ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Ανοίγουν το 2022 τα επόμενα 4 νέα ξενοδοχεία της Brown Hotels στην Αθήνα

Published
3 έτη agoon
By
Παύλος Ρίζος
Ανοίγουν μέσα στο 2022 τα επόμενα 4 νέα ξενοδοχεία της Brown Hotels στην Αθήνα, με ιστορικά κτίρια και ξενοδοχεία να μεταμορφώνονται σε σύγχρονα τουριστικά καταλύματα, αναβαθμίζοντας και τις – σε πολλές περιπτώσεις – υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.
Με στόχο όλα τα νέα ξενοδοχεία της αλυσίδας να αποτελούν talk of the town, το ηγετικό δίδυμο Leon Avigad και Nitzan Perry έχει επιδοθεί σε σαφάρι ελκυστικών ακινήτων στο κέντρο της πόλης, με στόχο τη μετατροπή τους σε ξενοδοχεία.
Παράλληλα, όπου αναδεικνύονται ευκαιρίες, εξαγοράζει υφιστάμενα ξενοδοχεία, με στόχο την μετατροπή τους σε καταλύματα με τη φιλοσοφία της Brown Hotels. Κάτι τέτοιο έγινε και στην περίπτωση των 4 ξενοδοχείων της οικογένειας του Γιώργου Τσακίρη (σ.σ. πρώην προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας) που εξαγόρασε το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Πάντως, τα ξενοδοχειακά projects που τρέχει στο κέντρο της Αθήνας η Brown είναι ήδη πολλά και τα περισσότερα από αυτά τα ακίνητα βρίσκονται (άλλα εγκαταλελειμένα) σε γνωστούς δρόμους στο κέντρο της πόλης, όπως στην περιοχή του Ψυρρή ή φυσικά την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας.
Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2022 να λειτουργεί στην Αθήνα 10 ξενοδοχεία.
Τα 2 νέα ξενοδοχεία στην Ευριπίδου
Είναι ήδη γνωστό το ξενοδοχειακό πρότζεκτ που αφορά το ακίνητο στην οδό Ευριπίδου 82. Ξεκινώντας ως 82 Evripidou, πλέον το πρότζεκτ και το νέο ξενοδοχείο που αναμένεται να ανοίξει το 2022 ονομάζεται Brown Spices.
Και όχι άδικα, καθώς η οδός Ευριπίδου είναι γνωστή ως ο “δρόμος με τα μπαχαρικά” λόγω της συγκέντρωσης πολλών ελληνικών και “πολυεθνικών” καταστημάτων εκεί.
Ουσιαστικά πρόκεται για την ανακατασκευή δύο 5ώροφων εφαπτόμενων κτιρίων που ενώνονται μεταξύ τους με τη Στοά Μανουσάκη, στον αριθμό 82 της Ευριπίδου, εντός οικοπέδου έκτασης 470 τ.μ.
Το ισόγειο του εξωτερικού κτιρίου αποτελείται από τέσσερα καταστήματα, οι τέσσερις όροφοί του διαθέτουν αριθμό διαμερισμάτων, ενώ στον πέμπτο όροφο αυτού βρίσκεται δώμα.
Το δεύτερο, δηλαδή το οπίσθιο κτήριο βρίσκεται στο βάθος της στοάς και αποτελείται από χώρους για επαγγελματική χρήση.
Το νέο ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 63 δωματίων και 100 κλινών. Τον αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό έχει αναλάβει ο αρχιτέκτονας Σταύρος Πέππας.
Μάλιστα, το επενδυτικό σχέδιο έχει ήδη εγκριθεί προς χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Η επένδυση της εταιρείας ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΥΡΥΠΙΔΟΥ Α.Ε. ανέρχεται σε 2,8 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθεί με το ποσό των 271.000 ευρώ περίπου, με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.
Εκτός όμως από τον αριθμό 82 της Ευριπίδου, η Brown απέκτησε και το διπλανό κτίριο στον αριθμό 84 που επίσης θα μετατρέψει σε ξενοδοχείο. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πώς θα ονομαστεί.
Αφορά τη μετατροπή του κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, δυναμικότητας 41 δωματίων και 100 κλινών.
Και αυτή η επένδυση έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο. Φορέας της είναι η εταιρεία ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 84.
Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 1,64 εκατ. ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό των 164.000 ευρώ περίπου με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.
Το House Sans Rival στη Λιοσίων
Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια προνομιακή θέση στη γωνία των οδών Λιοσίων 11 και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, πολύ κοντά στην Ομόνοια και το Σταθμό Λαρίσης, και απέναντι από το κτίριο που στεγάζει τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στη Λιοσίων 22.
Το σχεδιασμό έχει αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project.
To ιστορικό ξενοδοχείο, από τις αρχές του περασμένου αιώνα, αποτελεί ένα από τα διαμάντια της εποχής του. Αποτελούνταν από 50 δωμάτια και διαφημιζόταν ως ένα “μέγα ξενοδοχείο ύπνου” στα πρότυπα των πολυτελών ξενοδοχείων της Ευρώπης. Μάλιστα διευκρινιζόταν ότι τα δωμάτια τότε είχαν τρεχούμενο νερό αλλά και δυνατότητα θερμού λουτρού.
Οι εργασίες στο νέο ξενοδοχείο προχωρούν και άνευ απροόπτου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2022 ως House Sans Rival.
Εδώ και πολλά χρόνια το ξενοδοχείο είχε εγκαταλειφθεί. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την πρότερη του κατάσταση.
To Theodor House στη Θεμιστοκλέους
Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά κτίρια της οδού Θεμιστοκλέους, στον αριθμό 11, σε απόσταση αναπνοής από την Ομόνοια, προχωρούν οι εργασίες για τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο από την Brown.
Το σχεδιασμό και σε αυτό το ξενοδοχείο έχει αναλάβει η Urban Soul Project και το στοίχημα ήταν να διατηρηθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν το κτίριο ξεχωριστό.
Στην τελική του μορφή, το ξενοδοχείο θα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις αρχές του Bauhaus.
Το όνομα του ξενοδοχείου έχει ορισθεί επίσημα σε Theodor House by Brown Hotels.
Το νέο boutique ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 43 δωματίων.

Το νέο ξενοδοχείο Theodor House της Brown Hotels στη Θεμιστοκλέους – Πηγή: WH Europe / Urban Soul Project

Το νέο ξενοδοχείο Theodor House της Brown Hotels στη Θεμιστοκλέους – Πηγή: WH Europe / Urban Soul Project
Το νέο ξενοδοχείο στη Λυκούργου
Στην περιοχή της Ομόνοιας, η Brown Hotels αγόρασε κτίριο επιφάνειας 8.500 τ.μ., το οποίο μετατρέπει σε ξενοδοχείο.
Το ξενοδοχείο θα είναι 4 αστέρων και για τη μετατροπή του κτιρίου σε αυτό θα λάβουν χώρα και έργα αλλαγής των όψεών του.
Το έργο έχει εγκριθεί επίσης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο. Το σύνολο της επένδυσης είναι 9,7 εκ. ευρώ περίπου και αυτή θα ενισχυθεί με 970.000 ευρώ περίπου με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.
Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΙΚΕ.
Η δυναμικότητα του νέου ξενοδοχείου θα είναι 219 δωμάτια.
Τον αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic.

Το νέο ξενοδοχείο της Brown Hotels στην οδό Λυκούργου στημ Ομόνοια – Πηγή: WH Europe / Elastic Architects

Το νέο ξενοδοχείο της Brown Hotels στην οδό Λυκούργου στημ Ομόνοια – Πηγή: WH Europe / Elastic Architects
Το προφίλ της Brown Hotels
H αλυσίδα Brown Hotels ιδρύθηκε το 2010 από τους Hoteliers Leon Avigad και Nitzan Perry, εξελίσσοντας την επιθυμία των ιδρυτών να δημιουργήσουν ξενοδοχεία που όχι μόνο προβάλλουν στους τουρίστες την αυθεντική κουλτούρα και την ενεργητικότητα της πόλης, αλλά και να επανασυστήσουν στους ίδιους τους κατοίκους τη νυχτερινή ζωή της πόλης και τις μοναδικές γειτονιές της.
Κάθε ένα από τα ξενοδοχεία της αλυσίδας είναι μοναδικό, με χαρακτηριστική αισθητική εμπνευσμένη από τον ιδιαίτερο παλμό της περιοχής και συνυφασμένο με το μοναδικό της χρώμα.
Η Brown Hotels εγκαινίασε επτά νέες ιδιοκτησίες στο Ισραήλ το διάστημα 2019/2020 και έως το 2023 θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, με νέες ιδιοκτησίες σε Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα ξενοδοχεία Brown Hotels προτείνονται από διεθνείς εκδόσεις όπως η Vogue, Times, wallpaper, Travel and Leisure, Conde Nast Traveler, National Geographic, NY Times.
You may like
-
The Ellinikon: πάνω από τις προσδοκίες η εμπορική πορεία του Little Athens – Ποιά 6 συγκροτήματα κατοικιών θα περιλαμβάνει
-
Με 100 διαμερίσματα και ξενοδοχείο προχωρά το μεγάλο έργο ανάπλασης στο ακίνητο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Πότε θα ολοκληρώσει την επένδυση η Dimand
-
Οι 4 κατηγορίες ακινήτων με τη μεγαλύτερη μελλοντική ζήτηση στην Ελλάδα – Γιατί ξεχωρίζουν τα τουριστικά ακίνητα
-
Ξεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο
-
Ολοκληρώθηκε από την Karpathios Development το νέο κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο – Σε ποιά εταιρεία μισθώθηκε
-
Άνοιξε ο “δρόμος” για την πολεοδόμηση στο ακίνητο της πρώην βιομηχανίας Ρετσίνα στον Πειραιά

The Ellinikon: πάνω από τις προσδοκίες η εμπορική πορεία του Little Athens – Ποιά 6 συγκροτήματα κατοικιών θα περιλαμβάνει

Με 100 διαμερίσματα και ξενοδοχείο προχωρά το μεγάλο έργο ανάπλασης στο ακίνητο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Πότε θα ολοκληρώσει την επένδυση η Dimand

Ξεπέρασαν το 1,4 δισ. ευρώ τα έσοδα από πωλήσεις και μισθώσεις στο The Ellinikon με “όχημα” τις οικιστικές αναπτύξεις

Οι 4 κατηγορίες ακινήτων με τη μεγαλύτερη μελλοντική ζήτηση στην Ελλάδα – Γιατί ξεχωρίζουν τα τουριστικά ακίνητα

Μετριάστηκε το 2024 η αύξηση των τιμών των κατοικιών στην Ελλάδα – Ποιές οι τάσεις του 2025

Ξεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο

Nέο ιστορικό υψηλό Retail EBITDA για τα 4 εμπορικά κέντρα της Lamda – Πώς προχωρούν τα δύο νέα malls στο Ελληνικό

Εντός στόχων η πορεία της Noval Property το 2025 – Τι δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου

Προχωρά κανονικά η αποεπένδυση της Prodea από το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του deal με την Aktor

Ολοκληρώθηκε από την Karpathios Development το νέο κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο – Σε ποιά εταιρεία μισθώθηκε

Ποιός είναι ο δεύτερος πιο περιζήτητος Δήμος στην Αττική για αγορά κατοικίας μετά το κέντρο της Αθήνας

Ξεκινά σύντομα από τον Όμιλο AKTOR η κατασκευή του νέου ξενοδοχείου στην Τρίπολη

Ανοίγει ο “δρόμος” για τις επενδύσεις του Ομίλου Μήτση στη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα

Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες

“Πράσινο φως” για το πολυτελές Triopetra Project στο Ρέθυμνο – Πού βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει το οικιστικό έργο

Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” κτιρίου γραφείων MOB1 στο Μαρούσι – Που βρίσκεται το ακίνητο

Προχωρά η διαδικασία για την έναρξη της μεγάλης επένδυσης για τη μεταμόρφωση του πρώην Ξενία Κύθνου – Ποιός είναι ο επενδυτής

Προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία για το νέο Data Center στα Μεσόγεια – Ποιές εταιρείες επενδύουν

“Στα σκαριά” η αξιοποίηση των Ξενία σε Κοζάνη και Δράμα – Τι σχεδιάζει η ΕΤΑΔ

“Στα σκαριά” 8 μεγάλες επενδύσεις της Μπλε Κέδρος – Σε ποιές περιοχές επενδύει σε κατοικίες και ξενοδοχεία

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Νέα Σμύρνη – Σε ποιά περιοχή κατασκευάζεται

[VIDEO] Ολοκληρώνεται η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην Αργυρούπολη – Πού βρίσκεται το ακίνητο

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα σε Riviera Tower, IRC και Little Athens

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανακαίνισης στο εμβληματικό Filoxenia Kalamata της Grecotel – “Στα σκαριά” και η επόμενη φάση

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

[VIDEO] Σε εξέλιξη η μεγάλη οικιστική επένδυση Nea Polis στην Καβάλα – Πώς θα αναβαθμίσει την περιοχή με 7 νέους σύγχρονους οικισμούς με κατοικίες

[VIDEO] Στη “γραμμή εκκίνησης” το Keranis Residences με κατοικίες, γραφεία και καταστήματα στον Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει στο ιστορικό ακίνητο

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” συγκροτήματος γραφείων The Grid στο Μαρούσι – Πότε θα ολοκληρώσει την επένδυση η Noval Property
TRENDING
-
REAL ESTATE2 εβδομάδες ago
Ποιός είναι ο δεύτερος πιο περιζήτητος Δήμος στην Αττική για αγορά κατοικίας μετά το κέντρο της Αθήνας
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago
Ξεκινά σύντομα από τον Όμιλο AKTOR η κατασκευή του νέου ξενοδοχείου στην Τρίπολη
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago
Ανοίγει ο “δρόμος” για τις επενδύσεις του Ομίλου Μήτση στη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago
Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες
-
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago
“Πράσινο φως” για το πολυτελές Triopetra Project στο Ρέθυμνο – Πού βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει το οικιστικό έργο