RESIDENTIAL

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των έργων στη μεγάλη οικιστική επένδυση της Hines στη Βούλα

Published

on

Τα κτήματα Κόνιαρη στη Βούλα όπου θα λάβει χώρα το Project Voula της Hines - Πηγή: Hines

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των έργων στη μεγάλη οικιστική επένδυση της Hines στη Βούλα.

Ήδη εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το πρώτο συγκρότημα κατοικιών με υπόγεια και υπόγεια parking στο οικοδομικό τετράγωνο 255 στη Βούλα.

Η επένδυση,  σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα (προ συμφωνίας με το Δήμο 3Β) αφορά αφορά την οικιστική – τουριστική ανάπτυξη του Project Voula σε 8 οικοδομικά τετράγωνα, συνολικής έκτασης περίπου 71 στρεμμάτων, στα Εφοπλιστικά της Βούλας. Η έκταση είναι ευρύτερα γνωστή ως Κτήματα Κόνιαρη. Από την ανάπτυξη πλέον θα αφαιρεθούν τα 11 και πλέον στρέμματα που θα παραχωρηθούν στο Δήμο.

Τα αρχικά πλάνα περιλάμβαναν την κατασκευή 290 διαμερισμάτων και κατοικιών, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οικιστικούς ή τουριστικούς λόγους.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χωροταξικό – πολεοδομικό πλαίσιο, στην περιοχή μπορούν να κατασκευαστούν μόνο κατοικίες, με συντελεστή δόμησης 0,60 και συντελεστή κάλυψης 30%, με μέγιστο ύψος των κτισμάτων να μην ξεπερνάει τα 13 μέτρα. Τα κτίσματα πρέπει να φέρουν επίσης κεκλιμένη στέγη με κεραμίδια.

Επίσης, θα περιλαμβάνονται γυμναστήρια, πισίνες, παιδικές χαρές, υπόγειοι χώροι στάθμευσης και υπηρεσίες ασφάλειας.

Το project είχε ανακοινωθεί ότι θα ολοκληρωθεί σε 3 φάσεις, με χρονικό ορίζοντα τα 4 χρόνια, και η επένδυση θα φθάσει συνολικά τα 175 εκ. ευρώ, σύμφωνα με το φάκελο έγκρισης ως Στρατηγική Επένδυσης, η οποία έλαβε χώρα το 2021.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία VHPH Properties, που έχει συσταθεί το καλοκαίρι του 2021 με στόχο την αγοραπωλησία ακινήτων και οικοπέδων από τους επενδυτικούς κολοσσούς Hines και Henderson Park.

Project Voula: συμβιβαστική λύση για να ξεμπλοκάρει η μεγάλη οικιστική επένδυση στα Κτήματα Κόνιαρη

Advertisement

TRENDING