Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Ελληνική Πρωτοβουλία: Ενισχύει οικονομικά το έργο της Κιβωτού του Κόσμου

bizness.gr

Published

on

Ελληνική Πρωτοβουλία

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) ενισχύει το ανθρωπιστικό έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου» με δωρεά ύψους $20,000.

Μέσω της δωρεάς του, το THI υποστηρίζει το κοινωνικό πρόγραμμα της Κιβωτού «Στέγη για τη μητέρα και το παιδί», το οποίο έχει σχεδιαστεί να προσφέρει προστασία σε μητέρες και παιδιά που ζουν υπό καθεστώς φτώχιας και δίχως ασφαλές σπίτι.

Ένας από τους στόχους του πατρός Αντωνίου, Ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, ήταν να βοηθήσει μητέρες και παιδιά να πάρουν την ζωή τους πίσω, χωρίς να ιδρυματοποιηθούν. Για το σκοπό αυτό, δημιούργησε το κοινωνικό πρόγραμμα «Στέγη για τη μητέρα και το παιδί».

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει στις μητέρες την ευκαιρία να μείνουν με τα παιδιά τους σε ανεξάρτητα διαμερίσματα που παρέχονται από την Κιβωτό του Κόσμου για όσο διάστημα είναι απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο, οι άστεγες μονογονεϊκές οικογένειες βρίσκουν καταφύγιο στα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα της Κιβωτού ή εναλλακτικά, λαμβάνουν μηνιαία οικονομική ενίσχυση, βοηθώντας τους στην κάλυψη των καθημερινών τους δαπανών. Η Κιβωτός παρέχει σήμερα 150 μηνιαία επιδόματα, που κυμαίνονται από €100 έως €350, με το απώτερο σκοπό να βοηθήσει τις μητέρες να σταθούν στα πόδια τους και να βρουν μια δουλειά που θα τις υποστηρίξει να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Η δωρεά του THI κάλυψε το κόστος 120 μηνιαίων επιδομάτων, που προσέφερε η «Κιβωτός του Κόσμου» το 2019.

Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1998 με εφόδιο μόνο την αγάπη. Παρέχει φροντίδα σε μητέρες και παιδιά, που είναι άστεγα, εγκαταλελειμμένα και χωρίς φαγητό, στέγη ή ιατρική περίθαλψη. Η Κιβωτός, μέσα στα 21 χρόνια λειτουργίας της, έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από αποτελεσματικές και πρωτότυπες δράσεις για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη όπως σίτισης και στέγασης. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει επτά δομές φιλοξενίας νέων σε όλη την Ελλάδα – στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Άνοιξη, στην Πωγωνιανή και στην Κόνιτσα Ηπείρου, στη Χίο και στον Βόλο.

Ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε:

«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα οργανισμών που στο ΤΗΙ αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε το έργο τους και διαθέτουν αξιόλογους και ταλαντούχους επικεφαλής, άνδρες και γυναίκες, που είναι αφοσιωμένοι στο να βοηθούν τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη. Οι δωρεές του THI έχουν ως στόχο να προσφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και στην χώρα».

Ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που είμαστε δίπλα στις προσπάθειες και στο υποδειγματικό έργο της Κιβωτού του Κόσμου. Όλες οι μητέρες έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια και ασφάλεια και όλα τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο ζεστασιά και αγάπη. Ο πατέρας Αντώνιος αγωνίζεται με όλη του την δύναμη για αυτόν τον στόχο και μέσω αυτής της δωρεάς θέλουμε να δείξουμε τη δέσμευσή μας και την υποστήριξή μας στην Κιβωτό του Κόσμου».

Ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, Ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, δήλωσε:

«Από τα βάθη της καρδιά μας ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Πρωτοβουλία για την υποστήριξή της. Η προσφορά αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, γιατί προέρχεται από συνανθρώπους μας που ζουν και ακμάζουν μακριά από την Ελλάδα, αλλά τη φέρουν στην καρδιά τους. Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης έλεγε: «Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια, ενώ όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά». Ευχόμαστε ολόψυχα στο THI και στα μέλη του υγεία, φωτισμό, αγάπη και έμπνευση για να συνεχίσουν του πολύ καλό έργο τους να βοηθούν τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε κίνδυνο και ανάγκη».

SPECIAL EDITIONS

Έως 3 Ιουλίου η υποβολή υποψηφιότητας για τα Commercial Property Awards 2020

bizness.gr

Published

on

Τα Commercial Property Awards 2020, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να επιβραβεύσουν την αριστεία στη δόμηση κτηρίων για εμπορική χρήση, την καινοτομία στο design, τη χρήση πρωτοποριακών κατασκευαστικών λύσεων με έμφαση στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, το experiemental design και τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν στη δόμηση, ώστε να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και διαρκής βελτίωσης.

Ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε, στοχεύουν να αναδείξουν την ελληνική ευρηματικότητα, καινοτομία, πρωτοπορία και να διατηρήσουν αναμμένη τη φλόγα του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας μας.

Η Κριτική Επιτροπή των Commercial Property Awards 2020, αποτελείται από κορυφαία στελέχη στο τομέα τους, που επισφραγίζουν την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Καραδήμας Κώστας, που επιλέχθηκε με κριτήριο την επιστημονική και τεχνική κατάρτισή του σε συνάφεια με το αντικείμενο των βραβείων και των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης.

Τα υπόλοιπα μέλη της Κριτικής Επιτροπής είναι έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες.

Δείτε τα μέλη της κριτικής επιτροπής https://www.commercialpropertyawards.gr/judges/

Τα Commercial Property Awards 2020 είναι μια ευκαιρία αναγνώρισης και διάκρισης της καινοτομίας στη δόμηση και κατασκευή κτηρίων εμπορικής χρήσης, εξασφαλίζοντας ένα βραβείο που θα ενισχύσει τη θέση των νικητών στην αγορά.

Αφορούν τους κύριους συνεντελεστές του κατασκευαστικού κλάδου: Κατασκευαστές, Αρχιτέκτονες, Developers, Μεσίτες

Υποβολή Υποψηφιοτήτων έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020.

Ενημερωθείτε άμεσα: https://www.commercialpropertyawards.gr/

Διοργανώνει η Boussias Communications / Χορηγός επικοινωνίας Ypodomes.com

Continue Reading

SPECIAL EDITIONS

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα “Residential Development Awards”

bizness.gr

Published

on

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνονται τα «Residential Development Awards 2020», που αναγνωρίζουν την πρωτοπορία της οικοδόμησης, της καινοτομίας και της τεχνικής αρτιότητας, προωθώντας και αναδεικνύοντας την αριστεία στον κατασκευαστικό κλάδο της κατοικίας με απώτερο στόχο τη δημιουργία και ανάδειξη του ευ ζην.

Στόχος των βραβείων είναι να επιβραβεύσουν τη χρήση πρωτοποριακών, καινοτόμων κατασκευαστικών λύσεων με έμφαση στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, το experimental design, τις εξελιγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν στη δόμηση, ώστε να ισχυροποιηθεί η αξία των κατοικιών.

Τα Residential Development Awards 2020 είναι το κατάλληλο όχημα και εργαλείο marketing για να ενισχυθεί το brand awareness των εταιριών.

Το πιο σημαντικό όμως είναι το “networking” που επιτυγχάνεται στην τελετή απονομής των βραβείων.

Στη τελετή θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών, διεκεκριμένοι αρχιτέκτονες, μεσίτες και καταξιωμένα πρόσωπα της αγοράς και των επενδύσεων.

Η Κριτική Επιτροπή των Residential Development Awards 2020 αποτελείται από κορυφαία στελέχη στο τομέα τους, που καλύπτουν τις γνωστικές περιοχές των βραβείων και επισφραγίζουν την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας.

Τα Residential Development Awards 2020 αποτελούν τα πρώτα ελληνικά βραβεία για την πρωτοπορία της οικοδόμησης, της σχεδιαστικής και τεχνικής αρτιότητας.

Απευθύνονται σε:
-Κατασκευαστικές Εταιρείες
-Αρχιτεκτονικά Γραφεία
-Μεσίτες
-Developers

Υποβολή Υποψηφιοτήτων έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για τις κατηγορίες βράβευσης, τα κριτήρια αξιολόγησης και για να υποβάλετε υποψηφιότητα στο www.residentialawards.gr

Διοργάνωση Boussias Communications / Χορηγός Επικοινωνίας Ypodomes.com

Continue Reading

SPECIAL EDITIONS

Παράταση για τις αιτήσεις συμμετοχής στο Διαγωνισμό Trophy-Τροφή Challenge

bizness.gr

Published

on

Διαγωνισμός Trophy-Τροφή Challenge

Παρατείνεται, για 14 ημέρες ακόμα, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στον Διαγωνισμό “Trophy – Τροφή Challenge”. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 12.06.2020 στην ιστοσελίδα www.trophychallenge.gr.

Οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, αναδεικνύουν ακόμα πιο έντονα την ανάγκη υποστήριξης και δημιουργίας ευκαιριών για τη νέα γενιά της αγροδιατροφής. Ο Διαγωνισμός θα αναδείξει και θα επιβραβεύσει νεοφυείς επιχειρήσεις και ιδέες που θα προσφέρουν καινοτόμες λύσεις τις οποίες ο κλάδος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Τα έπαθλα που διεκδικούν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό είναι:

1. Εκπαιδευτικό ταξίδι μίας εβδομάδας στα ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Rutgers στις Η.Π.Α., όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με ερευνητές, επιχειρηματίες και επενδυτές.

2. Απ’ ευθείας συμμετοχή στον τελικό του παγκόσμιου αγροδιατροφικού διαγωνισμού Future Agro-challenge.

3. Ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης αλλά και εξατομικευμένης υποστήριξης σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

4. Xρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους €22.000. Το Trophy-Τροφή Challenge αφορά σε όλους τους τομείς της αγροδιατροφής, συμπεριλαμβανομένης της γεωργικής και ζωικής παραγωγής, της επεξεργασίας και της τεχνολογίας τροφίμων.

Οι προτάσεις θα πρέπει να απαντούν σε προκλήσεις που «ομαδοποιούνται» στις εξής ευρύτερες θεματικές:

1. Agri-Tech Startups για επιχειρηματικές προτάσεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα

2. Food-Tech Startups, για επιχειρηματικές προτάσεις που αφορούν την επεξεργασία και ποιότητα τροφίμων

3. Agri-Tech & Food-Tech Ideas για επιχειρηματικές προτάσεις που αφορούν είτε τον πρωτογενή τομέα είτε την επεξεργασία και ποιότητα τροφίμων και βρίσκονται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης

Το “Trophy – Τροφή Challenge” υλοποιείται από το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”, υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και την υποστήριξη των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC).

Μέγας δωρητής του ευρύτερου προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και του «Trophy – Τροφή Challenge» είναι το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι η Πρεσβεία των Η.ΠΑ. και οι εταιρείες BAYER, BASF και Tuvunu. Τα μη χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού προσφέρουν η VODAFONE Business, η δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης Βεκρής, ο εθελοντικός οργανισμός ΚΕΜΕΛ και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων RSM Greece.

Continue Reading
Advertisement

Trending