Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Χρονιά ορόσημο το 2020 για το real estate: 8 επενδύσεις που «κλέβουν» την παράσταση

Newsroom

Published

on

Η αγορά ακινήτων ανακάμπτει. Κι αυτό, δεν αποτυπώνεται μόνο στα νούμερα, τις έρευνες και τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται και επιβεβαιώνουν, ακριβώς, το παραπάνω συμπέρασμα. Πολύ περισσότερο, αποδεικνύεται από το αυξημένο επενδυτικό ρεύμα που παρατηρείται στον ευρύτερο τομέα του εγχώριου real estate.

Οι επενδύσεις σε επαγγελματικά ακίνητα πληθαίνουν, ελληνικές ΑΕΕΑΠ επεκτείνουν συνεχώς το χαρτοφυλάκιό τους με νέες αγορές, τη στιγμή που νέες ΑΕΕΑΠ ετοιμάζονται να συσταθούν στη γραμμή εκκίνησης του 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μία αναφορά σε μερικά μόνο από τα πιο σημαντικά projects που αναμένεται να προχωρήσουν τη νέα χρονιά, παρουσιάζοντας ουσιαστικά έναν επενδυτικό χάρτη που αφορά την αγορά του real estate:

Food Hall, Αρσάκειο Μέγαρο

Στο ιστορικό τετράγωνο των οδών Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη, θα δημιουργηθεί το παρθενικό Food Hall στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία άνθηση ανάλογων χώρων στην Ευρώπη. Ήδη, στη Γηραιά Ήπειρο λειτουργούν 100 Food Halls σε μεγάλες μητροπόλεις, ενώ οι προβλέψεις αναφέρουν ότι ο αριθμός τους θα έχει ξεπεράσει τα 300 την προσεχή πενταετία. Μιλάμε, άρα, για μία αγορά την οποία καλείται να ανοίξει η Ελλάδα, προσεγγίζοντας σε ανάλογες επενδύσεις ευρωπαϊκά κράτη όπως την Ιταλία, στην οποία συναντάμε το Food Market «Eataly», την Ισπανία με το «Mercado San Miguel» ή την Πορτογαλία με το «A Vida Portuguesa».

Στο χώρο του Αρσακείου Μεγάρου θα διαμορφωθεί ένας πολυχώρος με καταστήματα πώλησης ελληνικών μεσογειακών προϊόντων, χώρους εστίασης καθώς και μαγαζιά που θα διαθέτουν το λεγόμενο fine fast food.

Η πρώτη αυτή φάση της επένδυσης, υπολογίζεται να φτάσει σε κόστος τα 12 εκατ. ευρώ. Η Legendary Food, η οποία έχει μισθώσει το χώρο από την Φιλεκπαιδευτική εταιρεία για τα επόμενα 35+2 έτη, θα κρατήσει η ίδια ένα ποσοστό της τάξης του 30% της εμπορικής εκμετάλλευσης του χώρου, ενώ θα διαθέσει προς μίσθωση το υπόλοιπο 70% σε άλλες επιχειρήσεις.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα των επενδυτών, η πρώτη φάση της επένδυσης και το επίσημο άνοιγμα του Food Hall θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Η δεύτερη φάση του επενδυτικού σχεδίου της Legendary Food, αφορά την ανάπτυξη του Food Hall και εκτός Ελλάδας. Βασικός στόχος των επενδυτών, είναι να δημιουργηθούν κι άλλοι ανά την υφήλιο πολυχώροι όπως αυτός που αναμένεται στο Αρσάκειο Μέγαρο, με προβολή της ελληνικής μεσογειακής διατροφής στο Λονδίνο, το Τόκιο και άλλες μεγαλουπόλεις παγκοσμίως.

Παράλληλα, θα προχωρήσει και η σύσταση του «Agrofund», ενός fund για να βοηθηθούν οι παραγωγοί και να εκσυγχρονιστεί, με χρήματα και τεχνογνωσία, η πρωτογενής παραγωγή στη χώρα μας. Για τη δεύτερη αυτή φάση της επένδυσης το κόστος προφανώς θα είναι υπερπολλαπλάσιο των 12 εκατ. της πρώτης φάσης, αλλά σαφές χρονοδιάγραμμα ακόμα δεν υπάρχει.

Αρσάκειο Μέγαρο

Επέκταση River West, Λεωφ. Κηφισού

Πρόοδος μέσα στο 2020 θα συντελεστεί στα κατασκευαστικά έργα, για την επένδυση ύψους 18,5 εκατ. ευρώ στο εμπορικό κέντρο River West. Οι εργασίες αφορούν την επέκταση του γνωστού εμπορικού επί της Λεωφόρου Κηφισού, με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, να αναλαμβάνει την αναμόρφωση και ανακατασκευή του κτιρίου.

Η ΑΕΕΑΠ Noval, θυγατρική του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, έχει εξαγοράσει οικόπεδο δίπλα στο υπάρχον ακίνητο του River West, συνολικής επιφανείας 3,7 στρεμμάτων. Επιπρόσθετα έχει αποκτήσει κι ένα ακόμη κτίριο 20.000 τ.μ., αυτό που ουσιαστικά θα αποτελέσει την επέκταση του εμπορικού.

Επισημαίνεται, ότι στις 22 Οκτωβρίου 2019, είχε διεξαχθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ), στο πλαίσιο του οποίου εκδόθηκε ομόφωνη θετική γνώμη για τα 22 έργα, μεταξύ των οποίων και η επέκταση του River West.

Το εμπορικό κέντρο River West

Mini Mall Γαλαξία

Επενδύσεις που θα ξεπεράσουν σε κόστος τα 40 εκατ. ευρώ σχεδιάζει εντός της προσεχούς διετίας η εταιρεία ΠΕΝΤΕ Α.Ε., η οποία διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της την γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας».

Σύμφωνα με το πλάνο της επενδύτριας εταιρείας, προβλέπεται μέχρι το 2021 η δημιουργία δέκα νέων καταστημάτων, με σκοπό την ανάπτυξη του δικτύου των σούπερ μάρκετ σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Το πιο σημαντικό έργο αφορά τη δημιουργία του πρώτου mini mall του Γαλαξία, ενός μικρού δηλαδή εμπορικού κέντρου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο ευρύτερο project για αυτά τα νέα υπό ανέγερση δέκα καταστήματα της αλυσίδας.

Η Archicon είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει το σχεδιασμό για το πρώτο mini mall του Γαλαξία, σε μία επένδυση μεταξύ 30-32 εκατ. ευρώ, που θα πραγματοποιηθεί σε συνολική έκταση 40 στρεμμάτων.

Γαλαξίας

Οι επενδύσεις της Hines σε Athens Heart και Ακαδημία Πλάτωνος

Η Hines, εταιρεία real estate με συμμετοχή στη μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στο Grand Hyatt επί της Λεωφόρου Συγγρού, ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο της project στην Ελλάδα. Σε κοινοπραξία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (NBG), συγκεκριμένα, η Hines ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ανακατασκευή του εμπορικού κέντρου Athens Heart και τη μετατρτοπή του, σε ένα mall επιφάνειας 22.000 τ.μ.

Το εμπορικό κέντρο θα μετονομαστεί σε Gazi Outlets και μεταξύ άλλων θα διαθέτει κινηματογράφο. Η ανακαίνιση θα είναι ριζική, προκειμένου ο νέος πολυχώρος να αποτελέσει πόλο έλξης για το κοινό. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η ανακατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή από διεθνή brand. Τα κατασκευαστικά έργα θα ξεκινήσουν το 2020.

Παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται η προετοιμασία για την επένδυση της Hines και στην Ακαδημία Πλάτωνος. Ο αμερικανικός κολοσσός έχει ήδη εξασφαλίσει την απαιτούμενη έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, για τη δημιουργία νέων εμπορικών χώρων στο ακίνητο της Ακαδημίας, επί των οδών Κηφισού, Ηρούς και Αντιγόνης.

Η επένδυση θα περιλαμβάνει διάφορες μεγάλες αλυσίδες και γνωστά brand ομίλων, οι οποίοι θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους και μία θέση στο project. Ήδη, έχει γίνει γνωστό ότι θα ανεγερθεί εκεί το νέο εμπορικό κατάστημα της Leroy Merlin. Το κατασκευαστικό κομμάτι πηγαίνει στην ΑΚΤΩΡ, όπως συνέβη δηλαδή και στην έτερη επένδυση της Hines στην Ελλάδα, για τη μετατροπή του Athens Ledra σε Grant Hyatt.

Θυμίζουμε, ότι η Hines είχε εξαγοράσει την έκταση στην Ακαδημία Πλάτωνος έναντι περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Ακαδημία Πλάτωνος

Κτίριο Ελευθεροτυπίας, Νέος Κόσμος

Dimand και Grivalia συμπορεύονται, για μία επένδυση που αφορά την αξιοποίηση του πρώην κτιρίου γραφείων της Ελευθεροτυπίας στο Νέο Κόσμο, στην οδό Μίνωος 10-12. H Dimand μέσω της θυγατρικής της εταιρείας, «Value Τουριστική», είχε επικρατήσει σε πλειστηριασμό που είχε διενεργηθεί στις 29 Οκτωβρίου του 2018, για το ακίνητο συνολικής επιφάνειας 14.427 τ.μ. με υπόγειο και 6 ορόφους, προσφέροντας τότε το ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, το έργο βρίσκεται μία ανάσα πριν το να αδειοδοτηθεί. Στις αρχές του 2020 και αφού παρθεί με κάθε επισημότητα η άδεια δόμησης, οι επενδυτές θα επιλέξουν κατόπιν τον εργολάβο που θα αναλάβει το project και θα τρέξει τις κατασκευές. Με βάση τους υπολογισμούς, η ανακατασκευή για τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις γραφείων που θα δημιουργηθούν στο πάλαι ποτέ ακίνητο της Ελευθεροτυπίας, θα έχει παραδοθεί στη διάρκεια των πρώτων μηνών του 2021.

Κτίριο γραφείων Ελευθεροτυπίας

Neo Plaza, Κύπρος

Στη συνεργασία των ομίλων Core Construction και Chapo έχει ανατεθεί η κατασκευή του Εκπτωτικού Χωριού και Ψυχαγωγικού Πάρκου Neo Plaza, που θα ανεγερθεί στη Λευκωσία και ειδικότερα στην περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς. Η εκκίνηση της κατασκευαστικής φάσης του έργου ξεκινάει προσεχώς, τη στιγμή που η ολοκλήρωση των εργασιών και η παράδοση του Πάρκου θα πρέπει έχει γίνει στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2020.

Το Neo Plaza θα καταστεί το πρώτο Εκπτωτικό Χωριό της Μεγαλονήσου και θα προσεγγίζει περί τους 2 εκατ. επισκέπτες το χρόνο. Με βάση το σχεδιασμό, στο εντυπωσιακό Εκπτωτικό και Ψυχαγωγικό Πάρκο της Λευκωσίας θα υπάρχουν 45-50 εμπορικά καταστήματα και 6 χώροι εστίασης. Η επένδυση θα λάβει χώρα σε μία έκταση που ξεπερνά τα 35.000 τ.μ.. Ο εμπορικός χώρος θα καλύπτει περίπου 10.000 τ.μ., ενώ 2.000 τ.μ. θα είναι ο χώρος για το Fun Park.

Neo Plaza, Εκπτωτικό Χωριό Κύπρου

Επενδύσεις για waterpark και ενυδρείο πέριξ του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Σπάτα

Σε συνεργασία με την Polin Waterparks η Αττικό Θεματικό Πάρκο Α.Ε. (σ.σ. ιδιοκτήτρια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου) θα δρομολογήσει την επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή ενός σύγχρονου waterpark στην Αττική, το οποίο θα περιλαμβάνει 17 νεροτσουλήθρες, εστιατόριο, καφέ, καταστήματα. Σε έναν χώρο που θα εκτείνεται σε οικόπεδο 14 στρεμμάτων, δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Το Aquapolis θα μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 150.000 επισκέπτες το χρόνο.

Στην τρίτη φάση της επένδυσης (που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει στη δεύτερή της φάση  και κατασκευή του ξενοδοχείου Botanico) προβλέπεται κι η δημιουργία ενός πρότυπου ενυδρείου, σε ένα project που κοστολογείται στα 5,5 εκ ευρώ. Χρόνος ολοκλήρωσης ορίζεται το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Waterpark

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Radisson Blue Resort Mani - Πηγή: Radisson
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Στα “σκαριά” το νέο 5άστερο Radisson Blu Resort στη Μάνη – Τι θα περιλαμβάνει η αναβίωση του ιστορικού “Λακωνίς”

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva Pro
LOGISTICS2 ημέρες ago

Νέα επένδυση logistics δρομολογείται στη ΒΙΠΕ Σίνδου – Ποιά εταιρεία επενδύει

Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχειακό έργο στο Κολωνάκι

Το κτίριο φοιτητικών κατοικιών της Premia Properties στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Φοιτητική κατοικία: νωρίς ξεκίνησε φέτος η αναζήτηση διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη – Πού κινούνται τα ενοίκια

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Αγορά κατοικίας: αυξάνεται η τραπεζική χρηματοδότηση όσο αυξάνονται και οι τιμές πώλησης των κατοικιών

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο 5αστέρο ξενοδοχείο στην Πάρο

Electra Palace Rhodes - Πηγή: Electra Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Νέος κύκλος ξενοδοχειακών deals και αναβαθμίσεων στη Ρόδο – Ποιοι όμιλοι επενδύουν στο νησί

Marathon Beach Resort - - Πηγή: Brown Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Στο χαρτοφυλάκιο της Brown Hotels το Marathon Beach Resort στη Νέα Μάκρη – Πλήρες relaunch στα “σκαριά” το 2027

Το νέο Paradise Resort Evia, a Member of Radisson Individuals - Πηγή: Radisson
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Επεκτείνει το αποτύπωμά της στην Ελλάδα η Radisson – Ποιά ξενοδοχειακά έργα βρίσκονται στα “σκαριά”

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 612 κλινών στην Ερμιονίδα – Σε ποιά περιοχή δρομολογείται το έργο

Πηγή: Elxis – At Home in Greece
REAL ESTATE3 εβδομάδες ago

“Άλμα” 50% στην ζήτηση ακινήτων για εξοχική κατοικία στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά το 2026

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

Σε φάση επανασχεδιασμού η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στο The Ellinikon – Τι αλλάζει με την αποχώρηση της Centric

Apollo Hills - Πηγή: Hines - Henderson Park
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση Apollo Hills της Hines στη Βούλα – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 εβδομάδα ago

Σε διαφορετικές κατασκευαστικές ταχύτητες τα δύο νέα premium malls στο The Ellinikon

Radisson Blue Resort Mani - Πηγή: Radisson
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Στα “σκαριά” το νέο 5άστερο Radisson Blu Resort στη Μάνη – Τι θα περιλαμβάνει η αναβίωση του ιστορικού “Λακωνίς”

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Πώς προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

Electra Palace Rhodes - Πηγή: Electra Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Νέος κύκλος ξενοδοχειακών deals και αναβαθμίσεων στη Ρόδο – Ποιοι όμιλοι επενδύουν στο νησί

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Σε εξέλιξη ο mega διαγωνισμός του Κτηματολογίου για την μίσθωση νέου κτιρίου γραφείων 8.000 τ.μ. στην Αθήνα

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL2 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία3 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS4 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890