικά αισιόδοξος ότι όλοι μαζί θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα».

Η επίσκεψη στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο τέταρτος σταθμός στην περιοδεία του Υπουργού Τουρισμού ανά την Ελλάδα κατά την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, ήταν η Κρήτη. Από το Ηράκλειο, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι «ήρθαμε να σηματοδοτήσουμε την αρχή του ελληνικού τουρισμού και εδώ, στο Ηράκλειο αλλά και σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας. Σήμερα η Ελλάδα ξεκίνησε να υποδέχεται τους τουρίστες με ασφάλεια. Δουλέψαμε εντατικά όλο το προηγούμενο διάστημα και είμαι εδώ για να μεταφέρω το μήνυμα της αισιοδοξίας. Όχι της αισιοδοξίας των αριθμών, αλλά της αισιοδοξίας ως προς το ότι η χώρα μας μπορεί να παρέχει ασφάλεια και ηρεμία. Η Ελλάδα είναι στην πλεονεκτική θέση να πείσει κάποιον να την επισκεφτεί, γνωρίζοντας πως έρχεται σε έναν τόπο που κατάφερε να είναι παγκοσμίως πρωτοπόρος στην καταπολέμηση της πανδημίας. Μια χώρα που καταφέρνει, ανοίγοντας και αίροντας τους εσωτερικούς περιορισμούς, να διατηρεί την κατάσταση σε πολύ καλύτερο επίπεδο από άλλες χώρες και που θα αποδείξει ότι με το άνοιγμα των συνόρων θα κρατήσει ασφαλείς, τόσο τους φιλοξενούμενους όσο και τους Έλληνες πολίτες. Η πρώτη ημέρα ήταν πολύ ευχάριστη γιατί καταφέραμε εμείς αλλά και το υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία και όλοι όσοι εμπλέκονται στο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να αντιμετωπίσουμε όλη αυτήν την κίνηση στις πτήσεις με αυξημένη ετοιμότητα και να δείξουμε αντανακλαστικά, επιλύοντας άμεσα όσα ζητήματα τυχόν εμφανίζονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Ο CEO της Trade Estates, Δημήτρης Παπούλης - Πηγή: Trade Estates
REAL ESTATE19 ώρες ago

Δυναμικό ξεκίνημα για την Trade Estates το 2026 – “Υψηλές πτήσεις” για τα εμπορικά πάρκα και τα έσοδα

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ22 ώρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο – Πού θα γίνει

Ηράκλειο Κρήτης - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ23 ώρες ago

Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στο Ηράκλειο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
REAL ESTATE24 ώρες ago

Προτεραιότητα της Noval για το 2026 το The Grid στο Μαρούσι και η ωρίμανση του mega project ανάπλασης στην Πειραιώς

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL24 ώρες ago

“Στα σκαριά” 3 οικιστικά έργα από τη νεοσύστατη Taurus Development – Γιατί στοχεύει σε μικρά διαμερίσματα και σε ποιές περιοχές θα επενδύσει

Πηγή: Elatos Resort & Health Spa
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ24 ώρες ago

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης προχωρά η μεγάλη επένδυση χειμερινού τουρισμού της Λάμψα στον Παρνασσό

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Προς αδειοδότηση το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου – Τι θα περιλαμβάνει

Aθηναϊκή Ριβιέρα - Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

Πρωταγωνίστρια στο luxury real estate της Μεσογείου η Αττική – Ποιά είναι τα 4 στρατηγικά πλεονεκτήματα της Αθήνας

Μεσσηνία - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” σε έργο για νέο ξενοδοχείο στη Μεσσηνία – Πού θα γίνει

Το Μέγαρο ΤΑΝΠΥ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Σε διαγωνισμό από τον EΦΚΑ ακίνητο – φιλέτο στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά – Ποιό γνωστό κτίριο αφορά

To κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού 6 στο Σύνταγμα που θα μετατραπεί στο 5άστερο ξενοδοχείο Onoma Hotel Athens - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Anatolia Hospitality στο Σύνταγμα – Ποιό γνωστό κτίριο θα αξιοποιηθεί

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Εγκρίθηκε το νέο έργο ανακαίνισης γνωστού ξενοδοχείου στη Γλυφάδα

Η νέα 5άστερη τουριστική επένδυση της Μπλε Κέδρος στη Μονεμβασιά - Πηγή: Μπλε Κέδρος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

Στα “σκαριά” τα δύο πρώτα Coco-mat Village από την Μπλε Κέδρος – Πώς αλλάζουν το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας

Η επένδυση της Dimand στο Βοτανικό - Πηγή: Dimand
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Νέο “πράσινο φως” για κτιριακό έργο γραφείων στο Votanikos Business Park της Dimand

Το κτίριο στην οδό Ερμού 61 - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Ερμού – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί

Το Μέγαρο ΤΑΝΠΥ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Σε διαγωνισμό από τον EΦΚΑ ακίνητο – φιλέτο στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά – Ποιό γνωστό κτίριο αφορά

Project VORIA - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Επεκτείνεται στα ακίνητα και τα ξενοδοχεία η Intracom – Ποιά μεγάλα έργα real estate δρομολογεί εντός και εκτός Αττικής

Το νέο 5αστέρων Infinity Porto Heli στο Πόρτο Χέλι - Πηγή: Mold Architects
Χωρίς κατηγορία2 εβδομάδες ago

“Μεγαλώνει” η mega τουριστική επένδυση Infinity Six Senses Porto Heli στην Αργολίδα

Ikos Kissamos - Πηγή: SANI / IKOS Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Κρήτη – Πότε ανοίγει το νέο Ikos Kissamos

Sitia Bay Resort - Πηγή: ΙΚΤΙΝΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

3 νέα μεγάλα ξενοδοχειακά deals στην Κρήτη βάζουν το νησί στο ραντάρ των διεθνών επενδυτών

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία3 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ3 μήνες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 μήνες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890