Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Τι ποσοστό των καταναλωτών κάνει ηλεκτρονικές αγορές μέσω social media

bizness.gr

Published

on

Πληρωμές online

Μια πραγματική επανάσταση στις συνήθειες και στα δικαιώματα των καταναλωτών, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει φέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Τα δικαιώματα του καταναλωτή, όπως διατυπώθηκαν πριν από τουλάχιστον μισό αιώνα, παραμένουν σήμερα σε ισχύ, εντούτοις στον 21ο αιώνα η υλοποίησή τους αποκτά εντελώς νέες διαστάσεις, ειδικά λόγω της τεχνολογίας.

Για παράδειγμα, κατά το προηγούμενο εξάμηνο, το ένα τρίτο των καταναλωτών σε διεθνές επίπεδο πραγματοποίησε ηλεκτρονικές αγορές μέσω social media. Εξάλλου, όλο και περισσότεροι πελάτες επιλέγουν, πλέον, το mobile commerce με τη χρήση κινητών συσκευών: περίπου οι μισοί καταναλωτές (44%) παγκοσμίως θεωρούν ότι οι αγορές μέσω smartphone είναι μια εύκολη υπόθεση που δεν κρύβει προβλήματα και μετά χαράς προτιμούν τη λύση αυτή. Αντίστοιχες κινήσεις παρατηρούνται, ήδη, από την πλευρά των επιχειρήσεων, καθώς τα 2/3 των εταιρειών, που δραστηριοποιούνται online, διαθέτουν πλέον βελτιστοποιημένα sites, προκειμένου να αποδέχονται πληρωμές μέσω κινητών.

Η διαδεδομένη χρήση του Διαδικτύου έχει τροποποιήσει την έννοια των δικαιωμάτων του καταναλωτή, τα οποία, πλέον, οφείλουν να ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις των αγοραστών. Για παράδειγμα, οι e-shoppers δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα της ασφάλειας: ένας στους πέντε θα ακύρωνε μια συναλλαγή σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής με την μέθοδο προτίμησης του, ενώ το 87% θα εγκαταλείψει το καλάθι αγορών, εάν η πληρωμή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Ορθή ενημέρωση

Το δικαίωμα του καταναλωτή στην πλήρη και σαφή πληροφόρηση δεν σχετίζεται μόνο με την δυνατότητα να έχει κανείς εύκολη πρόσβαση στα προσφερόμενα είδη σε διάφορα κανάλια, αλλά επίσης με την παροχή ακριβούς περιγραφής του εκάστοτε προϊόντος ή υπηρεσίας. Σύμφωνα με έρευνες, οι Έλληνες καταναλωτές – σε ποσοστό 48% – θα έκαναν συχνότερα αγορές από το εξωτερικό, εάν ήταν σε θέση να γνωρίζουν το ακριβές κόστος της συναλλαγής στο τοπικό νόμισμα. Παράλληλα, το 24% θα το έπραττε μόνο εφόσον ήταν σίγουρο ότι θα λάβει επαρκή βοήθεια σε ενδεχόμενη περίπτωση δυσκολίας.

Το ένα τρίτο των Ελλήνων αναζητά στο Διαδίκτυο πληροφορίες σχετικά με αγαθά ή υπηρεσίες μέσω σταθερού υπολογιστή και το 34% πραγματοποιεί την εν λόγω αναζήτηση μέσω κινητών συσκευών. Συνολικά, ένας στους τέσσερις καταναλωτές στην Ελλάδα προβαίνει ήδη σε online αγορές.

Η αποτελεσματική προσέγγιση των πελατών προϋποθέτει να είναι διαθέσιμη η ανάλογη και κατάλληλη ενημέρωση εκεί όπου βρίσκονται και εκείνοι. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές της Generation Z ξοδεύουν κατά μέσο όρο έως και 2 ώρες την ημέρα στα social media. Οπότε, οι εταιρείες που επιθυμούν να τους προσεγγίσουν, το κάνουν με όλο και μεγαλύτερη επιτυχία όταν τους “συναντούν” στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντως, οι μισοί περίπου διεθνείς καταναλωτές εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των mobile συναλλαγών και αρκετοί εξ αυτών ενδέχεται να συνεχίσουν να ψωνίζουν από φυσικά καταστήματα, με την πεποίθηση ότι εκεί η διαδικασία πληρωμής εξακολουθεί να είναι πιο ασφαλής σε σχέση με τα e-shops.

 

Πηγή: sepe.gr

SPECIAL EDITIONS

British American Tobacco: Ανάπτυξη πιθανού εμβολίου για τον κορονοϊό

bizness.gr

Published

on

Ανάπτυξη πιθανού εμβολίου για τον κορονοϊό

Ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, προχωράει στην ανάπτυξη εμβολίου για τον COVID-19 με την χρήση νέας, ταχέως αναπτυσσόμενης τεχνολογίας που στηρίζεται στο φυτό του καπνού. Η σημαντική αυτή εξέλιξη, που βρίσκεται σε στάδιο προκλινικών δοκιμών, γίνεται μέσω Αμερικανικής θυγατρικής της British American Tobacco στον τομέα της βιοτεχνολογίας.

Το φυτό του καπνού προσφέρει τη δυνατότητα ταχύτερης και ασφαλέστερης ανάπτυξης εμβολίων σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους.

Δυνατότητα παρασκευής 1-3 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου ανά εβδομάδα.

Η θυγατρική εταιρεία βιοτεχνολογίας της Βritish American Tobacco στις ΗΠΑ, Kentucky BioProcessing (KBP), αναπτύσσει ένα πιθανό εμβόλιο για τον COVID-19 που βρίσκεται σε στάδιο προκλινικών δοκιμών. Σε περίπτωση που οι δοκιμές αυτές έχουν θετική πορεία, η εταιρεία αναφέρει ότι θα μπορούν να παρασκευαστούν από 1 έως 3 εκατομμύρια εμβόλια ανά εβδομάδα, ξεκινώντας από τον Ιούνιο. Tο πρόγραμμα εμβολίων πραγματοποιείται χωρίς οικονομικό όφελος για την εταιρεία.

Το εμβόλιο που βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης χρησιμοποιεί την ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία καλλιέργειας του φυτού του καπνού, που έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι της συμβατικής τεχνολογίας παραγωγής εμβολίων:

  • Είναι δυνητικά ασφαλέστερη δεδομένου ότι το φυτό του καπνού δεν περιέχει συγκεκριμένους παθογόνους παράγοντες.
  • Είναι ταχύτερη επειδή τα στοιχεία του εμβολίου συσσωρεύονται στο φυτό του καπνού πολύ πιο γρήγορα – σε διάστημα 6 εβδομάδων στο φυτό του καπνού έναντι αρκετών μηνών χρησιμοποιώντας συμβατικές μεθόδους.
  • Η σύνθεση του εμβολίου που αναπτύσσεται από την ΚΒΡ, παραμένει σταθερή σε θερμοκρασία δωματίου, σε αντίθεση με τα συμβατικά εμβόλια που συχνά απαιτούν ψύξη.
  • Έχει τη δυνατότητα να προκαλεί αποτελεσματική αντίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα με μια μόνο δόση.

Η αμερικανική θυγατρική της ΒΑΤ, Reynolds American Inc, εξαγόρασε την ΚΒΡ το 2014, με σκοπό να χρησιμοποιήσει κάποιες από τις καινοτόμες τεχνολογίες καπνού που διαθέτει, για να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου

Το 2014, η ΚΒΡ έγινε γνωστή ω; μια από τις λίγες εταιρείες με αποτελεσματική θεραπεία για τον Ebola, έχοντας παρασκευάσει το ZMapp™ μαζί με την εταιρεία Mapp BioPharmaceuticals με έδρα την Καλιφόρνια, σε συνεργασία με την Αμερικανική Αρχή Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA).

Ο Dr David O’Reilly, Διευθυντής της Επιστημονικής Έρευνας της Βritish American Tobacco, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τα επόμενα βήματα. Επιπλέον, είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Βρετανίας, καθώς και με το BARDA στις ΗΠΑ, για να προσφέρουμε την υποστήριξή μας και πρόσβαση στην έρευνά μας, με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίου για τον COVID-19.

Η ανάπτυξη εμβολίων είναι δύσκολη και σύνθετη εργασία, αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε μπροστά σε μια σημαντική επιτυχία με την τεχνολογική πλατφόρμα μας για το φυτό του καπνού και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις κυβερνήσεις και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να κερδίσουμε την μάχη ενάντια στον COVID-19. Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την έκκληση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της κοινωνίας για την καταπολέμηση των παγκόσμιων προβλημάτων. Η ΚΒΡ έχει διερευνήσει εδώ και αρκετό καιρό εναλλακτικές χρήσεις για το φυτό του καπνού. Μια τέτοια εναλλακτική χρήση είναι η ανάπτυξη φυτικών εμβολίων. Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια να σταματήσουμε την εξάπλωση του COVID-19, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αυτή».

O Όμιλος Βritish American Tobacco, που ιδρύθηκε το 1902, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς στον κλάδο ταχέως κινούμενων καταναλωτικών αγαθών.

Στην Ελλάδα, η British American Tobacco Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού και προϊόντων Επόμενης Γενιάς με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Η Kentucky BioProcessing (ΚΒΡ), η οποία ανήκει στην Βritish American Tobacco, άρχισε να λειτουργεί το 2006. Η εταιρεία αναπτύσσει και πραγματοποιεί διαδικασίες μετασχηματισμού του φυτού του καπνού σε «εργοστάσια βιοπαρασκευής» που παράγουν αποτελεσματικά σύνθετες πρωτεΐνες που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να παραχθούν. Η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να καλλιεργεί και να πραγματοποιεί συγκομιδή και επεξεργασία έως και 3 εκατομμυρίων φυτών καπνού που παράγουν τις πρωτεΐνες αυτές, σε ένα κύκλο παραγωγής που συνήθως διαρκεί περίπου έξι εβδομάδες. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογίες με άδεια χρήσης και ιδιόκτητες τεχνολογίες, ενώ τα φυτά του καπνού αναπτύσσονται σε αυτοματοποιημένο και ελεγχόμενο περιβάλλον, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί για να βελτιστοποιήσει την παραγωγή των πρωτεϊνών που αναλύονται.

Continue Reading

SPECIAL EDITIONS

Webinars: Τα πρώτα ψηφιακά σεμινάρια για τον κορονοϊό είναι γεγονός

bizness.gr

Published

on

Pc

Τα πρώτα ψηφιακά σεμινάρια, “Webinars”, για τις αλλαγές που επιφέρει η κρίση του κορονοϊού στη φορολογία, την ασφάλιση και το περιβάλλον εργασίας, προσφέρει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, αποκλειστικά στα μέλη του, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρόκειται για πρωτοβουλία, η οποία υλοποιείται υπό την ομπρέλα της “AHK Akademie”, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Μελών «Νομικών Θεμάτων» του Επιμελητηρίου, και περιλαμβάνει τα εξής σεμινάρια:
  • «Covid-19: Οι συνέπειες της πανδημίας στις συμβατικές σχέσεις ως μορφή ανωτέρας βίας»: Έχει προγραμματιστεί για αύριο, 1η Απριλίου και ώρα 14:00 και θα πραγματοποιηθεί από το Δικηγορικό Γραφείο Στυλόπουλος & Συνεργάτες.
  • «Covid-19: Θέματα εργατικού δικαίου και πρακτικές για επιχειρήσεις»: Θα λάβει χώρα στις 9 Απριλίου και ώρα 14:00, από τη Δικηγορική Εταιρεία Β. Δ. Οικονομίδης.
  • «Covid-19: Φορολογικές και Ασφαλιστικές διευκολύνσεις»: Θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου και ώρα 14:00 από το Δικηγορικό Γραφείο MStR Law.

Σημειώνεται ότι, τα σεμινάρια διεξάγονται, είτε στην ελληνική, είτε στην αγγλική/γερμανική γλώσσα, με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας και δεν έχουν κόστος συμμετοχής.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (έως 25 άτομα) και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ μετά από τη δήλωση συμμετοχής, θα αποσταλεί σε κάθε συμμετέχοντα το σχετικό link για τη συμμετοχή του στο «Webinar».

Με αφορμή την έναρξη των σεμιναρίων, ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, δήλωσε ότι «το Επιμελητήριο, στέκεται και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δίπλα στα μέλη του, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ταχύτερο τις πρωτόγνωρες αντιξοότητες, που προκαλεί η κρίση του κορονοϊού στην επιχειρηματική κοινότητα και εν γένει στην οικονομία. Πρόθεση του Επιμελητηρίου είναι, μέσω των “Webinars” να βοηθήσει τα μέλη του να εξοικειωθούν με τις ραγδαίες αλλαγές, που επέρχονται στη νομοθεσία και να εξασφαλίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, που προωθεί η κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο κ. Αθανάσιος Κελέμης, ενώ δεσμεύθηκε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλα εξειδικευμένα ψηφιακά σεμινάρια, με στόχο να αναλυθεί όλο το εύρος των έκτακτων θεσμικών παρεμβάσεων».

Continue Reading

SPECIAL EDITIONS

Ο κορονοϊός επαναπροσδιόρισε την ψυχαγωγία κάνοντάς την ψηφιακή υπόθεση

bizness.gr

Published

on

Netflix

Το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει βάλει ένα σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού σε καραντίνα. Σήμερα σχεδόν 7 στους 10 χρήστες του Διαδικτύου είτε έχουν αναγκαστεί, είτε έχουν εθελοντικά περιοριστεί στα σπίτια τους.

Τα μέτρα “κοινωνικής απόστασης” (social distancing) και το “μένουμε σπίτι” επαναπροσδιόρισαν τάχιστα την ψυχαγωγία μετατρέποντας την σε ψηφιακή υπόθεση. Σύμφωνα με έρευνα της Globalwebindex, ως αποτέλεσμα του COVID-19 σήμερα το 67% των χρηστών του Διαδικτύου δηλώνει ότι παρακολουθεί πλέον περισσότερο ειδήσεις, ενώ το 51% βλέπει περισσότερες εκπομπές σε υπηρεσίες ροής, όπως το Netflix.

Αν και η παραπάνω τάση ισχύει για όλες τις ηλικίες, οι διαφορές ανάμεσα στις ηλικιακές κατηγορίες είναι σημαντικές. Τα μέλη της Gen Z (16-23 ετών) δαπανούν περισσότερο χρόνο για υπηρεσίες μηνυμάτων (62%), ενώ οι Millennials (24-37 ετών) παρακολουθούν περισσότερες ταινίες σε απευθείας σύνδεση (58%). Επίσης, η Gen X (38 έως 56 ετών) ξοδεύει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια (52%), ενώ οι baby boomers (57 έως 64 ετών) παρακολουθούν περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές (51%).

Η διεθνής έρευνα, που διεξήχθη από τις 16 Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου σε 13 χώρες, αναδεικνύει μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το πώς ψυχαγωγούνται οι πολίτες, ανά τον κόσμο, στις ημέρες της καραντίνας. Για παράδειγμα, εν μέσω “social distancing” η ροή μουσικής δεν είναι τόσο κεντρική στη ζωή των πολιτών όσο οι δραστηριότητες που τους κρατούν σε επαφή με ό, τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Αποχή από τη μουσική;

“Για πολλούς καταναλωτές, η ακρόαση μουσικής συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη μετακίνηση. Και με τους περισσότερους από τους μισούς να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, η απουσία της τακτικής μετακίνησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ακρόασης μουσικής”, αναφέρει η σχετική ανάλυση. Τα στοιχεία του Spotify, σύμφωνα με τους αναλυτές, το επιβεβαιώνουν. Για παράδειγμα, η Ιταλία, το σημερινό επίκεντρο της πανδημίας, παρουσίασε πτώση του μέσου αριθμού ροών κατά περίπου 4 εκατομμύρια σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. Σύμφωνα με το Spotify, αυτή η τάση υπάρχει, επίσης, στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι το streaming μουσικής αποτελεί μία από τις δέκα κορυφαίες δραστηριότητες των καταναλωτών που μένουν στο σπίτι, με τη Gen Z να κάνει τη μεγαλύτερη χρήση (57%) έναντι 39% των Millennials.

Παρακολούθηση tv

Ο κατ’ οίκον περιορισμός επηρεάζει με πρωτοφανείς τρόπους τις συμπεριφορές όσον αφορά στην κατανάλωση τηλεοπτικού περιεχομένου, με τη στροφή στο online να είναι εμφανής. Το 2019 οι πολίτες, παγκοσμίως, αφιέρωναν κατά μέσο όρο 1 ώρα και 20 λεπτά στην online κατανάλωση τηλεοπτικού περιεχομένου και περίπου 2 ώρες στην αναλογική TV. Σήμερα, ήδη η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού έχει κλείσει αυτό το κενό, ενώ σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική η online τηλεόραση έχει ακόμα πολλά περιθώρια. Πάντως, παγκοσμίως, οι νεότερες ηλικιακές ομάδες είναι εκείνες που κλείνουν το χάσμα με πολύ ταχύτερο ρυθμό.

Πιο αναλυτικά, από τις 13 αγορές που εξετάζονται, σε επτά οι καταναλωτές είναι πιο πιθανό να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο παραδοσιακό τηλεοπτικό περιεχόμενο. Αυτές είναι κυρίως ώριμες αγορές, όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιαπωνία. Αντίθετα, η αφοσίωση στο online τηλεοπτικό περιεχόμενο είναι πολύ πιο έντονη στην Ισπανία, την Κίνα και τις Φιλιππίνες.

Στο μεταξύ, 9 στους 10 συστηματικούς χρήστες της online τηλεόρασης απαντούν ότι βρίσκονται σε τουλάχιστον μία ακόμη συσκευή ενώ παρακολουθούν TV, με 6 από τους 10 να κάνουν επαφές με φίλους. Επίσης, στη διάρκεια της καραντίνας, όπως είναι αναμενόμενο, 8 στους 10 πολίτες απαντούν ότι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο smartphones τους.

Δημιουργία περιεχομένου

Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι νεότεροι χρήστες, για παράδειγμα, έχουν κάνει σημαντικά βήματα από την κατανάλωση παθητικού περιεχομένου στη δημιουργία δικού τους περιεχομένου.

Η Gen Z και οι Millennials, που βρίσκονται υπό καραντίνα, είναι πολύ πιθανότερο να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στη δημιουργία και τη μεταφόρτωση βίντεο online σε πλατφόρμες, όπως το YouTube και το TikTok. Στην πραγματικότητα, το 38% των καθημερινών χρηστών του TikTok λέει ότι δημιουργεί βίντεο ενώ είναι στο σπίτι, σε σύγκριση με το 13% εκείνων που δεν αναφέρουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους.

Ωστόσο, βλέπουμε, επίσης, ότι τα άτομα που βρίσκονται υπό καραντίνα στρέφονται σε πιο παραδοσιακές δραστηριότητες για ψυχαγωγία. Οι άνθρωποι, που παραμένουν σπίτι, έχουν πάνω από 30% περισσότερες πιθανότητες διαβάζουν περισσότερα περιοδικά και να ακούν ραδιόφωνο. Κι αυτό δεν είναι κάτι που βλέπουμε μόνο στους ηλικιωμένους καταναλωτές. Η ανάγνωση των εφημερίδων είναι επίσης μια από τις πιο χαρακτηριστικές δραστηριότητες για όσους βρίσκονται σε καραντίνα.

Πηγή: sepe.gr

Continue Reading
Advertisement

Trending