Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η SingularityU Summit Greece από τη Vodafone

bizness.gr

Published

on

Το όραμα του Ομίλου Vodafone για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την τεχνολογία, αλλά και τις νέες τάσεις και τις μεγάλες αλλαγές που φέρνουν στις ζωές μας οι εκθετικές τεχνολογίες, παρουσίασε στο SingularityU Summit Greece, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

«Δρώντας ως ένας καταλύτης για την ψηφιακή κοινωνία του αύριο, η Vodafone δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει τα δίκτυα και τις τεχνολογίες της ώστε να συνδέσει τους ανθρώπους για ένα καλύτερο μέλλον, που θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες σε όλους. Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε τις τεχνολογίες μας για έναν ανώτερο σκοπό για να συμβάλλουμε στην πρόοδο, να διασφαλίσουμε την ισότιμη συμμετοχή όλων σε αυτήν την ψηφιακή κοινωνία και να αναλάβουμε δράση για την προστασία του πλανήτη», τόνισε.

Ο Χάρης Μπρουμίδης σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία καθώς η εξέλιξη της επιστήμης και των τεχνολογιών θα βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων και θα συμβάλλουν στην επίτευξη ισότητας και προόδου για όλους.

Οι τάσεις που θα αλλάξουν το αύριο

Οι πόλεις του μέλλοντος. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι σε 20 χρόνια οι πόλεις θα είναι πιο καθαρές, υγιείς και διαφορετικές σε σχέση με σήμερα, καθώς νέοι χώροι πρασίνου και «κάθετα» δάση θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μικροκλίματος. Παράλληλα, η αστική αρχιτεκτονική θα εξασφαλίσει ζωτικό χώρο για την καλλιέργεια τροφίμων στα αστικά κέντρα, ενώ η τρισδιάστατη εκτύπωση θα φέρει νέες δυνατότητες στις κατασκευές.

Η επένδυση σε μέσα μαζικής μεταφοράς υψηλών ταχυτήτων, αλλά και μία νέα γενιά οχημάτων χωρίς οδηγό, θα μετατρέψουν την καθημερινή μετακίνηση σε μία νέα εμπειρία, προσφέροντας στους πολίτες ακόμη περισσότερες επιλογές και κάνοντας τις πόλεις πιο βιώσιμες. Αυτά τα τεχνολογικά εργαλεία θα ενδυναμώσουν τους πολεοδόμους του μέλλοντος, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αφοσιωθούν στη βιωσιμότητα των πόλεων.

Καθαρή και φτηνή ενέργεια των 100 terawatt. Σε 20 χρόνια από σήμερα, η ανθρωπότητα θα μπορεί να πενταπλασιάσει την παραγωγή φθηνής και καθαρής ενέργειας, φτάνοντας τα 100 terawatt, μέσα από τεχνολογίες για αποτελεσματικότερη δέσμευση, αποθήκευση και ανάπτυξη ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.

Αυτό θα επιτευχθεί όχι μόνο με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων στις ταράτσες, αλλά και με την πρακτικά αόρατη ενσωμάτωσή τους σε παράθυρα, τοίχους, αλλά ακόμη και αυτοκινητόδρομους.

Παράλληλα, νέα συστήματα αποθήκευσης θα παρέχουν σταθερά ενέργεια σε απομακρυσμένες περιοχές, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες για όλους χάρη στην τεχνολογία.

Ψηφιακοί βοηθοί παντού. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, οι μηχανές θα υποστηρίζουν όλο και περισσότερο τον άνθρωπο, προβλέποντας τις ανάγκες του, επιτρέποντάς του να μην δαπανά χρόνο σε επαναλαμβανόμενες ή βαρετές εργασίες και βοηθώντας τον στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Ο συνδυασμός δυνάμεων μεταξύ ανθρώπων και μηχανών θα συμβάλλει στην περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη για όλο και περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Εξατομικευμένη φροντίδα. Στο μέλλον οι ιατρικές συμβουλές και οι θεραπείες θα λαμβάνουν υπόψη τον τρόπο ζωής, τη φυσιολογία, ακόμη και τα γενετικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων, βελτιώνοντας έτσι τις ευκαιρίες ζωής σε όλο τον κόσμο. Από την τρισδιάστατη βιοεκτύπωση και τα λεγόμενα «ζώντα φάρμακα», που θα σχεδιάζονται για να στρέψουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενάντια της εκάστοτε ασθένειας, η τεχνολογία και η πρόοδος της επιστήμης θα φέρει το τέλος του μοντέλου της μίας, ενιαίας ιατρικής προσέγγισης για όλους.

Εργασία για έναν ανώτερο σκοπό. Διεθνώς, διαπιστώνεται μία αυξανόμενη πίεση στις επιχειρήσεις να διευρύνουν τον εταιρικό τους σκοπό, πέραν της κερδοφορίας. Καθώς η αυτοματοποίηση θα συμπληρώνει και θα αντικαθιστά ανθρώπινες δραστηριότητες, στο εγγύς μέλλον η δημιουργικότητα του ατόμου θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Ένας ανώτερος εταιρικός σκοπός και η δημιουργικότητα θα φέρουν ένα δεύτερο κύμα καινοτομίας, που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζουμε, προμηθευόμαστε και αξιοποιούμε μέσα και αντικείμενα. Τα άτομα που έχουν συναίσθηση ενός ανώτερου σκοπού θα αποτελέσουν τους καταλύτες αυτής της αλλαγής.

Τα δίκτυα η κινητήρια δύναμη της καινοτομίας

«Τα δίκτυα θα είναι η κινητήρια δύναμη όλων αυτών των καινοτομιών που διαμορφώνουν τη νέα βιομηχανική επανάσταση. Οι δυνατότητες που θα μας προσφέρουν – το ΙοΤ, οι υπερυπολογιστές, η ρομποτική, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό – θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και δουλεύουμε.

Είναι καθήκον μας όχι απλά να συνδυάσουμε την επιδίωξη της κερδοφορίας με έναν ανώτερο σκοπό, αλλά και να βοηθήσουμε τους εργαζομένους μας να δώσουν νόημα στη δουλειά τους, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Σήμερα ο κόσμος μας αλλάζει – και αλλάζει γρήγορα. Η χρήση των εκθετικών τεχνολογιών, όπως είναι τα δίκτυα νέας γενιάς, το Internet of Things και η τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να μας βοηθήσει να λύσουμε τα πιο κρίσιμα διεθνή ζητήματα, εφαρμόζοντάς τες υπεύθυνα στο επιχειρείν και την καθημερινή ζωή για το καλό της ανθρωπότητας» τόνισε ο Χάρης Μπρουμίδης.

Το Ίδρυμα Vodafone στο Youth event του SingularityU

Παράλληλα, το ενδιαφέρον εκατοντάδων νέων προσέλκυσε, στο Youth event του SingularityU, η συζήτηση ανάμεσα στον διευθυντή του Ιδρύματος Vodafone Andrew Dunnet και τη διευθύντρια εξωτερικών υποθέσεων της Vodafone Ελλάδας και πρεσβευτή του Ιδρύματος Vodafone, Μαρία Σκάγκου γύρω από τις δεξιότητες που χρειάζονται οι νέοι για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Για την Μαρία Σκάγκου, δύο είναι οι κορυφαίες προϋποθέσεις: Η δυνατότητα του ατόμου να αμφισβητεί τις παραδοχές του και να επανεφευρίσκει τον εαυτό του (self-disruption), αλλά και η ικανότητα του να διαγράφει όλα όσα έχει μάθει ώστε να εκπαιδεύεται εκ νέου συνεχώς. «Ο ωραιότερος καρπός όλων είναι η ίδια η μάθηση, αλλά και η ικανότητα της προσαρμογής στις αλλαγές» τόνισε.

Για τον Andrew Dunnet, η νέα γενιά έχει πρόσβαση σήμερα σε όλο τον πλούτο της γνώσης χάρη στα δίκτυα των τηλεπικοινωνιών και το ίντερνετ και θα κληθεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επίλυση παγκοσμίων προβλημάτων όπως η κλιματική αλλαγή και η κυκλική οικονομία. «Όλοι είμαστε εδώ για έναν σκοπό και μία αποστολή. Ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι να επενδύσει σε σένα, να σου δώσει αυτοπεποίθηση και να διαμορφώσει μία αίσθηση σκοπού μέσα σου. Για τους περισσότερους από εμάς, είναι ένα ταξίδι που δεν θα πρέπει να σταματήσει ποτέ μέχρι να βρούμε εκείνα τα πράγματα που θα μας κάνουν να νοιώσουμε ότι εκπληρώνουμε κάποια αποστολή. Μία συναίσθηση αποστολής και το πάθος για έναν ανώτερο σκοπό αποτελούν σημαντικές δεξιότητες σήμερα» συμπλήρωσε.

Στο επίκεντρο της παρουσίας του Ιδρύματος Vodafone βρέθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων για εφήβους Generation Next που απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εκθετικές τεχνολογίες, να πειραματιστούν με αυτές και μαζί με έναν εκπαιδευτή να φτιάξουν ομάδες που θα αναπτύξουν καινοτόμες κατασκευές ώστε να δώσουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα της τοπικής τους κοινωνίας.

Advertisement
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Unsplash
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ9 ώρες ago

Εγκρίθηκαν δύο νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις 5 αστέρων στην Κρήτη

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο NYX Thessaloniki στα Λαδάδικα - Φωτό: Tsolakis Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ13 ώρες ago

[ΦΩΤΟ] Δείτε το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο NYX Thessaloniki

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ16 ώρες ago

Πότε θα λειτουργήσει το νέο Food Hall στο Αρσάκειο Μέγαρο στην Πανεπιστημίου

Το Hilton Athens - Πηγή: Hilton.com
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ16 ώρες ago

Τα σχέδια για το “νέο Hilton” και τη σύνδεση με τη νέα επένδυση στη Βούλα

Τα σχέδια για το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων Kaizen Campus στο Μαρούσι - Πηγή: ASPA Design
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 ημέρα ago

Ξεκίνησε η μεγάλη επένδυση γραφείων της Kaizen στο Μαρούσι

Σκιάθος - Φωτό: Unsplash
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Τα 5 νέα ξενοδοχεία πέντε αστέρων που βρίσκονται στα σκαριά στη Σκιάθο

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Unsplash
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Προχωρά το νέο ξενοδοχειακό project στο Γεράνι Χανίων

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Unsplash
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο

Το πολυτελές VIP Exclusive Club στο Σκορπιό - Φωτό: ΥΠΕΝ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνει το υπερπολυτελές συγκρότημα VIP Exclusive Club στο Ιόνιο

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ5 ημέρες ago

Τα 7 εμπορικά κέντρα που αλλάζουν την εικόνα της Αθήνας – Ποιά νέα θα γίνουν και ποιά αλλάζουν

REAL ESTATE1 μήνα ago

Τα πάνω – κάτω στην αγορά ακινήτων φέρνει η νέα γραμμή 4 του Μετρό – Δείτε χάρτη με τους σταθμούς

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ5 ημέρες ago

Τα 7 εμπορικά κέντρα που αλλάζουν την εικόνα της Αθήνας – Ποιά νέα θα γίνουν και ποιά αλλάζουν

REAL ESTATE3 μήνες ago

Ξαναπαίρνουν ζωή 5 πρώην βιομηχανικά ακίνητα-φιλέτα στον Πειραιά

REAL ESTATE5 μήνες ago

Στα σκαριά νέα εντυπωσιακή Ισραηλινή επένδυση στο Παλαιό Φάληρο

Το νέο ξενοδοχείο NYX Athens, στο πρώην Esperia στη Σταδίου - Πηγή: Tsolakis Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

Τα 9 νέα ξενοδοχεία που ετοιμάζονται στην Αθήνα το 2021

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 μήνες ago

To 2022 θα ανοίξει το νέο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας στη Λ. Συγγρού

Η καινοτόμα βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Next.e.Go SE
REAL ESTATE4 μήνες ago

Πού ψάχνει ακίνητο για το νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα η Next.e.go SE

Το υπό κατασκευή νέο εμπορικό πάρκο της Ten Brinke στην Πειραιώς - Πηγή: Ten Brinke
REAL ESTATE3 μήνες ago

Οι 3 μεγάλες real estate επενδύσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της Πειραιώς

Το υπό κατασκευή νέο εμπορικό πάρκο της Ten Brinke στην Πειραιώς - Πηγή: Ten Brinke
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Οι 3 νέοι εμπορικοί πόλοι που θα αλλάξουν τη Λεωφόρο Κηφισού

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Unsplash
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Στα σκαριά νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Εύβοια

Το πολυτελές VIP Exclusive Club στο Σκορπιό - Φωτό: ΥΠΕΝ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνει το υπερπολυτελές συγκρότημα VIP Exclusive Club στο Ιόνιο

Το ιστορικό ξενοδοχείο Makedonia Palace στην παραλία της Θεσσαλονίκης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Επαναλειτουργεί από 20 Απριλίου το ιστορικό Makedonia Palace

Το υπό κατασκευή νέο εμπορικό πάρκο της Ten Brinke στην Πειραιώς - Πηγή: Ten Brinke
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Δείτε την πρόοδο των έργων στο νέο εμπορικό πάρκο στην Πειραιώς

Το νέο κτίριο κατοικιών της Ten Brinke στη Γλυφάδα
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη το νέο κτίριο γραφείων της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το νέο κατασκευαστικό project της Ten Brinke στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό
REAL ESTATE2 μήνες ago

[VIDEO] Νέο complex στο Ελληνικό ξεκίνησε να κατασκευάζει η Ten Brinke

Το νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων της Ten Brinke στη Λεωφ. Αλεξάνδρας - Φωτό: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Το νέο κτίριο – γραφείων της Ten Brinke στη Λεωφ. Αλεξάνδρας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

Οριστικός ανάδοχος για το Καζίνο στο Ελληνικό η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Mohegan

Το πολυτελές VIP Exclusive Club στο Σκορπιό - Φωτό: ΥΠΕΝ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνει το VIP Exclusive Club του Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η κατασκευή του πολυτελούς One&Only Kea Island

VIDEOS4 μήνες ago

[VIDEO] Τί θα γίνει με τα γραφεία στην μετά-κορονοϊό εποχή;

Advertisement Aecom

Trending